עבור לתוכן

לוח אם חדש 775 + עבודה

Featured Replies

פורסם

אני שואל בשם חבר :

יש לי חבר שעובד בתור דילר ולקוחה ביקשה ממנו להחליף לה לוח אם תקול 775

כרגע יש לחברה ממנה הוא קונה רק לוח אם 775 של גיגהבייט ב 360 ש"ח G41 משולב DD2-3

[TABLE=width: 157]

[TR]

[TD=class: xl113, width: 157]GA-G41M-COMBO[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

והוא צריך להתקין ללקוחה מערכת הפעלה + עידכונים + תוכנות וגם להרכיב לה את זה בבית + הסבר

רציתי לדעת כמה נכון לקחת לה ? כי אני חולק עליו במחיר

הוא רוצה למכור את הלוח ב 500 - 550 שקל ועל העבודה לקחת 300 .

ואני חושב שעל החלק נכון לקחת 450 ש"ח ועל העבודה 200

מה אתם אומרים ?

פורסם

להגיד לה שלא שווה לה להחליף לוח כי על לוח 775 חדש + עבודה היא יכולה להביא כמעט מחשב חדש ...

פורסם
  • מחבר

היא לא רוצה לקנות חדש היא רוצה רק להחליף לוח

פורסם

המחירים הם כולל או לפני מעמ?

כי דילרים עובדים לפני מעמ.

כמו שאמרו- להסביר לה שכדאי להשתדרג ולקנות מחשב חדש. שיחזיק כמה שנים טובות.

לא משתלם להשקיע.

בכל זאת- במידה ואנחנו מדברים כולל מעמ.

הייתי לוקח 150 על עבודה. 200 ש"ח זה בד"כ בניידים.

חבר שלך באמת הגזים- 850 ש"ח ?!

עריכה: שמתי לב שזה בבית הלקוח+הדרכה אז 200 ש"ח נראה בסדר.

פורסם
  • מחבר

הלוח עולה לו כולל מע"מ 360 הטענה שלו שהוא רוצה להרוויח אחרת מה הטעם למכור יש לו נסיעה ברכב לשם 50 שקןל בערך ביזבוז זמן , 3 שנים אחריות כאב ראש הוא אומר לי שפחות מ 500 שקל חבל על הכאב ראש

אני חושב שצריך לקחת 360 על החלק + עבודה 200 שקל = 560 מספיק , זה נכון לא ?

על החלק לצערי טכנאי לא יכול להרוויח בגלל התחרות בשוק רק על העבודה .

מצד שני אני יכול להבין אותו למכור לבנאדם חלק ב 360 כאילו בלי רווח אז מה הטעם ? שישלח אותו לאייבורי מה הוא צריך 3 שנים לסחוב את הלקוח על הגב ממילא הוא לא מרוויח מזה וגם לבזבז זמן ודלק לחינם

אמא שלי למשל הזמינה טכנאי מקררים אמר לה 550 שקל על מנוע מאורר במקפיא כולל עבודה

נכנסתי לגוגל בדקתי כמה המנוע עולה יצא 170-180 שקל אז הוא לקח בערך 120 שקל על החלק ועוד 250 על עבודה זה לא לגיטימי ?

פורסם
הלוח עולה לו כולל מע"מ 360 הטענה שלו שהוא רוצה להרוויח אחרת מה הטעם למכור יש לו נסיעה ברכב לשם 50 שקןל בערך ביזבוז זמן , 3 שנים אחריות כאב ראש הוא אומר לי שפחות מ 500 שקל חבל על הכאב ראש

אני חושב שצריך לקחת 360 על החלק + עבודה 200 שקל = 560 מספיק , זה נכון לא ?

על החלק לצערי טכנאי לא יכול להרוויח בגלל התחרות בשוק רק על העבודה .

נכון. הרווח על חלקים הוא קטן יחסית.

560 ש"ח זה בסדר גם לפי דעתי. יותר מיזה כבר מוגזם מידי.

ואני חושב שיגיד ללקוחה שתגיע אליו.

אם הלקוחה נודניקית (לפי דעתי כן כי היא רוצה לקנות לוח עתיק) אז היא תשגע אותו ותוציא לו את כל המיץ

אייבורי יקחו יותר לפי דעתי. וגם לא יגעו עד אליה

פורסם

הכל לגיטימי.

התעסקות עם הקנייה של הלוח + היות צינור למימוש אחריות ל3 שנים = כסף

התקנה = כסף

נסיעה לבית הלקוח = כסף

אני לא חושב ש800 על הכל זה מוגזם, בתנאים האלה, כשכמעט חצי זה עלות הלוח עצמו.

אם הוא רוצה לצאת בסדר איתה - שיציע לה גם את האפשרות שתקנה את הלוח בעצמה, ותביא את המחשב אליו, ואז יחייב אותה רק על העבודה של התקנת לוח + מערכת הפעלה + תוכנות, לפי תעריף שעתי מקובל (לדעתי ייצא משהו כמו 250 שקלים).

ואם הוא רוצה לצאת עוד יותר בסדר - שיסביר לה שייתכן שלא משתלם להחליף לוח ולהתעסק עם מערכת כזו ישנה, כי מחשב חדש עם הרכבה, התקנה ואחריות על כל החלקים - לא יעלה הרבה יותר.

פורסם

מחשב חדש שלא עולה הרבה יותר מהחלפת הלוח יהיה מחשב אם ספק גנרי ומארז גרוע, שגם היום שלו יגיע - ואז שוב יהיה זול יותר לקנות מחשב זול וגרוע על פניי לתקן את הקיים... זה לא יגמר

אם היא מסתדרת אם המחשב הקיים, תחליף לה לוח, הסלוטים של DDR3 יאפשרו לשדרג זיכרון בצורה שהמחשב לא יהיה איטי גם אם עכשו הוא קצת כן. כמו כן אם הספק גנרי תחליף אותו למשהוא בסיסי ואיכותי (כמו delta / chieftec ) על מנת להבטיח שהמחשב לא יישרף שוב בקלות

פורסם

אני רואה המון מחשבים פשוטים עם ספק גנרי שמחזיקים יפה כמה שנים

פורסם

ואחרי כמה שנים הלוח גמור, למרות שמבחינת ביצועים המחשב היה יכול להיות טוב לכמה שנים נוספות

פורסם
ואחרי כמה שנים הלוח גמור, למרות שמבחינת ביצועים המחשב היה יכול להיות טוב לכמה שנים נוספות

מעניין, כלומר עם ספק איכותי מחשב מסוגל לסחוב 8-10 שנים?

פורסם

אם לוחות של היום שיש בהם solid capacitor, יותר בכיוון ה 15-20

פורסם

^^^ שום סיכוי.

קבלים הם לא הדבר היחיד שהורג לוחות.

יש סיכוי שלוח מסוים יחזיק כל-כך הרבה, אבל לממוצע זה נראה לי מוגזם.

פורסם

הם דיי כן

אורך חיים של קבל אלקטרוליטי רגיל בתנאים טובים מגיע ל 10 שנים ויותר. בלוחות של לפניי כ 10 שנים היו לפעמים קבלים בעייתיים והם אכן לא היו מחזיקים מעמד. רוב הלוחות מ 2005-2006 ומעלה (לוחות DDR2) משתמשים בקבלים איכותיים יותר והם פחות נוטים לבעיות מהסוג הזה

לוחות חדשים יותר שמשתמשים בקבלי solid במקומות הקריטיים (ממיר המתח של המעבד וכו) אמורים להחזיק גם יותר

קבלים רגישים ביותר לטמפרטורה. רוב התקלות של קבלים בלוחות מודרניים הם לא בגלל סיום אור החיים הנורמלי שלהם, אלא בגלל טמפ' גבוהה - עבודה במארז שלא היה מקורר מספיק, או התחממות יתר של הקבלים עצמם בגלל ספק גנרי שהיה מזרים לתוכם ripple גבוה ומאמץ אותם יותר מידי

כל היתר - הלחמות שבורות, ממיר מתח שרוף וכו' הם לא דברים שקורים בגלל הזמן אלא בגלל בעיה קיימת - התחממות יתר, עיוות של הלוח בגלל לחץ של קירור מעבד, וכדומה. אלה לא דברים שאמורים לקרות במחשב שמורכב בצורה איכותית

פורסם

כל היתר - הלחמות שבורות, ממיר מתח שרוף וכו' הם לא דברים שקורים בגלל הזמן אלא בגלל בעיה קיימת - התחממות יתר, עיוות של הלוח בגלל לחץ של קירור מעבד, וכדומה. אלה לא דברים שאמורים לקרות במחשב שמורכב בצורה איכותית

בדיוק בנקודה הזו אני לא מסכים.

הלחמות יכולות להתקלקל לא רק בגלל התחממות יתר אלא פשוט בשל ריבוי מחזורי חימום/קירור נורמליים. יש הלחמות יותר איכותיות שפחות רגישות, אבל יש שונות רבה.

ולא משנה כמה איכותית ההרכבה, שום מחשב לא חסין מעייפות החומר. מספיק שאתה מתעסק איתו מידי פעם, אתה כבר מפעיל לחץ על הלוח, ולאורך זמן זה יכול לגרום לבעיה. אל תשכח גם אבק ושומנים שיכולים לסתום משהו. לרוב אפשר לנקות אותם באמבט סוני, ולהחזיר לוחות "מתים" לחיים, אבל לכמה אנשים שאתה מכיר יש אמבט סוני פרטי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים