עבור לתוכן

בחירת מסך לגיימינג U2312HM vs P2414H vs P2314H

Featured Replies

פורסם

אני קונה מסך חדש וממש אשמח אם תעזרו לי כאן:

אני כרגע מתלבט בין 3 סוגים:

dell u2312hm

dell p2414h

dell p2314h

אני ממש אשמח אם תעזרו לי להבין מה בדיוק ההבדלים בין שלושת המסכים האלו, ומה כדאי לי להשיג לעצמי.

תודה מראש! :)

פורסם

p2414h, p2314h אותו מסך, גודל שונה

U2312HM - יש לו כניסת HDMI נוספת, רכזת USB3 ולא USB2. מאידך, התאורה האחורית שלו פחות מוצלחת, יש לו ציפוי מגורען יותר (מונע יותר השתקפויות אבל לא כל אחד אוהב את הגרעיניות)

פורסם
  • מחבר

תוכל להסביר לי מה זה בדיוק תאורה אחורית?

פורסם

מסכי LCD עובדים בשיטה של תאורה אחורית לבנה. פיקסל שמוצג בצבע R (אדום) הוא פיקסל שחוסם את הספקטרום G ו-B של הצבע הלבן וכך מתקבל אדום. צבע שחור זה פיקסל שחוסם כמה אור שהוא יכול.

ב-U2312HM התאורה האחורית מרצדת יותר, עשוי להיות בעייתי למי שרגיש במיוחד (אפילפסיה קשה?) ועשוי לגרום לכאבי ראש (בבהירות לא הכי גבוהה פחות נפוץ)

פורסם

U2312HM - יש לו כניסת HDMI נוספת, רכזת USB3 ולא USB2. מאידך, התאורה האחורית שלו פחות מוצלחת, יש לו ציפוי מגורען יותר (מונע יותר השתקפויות אבל לא כל אחד אוהב את הגרעיניות)

אני חושב שבדקת את הנתונים של המסך הלא נכון. לu2312hm אין כניסת hdmi, יש לו 4 כניסות usb 2.0...

ובעייתי לאנשים שיש להם אפילפסיה? הלכת רחוק מדי..

הריצוד פשוט יגרום לעייפות העיניים אחרי שימוש ארוך (7 שעות, פחות או יותר). מה גם שלכל מסך סטנדרטי בשוק היום יש את אותה רמת הריצוד, עם יוצאים מהכלל של מסכים בודדים ללא ריצוד או עם ריצוד בעייתי של מסכים ישנים מאוד.

מה שכן, הבהירות של המסך הספציפי הזה די גבוהה, וכן, מומלץ להנמיך את הבהירות.

פורסם

לאנשים בעלי אפילפסיה, פלאשים חזקים (וגם ריצודים) הם זרז מוכר לפירכוס. מי שרגיש במיוחד גם ריצודים יכולים להוות זרז (קטליזטור).

בנוגע לבהירות: זה לא חד משמעי כלל.

לי יש (בין השאר) מסך P2414H. רמת הבהירות המקסימלית שלו גבוהה.

כאשר אני עייף (סוף היום או בוקר) ו/או כאשר האישונים יותר מורחבים אני ישתמש בבהירות 40%~

באמצע היום אני ישתמש בדרך כלל באיזור ה70-75% בהירות.

אם אני רואה סרט ויושב במרחק מהמסך (במיוחד סרטים בסביבה כהה/חשוכה) אני ישתמש בבהירות מלאה. קשה לעבוד עם בהירות 100% אך החוכמה ובעיקר הנוחות זה לכווין את זה כל פעם. סה"כ ללחוץ על כפתור.

אותו דבר עם המסכים בעבודה (P2314H U2312HM)

לפותח הדיון:

לדעתי תצמצם את ההתלבטות לU2312HM ולP2414H.

בפועל (אני משתמש בשלושת המסכים יום יום) ב U2312HM יש שקעי USB בצד שמאל של המסך, נוח לגישה. בP2414H יש שקעי USB בגב המסך (לא ליד החיבורים של הPOWER והVGA וכו' אלא בגב ממש בצד שמאל, תראה תמונות בגוגל) אך הוא גדול באינצ' אחד.

האינצ' הנוסף לא קריטי אך אני רואה הבדל קטן.

אם התקציב שלך מצומצם, הU2312HM זול בכמאה ש"ח מהP2414H.

פורסם

אני לא מתווכח עם השפעות של פלאשים וריצודים על חולי אפילפסיה. אני אומר, שאם המסך u2312hm יכול לגרום להתקפים, אז צריך לפסול 95% מכלל המסכים בשוק העולמי.

ולכן, אם לא מצוינת בעיית אפילפסיה בבקשת העזרה באשכול, אני לא חושב שצריך לתת על זה דין וחשבון, חוץ מההשפעות האחרות שיש לריצוד של אנשים שלא חולים באפילפסיה.

אגב, אמרתי שלמסך הזה יש בהירות גבוהה כפרט שולי. אם אתה מנמיך את בהירות המסך ל70% ב2414, אז מן הסתם שכדאי להוריד את הבהירות ל60% (בערך) ב2312.

וכן, זאת החלטה אישית של מי שרוצה להוריד את הבהירות.

פורסם

בלבלת פה בין הU2312HM לU2414H. אין USB3 ואין HDMI בU2312HM וגם לא בU2412M.
פורסם
  • מחבר

ואם אני רוצה להשוות בין ה

u2312hm אל הp2414h מה ההבדלים בינהם (חוץ מהאינץ הנוסף כמובן)?

פורסם
ואם אני רוצה להשוות בין ה

u2312hm אל הp2414h מה ההבדלים בינהם (חוץ מהאינץ הנוסף כמובן)?

ההבדלים בניהם די מונריים מבחינת ביצועים. ל2414 החדש אין פליקר, ל2312 הישן יש Input lag נמוך יותר (בקטנה) ותצוגה יותר יפה (בקטנה).

אם אתה מתמקד בגיימינג תחרותי (משחקי fps למשל), תקנה את הu2312hm. לכל שימוש אחר, הp2414h.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים