עבור לתוכן

מחפש נתב מומלץ תקן N בן ימינו שמאפשר קושחה third party

Featured Replies

• תגובות 31
  • צפיות 9.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

תודה, אם אני לא טועה זו הסיבה שצ'יף ציין בעמוד הקודם ש 1.x לא יתמוך ב 200M.

מסתמן שאני אקח את ה 2.x הכחול כהשקעה לעתיד

אם אני מבין נכון הוא כן תומך ב 200M (למקרה שאשדרג בעתיד)

ואני בטוח ש dd-wrt יתמכו בו מתישהו, בינתיים אני אשאר עם הקושחה המקורית ואקווה לטוב.

עדיין אשמח לשמוע הצעות נוספות וכל מה שיש לכם לתרום לדיון.

בוקר עוף!

פורסם

החדשה 2.x עם 10/100/1000 אבל עדיין אין תמיכה מקושחות צד שלישי והביקורות שליליות לגבי הקושחה המקורית, לכן :(

אני עובד איתו כבר כמה חודשים עם ה-firmware המקורי (3.15.31 Build 130925 Rel.32445n) ואין לי מילה אחת רעה להגיד עליו.

הוא מחובר למודם D-Link 6740U-G2 של בזק (שהוסב למצב bridge) ומשמש כנתב בלבד (כלומר ה-WiFi שלו כבוי אצלי מכיוון שיש לי AP בנקודה אחרת בבית).

עומד יפה מאוד גם בעומס של בערך 20 קליינטים שעושים שימוש במקביל באינטרנט 100Mb.

יציב כמו סלע. לא קרס או נתקע מעולם. לא חוויתי שום ניתוק מהאינטרנט (כל עוד המודם מסונכרן).

ממשק הניהול שלו נוח ועשיר בפיצ'רים.

ואין לו באגים מעצבנים בשירותים כמו ה-DHCP או ה-DNS.

(עצוב שאת כל הדברים הנ"ל אני לא יכול להגיד על הנתבים בציוד של בזק...)

באמת שחוץ מה-WiFi, בדקתי אותו כמעט מכל הכיוונים ואני יכול רק להמליץ.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם, קניתי היום (298 ש"ח ב-ksp)

73lmNzbl.jpg

אני אחבר אבדוק ואדווח סטטוס יותר מאוחר בלילה :)

שלכם באהבה הוקרה והערכה אין קץ,

עוף קפוא (קצת מפשיר בקיץ)

פורסם

עוף קפוא, זה אחד הטובים.

יש לי את הגרסא הקודמת וגם הנוכחית. מרביץ טורנטים וכמה קליינטים בבית חוטי ואלחוטי, הזרמות בלי בעיות מורגשות.

עם קושחה מקורית.

תתחדש

פורסם
  • מחבר

היי שוב,

הגדרתי את אותו SSID ואותה ססמא שהיו לי בנתב הקודם

ולמרות זאת עדיין הופתעתי לטובה כשכל המכשירים התחברו מיד ולא נאצלצתי לחבר אף מכשיר מחדש ידנית ל WIFI.

כמובן שהייתי צריך לרסט שוב את ההוטבוקס (עמלק!) כדי למשוך כתובת IP...:pissed:

סטטוס: מחובר, בדיקת מהירות 100, הכל נראה תקין, ובינתיים אני מבסוט. לגבי טורנטים, עומס, ניתוקים וכו' אני אדע במרוצת הזמן.

שוב תודה רבה לכולם!

-עוף גוזל.

:party0007:

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

יש עידכונים? מרוצה לא מרוצה? איך הוא עומד בעומס הטורנטים? יש ניתוקים?

פורסם

אנשים מצפים שהכל יעבוד חלק באופן אוטומטי איך שזה יוצא מהקופסה.

משפט לפנתיאון.

פורסם
  • מחבר
יש עידכונים? מרוצה לא מרוצה? איך הוא עומד בעומס הטורנטים? יש ניתוקים?

מרוצה בהחלט

עומד יופי בעומס טורנטים (seeding קבוע של מעל 800 טורנטים, חלקם כבדים, ומדי פעם כמה הורדות כבדות במקביל)

מנצל את רוחב הפס בהתאם לכמות ה seeders ומגיע למהירויות מכובדות (היו הרבה מקרים שניצל הכל).

לא קרס אפילו פעם אחת מהיום שחובר.

אלחוט - עדיין יש streaming של תכני 720P ברשת הביתית שלי בלי גליצ'ים.

כשאני נפרד מהטלוזיה בסלון לטובת ישיבה חשובה אז אני ממשיך לראות את ה[סרט\סדרה] על הנקסוס בסטרימינג בשירותים :)

VPN לעבודה מתחבר בלי שום בעיות

יש DHCP סלקטיבי לפי MAC שזה משהו שאני תמיד אוהב להגדיר בנתבים שלי.

בסה"כ מרוצה בהחלט מהרכישה.

קצת באגי בממשק - לפחות בחלק של DDNS הוא קצת לא החלטי לגבי שמירה של הפרטים שהכנסתי (שם משתמש וססמא..)

(אבל זה כמובן עובד בסוף, וחוץ מזה יש מצב שזו אשמת lastpass ולא אשמת ממשק הנתב בתכלס)

אז אין תלונות, רק המלצות.

מצפה בקוצר רוח לזמן שבו יהיה אימג' מותאם של DD-WRT

אם יש לך שאלות פרטניות או משהו ספציפי שאתה רוצה שאני אבדוק ואדווח - אני אשמח (במידה ויש לי הזמן והאמצעים כמובן)

שלכם,

עוף על החוף.

וושינגטון.

פורסם

למה דווקא DD-WRT ולא OPENWRT או GARGOYLE?

ולמיטב הבנתי יש כבר התאמה לDD-WRT אבל אין דרך לחזור לסטוק

פורסם
  • מחבר

אין העדפות מיוחדות... דווקא עד לא מזמן הייתי עם Tomato על הלינקסיס הישן ונהניתי ממנה.

DD-WRT הכי מוכרת (לתפיסתי) ועדיין לא ראיתי תמיכה רשמית ב HW Rev 2.1 שקניתי (לא מתכנן להתקין בילדים נסיוניים)

לגבי Open-WRT כבר כתבתי במהלך הדיון (כמו גם לגבי הקושחות האחרות):

נתמך ע"י open-wrt אבל רק ב bleeding edge שלהם עם כמה באגים מדאיגים)

ואת Gargoyle לא ממש הכרתי עד עכשיו, אבל מעיון קצר בפורומים שלהם אין תמיכה עדיין.

(הנתב אמנם עם צ'יפ Qualcomm Atheros אבל בגרסא ש-Gargoyle לא תומכים רשמית)

פורסם

קצת באגי בממשק - לפחות בחלק של DDNS הוא קצת לא החלטי לגבי שמירה של הפרטים שהכנסתי (שם משתמש וססמא..)

(אבל זה כמובן עובד בסוף, וחוץ מזה יש מצב שזו אשמת lastpass ולא אשמת ממשק הנתב בתכלס)

אז אין תלונות, רק המלצות.

מצפה בקוצר רוח לזמן שבו יהיה אימג' מותאם של DD-WRT

כאמור, אני לא נתקלתי בשום בעיה עם הממשק של ה-firmware המקורי, כולל עם DDNS. הקינפוג היה קל, עבד החל מהניסיון הראשון, ועובד יציב מאז. הייתי מנחש שזה אכן ה-lastpass שהפריע אצלך.

אין ספק שהיכולת להתקין firmware-ים פתוחים היא יתרון.

אבל למען האמת, אני לא בטוח בכלל שאני ארוץ להחליף firmware גם אחרי שהם יצאו. כל עוד הכול עובד כמו שצריך ולא חסר לי שום דבר, אני לא רואה סיבה להיכנס לזה. אלא אם כן firmware כלשהו ייתן איזשהו פיצ'ר מטורף שאני אצטרך (למרות שעד היום לא הרגשתי בחסרונו), אני כנראה אשאר עם המקורי.

אני אפילו לא שש לעדכן לגרסה החדשה של ה-firmware המקורי שכבר יצאה...

בקיצור, אני בינתיים דוגל ב: "If it ain't broken, don't fix it".

פורסם
אין העדפות מיוחדות... דווקא עד לא מזמן הייתי עם Tomato על הלינקסיס הישן ונהניתי ממנה.

DD-WRT הכי מוכרת (לתפיסתי) ועדיין לא ראיתי תמיכה רשמית ב HW Rev 2.1 שקניתי (לא מתכנן להתקין בילדים נסיוניים)

לגבי Open-WRT כבר כתבתי במהלך הדיון (כמו גם לגבי הקושחות האחרות):

ואת Gargoyle לא ממש הכרתי עד עכשיו, אבל מעיון קצר בפורומים שלהם אין תמיכה עדיין.

(הנתב אמנם עם צ'יפ Qualcomm Atheros אבל בגרסא ש-Gargoyle לא תומכים רשמית)

אתה טועה .. wr1043nd V2.X קיבל קושחה מלאה ורישמית לGARGOYLE

תוכל להוריד אותה מפה:

http://www.gargoyle-router.com/downloads/images/ar71xx/gargoyle_1.6.1-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v2-squashfs-factory.bin

ואתה יכול לשכוח מבילד רישמי לDD-WRT כי נדיר שהוא יקבל מתישהו

בכל מקרה אני עברתי הרבה קושחות צד ג ובסוף מצאתי כי קושחת היצרן הכי יציבה פשוטה ומהירה בשבילי

לכן ממליץ לך להישאר איתה

פורסם
  • מחבר

תודה, לא יודע איך פספסתי את זה.

בכל מקרה אני מקבל את ההמלצה שלך ושל theproscher - בינתיים החלטתי להשאר עם הסטוק של היצרן, בתכלס לא חסר לי שום פיצ'ר כרגע והכל עובד לשביעות רצוני.

- עוף בוף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים