עבור לתוכן

קניית נייד חדש עד 6K

Featured Replies

פורסם

שלום חברים. אני עומד בפני קניית מחשב נייד חדש, אחרי שהאחרון עושה סימני מוות כבר כמה שבועות.

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)

שימוש נורמטיבי. לא גיימר, אך מידי פעם צריך לעבוד עם תוכנת עריכה Pro Engineer,תוכנה סופר כבדה גרפית, סרטים ומתחיל להכנס לתחום יצירת סאונד, אז Cubase.

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14-15.6.

* רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מניח שאעבוד עם FHD.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?לא.

* משקל רצוי?עד 2.5 קילו.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)לא, אך אשמח לזמן סוללה שנחשב טוב. משהו כמו 4 שעות בשימוש קליל.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא.

* Bluetooth? לא.

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) כונן SSD חובה, שתעלה עליו מערכת ההפעלה והדברים הבסיסיים.

* כונן אופטי? רצוי, מקסימום ארכוש חיצוני.

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא.

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. כן רוצה 3 שנות אחריות בארץ.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, מעדיף את וינדוס 7 האמת, אני לא ממש שש להחליף ל-8.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? היה לי ניסיון טוב עם DELL עד היום, אבל העסקים האלו דינאמיים, אני פתוח לכל החברות כל עוד המוצר איכותי ומשתלם.

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) חשוב שקירור הנייד יהיה טוב, יוצא להסתובב הרבה בדרום הארץ החמה.

אני רוכש בד"כ מחשב שיהיה לכמה שנים. בגדול חשבתי על מחשב "גיימרים" כי הוא מספק לי את כל האפשרויות שאני רוצה, בלי להשקיע באיזה דגם מקצועי של אחת החברות שאני לא ממש צריך אותו. חשוב לי שיהיה כרטיס גרפי חזק וכמו כן מעבד I7, זיכרון של 16G ו-SSD. את שאר נפח האחסון יש לי כבר.

הדגם שחשבתי עליו בינתיים הוא ה-Y50-70 UHD של Lenovno, אך קראתי ביקורות על חום יתר במאמץ לעומת המתחרים, מה שגם העיצוב שלו קצת צעקני מדיי בשבילי וביקורות הפאנל במסך לא משבחות. אשמח לשמוע על אופציות נוספות ממומחי הפורום.

פורסם

http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=14408 = מחיר 4,760 ש"ח

עם מסך מט FHD פאנל IPS מט (כך שניתן לעבוד עליו איכשהו בחוץ תחת צל)

סטיק זיכרון של 8GB = מחיר 360 ש"ח (סה"כ יהיה במחשב 16GB זיכרון)

כונן SSD של 256GB דגם MX100 = מחיר 550 ש"ח

לבחיתך -

1) להוציא את הכונן הקיים ולשים את ה-SSD במקומו. (את הכונן שתוציא תשים במארז USB חיצוני בחיבור USB 3.0 י(35 ש"ח)

2) להוציא את הצורב, לשים אותו במארז USB חיצוני (20 ש"ח) ולהכניס את ה-SSD בעזרת מתאם (20 ש"ח) למחשב במקום הצורב ואז יהיה לך במחשב 2 כוננים פיסיים - SSD וגם HDD גדול.

סה"כ = 5,670 ש"ח וישאר לך עודף לקנות עכבר אלחוטי טוב, איזה קייס להגנה על המחשב ואולי אפילו תיק גב אם אין לך.

בעניין הוינדוס - זה מה יש.

אפשר להגדיר את 8 שיראה כמו 7 אם ה"מראה" שלו זה מה שמטריד אותך, כולל תפריטים והכל...

בלנובו - שים לב שהמחשב מגיע עם אחריות לשנה כך שיש צורך להרחיב אחריות בתוספת של 290 ש"ח.

פורסם

יש לי ניסיון רע מאוד עם ניידים של אסוס. לוח של מחשב נייד כמעט חדש תקול ללא שום סיבה או אפשרות לאיפוס. בנוסף כאשר פתחתי את המחשב לצורך ניסיונות תיקון פיזיים התגלו לוח ורכיבים באיכות בניה מזעזעת.

(אני מודע ומניח שהמצב בסדרות היקרות טוב יותר - לדעתי זהו חתול בשק).

אם כבר פלסטיק סיני לך על לנובו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המהירה.

איני מבין גדול בחומרה, קצת זר לי לקנות ולהרכיב.

האם קיים פתרון אחר זול מעבר ללשדרג במעמד הקנייה מה שמעלה את המחיר משמעותית ולא בצורה פרופורציונלית?

שבי, איך איכות ה"אריזה" של ASUS מבחינתך?

בסך הכל נראה אחלה אופציה. השאלה אם לא כדי ללכת על סדרה יקרה יותר שתבטיח איכות בנייה איכותית.

פורסם

איכות הבנייה בדגם הזה טובה. לא שיש תחליפים טובים יותר בתקציב עם מפרט דומה.

דווקא הדגם של לנובו עם הרבה פלסטיקה זולה - תקרא קצת לפני:

http://www.notebookcheck.net/Lenovo-IdeaPad-Y50-70-59424712-Notebook-Review-Update.124754.0.html

כמו כן המסך של הלנובו אמנם ברזולוציה מרשימה - אך הוא מבריק, מה שלא תואם לשימושים ולצרכים שצויינו בעבודה בחוץ של המחשב. אלא אם אתה רוצה שהמסך ישמש כמראה לצורך איפור דוגמנית בסשן צילומי מדבר, זה כבר משהו אחר. מה שכן, זו חתיכת מראה יקרה ב-6,000 ש"ח.

-------------------------------

אין מה להסתבך, התהליך פשוט לא צריך לקחת יותר מ-5 דקות עבודה.

כל מה שאתה צריך זה היגיון בריא ומברג - אני בטוח שיש לך את שניהם.

בין השאר יש לרוב סרטוני הדרכה ביוטיוב וגם את הפורום פה אתה יכול לשאול ולהתייעץ בכל שאלה טכנית.

פורסם
  • מחבר

נגיד אני קונה את הנייד ומחליף ל-SSD עצמאית. כיצד תעלה המערכת לאחר מכן?

בנוגע לזיכרון? זה פשוט לחבר בסלוט?

בנוגע לאיכות הבנייה, במידה ואני גמיש במחיר האם משתלם ללכת על אופציה עם איכות בנייה איכותית יותר? האם יש כזאת?

פורסם

הבהרה: התכוונתי לשתף מניסיוני לגבי איכות בניה ותקלה שנתקלתי בה.

לא זלזול בדגם הספציפי של אסוס ולא המלצה על הלנובו הספציפי, אלא רק המלצה על העמידות היחסית שנתקלתי בה יחסית לאסוס.

פורסם
  • מחבר

כן אני מודע לזה תודה.

סביר להניח שנפלת על מקרה מיוחד. מחשב שיוצא חדש מהקופסא לא משנה אם הוא מהדגמים הזולים ביותר, צריך לעבוד קודם כל.

פורסם

תביט בסרטון ההדרכה הבא, הוא מאד מפורט -

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, אפשר להגיד ששוכנעתי.

עדיין לא הבנתי עד הסוף, אם אני מתכוון להשאיר את הכונן דיסקים ולא להחליפו בכונן הקיים, אלא רק להחליף בין ה-SSD לכונן הקיים, איך תעלה מערכת ההפעלה לאחר מכן? סלח לי אם אני מעיק, פשוט חסר הבנה צריך הסבר פשוט וקולע בעברית. מאיפה המחשב יעשה בוט אחרי ההחלפה?

יש לי כונן חיצוני של 3T שאני מבסוט עליו רק צריך כונן בסיסי למערכת ההפעלה.

איפה ניתן להביא מברגים כאלו קטנים? לא בטוח שקיים אצלי כזה בבית.

פורסם

בחנות כלי עבודה הקרובה לביתך :)

פורסם

אתה משתמש בתוכנה של חברת acronis ומבצע פעולת Migrate OS, מהכונן הקשיח הסטנדרטי אל ה-SSD, זה מעביר את מע' ההפעלה באופן מלא.

ממליץ לאחר ההעתקה לבצע קובץ IMAGE של ה-SSD כך שאם תרצה לפרמט את המחשב עוד שנה נניח אז פשוט "תפרוש" את קובץ ה-IMAGE ישירות ל-SSD.

יש גם כונני SSD שבאים עם תוכנה משלהם לביצוע העניין.

www.acronis.com

סט מברגי TORX וכן מברגים נוספים ניתן לקנות בכל חנות כלי עבודה בסיסיים או להזמין מ-EBAY בזיל הזול

http://www.ebay.com/itm/30in1-Precision-Torx-Screwdriver-Kit-Pocket-Set-Repair-Tools-Cell-Phone-iPod-PDA-/200798800835?pt=US_Replacement_Parts_Tools&hash=item2ec08a8bc3

יש לי בדיוק כזה סט ולדברים בסיסיים זה עושה את העבודה.

פורסם
  • מחבר

סליחה על הבורות, איך אני מבצע קלון אם המטרה שלי היא להחליף 1 ב-1.

לפי הבנתי שני הכוננים הקשיחים צריכים ליהיות מחוברים כדי לבצע את הקלון.. אני לא ממש מעוניין בשניהם, אלא רק ב-1.

האם אני צריך לפרק את כונן הדיסקים רק כדי לעשות קלון להארד דיסק ל-SSD ואז לפרק את ההארד דיסק מחדש ולהחזיר את הכונן.

המצב שאני רוצה להגיע איליו זה כונן SSD 250-500G וצורב בנוסף. ההארד דיסק שמגיע עם המחשב לא מעניין אותי כל כך.

פורסם

יש לך מחשב נייח שאתה יכול להשתמש בו ולחבר את שני הכוננים כדי לבצע את ההעתקה מאחד לשני?

פורסם
  • מחבר

לא ממש... :undecided:

אי אפשר פשוט לעשות בוט מה-CD כמו פעם? עם הדיסק מערכת הפעלה שאני יקבל עם הקנייה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים