עבור לתוכן

האם ניתן לקשר 2 דיסקים SSD בRaid-0?

Featured Replies

פורסם

היי

עקב צורך להתגבר על גודל דיסקים הקטנים המוצעים בשוק הSSD האם ניתן לקשר 2 דיסקים SSD (מאותו סוג כמובן) בRAID -0 ?

תודה והמשך יום נעים.

פורסם

כן

אבל כדאי זה לא תמיד

אגב לי יש SSD של 128 (של Crucial ) אני אולי משתמש בחצי ממנו (מערכת הפעלה מספר תוכנות ומספר משחקים)

פורסם

כן, אני עשיתי

פורסם

זה כונן לכל דבר אין בעיה ליצור איתו מערכי RAID למינהם, וכיום יש כוננים של 512GB אתה באמת צריך יותר מזה למערכת הפעלה ?

פורסם

בגלל איך ש-SSD עובדים, בעצם כל כונן SSD מורכב מכמה צ'יפים של זיכרון שעובדים יחד בתצורת RAID. לכן כוננים גדולים יותר גם מהירים יותר.

פורסם
  • מחבר

היי

אתם צודקים, בבדיקה מחודשת זה אכן לא משתלם כלכלית.

בכל זאת בבקשה אם משהוא יכול לעלות תוצאות עובדה של שני דיסקים SSD בRAID - 0 (אנא ציין את דגם הSSD).

להלן קישור לתוכנה פשוטה וטובה בנושא.

http://thesz.diecru.eu/content/parkdale.php

תודה מראש, והמשך יום נעים.

פורסם

יש לך צורך ממשי במהירויות קריאה\כתיבה גבוהות במיוחד?

פורסם

כמעט לכל השימושים שאני מכיר מה שיותר חשוב זה מהירות קריאה ולא כתיבה.

אני מאמין שאם תתבצע בדיקה יתברר שהכוננים קוראים\כותבים ביחס של 80\20 - למעט יישומים של מסד נתונים אני לא מכיר יותר מדי דברים שהם יותר כותבים מאשר קוראים.

פורסם

אם יש לך כסף (הרבה...) תשקיע (או תבזבז..) על SSDבחיבור PCIE. (ישנם כאלו במהירות של פי 3 מההכוננים המובילים בשוק)

לדעתי לא משתלם

פורסם

ברוב המערכים הtrim לא עובד

פורסם

SSD RAID 0 יכול להיות מהיר ומשתלם.

אבל מהירות הכתיבה גם ככה יותר מהיר בכונן 512GB מאשר ב256GB אז היתרון בRAID 0 די נעלם בכתיבה באותה הסיטואציה.

מהירות הקריאה אפשר כמעט להכפיל, אבל גם עם כונן אחד המהירות תהיה גבוהה מאוד.

לכונן יחיד בעל נפח כפול יש יתרון באורך חיים, ובשימושיות בעתיד(כשתקנה SSD נוסף ותרצה לעשות משהו עם הישן).

אם בכל זאת אתה מחפש ביצועים מקסימלים ומוכן להקריב את היתרונות של כונן יחיד, אתה מוזמן לעשות זאת.

רק קח בחשבון התוכנה של כונני סמסונג(RAPID) לא יכולה לעבוד בRAID (ככל הידוע לי).

עניין הTRIM בRAID זה משהו שהיה אמור להיפתר במהלך הזמן.

תבדוק לפני שאתה קובע כך או אחרת.

פורסם

תיקון: ברייד 1, נכון להיום בסט פקודות, ג'יפסט ודרייברים של irst התרים לא עובד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים