עבור לתוכן

הלוח אם חם יותר מהמעבד - מישהו יכול לעזור/להסביר?

Featured Replies

פורסם

זה זמן מה שאני מנסה להבין למה הלוח אם באחד המחשבים שלי תמיד חם יותר מהמעבד. המאוורר (קדמי יחיד, דוחף אוויר קר מבחוץ) של מהעבד עובד כרגיל וגם המאוורר של המארז, בדקתי בנגיעה את הגשר הצפוני מיד לאחר הכיבוי כדי להרגיש אם הוא חם והוא חמים למגע אבל לא חם מדי (למרות שקצת קשה לי לומר אם זה 40מעלות או פחות) וגם פנים המארז מיד לאחר הכיבוי די קריר. כמו-כן הסביבת עבודה קרירה מאוד מאחר והמחשב נמצא בחדר ממוזג וקריר רוב שעות היום.

מפרט:

לוח אם ו-צ'יפסט מפורטים בתמונה של AIDA32.

מעבד: Intel Pentium III 1GHz Socket 370 Coppermine

אני לא חושב שיש עוד מידע שנחוץ לכם אז הנה התמונה של AIDA32 מצורפת למטה. אם למישהו יש רעיון או שהוא נתקל בלוח דומה עם בעיה דומה אשמח לשמוע. לדעתי החיישן של הגשר הצפוני (שם הוא ממוקם לא?) פשוט מזייף אבל אני לא בטוח. אתם האופציה האחרונה שלי לפני שאני שולח מכתב לאינטל :)

AIDA32_-_TAU_UNI.bmp

פורסם

אני חושב שהIC שדואג לנתונים האלה הוא (בד"כ) WINBOND שנמצא איפשהו ליד הפנל האחורי בין הסלוטים של ה PCI.

תנקה את הלוח עם שואב אבק בשאיבה ושאיפה .

אולי זה איזה כרטיס שמחמם את החיישן ? החיישן ללוח הוא בד"כ רגל של הIC .

תשכיב ותפתח את המארז ותנסה לראות איך איוורור חזק וישיר משנה את טמפ' הלוח . עם פנל פתוח .

פורסם
  • מחבר

כפי שאתה רואה מהתמונה, במקרה של הלוח אם הזה החיישן הוא של Analog Devices ;)

אבל אבדוק את מה שאמרת לגבי המיקום, למרות שזה נשמע לי מוזר.

פורסם

אין מה לעשות, משום מה הלוחות האלה חמים באופן טבעי.

תן לו איזה מאורר נחמד שיזרוק עליו קצת אוויר וזה יוריד אותו בכמה מעלות, אני הצלחתי להגיע עם לוח כמעט זהה מ50 מעלות ל37.

פורסם

אצלי אותו הדבר הלוח חם יותר מהמעבד אוני נמצא בO.C של 300 MHZ. מעניין למה זה.

פורסם

גם אצלי זה ככה.

למה זה כל כך מפתיע אתכם? המעבד בטח מקורר ע"י מפלצת לכל הפחות, עמוסה במאורר חזק והרבה הרבה מתכת. לעומת הלוח שבטח מקורר ע"י היטסינק קטן עם מאורר נורא חלש (אם בכלל...)

תכוונו עליו מאורר 80 ויהיה בסדר

פורסם
  • מחבר

אינטל הליצנים האלה!

היום בדקתי ואפילו גוף קירור לגשר הצפוני אין.

תודה לעונים, אני מבין שאם כך כנראה שזה המצב ועם זה נצא למלחמה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים