עבור לתוכן

מפרט מחשב - 4200 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אשמח לעזרה עם המפרט.

1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 ש"ח.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להשתדל לחסוך.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, תכנות, פיתוח אפליקציות.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פלטפורמות פיתוח לדו' eclipce וכו', פוטושופ, אילוסטריטור - פרנסה.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא.

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2560X1080 או 1440P.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? קשיח, צורב.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5-6 אין צורך במארז מבודד רעשים אבל שיהיה יחסית שקט.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. plonter,tms.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? מיידי.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). * ראו הערות.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? *ראו הערות.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: בעיקרון המחשב מיועד למפתחי אפליקציות שכרגע מתעסקים עם גרפיקה בסיסית מאוד אבל בהמשך יעשו עם המחשב דברים מורכבים יותר. אני לא יודע אם באפליקציות יש תלת מימד אבל לצאת מנק' הנחה שלאיפה שאפשר להתפתח בתחום הזה המחשב יצטרך לעבוד ברמות האלה..

מה שאני צריך זה:

-מעבד, קירור למעבד, לוח, זיכרון, ספק, מארז, SSD 240-250GB.

-הרצון הוא לוח MATX עם מארז קטן יחסית, 8GB זיכרון אלא אם מישהו שמתעסק עם התוכנות האלה ממליץ ללכת על 16GB (מזכיר שכרגע העבודה עדינה יחסית) ובהתאם האם לרכוש לוח עם 4 חריצי זיכרון (בשביל שדרוג עתידי) או ש-2 יספיקו?

-כרגע אני חושב שהכרטיס המובנה במעבד יספיק או יותר נכון אנחנו נבדוק אם הוא מספיק ובהתאם נשדרג לכרטיס מסך נפרד במידת הצורך אז חשוב לשים ספק שיהיה עם מרווח עבור זה.

-אם מישהו חושב שעבור השימושים שהוזכרו כדאי כבר עכשיו ללכת על כרטיס מסך נפרד אז להמליץ בבקשה.

-לוח עם אפשרות ל - 4 קשיחים הוא די והותר מבחינתי, אין צורך ב RAID או דברים כאלה.

נראה לי שזהו אם החסרתי מידע נחוץ אז לבקש..

תודה מראש.

פורסם

אני כן ממליץ ל 16GB של זכרון כי מי שעובד בדרך כלל יהיה לו יותר מ workspace פתוח ואז אולי יצטרכו להתקין DB , VM משהו אז שיהיה מספיק מקום וכח עיבוד בשביל מולטי טאסקים.

בחרתי מארז קטן יחסית תבדוק אם הוא מתאים לך.

ספק שאמור להחזיק לך כרטיס מסך טוב אם תיתכן אפשרות ללכת על כרטיס מסך HIGH END אז תיקח גרסה של הספק מעל ל 500W (למרות שאני בספק אלא אם תשתמשו ב OPENCL רציני או משהו)

המסך קיים או שצריך לקנות אותו?

הצעה אפשרית:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i7-4790 3.6Ghz 4.0 Ghz Turbo LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1414

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2

כמות: 1 - מחיר: ₪121

לוח אם:

Gigabyte GA-H97M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪455

מארז:

Fractal Design Core 1000 USB3.0 Black

כמות: 1 - מחיר: ₪206

ספק כוח:

FSP RAIDER 450W 80Plus Silver 36A @ 12V A.PFC

כמות: 1 - מחיר: ₪261

זיכרון:

Hynix 16gb 2X8GB DDR3 1600Mhz - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪699

קשיח למחשב שולחני:

Crucial M500 240GB SSD 2.5 Inch - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪599

סה"כ: ₪3755

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3680 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/6ftc7jrh

פורסם

הוא אומר לך שהוא עובד עם פוטושופ ואילוזטרייטור ואתה לא נותן לו כ. מסך?

כ. המסך המובנה בסדר אבל ממש לא ברמה כזאת.

פורסם

כי נדמה לי שזה משהו רוצה בהתחלה והוא רוצה להתאים לעצמו כרטיס ספציפי.. בכל מקרה השארתי מהתקציב 500 שקל שאפשר להכניס כרטיס בינוני-. אפשר גם לרדת במעבד ולהביא כרטיס יותר חזק אם זה שווה

אני לא מקיר את אוליסטרטור בשביל להמליץ לו על כרטיס ישר..לפי תאור אדובי זה פיצ'ר נסיוני ואולי הבחור יצטרך קואדרו בסוף, לפי מה שהוא תאר אני כן ממליץ לו לבדוק את צרכיו ואז להוסיף כרטיס אם צריך...

אם אתה חושב שהוא צריך אתה מוזמן להמליץ לו... ואני אשמח לשמוע את ההסבר שנקיר קצת איך אללוסאראטור משתמש בכרטיס

פורסם
  • מחבר
הוא אומר לך שהוא עובד עם פוטושופ ואילוזטרייטור ואתה לא נותן לו כ. מסך?

כ. המסך המובנה בסדר אבל ממש לא ברמה כזאת.

הוא הבין שאני מתכוון לבדוק כרגע איך המובנה במעבד מתפקד ובהתאם להוסיף או לא להוסיף כ.מסך, אלא אם אתה חושב שצריך כי יש לך ניסיון עם התוכנות הנ"ל וסוג העבודה הזה אז תן המלצה בבקשה.

white_rider

יש סיבה מיוחדת למה ללכת על ערכת שבבים h97 ולא b85 שזולה יותר?

מארז אני אבדוק עוד אפשרויות מאווררות טיפה יותר..

את הטיפ על הזיכרון לקחתי - תודה.

המסך עדיין לא נקנה.

נראה בסדר גמור סה"כ אני רק רוצה לשמוע עוד דעות על הצורך בכרטיס מסך ואם כן איזה..

תודה.

פורסם

כי יש לי נטיה להמליץ על הציפסט הכי חדיש שבדרך כלל נותן תמיכות קצת יותר טובות קדימה, אבל זו דיעה שלי וזה לא אומר שאתה צריך לשלם על זה, אפשר ללכל על לוח B85 ולחסוך איזה 100 ש"ח יש את הלוח הזה. ההבדל ביניהם בגדול זה מספר יציאות SATA ו USB אפשר להסתכל על כל ההבדלים פה

פורסם

- כונן SSD - החסרון היחיד של M500 ו-MX100 הוא מהירות הכתיבה שהיא די איטית. אני הייתי מוסיף עוד כ-40 ש"ח וקונה את האיבו 840 של סמסונג, במצב ראפיד הוא מהיר יותר.

- כרטיס מסך - תלוי מה הוא עושה בתוכנות הנ"ל. אם זה פה ושם סתם קבצים קטנים (או אייקונים או קבצים ברז' נמוכות), המובנה יספיק. במידה ולא, הכרטיס המינימאלי שהייתי ממליץ הוא GTX750, כאשר אחריו יש את GTX660 עם ליבה חזקה יותר ורוחב פס לזכרון גדול יותר, אבל ידרוש על הדרך ספק מעט חזק יותר.

- לוח אם - אם אין צורך ברייד ואכן 16 ג'יגה מקס' יספיקו לו, לוח כמו H81M-HD3 יהיה מעל ומעבר ומספק כמות יציאות חיצוניות נכבדת ביותר. במידה ויש צורך בלוח מתקדם יותר, זה כבר בחירה לפי הצרכים.

- מארז מצויין ומאוורר (שגם הייתה ביקורת עליו כאן באתר) הוא הארק מידי של פרקטל, עולה באיזור ה-350 כמדומני.

פורסם
  • מחבר

את הטיפ על ה evo לקחתי, עכשיו הבנתי באיזה סדר גודל של כרטיס מסך מדובר (הייתי צריך להבין איזה סדר גודל של כרטיס נחשב ככניסה לתחום הזה) אז אשנה את הספק בהתאם, זיכרון כנראה אשאר עם אופציה להרחבה מעבר ל 16GB, מארז אני משתדל להישאר בגזרת הקטנים למרות שאני רואה שאין מבחר מי יודע מה בתקופה הזו, רציתי את הארק מיני ללא החלון אבל כרגע לא מוצא כזה.. אם לא אמצא יכול להיות שאלך על מידי.

פורסם

^ התכוונתי למיני ולא מידי כמובן. ולמה קשה למצוא? יש אותו ב-TMS ופלונטר למשל.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שראיתי יש עם החלון (מייקר ולא נחוץ) מחפש בלי החלון..

פורסם
  • מחבר

אה.. אני לא רואה את זה בפלונטר או tms וחיפשתי...

תודה זה עזר.

פורסם
  • מחבר

שחכתי לשאול, לכרטיסים של האדומים יש תועלת בסוג העבודה הזו או שיתרון ברור לירוקים?

זה מה שגובש בסופו של דבר:

http://www.tms.co.il/preview/spec/g3rl1uwt

זיכרון וכרטיס מסך יתווסף לאחר שנראה בפועל את הצורך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים