עבור לתוכן

מחשב נייד איכותי לסטודנט למדעי המחשב עד 5000 ש"ח, כולל התלבטויות בין דגמים

Featured Replies

פורסם

שלום לכם.

כבר כמעט חודש שאני עוקב אחרי הפורום ורואה את המלצותיכם למחשבים ניידים.

קודם כל הנה הדרישות:

* מטרות המחשב? מחשב לסטודנט למדעי המחשב, לכן יש צורך במחשב שמתאים לפיתוח וכתיבת קוד וכמובן שימושים כלליים כמו אינטרנט ואופיס. אין צורך במשחקים.

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 12.5 עד 14 אינץ'. עדיפות ל- 13.3. אין חשיבות בין מסך מבריק/מט.

* רזולוציית המסך? FHD 1920x1080

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא

* משקל רצוי? רצוי שיהיה קל ככל האפשר, בשאיפה לרדת מ 1.6 ק"ג.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? דרוש זמן סוללה סביר, שיחזיק למשך היום.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? מעדיף שיהיה RJ45 כדי לא להסתבך עם מתאמים אבל לא קריטי אם אין.

* Bluetooth? לא קריטי.

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD) : שיהיה עם SSD 256GB לפחות.

* גודל מינימלי של זיכרון- 8GB RAM.

* כונן אופטי? ללא.

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...): מעדיף מסך מגע, ואופצייה להפוך לטאבלט זה פלוס נחמד. בכל אופן, אני מעדיף לעמוד בדרישות האחרות קודם כל גם אם זה אומר לוותר על מסך מגע או טאבלט.

נוסף לסעיפים הנ"ל, עוד כמה דברים: חשובה לי אמינות הן של המוצר והן של נותן האחריות. אני מצפה למחשב איכותי שיחזיק לתקופת הלימודים ולכן אני מוכן להשקיע סכום לא קטן של כסף.

כעת אעבור לחלק של ההתלבטויות:

כפי שאמרתי קודם, אני קורא כאן הרבה וכבר גיבשתי לעצמי כמה אפשרויות.

עד לא מזמן הייתי סגור בכמעט 100% על Lenovo Yoga 2 Pro , אבל בימים האחרונים התחלתי לשנות כיוון. הסיבה העיקרית היא הרזולוצייה הגבוהה מידי של הלנובו שלא מסתדרת היטב עם חלק מהתוכנות ובנוסף לכך יש תלונות על בעיות רבות כמו צבע צהוב לא אמיתי, התקן Wireless בעייתי וכל מיני תלונות על איכות בנייה והתחממות.

בשביל מחשב שעולה כמעט 5000 ש"ח זה כבר יותר מידי מינוסים.

היום נתקלתי בדגם חדש שאיכשהו חמק ממני:

Toshiba Satellite Z30-A-1D2

http://www.toshiba.co.il/he/laptops/satellite/satellite-z30-a/satellite-z30-a-1d2/

למחשב הזה יש חומרה מטורפת:

מעבד I7, ראם 8GB, כונן SSD 256, מסך FHD, משקל נוצה של 1.2 ק"ג (!!!!), חיבור RJ45, אחריות שנתיים בבית הלקוח. בקיצור, נראה כמו המחשב המושלם.

כל זה במחיר 4600 ש"ח בלבד. קצת מוזר בשביל חומרה כזאת.

מה הבעיה? אני לא מוצא עליו שום ביקורת. לא בארץ ולא בחו"ל וזה קצת מדאיג אותי. איך יכול להיות שלמחשב עם הנתונים הללו, אין ביקורות? אנשים לא קונים אותו?

גם לא ברור אם המסך IPS או TN.

אשמח לתשובות ואולי גם להמלצות חדשות. תודה!

נערך על-ידי ggg123

פורסם

יש הרבה ביקורות וסקירות גולשים, חפש לפי - Toshiba Portégé Z30-A

המסך IPS לפי מה שבדקתי.

פורסם
  • מחבר

אני אשמח אם תפנה אותי לסקירות שמתאימות לדגם . חיפשתי לפי Portégé (למה זה נקרא ככה בכלל ולא סטלאייט?) אבל אני מקבל כל מיני דגמים שנראים אותו דבר אבל בעלי חומרה שונה.

לא מצאתי שום ביקורת שתואמת את המחשב שמוצע למכירה ב KSP ואייבורי.

פורסם

בכנות, המחשב נשמע קצת too good to be true בשביל 4600 שקל. קפוץ על המציאה!

פורסם
  • מחבר
בכנות, המחשב נשמע קצת too good to be true בשביל 4600 שקל. קפוץ על המציאה!

השאלה אם יש פה קאץ'.

אני באמת חורש את הרשת בשעות האחרונות ולא מוצא שום ביקורת עליו! יש רק ביקורות על Portégé Z30-A אבל מדובר במחשב אחר עם מסך 720P TN והוא גם נראה קצת שונה.

מפחיד לקנות מחשב בצורה הזאת. לך תדע מה על תיפול. חוץ מזה, לא חסרים מחשבים עם נתונים מרשימים שבפועל לא מקיימים את ההבטחה.

פורסם

שמע, הביקורות על המחשב עם מסך ה-TN מאוד טובות. המקרה הגרוע - קיבלת אותו מסך רק ברזולוציה גבוהה יותר. במקרה הטוב - קיבלת גם מסך IPS.

פורסם
  • מחבר

קצת מבאס לרכוש מחשב ברמה הזאת ובמחיר הזה עם מסך TN, בעוד יש מחשבים הרבה יותר זולים שמציעים מסך IPS.

יש דרך לדעת אם מסך הוא IPS או TN מהסתכלות חיצונית? אולי אני פשוט אגש פיזית לסניף ואבדוק.

פורסם

רק אם יש לך אפשרות לפתוח אותו, ואז פשו לראות את זויות הצפייה שלו.

מצאתי מספר אתרים באינטרנט, כמו ששבי אמר, שכותבים במפורט שמדובר במסך IPS. כנראה שזה אמין...

פורסם
  • מחבר

בשעה טובה הצלחתי למצוא ביקורת על הדגם (מתורגם מרוסית):

https://translate.google.co.il/translate?sl=auto&tl=en&js=y&prev=_t&hl=iw&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fnews.laptop.bg%2Frevyuta%2Frevyu-na-toshiba-satellite-z30-a-1d2-naj-lekiyat-13-3-inchov-laptop-no-vapreki-tova-s-intel-core-i7-full-hd-ips-ekran-i-do-16gb-ram%2F&edit-text=&act=url&authuser=0

ביקורת מאוד מאוד מחמיאה על המחשב, ואכן מציינים שם שהמסך IPS.

אם כך, המחשב הזה יהיה הבחירה הטובה ביותר בשבילי לפי הדרישות?

דרך אגב, יכול להיות שאין כמעט ביקורות בגלל שהמחשב מאוד חדש? הביקורת באתר הרוסי עלתה רק לפני כמה ימים.

פורסם

לא צריך לקרוא ביקורות עם המפרט המדוייק של המחשב, זה דגם עם הרבה סוגי מפרטים ויש גם תת-דגמים שהמחשב מגיע עם מסך רגיל ולא IPS. תתייחס למגוון הפרטים של המחשב.

פורסם
  • מחבר
לא צריך לקרוא ביקורות עם המפרט המדוייק של המחשב, זה דגם עם הרבה סוגי מפרטים ויש גם תת-דגמים שהמחשב מגיע עם מסך רגיל ולא IPS. תתייחס למגוון הפרטים של המחשב.

רוב הביקורות נכתבו על המחשב בגרסת ה 720 TN והן ביקורות מאוד טובות שמציינות את המסך כחסרון העיקרי.

האתר הרוסי הוא היחיד שעשה ביקורת על הדגם שיש ב KSP ואייבורי (Satellite Z30 A-1D2) ושם מציינים שהמסך IPS.

כמכלול עושה רושם שהמחשב בשילוב עם מסך IPS הוא הבחירה המושלמת. השאלה מדוע אין לו קהל רוכשים לא בארץ ולא בעולם. הרי הוא לא יקר במיוחד ומשלב את החומרה הטובה ביותר.

בדרך כלל יש המון חוות דעות וביקורות על מחשבים מכל המותגים כמו XPS של דל, YOGA של לנובו, ZENBOOK של אסוס והמקבוקים של אפל. משום מה על המחשב הזה אין כלום חוץ מאיזו ביקורת באתר רוסי.

נערך על-ידי ggg123

פורסם

כי הדגם עם המסך FHD "יצא" באיחור ואפילו ציינו זאת בביקורת שהדגם הספציפי טרם נבדק על ידם. אני מניח שיעשו לביקורות עדכון עם כוכבית לגבי אפשרות המסך FHD וגם יתנו חוות דעת מקצועית על איכותו.

רוכשים אותו, יש דיון ארוך בפורום מחשבים ניידים בחו"ל עם תגובות מאנשים שרכשו אותו, עם ציון חסרונות ויתרונות בדגם. אין מחשב מושלם :)

פורסם
  • מחבר
כי הדגם עם המסך FHD "יצא" באיחור ואפילו ציינו זאת בביקורת שהדגם הספציפי טרם נבדק על ידם. אני מניח שיעשו לביקורות עדכון עם כוכבית לגבי אפשרות המסך FHD וגם יתנו חוות דעת מקצועית על איכותו.

רוכשים אותו, יש דיון ארוך בפורום מחשבים ניידים בחו"ל עם תגובות מאנשים שרכשו אותו, עם ציון חסרונות ויתרונות בדגם. אין מחשב מושלם :)

אתה יכול לשלוח לינק לדיון?

חוות הדעת היחידה שמצאתי על דגם ה- FHD היא הביקורת באתר הרוסי.

פורסם
  • מחבר

מתוך כל הדברים שקראתי (גם הדיון וגם הביקורת) עושה רושם שהוא עונה על הדרישות בצורה מלאה.

יש המלצות אולי לדגם אחר בתקציב או שזאת הבחירה הנכונה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים