עבור לתוכן

קריאה להצבעה על הרעיון שלי .

Featured Replies

פורסם

מה זאת אומרת אפליקציה לביטול רעשים? איך אפליקציה יכולה לבטל רעש?

פורסם

ולא עלה על דעתך - אפילו קצת - שזה בלתי אפשרי?

ביטול רעשים בשיטה של מיקרופון ושידור גל בפאזה הפוכה אפשרי במקרים שאתה מצליח לבודד את המאזין ממקור הרעש. כמו למשל באוזניות. בהתחשב בעובדה שאתה לא, ושלבנאדם יש שתי אוזניים, אתה קצת בבעיה עם זה.

פורסם

^זאת^ הייתה הכוונה שלי... האם זה אפשרי..? אבל מבין מהתשובה שלך שזה לגמרי לא..

פורסם

ב"באטמן הדור הבא" היה בחור שעשה את זה. ואז באטמן הרס לו את המכשיר שבמקום לבטל רעשים הוא יגביר את כל הרעשים וישדר אותם ישר לאוזניים שלו, והבחור נהיה חירש. :P

פורסם

אין צורך להמציא את הגלגל. יתרה מכך, אין צורך להמציא גלגל מרובע.

פורסם

ביטול רעשים בשיטה של מיקרופון ושידור גל בפאזה הפוכה אפשרי במקרים שאתה מצליח לבודד את המאזין ממקור הרעש. כמו למשל באוזניות. בהתחשב בעובדה שאתה לא, ושלבנאדם יש שתי אוזניים, אתה קצת בבעיה עם זה.

ואני ארחיב ...

כל הקונספט של ביטול רעש בעזרת שידור בפאזה הפוכה הוא שהגלים יבטלו אחד את השני

אבל בגלל שאחנו חיים במרחב וגלים מתפשטים לכל הכיוונים חלקם נשברים וחלקם חודרים אם תציב רמקול שישגר הפוך ממה שהוא שומע ... יהיו נקודות במרחב שכן הגלים יבטלו אחד את השני אבל יהיה גם נקודות בהם יהי פי 2 רעש ובגלל שמדובר בהרצים וקילו הרצים המרחק בין הנקודות הוא לא מטר הוא ממש ממש קטן, זה כמובן גם מושפע ממרחק ועוצמה והכל.

איך עובדות האוזניות ? הם לא מבודדות אותך מהרעש לגמרי ... ההפך, אתה צריך לשמוע משהו לפני שהוא שולח גל הפוך כדי שלא תשמע כלום

אבל הם על האוזניים שלך והם תופסות את הגלים ממש לפני שהם נכנסים לאוזן שלך וזה בעצם מה שאתה הולך לשמוע אחרי כל השבירה וזה ..

ואז הופכות את זה במטרה לבטל את הגל הנכנס.

אם הסיילנט בוקס שלך היה עובד כמו שאתה מציג אותו .. לא היינו שומעים אחד את השני מדברים :smiley1:

פורסם

האם הדבר אפשרי עם חלונות ?

הרי רעש שמגיע מבחוץ נשבר על החלון ואז החלון מעביר תנודות ( כמו רמקול ) לצד השני ... האם אפשר לבטל את זה ע״י הקלטה של הרעש המסויים ואז לשדר על החלון יחס נגדי ? ( אני ממש לא מבין בדברים כאלו אני סתם חושב לפי ההיגיון )

פורסם

חלון הוא לא כמו קרום שמייצר קול אחרי שקול פוגע בו ... הוא פשוט מעביר אותו פנימה

תחשוב אור כדי לבטל אור,אור זה גל לכל דבר, אתה צריך או לבטל במקור או לבטל ביעד ... במקרה שלנו אי אפשר לבטל את המקור אז צריך לבודד את היעד הכי קל זה לבטל את זה בעין ... בגלל זה המציאו משקפי שמש ולא הציבו מנורות "אולטרא ביוניות בטכנולוגיה חייזרית שיפיקו גלי אור הפוכים ?!?!?" כי לעמעם קצת את האור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים