עבור לתוכן

האם יש תחנות הלחמה שמגיעות עם ספק שהוא Switching, ולא ספק שמבוסס על שנאי כבד?

Featured Replies

פורסם

שלום

ממה שראיתי עד עכשיו, הבסיס של תחנות הלחמה מכיל בתוכו ספק שמבוסס על שנאי כבד.

יש היום כבר דרכים יעילות יותר להמיר אנרגיה, אז האם יש תחנות הלחמה שמבוססות על ספק שהוא Switching?

תודה

פורסם
יש סיבה מסויימת לשימוש בשנאי ברזל בתחנות הלחמה ולא בספק ממותג. הסיבה היא שגוף החימום במטמפרטורת החדר הוא בעל התנגדות קטנה יחסית (כ3 אום) ורק אחרי שהוא מתחמם הוא מתייצב על כ10 אום. בזמן הקצר שבו הוא מתחמם ומעלה התנגדות, הוא צורך זרם גבוה יחסית. פי שלוש בערך מהצריכה הקבועה. לשנאי ברזל אין בעיה עם זה. הוא פשוט יתן מתח נמוך יותר בחלק הזמן הקצר הזה. ספק ממותג לעומת זאת, עלול לראות מצב של קצר במוצא, ופשוט לנתק את המתח. אני מניח שאצלך זה לא קורה כי הספק שלך כן מסוגל לעמוד בפיק הזה, אבל לא כולם כך.

נכתב לפני כשבוע באשכול הזה http://www.makers.co.il/mfs/showthread.php?2117-%FA%E7%F0%FA-%E4%EC%E7%EE%E4-%EE%E1%E5%F1%F1%FA-%E0%F8%E3%E5%E9%F0%E5

פורסם

אין בעיה ליצור ספק ממותג שמגביל את זרם היציאה. כל led driver ממותג הוא ספק כזה

אני חושב שהסיבה לשימוש בספק ליניארי במלחם היא יותר בכיוון של מניעת השראת מתח על המלחם. בהרבה מקומות עבודה המלחם לא מחובר לאדמה משיקולי ESD אלא צף, לכן אין אפשרות למנוע השראה של מתח עליו - שתהיה משמעותית יותר בתדר גבוה

מכשירי חשמל כמו מלחם, שהכמות שלהם בעולם נמוכה בהרבה מזאת של מחשבים למשל, ובמיוחד כשהם לא דולקים 24 שעות ביממה, פשוט לא מצדיקים שימוש בספקי כוח יעילים. במכשירים כאלה הרבה יותר חשובה אמינות, כי הם מיועדים בדרך כלל לשוק התעשייתי/המקצועי. ובאמינות השנאים הכבדים שולטים ביד רמה

פורסם
  • מחבר

תודה ZiggyMan ו-1101

אני ראיתי ספקים(רגילים, למשל יציאת USB, או חיבור עגול) שהם Switching שמסוגלים לתת זרמים גבוהים ביציאה, והם לא היו יקרים,

(במיוחד אם מסתכלים על העלות של מלחם/תחנת הלחמה)

אז אתם עדיין חושבים שזה עניין של מחיר?

יכול להיות שאולי הסיבה היא שיווקית?

אנשים רגילים שלתחנת הלחמה יש בסיס, והבסיס כבד,

אז היצרנים חוששים לייצר תחנת הלחמה עם בסיס קל שלא שוקל כלום וקטן מבחינת נפח, שלקוחות פוטנציאליים לא יחשבו שזה לא שווה..

נערך על-ידי card

פורסם
אין בעיה ליצור ספק ממותג שמגביל את זרם היציאה. כל led driver ממותג הוא ספק כזה

אכן, ובוודאי יש מי שמייצר כאלה.

סיבה נוספת היא הסתמכות על דגמים קיימים. יש דגמים של וולר שמיוצרים בלי שינוי משנת 1976. אם משהו עובד, למה לשנות? גם ככה המחיר של תחנות ההלחמה האלה מופרך וחסר פרופורציה לרכיבים. עלות החומר היא אחוז זניח מעלות המוצר...

פורסם
  • מחבר
גם ככה המחיר של תחנות ההלחמה האלה מופרך וחסר פרופורציה לרכיבים. עלות החומר היא אחוז זניח מעלות המוצר...

באמת?

מדאיג

אני אגיד לכם למה אני שואל.

אני רוצה לקנות מלחם שיש אפשרות לבחור בו את הטמפרטורה,

וכמו כן שיכלול בקרת טמפרטורה כך שהוא ידע לווסת את עצמו.

עכשיו תחנת הלחמה תהיה קצת מסורבלת עבורי,

במיוחד בגלל שהיא לא הולכת לשבת קבוע על איזה שולחן, אלא יותר להשלף בעת הצורך, ולהיות מאוחסנת בחזרה בסוף השימוש.

אז האם יש מלחם שהוא לא בתצורה של תחנת הלחמה, ועדיין יכלול בורר טמפרטורה +בקרת טמפרטורה, ויהיה טוב?

(אני מניח שמלחם כזה יהיה חייב להשתמש בספק Switching, כי לא יהיה לו מקום לאחסן בתוך ה"עט" שנאי גדול)

יש מלחם אחד שהסתכלתי עליו כבר מזמן, ועדיין לא קניתי אותו,

האם נראה לכם שהוא יהיה טוב?

המלחם הוא Goot PX-201

http://www.ebay.com/itm/GOOT-PX-201-Temperature-Controlled-Soldering-Iron-220V-/141288571440

נערך על-ידי card

פורסם

לא יודע למה, אבל יש לי דה-ז'ה-וו... הנושא הזה + דגמי מלחמים נידונו לעומק באשכול קודם שפתחת.

פורסם
  • מחבר

אתה צודק..

קראתי עכשיו את הנושא הישן - 11 עמודים.

אבל לגבי האם מלחם טוב יכול להיות גם בלי החלק של הבסיס הכבד - זה עדיין משהו ששווה לדעת.

כי אם כן, אוכל לקנות מלחם טוב(של יצרן טוב, ועם בורר טמפ' ובקרת טמפ''), שלא בה כתחנה..

השאלה אם מנסיונכם יש כאלה

פורסם

יש לי מלחם בדיוק כזה ... הוא אחלה

מתחמם מהר לטמפ' המוגדרת עם חיווי

ולא היו לי איתו בעיות + תאימות לראשים של HAKKO - קבל ביטול !! אין תאימות לראשים של HAKKO

נערך על-ידי Blinker

פורסם
  • מחבר

בדיוק כזה הכוונה ל-Goot PX-201?

פורסם

כן, לא יודע מה הדגם המדויק אבל גם המלחם וגם האריזה זהים 1:1

קבל ביטול !! אין תאימות לראשים של HAKKO

עריכה :

קצת מידע מתורגם מרוסית ​https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Feasyelectronics.ru%2Fpayalnik-goot-px-201.html&edit-text=&act=url

נערך על-ידי Blinker

פורסם
  • מחבר

חח לא נסחפת עם האדום..

אוקיי נחמד לשמוע על המלחם הזה דברים טובים.

כמה זמן יש לך אותו?

פורסם

חח אמרתי אולי תראה ותרוץ לקנות אז נסחפתי :)

קרוב ל 4 שנים .. ואכן הוא יפני

יש לו המון ראשים הוא עד 70W שזה מצויין

אני מעביד אותו מידי פעם כראוי על 50W בערך

יש לו מגוון ראשים שאפשר לקנות ורובם העתקים של הראשים של HAKKO

יש לי ראש שפיץ דק עליו הראש איכותי מאוד הניקוי היחידי שעשיתי לו הוא עם ספוג רטוב ברגע ההלחמה

בקיצור אחלה מלחם

העניין היחיד הוא שהוא כבר דיי ישן ואם תרצה להחליף גוף חימום אני בספק שתמצא(אבל היי יש לי אותו 4 שנים והוא עובד פיקס)

יש גם חיקויים של הדגמים החדשים ב 60 שקל באיביי שאני בהחלט אנסה

פורסם
  • מחבר
יש גם חיקויים של הדגמים החדשים ב 60 שקל באיביי שאני בהחלט אנסה

יש לך לינק? מעניין לראות

פורסם

שאלתי את מחלקת ההנדסה של Weller להלן התשובה

This has different reasons.

The most important is the durability in industrial working environment. A transformer is much more robust and the electrical properties don’t change during the whole lifetime.

Mit freundlichen Grüßen / Best regards

Michael Nitsche

Sales and Application Engineer

Weller Tools GmbH

Carl-Benz-Str. 2

74354 Besigheim

Germany

:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים