עבור לתוכן

עזרה לגבי הוספת כונן SSD + פרמוט המחשב

Featured Replies

פורסם

אהלן,

ברשותי מחשב שנקנה במאי 2010, זה המפרט שלו:

i5-750

Gigabye GA-P55A-UD3

G.skill DDR3 2048MBx2 1333Mhz CL 7-7-7-21 Eco

Radeon HD5850

Western Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB

עליו מותקן ווינדוס 7 אולטימייט 64ביט, חוקי לגמרי בקופסא שקניתי.

לאחר שראיתי שאין לי כבר מספיק מקום ורציתי לשדרג אולי את מהירות המחשב, חשבתי אולי על אופציה טובה של פרמוט המחשב + הוספת כונן SSD. עדיין לא החלטתי אם על נפח קטן שיכיל בתוכו רק את מערכת ההפעלה ולהשאיר את הקשיח ולשלב ביניהם, או להשקיע כסף ולקנות אחד גדול של 500GB, שהוא יספיק לי אחרי פרמוט לעוד כמה שנים טובות.

לעזרתכם אודה:

1. מה התהליך של פרמוט המחשב עם רשיון חוקי? אפשרי להשתמש בסריאל שבקופסא פעם נוספת? מצד אחד נשמע לי הגיוני שהם יתנו את אופציית הפירמוט, מצד שני אני ככה יכול להעביר את הסריאל לחברים. חשוב לי להדגיש שאם אני מפרמט אני רוצה לפרמט את כל המחשב (את כל המחיצות).

2. מה עדיף יותר? שילוב של ה-SSD עם הקשיח, או כבר לקנות SSD אחד גדול וזהו?

3. אם אני ילך על שילוביות, האם ההתקנה של הכונן פיזית היא מסובכת? ואם לא, אולי ההתקנה של הווינדוס על הכונן פלאש מסובכת?

4. המלצות לכונן SSD 500GB? קראתי בנעוץ על המלצות, אבל האשכול הזה לא מעודכן מפברואר השנה.

תודה רבה!

פורסם

לדעתי תרכוש SSD בנפח של 120GB-256GB עליו תתקין את מערכת ההפעלה וכל הקבצים האחרים כמו מוסיקה וסרטים יהיו על הקשיח הרגיל.

פרמוט של SSD הוא בדיוק כמו לפרמט כונן קשיח רגיל רק שאתה צריך לוודא שבביוס הכונן מוגדר לעבוד במצב AHCI ולא IDE , הרישיון של הוינדוס מאפשר לך לבצע התקנה על מחשב אחד בלבד לכן כשאתה מפרמט ומכניס את קוד ההפעלה יתכן מצב שבו לא תוכל לבצע אקטיבציה לוינדוס מכיוון שהקוד כבר בשימוש לכן תצטרך ככל הנראה לפנות במידת הצורך למוקד של מיקרוסופט בארץ כדי שתוכל לבצע אקטיבציה של ההתקנה החדשה עם הקוד שלך.

התקנה של הכונן פיזית במארז המחשב גם לא מסובכת כמה ברגים חיבור של כבל SATA (לחיבור SATA הלבן בלוח האם שלך כי הוא חיבור SATA3 ) וחיבור לספק , אם אין לך מקום יעודי במארז לחיבור כונן 2.5" תצטרך לרכוש מתאם מ-2.5" ל-3.5" (יש SSD שבאים עם מתאם ).

SSD בנפח של 500GB הוא יקר למדי לכן אם יש לך בעיה של מקום אחסון עדיף כבר לרכוש SSD בנפח של 250GB וכונן קשיח רגיל נוסף בנפח גדול.

הדגמים המומלצים בפורום ל-SSD הם samsung evo ו- crucial MX100 (זול יותר)

פורסם

הייתי מציע בכל זאת SSD של 500GB, אם אין מגבלת תקציב לשדרוג. בתוספת דיסק קשיח של ~2TB לאחסון.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על המענה.

לגבי תקציב: לא חסר תקציב בשביל לקבל משהו טוב, כרגע על הכוונת נמצא ה-SSD הזה: http://ksp.co.il/?select=&list=1&sort=1&glist=1&uin=20231&txt_search=samsung+evo&buy=&minprice=0&maxprice=0 לפי המלצתו של dfcorp.

השאלה היא איך אני מתחיל את כל התהליך מההתחלה? נניח וניגשתי לחנות וקניתי את ה-SSD, ודיברתי עם מיקרוסופט והם נתנו לי אישור לעשות אקטיבציה נוספת לסריאל שברשותי. מה עכשיו? מכניסים את הדיסק של הווינדוס, קובעים ב-BOOT שיהיה על CD-ROM, ואז אני מתחיל פרמוט משם מחדש? ואיך אני מזהה את הכונן SSD ולא את הקשיח בטעות?

מהו מצב ACHI לעומת מצב IDE? להחליף למצב הזה עוד כשאני משנה את המצב ב-BOOT?

תודה.

פורסם

בדיוק כמו שהתקנת את זה על הדיסק הקשיח.

ההתקנה שואלת אותך על איזה דיסק להתחיל. בBIOS אתה יכול לבחור מאיזה דיסק המחשב יעלה.

לגבי AHCI - תחפש הגדרות שקשורות למצב SATA בBIOS ותוודא שהוא על AHCI ולא על Compatibility/IDE. תעשה את זה לפני ההתקנה.

פורסם

התקנה פיזית של הכונן.

שינוי בביוס ל-AHCI כמו ש- QTTP רשם ובדיקה שהכונן מזוהה ,קביעת בוט מ-CD בביוס.

מכניס את ה-CD ומתחיל התקנה.

בהתקנה בוחר לפרמט את ה-SSD (תזהה לפי נפח או דגם), אתה יכול גם לבצע מחיקה של כל מחיצות הדיסק הקשיח הרגיל בשלב זה אם אתה רוצה (רק אם גיבית הכל לפני !!! ).

לאחר שההתקנה של וינדוס הסתיימה מתקין דרייברים .

מתקין את samsung magician שבאה עם ה-SSD (אם קנית סמסונג) מכוון ל- max performance ומפעיל בה את rapid mode.

מבצע אקטיבציה לוינדוס - מצליח יופי, לא מצליח פונה למיקרוסופט (יכול להיות שהם יצטרכו מספר מזהה מוצר שיופיע בחלון האקטיבציה לכן אין טעם לצלצל לפני ניסיון ההפעלה).

מעדכן את וינדוס .

פורסם
  • מחבר

"

(רק אם גיבית הכל לפני !!! )"

למען הסר ספק התכוונת לקבצים האישיים כגון: מוסיקה מסמכים וכדומה נכון?

וכן, אני מעוניין לבצע פירמוט כולל של כל הכונן הקשיח (שני המחיצות, C ו-D) וליצור מכונן ה-SSD את כונן C, שם תהיה מותקנת מערכת ההפעלה ורוב הקבצים.. ולהשתמש בדיסק הקשיח שלי בתור כונן D, שם יהיה לי מקום ספייר במחשב.. עם שניהם ביחד אני יגיע ל-1TB

פורסם

כן התכוונתי לקבצים אישיים שנמצאים בקשיח

פורסם

אם מתחיל להגמר לך המקום על ההארד דיסק של 500 אז גם על SSD של 500 יגמר לך המקום די מהר אם תשים אותו לבד...

כמו שאמר QTTP לך על דיסק 2TB או 3TB כדי לאחסן את הקבצים הגדולים (סרטים, שירים, תמונות וכו'...).

הנפח של הSSD יותר יקר אז תשמור אותו לדברים חשובים (כמו מערכת הפעלה ותוכנות - כדי שירוצו מהר)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים