עבור לתוכן

מה קורה עם ההארדיסק שלי? נכשל בסקטורים, לאחר תיקון נראה בסדר

Featured Replies

פורסם

היי

מדובר בWDC WD5000AAKS-00YGA0 שהיה בעבר חיצוני אבל הקופסא החיצונית של הUSB הפסיקה לעבוד אז הכנסתי אותו למחשב בSATA

בן 5-6 שנים בערך.

לאחר סריקה לשגיאות בהארדיסק עם תוכנת יצרן , נמצא תקול ובוצע "תיקון"

זה כרגע הנתונים

1zoyoeq.jpg

154c0m8.jpg

vr9e77.jpg

בדיקות אחרות שאפשר לעשות בכדי לדעת אם הוא כבר גוסס?

פורסם

העלתה צילומים מ- HDTUNE ולא מהתוכנה של WD אז לא יודע איזה שגיאות היו לך ומה תוקן.

לגבי התמונות שהעלתה:

1. בתמונה הראשונה רואים נפילה במהירות הקריאה זה נורמלי אך ורק אם הכונן מכיל את מערכת ההפעלה, במידה ולא אז זה קצת חשוד.

2. ההזהרה שמופיעה בתמונה השלישית מצביעה על שגיאות בממשק שבין הקשיח ללוח האם, בהרבה מקרים מדובר בכבל DATA לא תקין אז אני ממליץ לך להחליף אותו בחדש. קח בחשבון שאפילו אם תחליף את הקבל ולא יהיו לך שגיאות אז המונה הזה לא יתאפס ובתקווה שלא יגדל.

פורסם

"בתמונה הראשונה רואים נפילה במהירות הקריאה זה נורמלי אך ורק אם הכונן מכיל את מערכת ההפעלה"

מה הקשר למערכת ההפעלה ? זה כך בכל קשיח!

פורסם

למה שיהיו נפילות פתאומיות במהירות?

פורסם
  • מחבר
העלתה צילומים מ- HDTUNE ולא מהתוכנה של WD אז לא יודע איזה שגיאות היו לך ומה תוקן.

לגבי התמונות שהעלתה:

1. בתמונה הראשונה רואים נפילה במהירות הקריאה זה נורמלי אך ורק אם הכונן מכיל את מערכת ההפעלה, במידה ולא אז זה קצת חשוד.

2. ההזהרה שמופיעה בתמונה השלישית מצביעה על שגיאות בממשק שבין הקשיח ללוח האם, בהרבה מקרים מדובר בכבל DATA לא תקין אז אני ממליץ לך להחליף אותו בחדש. קח בחשבון שאפילו אם תחליף את הקבל ולא יהיו לך שגיאות אז המונה הזה לא יתאפס ובתקווה שלא יגדל.

אין מערכת הפעלה על הכונן.

האמת החלפתי בין הכבלי SATA כמה פעמים, אבל זה לא ממש עזר

בתוכנת יצרן היה פשוט כתוב שיש סקטורים פגומים.

יש תוכנות אחרות שאני יכול לבצע בדיקות ולעלות לפה בשביל יותר אינדקציה?

פורסם

לגבי הכבל אז כבר רשמתי לך שהמונה לא יתאפס אף פעם גם אם אין כרגע שגיאות, צריך להסתכל מדי פעם שהמונה לא גדל.

אם תוכנת היצרן תיקנה סקטורים פגומים אז כנראה שזה בוצע על ידי החלפה בסקטורים תקינים ספייר שהיו בקשיח.

הנפילה במהירות הקריאה נראת לי חשודה, הייתי מריץ את הבדיקה עוד כמה פעמים על מנת לוודא שזה לא חוזר על עצמו.

פורסם

הנפילה החדה נובעת מכך שתוכנה אחרת ניגשה לדיסק.

המעבד שלו עובד עם משהו אחר במקבעל. (8 אחוז מעבד בריצה שלו)

תריץ שוב וזה יעלם או יעבור למקום אחר.

פורסם
  • מחבר

הרצתי שוב

126cnzt.jpg

אין טעם לעשות בדיקות אחרות עם תוכנה אחרת?

פורסם

כבר נראה יותר טוב.

הבדיקה הכי מומלצת זה בדיקה מלאה עם תוכנת היצרן.

אני אישית לא סומך על קשיחים שמופיעים אצלם סקטורים פגומים אבל זה אני.

העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה תמיד לגבות! בלי קשר אם הקשיח תקין או לא.

פורסם

כמו שאמרתי.

שים לב שבפעם השניה אין כמעט פעילות של המעבד בזמן הבדיקה. 0.8 אחוז בלבד.

פורסם

שמעתה אותי אומר שצריך לזרוק את הקשיח לפח?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים