עבור לתוכן

האם יש חשיבות לאיכות כבל הרשת כאשר מדובר באורכים גדולים?

Featured Replies

פורסם
אורי, נכון אתה צודק. כל הדיבור הזה היה בלי שהסתכלתי בכלל על ההוט בוקס :S מסתבר באמת שאפשר לחבר אליו כמה כבלים. בקשר להשחלת הכבל, אם אקנה כבל רשת מסוכך, אתה חושב שזה יקל על ההשחלה?

רצוי כבל מסוכך ע"מ למנוע הפרעות חשמליות, אין לזה קשר עם נוחות ההשחלה.

כפי שנאמר מוקדם יותר, המרחקים אצלך לא באמת ארוכים. כבל רשת מסוג cat6, שזה הסוג המומלץ, יכול להיות עד 100 מטר. העניין הוא שלא ידוע מה קורה אצלך בבית מבחינת הפרעות ולכן לא כדי להמר. אם אני לא טועה ההפרש במחיר קטן.

פורסם
  • מחבר

דווקא ההפרש במחיר לא כזה קטן, לפחות באיביי; המחיר של המסוכך כמעט פי שניים מהרגיל. האם/כיצד ניתן לדעת אם יתכנו הפרעות?

פורסם
פורסם

ייתכנו הפרעות בכל מקום. כבל לא מסוכך יכול לשמש לחיבורים קצרים ממחשב לשקע בקיר, מעבר לזה הייתי ממליץ על כבל מסוכך

ואם אתה לא רוצה CAT6, קח CAT5E, הוא מסוכך וזול יותר, יכול להעביר עד 1Gb

פורסם
  • מחבר

אוקיי. ידוע לך מה ההבדל בין cat6 ל-cat5e?

פורסם

עובי המוליכים ורמת ההפרדה ביניהם, מה שאומר פחות הפרעה של מוליכים למוליכים אחרים בתוך אותו כבל. CAT5E הוא הכל הפשוט יותר, דומה ל CAT5, ועדיין מאפשר תקשורת של 1Gb

פורסם
  • מחבר

מצאתי בבית כבל רשת 5e אבל לא רשום בדיוק את התקן לסידור הגידים. כתוב רק 568 בלי תוספת של A או B. איך אדע באיזה סדר לסדר את הגידים? צירפתי לכאן תמונה.[ATTACH]6493[/ATTACH]

פורסם

הכבל מתאים לשימוש ב 2 השיטות - לפי אם אתה מנסה ליצור חיבור ישר, מוצלב או כל שיטה אחרת

אתה צריך כבל ישר, ותקבל אותו אם תעשה את כל החיבורים באותה שיטה. מקובל לעשות B בכבלים ישרים. אבל יעבוד גם אם תעשה A, וגם אם תעשה כבל מוצלב (כי חומרה של היום יודעת להצליב / לבטל הצלבה אוטומטית)

פורסם

הסבר על נושא הכבילה ושני הסטנדרטים יש כאן - http://www.netcheif.com/Articles/Cabeling/cabeling.htm

אם יש לך ציוד מהשנים האחרונות, אין צורך בכבלים מוצלבים - הציוד יודע לטפל בכך באופן אוטומטי.

כבל CAT5E שנסללו בצורה טובה והתקעים חוברו אליו בצורה מקצועית יעביר תקשורת במהירות 1G כמו כבל CAT6.

פורסם
  • מחבר

תודה צ'יף, כבר קראתי את כל המדריך, לכן שאלתי איך יודעים באיזה סדר לסדר את הגידים כי במדריך יש סטנדרט a ו-b, אבל בכבל שלי רשום רק 568, ותודה ל-100101001 שענה לי על זה. היום אני מזמין את המכשיר שלוחץ וראשים של כבל רשת. אם תהיה לי בעיה אעדכן.

בינתיים אני רוצה לומר תודה רבה לכל מי שעזר, החכמתי רבות ועזרתם לי מאד! :)

פורסם

הסדר של A או B נקבע לפי איך אתה מסדר את הגידים בראש החוט או בשקע.

לכן, אלא אם כן מדובר בכבל שיצוקו לו את הראשים במפעל (כמו שבלקין מוכרים לפעמים), לא יהיה כתוב לך.

לגבי איכות כבל עדיף כבל UTP (לא מסוכך) כל עוד הגידים בו הם נחושת אמיתית ולא CCA; CCA מסוכך יהיה גרוע כמעט כמו CCA לא מסוכך (CCA= אלומוניום מצופה בנחושת, במקום נחושת).

כבר יצא לי להתקל בכבלי CCA בישראל, בד"כ אפשר להבחין כשהם לחוצים על תקע ולראות שהם בצבע עפור במקום להיות ממש נחושת.

http://www.aci.org.uk/news_more.asp?news_id=24

http://www.lynxdatacabling.co.uk/entity-287-Beware+of+CCA+and+CCC+cables.aspx

ולא מדובר בגימיק שיווקי, כעקרון כל כבל שה UL או 3P CERTIFIED צריך להיות עם נחושת ובלי גרגר אחד של אלומניום.

הבעיה התחילה בשנים האחרונות (תגגלו את זה), ושמתי לב שבעיקר כבלי CAT 5E ו CAT6 הם הגרועים ביותר מבחינת נפוצות השימוש באלומניום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים