עבור לתוכן

שיפור ביצועי כרטיס מסך 280x על ידי החלפת מעבד.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם שדרגתי לא מזמן כרטיס מסך כרגע הוא 280x vapor

ויש לי סוג של צוואר בקבוק עם המעבד שלי שהוא intel i5 2320 2.8 GHZ

אפשר לראות את הצוואר בקבוק בתמונה:

d9ahgq8m5

http://postimg.org/image/d9ahgq8m5/

בדיקת של גרף ביצועים בבטלפילד 4

יש ספק כוח של seasonic 620W ו8GB RAM

עכשיו השאלה אם אני יחליף למעבד חדש זה יפתור לי את הבעיה של ירידות FPS מ60 ל40 ואפילו פחות מזה.

פורסם

מה המפרט המלא של המחשב שלך?

פורסם
  • מחבר

מה המפרט המלא של המחשב שלך?

מעבד: Intel Quad Core I5 2320 Quad Core 2.8GHZ

Zalman CNPS-7000V-AL SI 776-1156-AMD

דיסק קשיח: Samsung HDD 1.0TB 32 MB SATA 2

לוח אם: Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3

ספק כוח: Seasonic PSU 620W Active PFC 80+

זכרון: Crucial 4GB DDR3 -1333 X 2

כרטיס מסך: SAPPHIRE VAPOR-X R9 280X 3GB GDDR5 OC

פורסם

mmemorex יש כמה בעיות במה שכתבת...

1) הצוואר בקבוק יכול להיות במעבד והכ"מ יהיה על 70%, הוא צריך לבדוק מה אחוזי הניצול של המעבד.

2) המעבד בן שנתיים, i7 כן יהווה שיפור. כמו"כ התדר של ה3.3 זה התדר של הטורבו. בבקשה ממך היכנס לויקיפדיה ובדוק מהו Intel Turbo Boost

3) הבחור אומר שיש לו צוואר בקבוק אך הוא לא מפרט

4) אולי אתה לא יודע אבל במעבדי סנדיי ברידג' רק מעבדים בעלי סיומת K פתוחים לOC כך שסעיף 4 לתשובתך בטל ומבוטל.

פורסם

1) לפני שאני צופה בסירטון (אני בלימודים) אענה לך בנוגע לשאר הדברים:

טורבו בוסט בקיצור נמרץ זה העלאת תדר חלק מהליבות על חשבון כיבוי הליבות האחרות, לא סתם המלצתי לך לקרוא.

המעבד לא יוכל לעבוד על 3.3Ghz עם כל ארבעת ליבותיו.

2) למה לזלזל באינטלגנציה של אנשים?

3) על זה נסובה תגובתי, כי כתבת במסקנת כל דבריך שOC יציל אותו. אם כל המסקנה בטעות יסודה אז....

בנוגע לסרטון, עיין ס' 1

פורסם

ראית בכלל את התמונה שהוא העלה?

לפי התמונה יש צוואר בקבוק ויש על הפקודה הזאת עשרות דיונים ברשת, היא מראה כמה זמן לוקח לכרטיס מסך ולמעבד לרנדר פריים והתוצאה שרואים בפועל היא לפי מי שמרנדר יותר לאט במקרה הזה למעבד לוקח יותר זמן, יכול להיות שבהגדרות אחרות זה יהיה אחרת, צריך גם לבדוק שאין משהו אחר שמנצל את המעבד, צריך לבדוק במנוחה

פורסם

למען הדיון אני יענה גם...

ניסיתי אישית לעזור לבחור ( מכיר אותו מהTS ) ורק למען הסר ספק שלחתי אותו לכאן ... ראיתי את הגרף הזה + בדקתי איתו ניצול מעבד ( ללא כרטיס מסך )

אין שום דבר שמנצל את המעבד חוץ מBF4 וגם זה לא עובד את ה50% +- ( חוץ מיישומים קטנים שמנצלים 1-6% כמו סקייפ\TS )

גם הבאתי לו את הפקודה של הגרף ושם אפשר לראות בבירור שהמעבד גורם לצוואר בקבוק די גדול שכן כמו שרשמו מעלי לוקח לו הרבה זמן לרנדר ...

נערך על-ידי guylederer0

פורסם

לפי התמונה , כרטיס המסך שלך רץ ב 150 FPS בממוצע והמעבד על 60 FPS בממוצע . ( מעבד יורד למינימום של 55 )

או שלא בחרת את המקום הכי טוב לבדיקה, או שאתה עובד על הגדרות ממש נמוכות.

כך או כך , מאחר והמשחק הזה אינו באמת מנצל יותר מ 4 ליבות , על מנת לישר קו בין המעבד לכרטיס המסך בסיטואציה הזאת אתה צריך מעבד של 7.5ghz בערך .

אם אין כוונות ל OC במעבד החדש , בכלל אין טעם להחליף . במצב הנ"ל , גם איזה K שירוץ ב 4.5 יביא אותך רק לאזור ה 90 בשניה .

אם יש כוונות לעשות OC , מוטב שתתחיל עם גיגול קצר לגבי OC ל i5-2400 ( רלוונטי גם לשלך ) , אפשר לסחוט מהמעבדים האלה עוד 400 מה"ץ.

המידע קיים ברשת, החל מהמבחן רשמי ב xbitlabs וכלה בסרטים ביוטיוב וכל מיני הסברים בפורומים .

בגדול את יכול לחייב אותו לרוץ קבוע על 3.6 או 3.7 ( הטורבו + 400 או + 300 ) כאשר אם אתה מעלה את מהירות הBUS אז אתה יכול להוסיף עוד איזה 100-150 .( +5 כפול 35~ )

מאחר וכל פתרון אמיתי יכלול OC , אתה כנראה צריך להתחדש באיזה צ"ק חדשה .

חפש קצת באינטרנט לגבי ה OC למעבדים האלה, כנס לביוס , עשה קצת OC , תראה לאיזה טמפ' הוא מגיע במאמץ , אם אתה רואה שהוא מתחמם , תתחדש לך באיזה צ"ק ותיקח אותו יותר רחוק.

לא יפתור לך את כל הצרות בחיים אבל יתן למעבד תוספת של 20% .

וראבאק , תעלה את ההגדרות הגרפיות , אני יכול לספור פיקסלים בתמונה שצילמת !

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על העזרה לא הבנתי הכל ואני לא מבין בOC אבל אני יקרא יעשה בדיקות וינסה לעשות OC נראה מה ייצא בסוף מקסימום יישרף איזה סוקט או משהו :rolleyes:

פורסם

אני כרגע רץ על X5460 באוברקלוק ל3.8GHZ (מקביל לI7 920) וה2320 יותר חזק ממנו.

הצוואר בקבוק שלי בכלל לא גדול, ואני בטוח ששלך קטן מאוד עד לא קיים.

לדעתי אתה יכול לשחק בשקט נפשי שלם.

פורסם

העניין הוא לא כמה FPS בMAX אלא ב LOW ( נפילות )

לא צריכות להיות לו נפילות מתחת ל40FPS על הגדרות LOW

לא סתם הגרף במשחק משקף שלוקח הרבה זמן משמעותית לרנדר פריימים ...

פורסם

mmemorex מצטער, אתה יותר ראש בקיר מכולם

אני מסכים שהמעבד שלו חזק וסיכוי שיש בעיה כלשהי שלא קשורה ישירות למעבד הגרף מראה עובדה פשוטה שלמעבד לוקח יותר זמן לרנדר פריים מלכרטיס מסך וזה צוואר בקבוק ושום סרטון לא ישנה את זה

פורסם

פותח הדיון תנטר בזמן משחק את אחוזי השימוש במעבד ובכרטיס

פורסם
  • מחבר

אוקי הפעלתי את MSI afterburner למשך 20 דק במפה שעושה לי הכי הרבה בעיות שזה pearl market ב64 אנשים יש לי שם ירידות FPS ל40 אפילו 36 37 38 פה ושם, חצי medium חצי high בהגדרות גראפיות והפילטרים OFF כולם.. 1920 רזולציה. אני שמתי לב לפי הlog למאמץ רב של המעבד וגם שהטמפרטורה של המעבד גבוהה מאוד מגיע ל87 מעלות אם אני לא טועה, אני מצרף קובץ.

https://www.sendspace.com/file/c9xpb9

נערך על-ידי chop

פורסם

תנטר גם את הכרטיס מסך, תגדיל את הגרף ותעלה תמונה שלו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים