עבור לתוכן

חוות דעת על מחשב MAC לגרפיקה/תלת מימד:

Featured Replies

פורסם

yosi b

אתה קצת מצחיק אני יגיד לך את האמת .

אתה קודם כל גרפיקאי ולא אנימטור משמע אתה בכלל לא קשור לתחום שעליו מדובר מכיוון שאתה לא עוסק ברינדורים ותלת מימד בצורה מקצועית.

אתה מנופף בזה שעבדת במקומות נחשבים ועל סמך זה אתה שם עצמך ואת הדעה שלך מעל אנשים אחרים פה , ועוד פעם אני חוזר אתה אפילו לא אנימטור במקצוע, ולא שצריך להיות אחד כזה בשביל להביע פה דעה.

אז כן אני במקרה אנימטור במקצועי ואני בוחר שלא להתרבר בנסיון שלי ואיזה דברים עשיתי בחיים כי אני לא חושב שזה אמור לשים את הדעה שלי מעל מישהו אחר כאן.

עכשיו בו תשים לב לתגובות שלך של מה אתה אומר בעצם

"אפל הכי טובים והכי יקרים"

"כל גרפיקאי יגיד שאפל זה החלום שלו"

ואני שואל אותך למה??

כי בפועל אפל נמצאת הרבה מאחור עם החומרה שמן הסתם שם אותה הרבה מאחורה במבחני הביצועים אז איפה בדיוק ההגיון פה?

הרי זה לא שבאמת אפל יותר יציבה , היא לא יותר מהירה, ואין שם שום דבר שאי אפשר לעשות בPC.

וזה מחזיר אותי למה שאמרתי קודם שגרפיקאים פשוט רודפים אחרי התפוח הנוצץ הזה בגלל שהוא "מותג" בגלל שהוא "נחשב" בגלל שהוא יותר "נוח" עלק.

לכל הסיסמאות שלך שאפל היא הכי טובה אין שום בסיס, הבסיס היחידי שנתפסת אליו פה שזה שאתה גרפיקאי במקצוע שלך ומי שלא גרפיקאי אין לו מושג על מה הוא מדבר.

• תגובות 43
  • צפיות 7.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כפי שכתבתי כאן אינספור פעמים אישתי תלתיסטית ואנימטורית ותיקה.

ואני מבין בתחום ומרנדר במחשבים שלי לא מעט.

(תקופה עבדנו יחד)

אני מנופף בהצהרות מול הצהרות דמגוגיות באותה מידה.

וכוונתי הייתה שכל האקסיומות האלו לא עובדות במחן המציאות ויש אנשים טכניים שמוכשרים לתחום הזה במטרה אחת. להביא למשרד את הטוב ביותר. בכל מחיר.

אני לא בטוח שיש קומבינציה יעילה כמו המק פרו החדש.

זולות יש בודאי. משתלמות גם כנראה. משתוות, לא בטוח בכלל.

פורסם

sunj אתה כותב הרבה שטויות אבל עזוב תן תחנת עבודה שמשתווה ל MacPro עם מעבד 12 ליבות

פורסם
sunj אתה כותב הרבה שטויות אבל עזוב תן תחנת עבודה שמשתווה ל MacPro עם מעבד 12 ליבות

"

המאק פרו שאתה מדבר עליו אומנם עם מעבד חזק אבל עם כרטיס AMD שלא תומך בCUDA והוא עולה

36 אלף שקל"

כמו שאתה רואה לא אמרתי שמאק פרו הוא חלש ההפך הוא חזק אפילו מאוד אבל ויש אבל גדול אין תמיכה בCUDA שחשובה ללא מעט אנשים ותג המחיר שלו הוא 36 אלף שקל ולא מיועד לשוק הפרטי.

ואתם קופצים למאק פרו שזה ספינת הדגל שלהם עם תג מחיר לשוק ספציפי ביותר בוא נדבר רגע על כלל המחשבים שלהם שמיעודים לרוב האוכלוסיה

IMAC עם I7 בלי כרטיס מסך עם 8 גיגה זכרון ב10 אלף שקל?

Macbook pro עם I5 בלי כרטיס מסך 8 גיגה זכרון בכמעט 8 אלף שקל?

גם האיפון שלהם נמצא מאחורה בחומרה עם תג מחיר לא הגיוני.

אז כן באפל אתה משלם על תפוח לא חומרה. ואם אתה רוצה לשלם גם על חומרה זה יעלה לך 36 אלף שקל.

פורסם

המאק פרו הוא החלום הרטוב של מעצבים "עיוורים", כלומר במובן שהם מעדיפים לקבל מערכת שנראית טוב (ואם זה בחברה - כזו שמושכת לקוחות ומעלה את מוניטין שלה, זה תקף לכלל מוצרי אפל אגב), גם אם היא לא תתאים בדיוק לדרישותיהם ו/או במחיר גבוה יותר.

במאק פרו עניין כרטיסי הפייר-פרו הוא בעיקר לשם הוספת כח עיבוד (למשל אם יש התעסקות ב-opencl), ואין ספק שכרטיסי פייר פרו לרוב משתלמים יותר מקוואדרו, אך אין בהם הרבה תכונות שלעיתים מעצבים גרפיים עובדים איתם, לכן הביצועים נשענים על המעבד - גם אם תקח זוג מעבדי זיאון 2697, אני בספק אם הם יספקו את אותה כח עיבוד מקבילי כמו קוואדרו.

לא חסר בעולם מערכות דומות, כאשר יש חברות יעודיות שאתה מדבר איתן ומרכיב מערכות מותאמות-אישית מהפרט הראשון ועד לאחרון, כאשר אין ממש הגבלה של חומרה. אם אתה רוצה מערכת מותאמת-אישית מחברה בינלאומית, יש לך את סדרת Z של HP, כאשר אם נקח את Z820 יש לך שם מספיק אופציות לבניית מערכת הרבה יותר מדוייקת עבור אותם שימוש ספציפיים, לא פחות חזקה מזו של אפל, ואם אתה כן מקבל את החומרה שאתה צריך בדיוק וגם אם זה בעלות נוספת, זה priceless.

פורסם

המחיר של Z840 וכלל המערכות המותאמות-אישית משתנה בהתאם למה שאתה בוחר. כפי שאמרתי - גם אם זה בסופו של דבר יקר יותר, אתה מקבל מערכת שמתאימה לך יותר אשר תאיץ את עבודתך - זמן = כסף, בסופו של דבר ההפרש הכספי יצטמצם.

ולא, זה לא דיון על OSX נגד וינדוס, אלא מאק פרו (וכל המשתמע מכך) מול PC או מערכות מותאמות אישית.

פורסם

אתם קופצים למאק פרו שזה ספינת הדגל שלהם עם תג מחיר לשוק ספציפי ביותר בוא נדבר רגע על כלל המחשבים שלהם שמיעודים לרוב האוכלוסיה

למה לדבר על שאר המחשבים שלהם, דיבנו על פלח השוק הזה לא 'קפצנו אליו'

כפי שהצהרתי אני סולד מרמת המחירים שלהם.

כל מה שדיברתי לא היה משנאה\הערצה עיוורת , אלא שלשוק המקצועי בלבד הם מהטובים ביותר.

פורסם

יוסי, די.

בתלת מימד

AMD = CRAP

אין פיזיקס בחומרה

אין האצה של CUDA בדו מימד או ברנדרינג תלת

דריברים פחות טובים

בPC אתה יכול לבחור את היצרניות, אתה בוחר את הפיצ'רים של הלוח אם, אתה בוחר את הקירור וכל דבר.

WINDOWS זו מערכת יציבה לפחות כמו OSX אם לא יותר.

בכל הכנות אני לא מבין מה חסר לכם ב WINDOWS7, אחרי שמעדכנים אותו כל הבעיות אינדקסים נפתרות ואם יש בעיה יש לך שליטה מוחלטת במערכת הפעלה אתה יכול להאיץ אותה על ידי כיבוי של דברים שאתה לא צריך ברקע.

ההבדל בין מאק לפי סי זה שבאותו מחיר בפי סי אתה תקנה מחשב שיש לו פי 2 זיכרון ECC וכרטיס של NVIDIA שהוא פשוט טוב יותר בתלת בכל הבחנה אפשרית.

רק MAYA נהנת מ AMD יותר מ NVIDIA וזה רק מבחינת דריבר בVIEWPORT. בכל שאק הדברים NVIDIA לוקחת גם בתוכנה MAYA.

לא מזמן התחלתי לרנדר עם Octane על ה 770 שלי במקום על המעבד, משימות של עיצוב מוצר.

זה כל כך מהיר... אין מה להשוות בכלל למעבד. החלטתי לקנותא ת המנוע רנדר בעלות של 1000 שקלים.

רנדרים חיצוניים שתומכים ב OPENCL אינם פופולרים, אין להם אינטגרציה בתוך התוכנת תלת, רק מבחוץ לה. ובנוסף אין להם פלאג אין מסודר לכל התוכנות, בניגוד לפופולריות שתומכות בCUDA שהן Octane ו maxwell (וVray RT שעוד לא בשל ומשמש יותר בתור PREVIEW נכון להיום)

זה רק בקצרה למה MAC זה חרא, אבל חרא של מחשב לתלת מימד ועוד יותר חרא בגלל שהוא יקר יותר.

פורסם

מה זה חרא.

חרא בלבן.

אף פעם לא הבנתי אנשים שמשלמים באדיקות דתית הרבה יותר על הרבה פחות.

פורסם

דיון שבו אנשים רושמים שטויות על גבי שטויות עם עוד שטויות על חשיבות פיזיקס וקודה

פורסם

מה לעשות שרוב התוכנות המקצועיות עושות שימוש בקודה?

לא סתם שימוש...מאיצות את העבודה במאות אחוזים.

פורסם

איזה תוכנות?

פורסם

Octane

maxwell

Vray RT

Cycles

Arion

Luxrender

Indigo render

TheaRender

Photoshop

AfterEffects

ICE

RayFire

ThinkingParticles

ועוד עשרות

למה אנשים שלא מבינים כלום בתלת מימד מרשים לעצמם לדבר כאילו יש להם מושג במשו, ומטעים.

פורסם

תוסיף את NVIDIA IRAY ו-NVIDIA MENTAL RAY המובנים במקס.

וכמובן PREMIER ותוכנות קידוד וידאו שונות.

בקיצור לא חסר.

פורסם
דיון שבו אנשים רושמים שטויות על גבי שטויות עם עוד שטויות על חשיבות פיזיקס וקודה

אני לא מבין איך כל הדיון כל מה שאתה אומר לאנשים זה שהם מדברים שטויות בלי שום בסיס לדבר הזה.

כל אחד פה שהביע דעה נימק בדיוק למה הוא חושב ככה . התגובות שלך חסרות כל בסיס אתה אומר לאנשים שהם מדברים שטויות בלי להסביר את עצמך. האמת שזה לא רק אתה שמתי לב זה כל הפאן בויס של אפל ככה.

לא לאמין מה אפל הזאת עשתה לאנשים.

לאנשים אין באמת מושג למה הם רוצים אפל, הם משלמים פי 2-4 יותר במחיר, דברים זזים להם יותר לאט, אבל מה אפל זה הכי טוב!!!!!11

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים