עבור לתוכן

שמירת חיי הסוללה

Featured Replies

פורסם

אהלן.

בהמשך לנושא הקודם שפתחתי, רכשתי את ה- Lenovo Ideapad u430p.

חשוב לי מאוד לדעת להתנהל נכון עם הסוללה ויש לי 2 שאלות בעניין:

1. האם כשיש לי שקע חשמל נגיש לידי, עדיף להוציא את הסוללה מהמחשב ולעבוד ישירות מהחשמל? האם פעולה כזו שומרת על חיי הסוללה או גורמת לה להתבלות מהר יותר ופוגעת בה?

2. מעבר להשפעה (לטובה או לרעה) של פעולה זו על הסוללה, איך היא משפיעה על המחשב עצמו? המחשב לא מעדיף לעבוד עם סוללה מאשר עם חיבור לחשמל?

תודה רבה.

פורסם

א. אם מדובר במחשב שנמצא הרבה זמן בנקודה מסויימת עם גישה קבועה לחשמל (נגיד נייד שעומד על השולחן למשך ימים שלמים) - אז עדיף כמובן לנתק את הסוללה, וזה יאריך את חייה.

ב. למחשב לא אכפת מאיפה לקבל את החשמל, אלה אם כן מופעלות הגדרות לחיסכון בחשמל כאשר המחשב פועל על הסוללה בלבד.

חשוב מאוד גם לא לפרק את הסוללה לעיתים תקופות מדיי, שכן ישנם מחשבים ניידים בהם מנגנון החיבור של הסוללה יכול להישחק עם הזמן.

חשוב מאוד גם לא להעסיק את עצמך יותר מדי בעניין השמירה על הסוללה, מחשב נייד הוא נועד ותוכנן להיות נייד. תן לו לבצע את עבודתו :xyxthumbs:

תתחדש!

פורסם

מקסימום עוד שנה תרכוש סוללה חדשה, עניין של כמה עשרות דולרים.

פורסם

אם יש הפסקת חשמל או ניתוק של כבל החשמל מהמחשב כאשר הסוללה מחוץ למחשב - זה יפגע ברכיבי המחשב ומידע לא ישמר - כך שהסוללה היא סוג של "אל פסק".

דובי, מדובר בסוללה פנימית שעולה קצת יותר מ"כמה עשרות דולרים".

כמו כן זו לא סוללה "נשלפת" בקלות ומצריך פירוק של כל הפאנל התחתי של המחשב. לא הייתי מפרק ומרכיב לעיתים קרובות, דברים עלולים להקרע ולהישבר ואז אין אחריות על "שבר".

לסיכום - תעבוד רגיל עם המחשב, גם אם המחשב לא זז משקע החשמל, תשאיר אותו מחובר לחשמל מאשר "לעייף" אותו עם הטענות חוזרות.

פורסם

Chevy, למיטב ידיעתי (והעקיבה שלי אחרי הנושא, בשלל מחשבים ניידים עם סוללות פנימיות וחיצוניות) מחירי הסוללות (גם הפנימיות) יורדים אחרי שנה, ובאופן דרסטי אחרי שנתיים מהשקת המחשב.

אשמח להחכים בכל אופן

פורסם

הכל תלוי בדגם המחשב ועד כמה הוא פופולרי או לא, לא לכל מחשב יש סוללה חלופית זולה שהיא לא מקורית שעולה 200+ ש"ח.

יש לבחון כל דגם בנפרד.

יש סוללות שעולה 40-50$ וכאלה עולות 100$.

פורסם

דיברתי עם מהנדסי חשמל באוניברסיטה שאשכרה מתעסקים בזה, ואמרו לי לשמור על מחזורי טעינה.

כלומר, להשתדל לא להשאיר את המחשב מחובר לחשמל לאחר שהסוללה הגיעה ל-100% טעינה, ולחבר אותו לחשמל כשהוא בסביבות ה-10%-15%.

לא הבנתי את ההסבר המלא, אבל זה קשור לנגד הפנימי של הסוללה שנגרם עקב קורוזיה.

אני אישית מעיד שהיה לי את ה-Dell Inspiron N3010 והוצאתי את הסוללה לעיתים תכופות מדי, ובסוף החיבורים נשחקו והוא היה מסוגל להתכבות

בלי התראה אם הייתי מרים אותו בפתאומיות או מחזיק אותו מלמטה, לאחר מכן הבעיה החמירה כשהוא התחיל להתכבות גם כשהוא מחובר לחשמל ללא סוללה.

אז אני לא ממליץ על הפתרון.

אבל אם אתה יודע שהוא צריך להוריד איזה כמה עשרות ג'יגה לכמה ימים אז עדיף שתנתק את הסוללה, אבל רק אם אתה יודע מה אתה עושה וזה לא סיפור של אחריות ו/או שבר.

פורסם

להיפך, ברגע שהוא נטען ל-100% להשאיר אותו מחובר, אחרת אתה שוחק אותו יותר ויותר.

הספק כח במחשב יודע ומתי הסוללה מגיעה ל-100% ויודעת להתנתק ולהתנהל מהחשמל בלבד ולא על הסוללה במחשב. ברגע שיש ניתוק אז הסוללה נכנסת לפעולה.

פורסם

אני כבר סומך על מי שאמר לי ומעדיף לשמור על מחזורי טעינה, יכול להיות שגם אני וגם הוא טועים.

הדרך היחידה זה לקחת שתי מחשבים זהים לחלוטין ולבצע אופי הטענה שונה ולראות תוצאות אחרי שנה..

חחחח בהצלחה עם זה.

פורסם

ברגע שב100% המחשב לוקח ישירות מהחשמל זה כבר סיפור אחר, כי הסוללה לא במשחק. באופן תאורטי נגיד בזמן שימוש אין חשמל, הסוללה תשמר הכי הרבה התרוקנות עד 20% וטעינה עד 80%

פורסם

בסוללות ישנות מאד אולי זה היה ככה שהיה צריך לשמור על "מחזורי פעילות" ,כיום זה לא.

ניהול החשמל חכם יותר ולכן גם היצרנים "מרשים לעצמם" לא לעשות סוללות נשלפות ופנימיות.

מה שכן, אם אכן מגיע מצב בו אתה ללא חשמל זמין אז להשתדל לא להגיע למצב בו הסוללה פרוקה לחלוטין אלא כפי שנרשם בתגובה האחרונה שיגיע ל-20% במינימום.

פורסם
  • מחבר

אומנם ריבוי הדעות קצת מבלבל, אבל הוא גרם לי בעיקר להגיע למסקנה ברורה: לא להתחיל להטריד את עצמי יותר מדי בעניין הסוללה, כי אני רואה שהדברים לא חד משמעיים.

תודה רבה לכל המשתתפים בדיון!

פורסם

מצחיק - אנשים קונים מוצר ואז מתחילים לחפש בו בעיות מאשר להשתמש ולהנות ממנו.

פורסם

אז תשאיר אותו בתוך הקופסא ותהלל אותו בלי לפתוח אותו - זה ישמור עליו באותה מידה.

מוצרים מתכלים ובטח שהחברות לא משקיעות באיכות "כמו פעם" מהסיבה הפשוטה שהם רוצים להרוויח כסף, לא משתלם להם לעשות מוצרים איכותיים להרבה שנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים