עבור לתוכן

קבצי M files וקבצי fig של מטלב מופיעים בצורה מוזרה

Featured Replies

פורסם

Mathworks מוציאה שתי גרסאות בשנה. לרוב מדובר בעדכונים מינוריים ושינויים בtoolbox פה ושם. להגיד על גרסה מ2013 שהיא "ישנה" זה טיפשי, בטח לקרוא לה "כל-כך ישנה".

ברוב הדברים במטלב, לא יורגש שום הבדל גם בין גרסאות מ2010 לגרסאות של היום.

פורסם

אתה יודע בכלל מה ההבדלים בין 13a ל14a? במקרה יצא לי לעבוד עם כל הגרסאות מ08 עד 14 ויש הבדלים (פחות ליוזר יותר למתכנת) בין 13 ל 14

ובכלל, תוכנה בת יותר משנה היא תוכנה ישנה

פורסם

ואתה יודע?

יש הבדלים בין כל גרסה לגרסה הבאה, אבל כמו שאמרתי - הם לרוב מאוד מינוריים.

הנה דף השינויים שלהם:

http://www.mathworks.com/products/matlab/whatsnew.html

עכשיו בוא תגיד לי אילו דברים חשובים לדעתך נוספו בין 2013A ל2014A? ומה מצדיק לקרוא למשהו שהוא 2 גרסאות אחורה גרסה "כל-כך ישנה"?

אם זו רק השטות של "כל תוכנה בת שנה היא תוכנה ישנה", אז אין על מה להתווכח פה.

פורסם

באופן אישי?

שיפורים לmex

שיפורים לעורך משתנים

ההשלמה האוטומטית והיסטוריית פקודות

הוספה של סוג משתנה טבלאי

Timeit למדידת זמני ריצה ושיפורים לפרופיילר באופן כללי

האפשרות לשמור משתנים לmat

כלי ההשוואה החדש

והכי חשוב-אם יש לך רישיון חוקי למה לא להתקין את הגרסא החדשה ביותר? (אלא אם הוא רכש רישיון לגרסא ספציפית). אחרי זה צריך להתעסק בכל מיני בעיות בהתקנה שנפתרו בגרסאות הבאות

פורסם
שיפורים לmex
לאילו שיפורים שמת לב? כמובן, הם רלוונטיים רק למי שמשתמש בMEX (מיעוט, ולדעתי די קטן ממשתמשי מטלב)
שיפורים לעורך משתנים
נגיד. משהו דרמטי?
ההשלמה האוטומטית והיסטוריית פקודות
תמיד היה. מה שיפרו?
הוספה של סוג משתנה טבלאי
נגיד.
Timeit למדידת זמני ריצה ושיפורים לפרופיילר באופן כללי
עוד פעם - שיפורים מסוימים לדברים שכבר קיימים שנים. ספק גדול שזה משהו שישפר חוויית שימוש מהותית למישהו.
האפשרות לשמור משתנים לmat
תמיד היה. מה שיפרו?
כלי ההשוואה החדש
בערך הדבר היחיד שקפץ לי כשקראתי את הרשימה. אני מסכים שזה נחמד. עדיין בטוח שBeyond Compare יעשה את העבודה יותר טוב, אבל אין ספק שזה נחמד כשזה מובנה.

ובאופן כללי, לפי היכרותי עם מטלב ועם משתמשי מטלב, לדעתי ל90% מהמשתמשים שום דבר מזה לא יזיז, אפילו לא קצת.

פורסם

לכל אחד יש את השינויים שחשובים לו (הרשימה לא כוללת את השינויים לטולבוקסים שבמקרה של מיפוי הם משמעותיים)

ואתה יכול להגיד על רוב השינויים שהם רלוונטים רק לחלק מהמשתמשים אבל בשבילם ספציפית השינויים האלה זה מאסט. גם תגיד לאנשים לא להתקין את 14b שאמור סופסוף להכיל את HG2 רק כי 13a לא ישן מספיק?

פורסם

לא אמרתי לאף אחד "לא להתקין גרסה חדשה". :)

גם לו הצגת את השאלה בפשטות "למה שלא תנסה להתקין גרסה חדשה?" לא הייתי פוצה פה.

התרעמתי רק על הטענה שלך שR2013A היא "גרסה כל-כך ישנה". טענה שנראית לי מוגזמת על גבול הטיפשות. כי 99% מהפונקציונליות של הכלי זהה לחלוטין, וה1% ששונה רלוונטי אולי ל1% מהמשתמשים, וגם שם מדובר אולי בקצת שיפור ולא במשהו משנה סדרי עולם.

הרושם שאתה עשוי ליצור עם הצגה כזו של הדברים הוא ש2013A היא ישנה על גבול ה"לא שמישה". וכשמנסיוני, רוב הדברים השימושיים קיימים כבר בגסראות מ2010, ו99% מהקוד רץ ללא שום שינוי בכל הגרסאות מאז (נדמה לי שאיפשהו ב2011 עשו איזה שינוי מהותי בParallel Computing Toolbox), אני לא יכול להסכים להצגה כזו של הדברים.

לגבי HG2 (שמדברים עליו כבר כמה שנים, ואולי סוף-סוף הוא יהיה מוכן מספיק כדי לצאת) - וודאי שמדובר בשינוי משמעותי. כזה שמגיע "פעם ב". אם נתעלם מהשינויים בטולבוקסים, השינויים המהותיים שאני זוכר, בסדר גודל כזה, הם ממשק הribbon (ב2012B), שהוא יותר משמעותי למשתמש ולא למתכנת, ושינויים בGUIDE אי-שם בין גרסה 6 ל7 אם אני זוכר נכון.

אגב, כבר היום ניתן להפעיל מטלב עם HG2:

http://undocumentedmatlab.com/blog/hg2-update

אבל מתלוננים שם על איטיות יחסית לHG1, אז מקווה באמת שהגרסה הסופית תפתור את זה. :)

פורסם

זה ממש לא בעיה מבחינתי שהוא משתמש ב13a (ואפילו הפתרון שהבאתי לו זה במקום התקנה של 14a שהייתה פותרת את הבעיה כנראה)

ואתה מדבר עם בנאדם שעדיין לפעמים משתמש ב08a אז בוא נגיד שאני לא מחייב את כולם להשתמש בגרסא הכי חדשה.

איך בדיוק הריבון אבל משפיע על המשתמש ולא על המתכנת? הרי היוזר לא רואה בכלל את הריבון (אלא אם אתה משתמש במטלב בשונה מהיוזרים שלנו)

ועד כמה שאני זוכר הגייד רק נוצר בגרסא 7 עד אז יצירה של gui הייתה "ידנית"

פורסם

אנחנו כנראה מדברים בשפות שונות לגבי "מתכנת" ו"משתמש". מבחינתי "משתמש" במטלב זה כל אחד שמפעיל את הכלי וכותב קצת פקודות לאינטרפרטר. בעוד ש"מתכנת" זה מישהו שכותב קבצי M. מבחינה טכנית, שניהם מתכנתים, פה אתה צודק. "משתמשים" כמו מה שאתה כנראה חושב עליו - כאלה שמקבלים MEX או ספרייה מקומפלת ומשתמשים רק בMatlab Runtime - אין לי בכלל. :)

הGUIDE קיים מגרסה 5 (http://physics.gac.edu/~huber/envision/matgui/matgui.htm), אבל איפשהו ב6 או ב7 שינו אותו מהותית, ברמה שגם שברה הרבה תאימות לאחור. הנה: https://nf.nci.org.au/facilities/software/Matlab/techdoc/creating_guis/ch_over4.html

פורסם

אצלנו מתכנת בונה את הgui וקבצי m והיוזר מריץ אותם ומשתמש בהם (במקס או דרך התוכנה עצמה)

פורסם
  • מחבר
הגרסא הכי חדשה זה 2014A אז כן זה דיי ישן...

בכל מקרה הנה הקבצים. צריך לשנות בכל אחד את הנתיב להתקנה

רגע, לא הבנתי מה אני אמור לעשות עם הקבצים בתוך ה zip.

כשאני לוחץ עליהם, אין לי אפשרות בחירה לנתיב ההתקנה, זה פשוט להקליק, " כן, OK, כן" וכאלה...

פורסם

הם בעיקרון קבצי טקסט ובפנים יש את נתיב ההתקנה של המטלב שאתה אמור לשנות שיתאים למחשב שלך

פורסם
  • מחבר

באיזו שורה אני מזין את נתיב ההתקנה של המטלב?

פורסם

כנראה שלא הייתי מספיק ברור...

יש שלושה קבצים שמתחילים בשם matlab

matlabfig

matlabm

matlabmat

בכל אחד מהם מופיע נתיב התקנה של מטלב מספר פעמים

בכל מקום תשנה את הנתיב למה שמתאים לך. אם אתה מתקין בC אתה רק אמור לשנות את השם של הגרסא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים