עבור לתוכן

האם ניתן "להשכיב" הארדיסק חיצוני עומד?

Featured Replies

פורסם

אני חושב יותר בכיוון של DIMKA.

כמו כל חפץ מכאני ישן, אם מזיזים אותו ממקום למקום

יש סיכוי שהוא יפסיק לעבוד (בעיקר אם הוא היה מחובר לחשמל).

אני זוכר לפחות מקרה אחד פרטי שלי, שמכרתי דיסק תקין בן שנתיים למישהו,

ואפילו חיברתי אותו למחשב שלו בעצמי ליתר ביטחון והדיסק הפסיק לעבוד, פשוט מת...

אני חייב להודות (בלי לפגוע בכבודם של המגיבים) שחשבתי

שהתשובות בנוסח "לא מומלץ לשנות תנוחת דיסק.." נשמעו לי כמענה עם חוש הומור.

משהו כמו, "לא כדאי להשכיב דיסק (בעיקר צעיר) על הבטן, כדי להימנע מסכנת מוות בעריסה".

פורסם

אוי נו אתם מדברים דברים לא רק שלא נכונים אלא גם לא הגיוניים....

11010010110

אתה מדבר על דיסקים ישנים, כמו שאמרתי (וגם בלינק שהבאתי) יכול להיות שפעם היו בעיות כאלו בגלל איכות בניה ואיכות חומרים כזאת או אחרת שגרמת לזה.

היום כבר אין בעיות כאלו.

דימקה

נו באמת... מי שיודע מה הוא עושה יודע שצריך לפרוק חשמל סטטי לפני שנוגעים ברכיבים אלקטרונים.

מה לעשות, מי שמתעסק בדברים שלא בתחום שלו יכול להרוס בקלות.

זה כמו שאני אתחיל לשחק עם המנוע של המכונית שלי ואחרי שהוא יהרס אני אמציא תיאוריה שאסור להתסכל על המנוע בין השעות 2-4 כי הוא יהרס....

אין פה שום קשר. הארד דיסק כבוי יכול לעמוד בכוחות של 200G. אז גם אם אתה מפיל אותו לריצפה (שהוא כבוי!!) לא אמור לקרות לו שום דבר.

בזמן שהוא עובד זה משהו אחר. בוודאי שלא מומלץ להזיז\לטלטל\להפיל וכו'....

Cahiml

אין לי הרבה מה להגיד לתגובה שלך...

אם מזיזים חפץ מכאני יש סיכוי שהוא יהרס??? באמת?

גם אם הולכים ברחוב יש סיכוי שיפול עליך מטאור...

אין שום קשר בין אחד לשני.

מי שלא יודע לטפל בחומרת מחשב שלא ימציא תיאוריות מוזרות על למה זה עובד.

פורסם

העברתי כמה פעמים דיסקים בין מחשב נייח שבו הם ישבו במאוזן, לבין מארז חיצוני מאונך, ולא נתקלתי בבעיות.

פורסם

הרבה בעיות מכאניות אחרות (סוג המיסבים שהיה גורם לרעש ....) נפתרו לפני הדיסקים של ה 40G, כך שאם כבר, 40G שייכים לדור החדש יותר

האם עוד משהוא השתפר באמינות שלו ? נראה לי שלא, יותר מזה, נראה לי האיכות יורדת : יוצא לי לראות דיסקים חדשים "מידי" נהרסים (דיסקים שמבחינת הזמן שהם היו מורכבים במחשב לא היו אמורים להיות קרובים בכלל לסיום החיים שלהם), והיה את הקטע לפני כמה שנים שכל היצרנים קיצרו את תקופות האחריות

האם באמת יש משהוא ? כאמור חוץ מזה שנדמה לי שעליתי על חוקיות (מחשבי sff שעוברים ממצב עומד למצב שוכב כשמעבירים אותם למשתמש אחר, או מחשבים שאליהם הועבר דיסק שהיה מקודם במצב עומד, אחריי תקופה פתאום מגיעים לתיקון אם דיסק שעושה קליקים), אין לי נתונים מדויקים שנמדדו או משהוא

פורסם

זאת תיאוריה נחמדה ובהחלט ברת הוכחה.

לפי הרבה אתרים באינטרנט אין שום קשר בין הדברים.

אבל אם יש לך גישה בעבודה לכמות של מחשבים (גם SFFים וגם TOWERים) אתה יכול להריץ כמה באנצ'ים על הדיסקים לפני ואחרי שינוי הפוזיציה שלהם.

ככה לפחות תוכל לראות אם באמת יש השפעה או שה סתם מקריות. ואפילו תוכל לראות במספרים כמה הנזק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים