עבור לתוכן

לוח אם חדש 775 + עבודה

Featured Replies

פורסם

האמפליטודה של ההתפשטות/התכווצות תלויה ישירות בטמפרטורה. כשהיא נמוכה מספיק, האמפליטודה נמוכה מספיק כך שהרכיבים לא מתקרבים להרס כתוצאה מעייפות החומר במשך כמה שנים

מכאן, השאלה מה אתה מגדיר כהתחממות יתר. מבחינתי התחממות יתר היא לא המקס' של הציפ הספציפי (90C וכו) אלא טמפ' שבה האמפליטודה מתחילה להיות חמורה. בשביל BGAים היא בסביבות 60-80C, אם הציפ מגיע קבוע לטמפ' כאלה ולא רק לעיתים נדירות כשהוא במאמץ גבוה מהרגיל

אני מתעסק אם חומרה מדור ה 775 (ובפרט מ 2006, כשהגיע RoHS אם כל הצרות שלו) וגם מדור ה 478. תקלות ה BGA שיוצא לי לראות כמעט כולן קרו בציפים שהיו ידועים בטמפ' העבודה "הנורמלית" הגבוהה שלהם - כמו NF550 וכו. נדיר ביותר בציפסטים של אינטל/VIA/SIS שלא מתחממים משמעותית, גם במחשבים שעבדו הרבה שנים, ונפוצים הרבה יותר מה NForceים

לכלוך, אבק, שמן וכו' -

מחשבים צריכים ניקוי מידי פעם כדי שיישארו תקינים

מאווררים איכותיים מחזיקים מעמד זמן ארוך יותר, ומאווררים שנשלטים לפי הטמפ' ולא עובדים על מקסימום מחזיקים זמן ארוך יותר כמו כן מכניסים פחות אבק

שמן הורס הכול. יצא לי לטפל במחשבים שהיו בסביבה שמנונית (במפעל), הפלסטיקים שלהם ובפרט מאווררים פשוט מתפרקים כשנוגעים בהם, וגם השמן מדביק אליו אבק. ניקיתי את הלוחות והספקים אם כיסוי בספריי קצף לבן "מג'יק" של סאסא-טק (לא מוצא אותו יותר בחנויות למה שהוא) ואז שטיפה במים זורמים וייבוש, והם היו יוצאים סטריליים אחריי זה. מאווררים לעיתים קרובות הייתי צריך להחליף

פורסם

אז כמה מאווררים צריך מחשב סטנדרטי (דיסק קשיח + DVD) כדי לשמור על טמפרטורה תקינה?

פורסם

אחד מכניס, אחד מוציא. אם הספק הוא ספק עליון ולא תחתון, אפשר גם להסתדר בלי המוציא, למרות שאולי עדיין כדאי.

בתוספת המאוורר של המעבד, כמובן.

פורסם
אחד מכניס, אחד מוציא. אם הספק הוא ספק עליון ולא תחתון, אפשר גם להסתדר בלי המוציא, למרות שאולי עדיין כדאי.

בתוספת המאוורר של המעבד, כמובן.

המאוורים לא רק מוציאים אויר חם מהמארז?

פורסם

אוויר משמש להעביר חום/קור

זאת אומרת כדי להעביר חום צריך אוויר טרי וקר יותר מהחם כדי שזה יעבוד

דוגמא מזגן וכ׳ו

פורסם
אוויר משמש להעביר חום/קור

זאת אומרת כדי להעביר חום צריך אוויר טרי וקר יותר מהחם כדי שזה יעבוד

דוגמא מזגן וכ׳ו

לא הבנתי:undecided:

פורסם

מה אתה בעצם שואל?

פורסם

מבחינתי - מאוורר מוציא אחורי בנוסף לספק בכל מחשב בסיסי. והמכניס מקדימה הוא אופציה (המאוורר עצמו לא חיוני, אבל חשוב שתהיה כניסת אוויר חופשית בפאנל הקדמי או בדלת הצדדית)

פורסם
מה אתה בעצם שואל?

אני שואל האם יש סוג מאווררים שמוציא אויר וסוג אחר שמכניס או שזה בכלל תלוי אם שמים את המאוורר קדימה או אחורה

פורסם

אין סוג מסויים שבנוי רק להכניס/להוציא

בקשר למיקום המאווררים בגדול זה תלוי במארז ובסרקולציה אבל הנורמה אחד מקדימה/מהצד מכניס ואחד מאחורה/גג מוציא

מעבר לזה יש וויכוח על לחץ חיובי/ניטרלי/שלילי וכו...

פורסם
אני שואל האם יש סוג מאווררים שמוציא אויר וסוג אחר שמכניס או שזה בכלל תלוי אם שמים את המאוורר קדימה או אחורה

זה תלוי באיזה צד של המאוורר פונה פנימה אל תוך המארז ואיזה החוצה, מתוך המארז. רוב המאווררים מאפשרים הרכבה בשתי האוריינטציות.

פורסם
זה תלוי באיזה צד של המאוורר פונה פנימה אל תוך המארז ואיזה החוצה, מתוך המארז. רוב המאווררים מאפשרים הרכבה בשתי האוריינטציות.

עכשיו הבנתי!

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים