עבור לתוכן

בעיות בשיתוף ובעיות כלליות ברשת במשרד

Featured Replies

פורסם

אהלן.

יש לנו במשרד רשת עם ראוטר של בזק (רשת ביתית למעשה), ברשת 11 מחשבים.

מאז שהגיע המחשב ה11 יש בעיות שיתוף, מחשב אחד תמיד לא רואה את האחרים וזה המחשב האחרון שהדלקנו באותו היום, מדי פעם בורחות הגדרות שיתוף, יש כמה מחשבים עם ווינדוס 7 וכמה עם XP

איש מחשבים שביקר פה אמר שצריך כבר להתקין סרבר ולשנות את כל מבנה המחשוב במשרד, אבל זו השקעה גדולה מדי עבורנו.

מפה ומשם ליקטתי שברי מידע כי אפשר להתקין שרת קבצים או NAS (שאינני יודע מה הוא) ע"מ שכל העובדים יעבדו בעצם על מחשב אחד מרכזי, אבל ייתכן ותהיינה בעיות כי גם ברשת כזו ניתן לשתף רק 10 מחשבים.

אשמח אם תוכלו לייעץ לי, אם אפשר בשפה פשוטה (...), מה לעשות.

תודה רבה.

פורסם

אני יודע שבווינדוס ויסטה היתה הגבלת שיתוף של 10 משתמשים.

ציטוט מאתר של מייקרוסופט:

"Windows Vista permits up to 10 concurrent users. (If you need to share a folder with more than 10 users at once, you must use a server version of Windows.)"

כנראה שגם בXP היתה ההגבלה הזאת. בווינדוס 7 לא יודע אם זה אותו דבר או שההגבלה גבוהה יותר (אם היא קיימת)

תבדוק בכיוון הזה...

פורסם

אכן יש הגבלת שיתוף ונראה שזו הבעיה.

למיטב זכרוני צריך גרסאות פרו בשביל להימנע מההגבלה.

לגבי שרת NAS זה למעשה סוג של דיסק קשיח ברשת ולפי התיאור שלך אני לא בטוח שזה הפתרון עבורך.

תנסה לפרט יותר מה הם הצרכים שלך מהרשת כדי שנוכל לעזור יותר

פורסם

מפה ומשם ליקטתי שברי מידע כי אפשר להתקין שרת קבצים או NAS (שאינני יודע מה הוא) ע"מ שכל העובדים יעבדו בעצם על מחשב אחד מרכזי, אבל ייתכן ותהיינה בעיות כי גם ברשת כזו ניתן לשתף רק 10 מחשבים.

FreeNAS הוא פתרון מצויין וזול עבור המשרד שלך לשיתוף קבצים.

לא מכיר מגבלה של מספר מחשבים להתחברות. אולי מה שראית קשור להגדרות ברירת המחדל של שירות FTP.

פורסם

FREENAS הןא כבר פאסה. היום זה נקרא NAS4FREE ואצלי זה עובד מצויין.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם על התשובות.

ישנם 7 מחשבים עם XP PRO והשאר עם ווינדוס 7 ולמרות זאת קיימת הבעיה.

הרעיון הכללי הוא שהעובדים, כולם שרטטים, יעבדו על שרת אחד וכך יוכלו לחלוק את העבודות שלהם עם כולם.

עד עתה כל אחד עובד במחשב שלו וכל מי שרוצה ליטול חלק בעבודה שלו צריך להכנס למחשב של חברו באמצעות השיתוף.

החשש שלנו הוא שנתקין שרת קבצים והבעיה תישאר זהה כך שמדי פעם מחשב אחד או שניים לא יוכלו להכנס לשרת הזה.

אשמח אם תתנו לנו רעיון.

תודה רבה.

נערך על-ידי polkm

פורסם

אם יש לך מחשב מספיק חזק כדי לעמוד בעומס אתה יכול להתקין ווינדוס 2008 חוקי לגמרי מהאתר של מייקרוסופט בחינם.

הם נותנים תקופת חינם של 180 יום (חצי שנה).

אני לא יודע אם הם שינו את זה עכשיו, אבל אני זוכר שהייתי משתמש בזה הרבה לבדיקות.

בקיצור אתה יכול להתקין שרת וירטואלי עם ווינדוס בחינם ולעשות קצת בדיקות למשך כמה שבועות לראות איך העניין הזה עובד.

אם הוא עובד טוב אתה יכול לרכוש את הרשיון וזהו (אין צורך להתקין מחדש את הווינדוס החוקי).

אם אין לך מחשב מספיק חזק (לא שצריך פה עכשיו שרת עם עשרות ליבות, גם חומרה ממוצעת תוכל לשרת 11 מחשבים) אז תצטרך לרכוש וזה כבר עניין של תקציב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים