עבור לתוכן

i5 2500 רותח

Featured Replies

פורסם

היי אנשים,

אני לא בטוח שהדיון הזה מתאים לפורום זה אך בכל זאת החלטתי לפרסם כאן:

בזמן האחרון אני פחות משחק, אבל יצא לי לשים לב שהמעבד שלי בשעת מנוחה עומד על בין 50 ל-60 מעלות

עשיתי בדיקה של OCCT כדי לוודא שהטמפ' לא גבוהה מדי גם במאמץ, ולצערי נוכחתי לדעת שאני מגיע ל-85~87 מעלות

ראיתי שהמצב רע, אז רציתי לצאת מהתוכנה כמה שיותר מהר אבל המחשב נהיה ממש איטי וקשה לו להגיב לתזוזת העכבר, אז כיביתי אותו

אני לא יודע אם האיטיות הזאת נובעת מטמפ' גבוהה, אבל כרגע אני גם עם כרטיס גרפי פנימי של לוח האם (בגלל שאני בדיוק מתכנן לעבור לכרטיס מסך חדש)

אז מה שבסך הכל רציתי לדעת זה האם יש אפשרות שזה בגלל שמדובר בקירור סטוק של אינטל? (כי פעם ראשונה שזה ככה גבוה)

האם מריחה מחדש של משחה טרמית יכולה לסייע במקרה הזה?

אני שוקל לקנות ביד שנייה את הקירור samurai zz rev.b, הוא טוב יחסית לאינטל או שעדיף להשקיע בקירור חדש?

פורסם

יכולות להיות כמה סיבות, מארז לא מאוורר, מארז עם מאווררים תקולים, פילטרים או מאווררים מלאי אבק, מאוורר מעבד תקול, משחה של הקירור שצריך להחליף, קירור לא מספק של המעבד.

תתחיל מזה שתפרק דלת צד ותראה מה הולך במארז, אבק תראה שהמאווררים מסתובבים, במידה והכל בסדר תעשה ניטור עם דלת פתוחה, תציין מארז ונמשיך משם

פורסם
  • מחבר

אני יודע מה הולך במחשב שלי. הכל כמעט נקי שם, אולי למעט דיסק קשיח שיש עליו טיפה אבק שצריך לנקות אבל לא יותר מדי. אני מדי פעם מנקה עם פן.

יש לי מארז של Gigabyte מדגם GZ-G1 Plus, שני מאווררים קדמיים דוחפים אוויר קר + מאוורר עליון ואחורי פולטים אוויר חם + מאוורר צדדי דוחף אוויר. יש לציין שהמאוורר התחתון (יש שניים קדמיים כאמור) מקדימה לא תמיד פועל, וכשמסובבים את בקר מהירות הוא איכשהו מתחיל להסתובב אבל כעבור זמן מה הוא מפסיק להסתובב עד ששוב פעם משחקים עם הבקר שלו.

אני יודע שהוא מארז יחסית מצומצם, אין לו יותר מדי מקום, אבל כן יש בו סידור כבלים אופטימלי ואני לא חושב שצריך יותר מזה (מבחינת קירור של מארז).

המחשב נמצא אצלי במשך שנתיים, אז אולי הגיע הזמן לפרק את הקירור ולנקות אותו מבפנים? ולהחליף משחה אולי? זה יכול לעזור?

פורסם

בדוק שהקירור יושב טוב על המעבד ולא רופף או משהו כזה, במידה והמחשב נקי יחסית מאבק ויש תנועה של אוויר במארז (כניסה ויציאה) והקירור מהודק כמו שצריך למעבד ועדיין הטמפ' גבוהות כדאי לפרק את הקירור לנקות את המשחה הישנה למרוח חדשה ולבדוק אם יש שינוי.

פורסם
  • מחבר

האם מריחה של משחה חדשה תגרור הסרה של אחריות?

פורסם

אחריות של מה? קנית מחשב שלם או שהרכבת לבד?

פורסם

הטמפרטורה של המעבד שלך גבוהה מדיי - גם במנוחה וגם במאמץ. ככל הנראה הדבר נובע מקירור לא תקין, כפי ש none77 כתב. אם הכל תקין במארז שלך (אין אבק, כל המאוררים תקינים וכד'), אז השלב הבא הוא פירוק גוף הקירור, ניקוי המשחה התרמית (גם מהמעבד וגם מגוף הקירור), מריחת משחה תרמית חדשה והתקנה של גוף הקירור. דבר כזה לא אמור לגרום להסרת אחריות, אבל יש חנויות ש"אוסרות" עליך לפתוח את המארז משום מה.(הן שמות מדבקה שיש לקרוע/להסיר בכדי לפתוח את מארז), אז צריך לבדוק את זה מול החנות בה קנית.

הערות:

א. אם המחשב שלך עדיין באחריות ואתה לא רוצה להתעסק עם פירוק גוף הקירור של המעבד, אתה יכול לשלוח אותו לחנות וששם יפתרו את הבעיה.

ב. שיטת ההתקנה של קירור הסטוק של אינטל היא לא ממש טובה לדעתי (שיטת הלחצנים או איך שהיא לא נקראת), שכן אחרי תקופה מסויימת התופסנים שנכנסים לחורים סביב המעבד פשוט מתרחבים, דבר שמקשה על פירוק גוף הקירור ועוד יותר מקשה על התקנתו מחדש. לי זה קרה ובסופו של דבר פשוט העדפתי לקנות גוף קירור חדש.

ג.בכל מקרה של פירוק גוף הקירור מהמעבד, אתה עדיין צריך לנקות את המשחה התרמית מהמעבד ולמרוח משחה חדשה, בין אם אתה מחזיר את גוף הקירור הקיים או מתקין גוף קירור חדש. תדאג להכין מראש את החומרים הדרושים לך (בד"כ אלכוהול רפואי וצמר גפן או פדים רפואיים עם אלכוהול לצורך ניקוי המשחה התרמית הקיימת, וכמובן משחה תרמית חדשה).

ד. לא ייגרם נזק למחשב בגלל טמפרטורות גבוהות - המחשב יידע להאט או לכבות את עצמו במידת הצורך בכדי למנוע נזק.

ה. לייתר ביטחון - וודא שבביוס לא מוגדר מתח למעבד באופן ידני, וכן שתדר הבסיס מוגדר בצורה אוטומטית (אמור לעמוד על 100MHz).

בקשר לקניית קירור חדש/משומש - סביר להניח שכל מה שתקנה יהיה יותר טוב מקירור הסטוק של אינטל. אני אישית הייתי מעדיף לקנות קירור עם שיטת התקנה המבוססת על פלטה אחורית או לפחות ברגים במקום שיטת התופסנים/לחצנים. אין ממש בעיה בקניית גוף קירור משומש, שכן מדובר ב"גוש מתכת" שלא סביר שנגרם לו נזק (רצוי לוודא שאין שריטות בחלק התחתון שלו שבא במגע עם המעבד). הבעיה יכולה להיות עם המאוורר שלו - לא בטוח שהוא יהיה תקין לאחר שנים של עבודה במחשב אחר...

פורסם

אם הוא בן יותר משנתיים ללא כל החלפה של משחה אז זה בהחלט זה!

פשוט להחליף משחה וגם מאוורר חדש --- יעלה בסביבות ה50שח

אם תתקין מאוורר מכובד כגון NH C12P SE14 תהנה מטמפ מעולות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים