עבור לתוכן

שידרוג מעבד במחשב נייד. לאיזה מעבדים ניתן לשדרג?

Featured Replies

פורסם

המחשב המדובר הוא Lenovo G570 עם מעבד b970.

מצאתי דיון באינטרנט שמישהו שידרג את המעבד לI5 דור שני. הוא כתב שהכול עובד, אבל הוא חווה עליה בטמפ' של המחשב אז צריך לשים לב לזה.

לאיזה מעבדים ניתן לשדרג? האם מעבדי הדור השלישי של אינטל (Ivy Bridge אם אינני טועה), הבנתי שהם קרירים יותר אז אולי זה עדיף.

לא צריך להתייחס לעלות העבודה בחישוב הכדאיות כי אני מבצע את זה בעצמי.

פורסם

לא כדאי.

1) עלות המעבד, עדיף למכור את המחשב ולרכוש חדש עם ההבדל.

2) תאימות: מעבד מהדור השלישי של אינטל לא יתאים ללוח של המחשב נייד שלך.

3) המעבדים לא תמיד ניתנים להחלפה, הדבר מבטל את האחריות.

4) תקבל הבדל יותר גדול מהמחשב אם תשדרג לכונן SSD. יותר זול ויותר משתלם.

את כל הנ"ל כתבתי מניסיון. יש לי והיו לי הרבה מחשבים ניידים בשנים האחרונות וחקרתי את הנושא לעומק. זה פשוט לא משתלם. (עיין 1)

עריכה: בבדיקה מהירה זה עולה כ200 ש"ח. שווה בדיקה מה אתה יכול להפסיד? אבל אני כן מציע לבדוק את הSSD למרות שהוא יותר מ200 ש"ח

פורסם
  • מחבר

נושא האחריות לא מעניין כי אין אחריות.

מה עולה 200 שקל?

מעבד I5/I3 דור 2?

האם הם בוודאות יתאימו למחשב הזה? מה עם נושא החום?

פורסם

קודם כל השארתי את מה שכתבתי כדי שאנשים אחרים שיקראו את הדיון כן יחשבו פעמיים.

וכן, המעבד במחיר מצחיק: i5-2530M ב65 דולר i5-2410M ב39 יורו ועוד.

פשוט תרשום שם דגם באיביי ותמצא מציאות.

אני הייתי די מופתע ואני שוקל להחליף מעבד גם בנייד שלי בהזדמנות, אין ספק במחיר כזה, שווה שדרוג במידה וצריך יכולת עיבוד נוספת. שים לב שהמחשב שלך תומך בזה מבחינת יכולת הקירור. המעבדים היותר חזקים פולטים יותר חום. פשוט תחפש עם איזה מעבדים נמכר המחשב שלך וכך תדע למה הוא מותאם ב100% ותבדוק reviews על הדגם עם הi5 שפיזור החום שלו טוב.

מה אתה חושב?

פורסם

צריך גם לוודא שהביוס יידע לזהות את המעבד.

מבחינת SOCKET, אז זו רשימת המעבדים המלאה שבעלת הסוקט הזה אבל בגלל מגבלות ביוס ככל הנראה זה יהיה מוגבל מעט אבל אולי יעבוד, לך תדע.

http://www.cpu-world.com/Sockets/Socket%20G2%20(rPGA988B).html

פורסם

נשמע הגיוני לפי "הנתונים היבשים".

פורסם
  • מחבר

אוקיי קראתי והחכמתי.

המחשב הוא לא שלי אלה של חבר.

אני השבוע אבדוק איזה ביוס בדיוק מותקן בו, ואסביר לו את הסיכונים והאלטרנטיבות.

מצאתי את המעבד הזה באיביי:

http://www.ebay.com/itm/Intel-Core-i5-2540M-SR044-2-6GHz-up-to-3-3GHz-3MB-5GT-s-PGA988-Dual-Core-CPU-/141346228088?pt=CPUs&hash=item20e8e44778

מה אתם אומרים? על הנייר אם הכול יעבוד צפוי שיפור גדול בביצועים מהמעבד הקיים?

העלויות של SSD בגודל נורמלי אפילו גבוהות יותר אז אני לא יודע אם האלטרנטיבה הזו עדיפה.

פורסם

SSD של 120GB עולה החל מ-300 ש"ח, בדומה למעבד חדש.

כמובן שהעדיפות היא לשדרוג מעבד+SSD, כן?

תיידע את החבר שגם אפשר להוציא את הצורב ולשים במקומות דיסק קשיח (ראה מדריך בסטיקי) כדי שיהיה במחשב נפח מספק לקבצים גדולים ובשביל מע' ההפעלה את ה-SSD.

פורסם

FARKASHביוס אפשר לשדרג.

המעבד אכן יתן שיפור ביצועים מורגש אך במחשב נייד SSD יתן הבדל מאוד מורגש כי הHDD איטי מאוד יחסית.

שים לב שהמוכר כותב שלא בטוח שהמעבד יתמוך אלא אם קודם תאפס ו/או תעדכן את הביוס, כמו שChevy כתב.

החלפת כונן הדיסקים זה גם אפשרות אך SSD ומעבד יתנו שיפור לאין ערוך במחשב מאשר מצבו היום

פורסם

אבל מה מטרת השדרוג? סתם?

כי בגדול אני הייתי משדרג ל-SSD קודם ובודק "אם זה מספיק טוב" מאשר עושה ניתוח למחשב נייד (עם כל הסיכונים הכרוכים).

אם לא, רק אז קונה מעבד חזק יותר.

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

האמת שאני לא יודע עדיין מה "הבעיה" עם המחשב ומדוע הוא צריך שדרוג כזה. הוא שאל אותי, ואני שאלתי אותכם.

אני צריך היום או מחר ללכת אליו ולהבין מה הסיפור.

אני אסביר לו את את כל מה שהסברתם לי ונראה מה יוחלט.

לאחר שאני אבין טוב יותר מה הסיפור אני אחלוק את המידע ונראה מה יש לכם להגיד.

אם בסוף יבוצע שידרוג אני מבטיח לתת פה עדכון של ביצועים לפני, ואחרי. אותי זה מאוד מעניין כי בדרך כלל אנשים לא משדרגים מחשבים, ובטח לא מחשבים ניידים.

פורסם

אל תשכח תמונות :xyxthumbs:

ואכן, עדיף קודם SSD

פורסם
  • מחבר

עברתי עכשיו גם על מדריך החלפת הצורב בHDD. מצוין! לא הייתי מודע לזה ובהחלט פותח אפשרויות נוספות.

אם משהו יבוצע בהחלט יהיו תמונות+פירוט+השוואת ביצועים.

עידכון.

המחשב צריך להריץ את התוכנות הבאות:

Autocad

Autodesk

Revit

האם שידרוג של מעבד+SSD/ רק אחד מהשניים באמת יעזור למחשב להריץ את התוכנות האלה?

כי כרגע הוא מקרטע כשעובדים עליהן.

פורסם

כן. המעבד יתן לך את תוספת הביצועים והSSD את מהירות התגובה. פשוט תציג לחבר עלות שידרוג של כ600 ש"ח ותסביר לו למה כדאי לו ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים