עבור לתוכן

מה ההסבר לכך שכל הדפדני האינטרנט ניהיו בעלי צריכת זכרון גבוהה ?

Featured Replies

פורסם

מה הסבר לכך ? זה בגלל שאתרי האינטרנט נהיו יותר כבדים ?

דרך אגב יש איזה דפדפן אינטרנט שלא יעבור את ה 500 מגה ? או שאין חיה כזאת ?

פורסם

פתחתי עכשיו אקספלורר, הוא תפס פחות מ10MB זיכרון.

אז כן, מה שתופס את הזיכרון זה לא (רק) בגלל הדפדפן עצמו, אלא בעיקר בגלל האתרים שרצים עליו. אם פעם אתר אינטרנט היה בעיקר טקסט ואולי כמה תמונות קלות. היום כל אתר אינטרנט שני נהיה "אפליקציית ווב" עם כמויות קוד עצומות.

פורסם
  • מחבר

כרום פיירפוקס ואקספלורר בהתחלה מתחילים באזור ה 300 מגה . לאחר זמן לא רב תופחים למעבר ל 1 גיגה .

פורסם

וכל זה קורה בלי אף אתר פתוח? כי אני פותח פה אקספלורר והוא תופס באופן די עקבי כ8 מגה זיכרון. אולי יש לך תוספים סוררים כלשהם?

פורסם
  • מחבר

כלומר בגלישה רגילה שלי עם איזה 5 טאבים פתוחים .

אני לא משתמש בתוספים אין לי צורך בזה אני מתקין רק את אלה שחוסמים פרסומות ופלאש .

נערך על-ידי Yehudaa

פורסם

אם זה קורה כשיש כמה אתרים פתוחים, ונראה שאתה טוען שההתנהגות עקבית למדי בין הדפדפנים השונים, אז המסקנה ברורה - האתרים אשמים.

כמובן שזה יותר מורכב מזה. יש מגוון גורמים שיכולים לאלץ את הדפדפן להשתמש ביותר זיכרון מלבד התוכן הישיר של האתר.

דוגמה לזה היא הצורך לתמוך בטכנולוגיות החדשות של HTML וCSS, למרות שאתר מסויים לא משתמש בהם, הדפדפן חייב לצפות לכך שדפים עשויים להיות דינמיים, ואין לו דרך לדעת במה האתר הולך להשתמש בעוד רגע. כתוצאה מזה, מעצם העובדה שדף כלשהו פתוח - גם הדף הפשוט ביותר - המנוע של הדפדפן צריך להיות מוכן להשתמש בכל מה שהוא יודע בטווח התראה של מילישניות (וזה דורש משאבים כמובן), ולכן ככל שהדפדפן תומך ביותר תקנים וטכנולוגיות חדשות, הוא עשוי לצרוך יותר משאבים (כולל זיכרון) עבור אותו דף פשוט.

פורסם

המטרה היא לנצל את הזיכרון על מנת לחסוך בזמן מעבד כדי לספק ביצועים טובים יותר. מה הטעם שיש לך 4/8/16 ג"ב של זיכרון אם אין מה שינצל אותו? ברגע שהמערכת תזדקק לזיכרון הזה אז הוא יקטן משמעותית. תוסיף לזה את סקריפטים,פלאש, pdf ושאר הטכנולוגיות בווב וזאת התוצאה.

פורסם

בוני אתרים פאתטיים שחושבים שכל דף חייב להיות הפגנת רמת השליטה שלהם ב JS. כל אתרי החדשות הישראליים וכן vbulletin למשל

פורסם

אני מגיע קבוע לאזור ה-10GB צריכה בכרום לפני שהוא קורס.

פורסם

לא. זה בפעולה תקינה.

פורסם

אבל אתה ספציפית פותח מעל 20 טאבים במקביל... לא שהצריכה הגיונית, אבל עדיין.

פורסם

אצלי פיירפוקס פתוח כרגע עם טאב אחד ולוקח 450 מגה, לעומתו כרום עם טאב אחד באותו עמוד רק 90 מגה. אני חושב שהתוספים שמותקנים על הדפדפן הם גורם משמעותי למסתורין בפרשה הזאת.

אצלי למשל יש המון הרחבות מותקנות בפיירפוקס ולעומת זאת רק 3-4 על כרום.

בדיקה נוספת של כרום במצב Incognito ללא תוספים פעילים מראה שימוש של 65 מגה בלבד.

פורסם
  • מחבר

Googleness אני לא יודע מי בימינו גולש בטאב אחד . מה גם ככה הם דרכם של דפדפנים בהתחלה עם צריכת זכרון נמוכה ולא עובר הרבה זמן עד שתופחים .

אני מניח שאי אפשר לשנות את המצב הנוכחי , ופשוט להתקין זכרון בכמות מספקת ולסגור לאחר זמן מה את הדפדפן :s0403:

פורסם

נסה גם למחוק זכרון מטמון (cache), אולי זה יוריד עומס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים