עבור לתוכן

לוח אם ל-4790k ו-32GB במהירות 2400

Featured Replies

פורסם

מחפש המלצה ללוח אם שיתמוך במפרט הבא:

1. מעבד 4790k

2. זכרון 32GB במהירות 2400

3. לא מתוכנן אוברקלוק אלא אם כן יש אופציה אוטומטית בביוס

4. אין דרישה מיוחדת מבחינת כרטיס מסך

5. חנות מעודפת: zigzag2000

פורסם

אם לא מתוכנן OC, למה 4790K?

פורסם

^

+1

מה השימושים במחשב?

פורסם
  • מחבר

4790K מהיר יותר ובתקציב

ישמש לחישובים מדעיים

פורסם

למה אתה צריך כזו כמות הזויה של זיכרון??

ובכל מקרה התדר לא ישפר לך כמעט ביצועים

פורסם

פותח הדיון, בדוק איפה עומד האיזון שבין רכישה של משושה ליבות 4930K עם לוח X79 וזכרונות 1600 לעומת מעבד 4790K עם לוח תואם וזכרונות 2400. אולי, כלכלית, יהיה עדיף לך לתת עוד 50% ליבות עיבוד עם הנמכה של תדר הזיכרון (לא בהכרח תעבורה, ל-X79 עדיין יתרון במגרש תעבורתי עם 4 ערוצים מקביליים).

פורסם

קקדו: גיגה אחת יותר ממה שתגיע ותשתמש אי פעם זה הזוי.

זה לשלם על מוצר מבלי להשתמש בו.

זה בדיוק כמו לקנות כרטיס מסך ולחבר את המסך ללוח. גם אם הוא יקנה כרטיס ב200 ש"ח זה הזוי.

ביל גייטס היה עשיר..עשירים הם הזויים

לליאור: מחזק. לדעתי עדיף לו כלכלית לא לקנות את הזיכרון היקר. אבל בכל מקרה אם הוא בחר לשפוך כספים שילך לליבות..

נערך על-ידי yosi b

פורסם

ובכל מקרה, למה 4790K אם לא מתוכנן OC? אין איזה 4790 שאפשר לשים במקום?

פורסם

למי שפספס, ההבדל בין 4790 ל 4790K הוא לא רק ביכולת האוברקלוק, אלא גם בתדר הבסיס, של 4790K גבוה יותר עוד לפני האוברקלוק.

זה שמישהו לא מתכנן אוברקלוק לא אומר אוטומטית שאסור לו בשום אופן לקנות מעבד עם סיומת K ח"ו.

פורסם
  • מחבר

החלטתי שאני רוצה לקנות את ה-4790K

אני צריך 32GB זכרון לחישובים מסוימים שאני כותב שצריכים כמות גדולה של זכרון

כאן קראתי שמומלץ זכרון מהיר יותר מ-1600: http://www.corsair.com/en/blog/2014/march/haswellrealworld

ולפחות במלאי של זיגזג ההפרש במחירי הזכרון של קיטים 32GB במהירויות גבוהות הוא קטן

אשמח לקבל המלצה ללוח אם מתאים!

פורסם

הדבר היחיד שלא מובן מאליו בלוח חדש סטנדטי שהוא מעודכן למעבד.

גם מות הזיכרון וגם התדרים הגבוהים נתמכים (כמעט) תמיד.

פורסם

1. באיזה מארז תשתמש? זה יכול להשפיע על גודל הלוח שניתן להתקין בו.

2. האם יש דרישות מיוחדות מהלוח? כמו מספר חיבורי USB בפאנל האחורי או חיבורי M.2 ו SATA-Express?

3. מה התקציב?

פורסם
  • מחבר

1. מארז לא סגור עדיין אולי SONATA III או דגם גדול יותר שלו, אבל מדובר בלוח אם בגודל מלא סטנדרטי

2. אין דרישות לא סטנדרטיות. נאמר לפחות 6 USB מאחורה, רצוי יותר, ESATA

3. בטווח של 1000-500 ש"ח

פורסם

1. אין כמעט לוחות היום בעלי חיבור eSATA, ולדכן דרישה כזו היא קצת בעייתית.

2. כמעט כל לוח מודרני מגיע עם 6 חיבורי USB בפאנל האחורי, כאשר לפחות 2 מהם הם USB 3.0, כך שזו לא בעיה.

בד"כ אם אין דרישות מיוחדות אז הלוח המומלץ (והכי זול) עם 4 חריצי הרחבה לזיכרון ו-6 יציאות USB בפאנל האחורי הוא ה H87-HD3 של Gigabyte. לוחות אחרים שמתאימים, אם כי יותר יקרים בד"כ, הם H87-D3H ,H97-HD3, H97-D3H, ואם אתה קונה מארז קטן שתומך בלוחות עד גודל Micro-ATX, יש גם את ה H97M-D3H, שלדעתי הוא לוח מאד משתלם במקרה כזה. לוחות כאלו יעלו בסביבות ה 400-500 ש"ח (תלוי בחנות ובדגם).

במקרה שלך אתה רוצה לקנות מעבד Core i7-4790K בעל יכולת המהרה ואתה מוכן להשקיע סכום דיי גדול בלוח. לכן זה יהיה "ביזבוז" לא לשמור את האפשרות להמהרה עם מעבד כזה, ולפיכך אני אמליץ על לוח בעל ערכת שבבים Z87 או Z97 שכן מיועד להמהרה. להמהרה קלה כמעט כל לוח בעל ערכת שבבים Z87 או Z97, כמו ה Z87-HD3 או ה Z97-HD3, שעולים בסביבות ה 500-600 ש"ח (תלוי בחנות ובדגם). להמהרה רצינית יותר כדאי לשקול לוחות כמו ה GA-Z97X-Gaming 3 וה GA-Z97X-UD3H, שמחירם נע בסביבות ה-700 ש"ח.

הערה - אם אתה אכן מעוניין בהמהרה, תוודא שיש לך קירור טוב למעבד.

שהיה ברור - אם אתה בטוח ב 100% שלא תהיה מעוניין בהמהרה בעתיד בשום מקרה, לך על הלוח הכי זול שמתאים לדרישות שלך. כמובן שאם אתה מתלבט בין מספר דגמים נשמח לעזור לך.

פורסם

ASUS Z97-A...

כך שאם תשתעמם... ותרצה לנסות OC.... יש לך כפתור TPU על הלוח עצמו.

או בחירה ב OC בביוס.

אבל ממה שידוע היום על 4790K _ (וממבחנים על המעבד שלי), המעבדים האלו כנראה די קרובים לקצה גבול היכולת שלהם, כל ש OC של עוד 200-300MHZ.. לא נראה לי שווה את המאמץ.

(אלא אם שמועה על BIOS משודרג למעבדים הללו נכונה)

[עריכה]

לאחר שקראתי את התוגבה למעלה אני חייבת לציין שבנוגע לקירור הוא צודק, כמעט).

אם מישהו מתכנן לרכוש 4790K אז הוא חייב לקחת גם מאורר מכובד!

עובדה היא שהמעבד הזה לא ממש עומד בציפיות!

המרתי קובץ MKV של 500MG לקובץ של MP4 עם WINAVI AIO_ ( כבר כמעט שנה שאנחנו צופים בSTARTTREK מהסדרה הראשונה)

אז בהמרה פשוטה של קובץ כזה (מסכן), המעבד הגיע 98C!

פרקתי והרכבתי את מאורר הBOX 3 פעמים ובכל פעם בדקתי שהכל נכון והכל יושב טוב והמשחה מספיקה (או בשכבה ממש דקה).... הכל כולל הכל על המוארר של הBOX נתן לי את התוצאות המזוויעות של 95C ומעלה!

(יש ברשת עוד דיווחים כאלו)

ברגע שהנחתי עליו את NOCTUA NH-C12P SE14, הטמפ הכי גבוהה לאורך זמן הייתה 68C! _ (מהטראומה רצתי לקנות D14 אבל היום נראה לי שהוא ימשיך להשאר מחוץ למארז, ה NH-C12P SE14 עושה עבודה מצויינת)

נ.ב

אם למישהו זה מזיז או תוהה המעבד שלי הגיע מחבילה L4

נערך על-ידי 1stcowgirl

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים