עבור לתוכן

SAMSUNG SSD EVO 840 120GB

Featured Replies

פורסם

שלום לכם.

אני מתכוון בקרוב לרכוש SSD מדגם המצוין למעלה, שהוא יעבוד עם הדיסק הקשיח הנוכחי שלי.

אתכוון לפרמט את הכונן הקודם (למעט מחיצה אחת) ולהתקין על הSSD WINDOWS8.1.

יש לי כמה שאלות.

נודע לי ש"מומלץ" לנתק את הדיסק הקשיח כאשר מתעסקים עם התקנת הSSD ומערכת הפעלה, נראה לי שהבנתי מאין

הדאגה הזו נובעת, אך אם אפשר בכל זאת הסבר.

בכל אופן, אני מעוניין במהלך התקנת מערכת הפעלה לפרמט את המחיצה C (עליה מותקן הWINDOWS 7 כרגע) מהדיסק הקשיח שברשותי, כיצד אוכל לעשות זאת כאשר הכונן מנותק? אלא אם כן הכוונה היא לפרמט אותו לאחר התקנת הSSD?

בנוסף לכך, אני בטוח ש120GB יספיקו לעניינים שאני אתקין, את כל קבצי הDATA והDOCUMENTS אני אשלוף מכוננים בדיסק הקשיח - העניין הוא הנוחות, הרי כאשר הWINDOWS מותקן על SSD אוטומטית לא מעט קבצים נשמרים שם, לגבי תיקיית הLIBRARY, האם ניתן להשתמש בה תוך קיצורי דרך למסמכים שבדיסק הקשיח? (תיקיית הLIBRARY הרי מובנית מהWINDOWS)

סליחה על הבורות, אשמח לעזרה.

:)

פורסם

לא יודע למה המליצו לך לנתק את הדיסקים השניים בזמן התקנת ווינדוס על SSD (יכול להיות שזה נכון לא יודע אני פשוט לא שמעתי על בעיות עם זה- אולי מישהו אחר יסביר לך על זה).

אם גיבית את כל המידע שיש לך על הווינדוס עכשיו אז פשוט תתקין התקנה חדשה על הSSD ואז פשוט תחבר את הדיסק השני (אם ניתקת אותו) ופשוט תמחק את כל המחיצות ממנו ותיצור אחת חדשה ואז תפרמט אותו בNTFS עם כל הנפח הזמין (קח בחשבון שהמידע שהיה שם לא יהיה יותר!!)

אתה יכול לעשות את זה ממנהל הדיסקים:

התחל - קליק ימני על המחשב שלי - ניהול - מנהל הדיסקים

פורסם
  • מחבר

לא יודע למה המליצו לך לנתק את הדיסקים השניים בזמן התקנת ווינדוס על SSD (יכול להיות שזה נכון לא יודע אני פשוט לא שמעתי על בעיות עם זה- אולי מישהו אחר יסביר לך על זה).

אם גיבית את כל המידע שיש לך על הווינדוס עכשיו אז פשוט תתקין התקנה חדשה על הSSD ואז פשוט תחבר את הדיסק השני (אם ניתקת אותו) ופשוט תמחק את כל המחיצות ממנו ותיצור אחת חדשה ואז תפרמט אותו בNTFS עם כל הנפח הזמין (קח בחשבון שהמידע שהיה שם לא יהיה יותר!!)

אתה יכול לעשות את זה ממנהל הדיסקים:

התחל - קליק ימני על המחשב שלי - ניהול - מנהל הדיסקים

לדעתך לאחר התקנת הWIN 8, תינתן לי אפשרות למחוק דרך הממשק שלו רק את המחיצה עליה מותקנת מערכת ההפעלה WINDOWS 7? (בדיסק הקשיח.) אני לא בטוח כשמדובר בכונן עם מערכת הפעלה.

פורסם

כשמדובר בכונן אחר (לא זה שממנו עלתה מערכת ההפעלה), אתה יכול לעשות הכל.

פורסם

אתה מתקין על הSSD את הווינדוס (התקנה נקיה כרגיל)

שהווינדוס עולה אתה נכנס לממשק ניהול הדיסקים ושם אתה תראה 2 דיסקים (בהנחה שיש לך SSD אחד ומכאני אחד)

הSSD יהיה עליו מחיצה אחת של 100MB (שמורה למערכת) ומחיצה אחת עם שאר הנפח (זה בדיפולט, אם לא שינית שם כלום בהגדרות במהלך ההתקנה). פה לא צריך לדעת בכלום.

בדיסק השני אתה תראה גם כל מיני מחיצות (גם עליו כנראה תראה מחיצה של 100MB כי היה עליו מותקן ווינדוס 7)... אתה יכול פשוט למחוק את כל המחיצות שיש עליו (שים לב שאתה מוחק את המחיצות על המכאני ולא על הSSD!!!) עד שתראה שכל הנפח של הדיסק הזה מופיע כסוג אחד של נפח לא ממופה (או UNALLOCATED באנגלית)

משם אתה יוצר מחיצה אחת עם כל הנפח ומפרמט בNFTS (או אם אתה רוצה ליצור כמה מחיצות, לפי מה שאתה רוצה)

פורסם
  • מחבר

אתה מתקין על הSSD את הווינדוס (התקנה נקיה כרגיל)

שהווינדוס עולה אתה נכנס לממשק ניהול הדיסקים ושם אתה תראה 2 דיסקים (בהנחה שיש לך SSD אחד ומכאני אחד)

הSSD יהיה עליו מחיצה אחת של 100MB (שמורה למערכת) ומחיצה אחת עם שאר הנפח (זה בדיפולט, אם לא שינית שם כלום בהגדרות במהלך ההתקנה). פה לא צריך לדעת בכלום.

בדיסק השני אתה תראה גם כל מיני מחיצות (גם עליו כנראה תראה מחיצה של 100MB כי היה עליו מותקן ווינדוס 7)... אתה יכול פשוט למחוק את כל המחיצות שיש עליו (שים לב שאתה מוחק את המחיצות על המכאני ולא על הSSD!!!) עד שתראה שכל הנפח של הדיסק הזה מופיע כסוג אחד של נפח לא ממופה (או UNALLOCATED באנגלית)

משם אתה יוצר מחיצה אחת עם כל הנפח ומפרמט בNFTS (או אם אתה רוצה ליצור כמה מחיצות, לפי מה שאתה רוצה)

אוקיי, אני מבין, ככל הנראה אעשה זאת אך רק עם המחיצה של מערכת ההפעלה בדיסק הקשיח.

החשש הוא ש100הMB השמורים למערכת יותקנו על הדיסק הקשיח?

פורסם

אמממ... לא קרה לי עדיין (לא לי אישית וגם לא לראות תקלה כזאת). אבל אתה יכול להשאיר את הSSD לבד כדי להיות שקט ואחרי ההתקנה לחבר אותו שוב ולהמשיך משם.

פורסם

נודע לי ש"מומלץ" לנתק את הדיסק הקשיח כאשר מתעסקים עם התקנת הSSD ומערכת הפעלה, נראה לי שהבנתי מאין

הדאגה הזו נובעת, אך אם אפשר בכל זאת הסבר.

רצוי לנתק את כל הדיסקים פרט ל-SSD שמתקינים עליו כי יכול להיות מצב שיותקנו עליו קבצים הדרושים ל-BOOT של מערכת ההפעלה.

במצב כזה, אם יש תקלה בדיסק הנוסף או אם מנתקים אותו מסיבה כלשהי (לאחר שהוינדוס הותקן כשהוא היה מחובר) - במצב כזה הוינדוס לא יעלה.

פורסם

אף פעם לא שמעתי על מצב כזה.

הייתי רוצה לשמוע יותר פרטים טכניים באשר מה בדיוק קורה?

איך זה אף פעם לא קרה לפני עידן הSSD?

כי אם אתה בוחר כונן התקנה מסויים למה שהוא ישים קבצים מסויימים על כונן אחר?

שהיה לנו 2 (או יותר) קשיחים זה לא היה קורה אז למה עכשיו פתאום זה כן? (בהנחה שזה באמת נכון כי אני אף פעם לא שמעתי על זה)

פורסם

אני לא אומר את זה מניסיון שלי, כי לי יש רק שני מחשבים שאני עובד איתם. אבל בהרבה מקומות כולל כאן בפורום אמרו שצריך לנתק את הדיסקים הנוספים. נכון, זה קצת טרחה, אבל מצד שני אני מתקין את מערכת ההפעלה פעם בשנה או יותר כך שזה לא שווה לי את זה שאחר כך משהו יהיה לא מותקן כמו שצריך. כשיש גם כמה דיסקים מחוברים אז בהתקנה של וינדוס לא תמיד פשוט לראות על איזה מהם מתקינים, ביחוד כשהגדלים שלהם דומים.

לפני 4 חודשים קניתי בדיוק כונן כזה - סמסונג EVO 120 GB. מה שעשיתי וזה אני גם ממליץ - חיברתי אותו למחשב בתור כונן משני והתקנתי את התוכנה שלהם - Magician - ואז בדקתי והייתה קושחה חדשה לעדכן. אחרי העדכון חיברתי את הכונן למחשב בתור כונן ראשי כשההרד דיסק לא מחובר ואז התקנתי וינדוס 8.1. אחרי הכול חיברתי את ההרד דיסק הישן ואז דרך המנהל דיסקים (diskmgmt.msc) אפשר היה למחוק ופרמט את הכונן הישן ולעשות איתו מה שאני רוצה. גם לא הייתה לפני כן בעייה להעתיק ממנו דברים שרציתי לשמור.

פורסם
  • מחבר

האם הקושחה העדכנית באמת הכרחית? מניבה תיקונים או ביצועים מוגברים?

פורסם
  • מחבר

שאלה נוספת, איך EVO ביחס לMX100 של CRUCIAL?

האם מומלץ הדגם של CRUCIAL בPLONTER של 256GB?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים