עבור לתוכן

מחפש ספק שקט (400 ש"ח) + שאלה על מארז

Featured Replies

פורסם

שלום.

הספק שלי אחרי הרבה שנים התחיל לעשות קצת רעשים של תקתוק וכנראה זה הזמן להחליף אותו.

אז קודם המערכת כוללת :

G3220 (מעבד)

ASROCK H81M-HDS (לוח אם)

DDR3 8G (ראם)

ATI HD5670 (ישודרג בקרוב למשהו אחר וגם אז לא למשהו שעולה יותר 700 שח)

WD 500GB (קשיח1)

KINGSTON SSD NOW 120GB (קשיח2)

ANTEC ONE (מארז)

HEC-450TE-2WX (הספק הנוכחי)

אז ככה אני מחפש ספק בתקן 80 GOLD לפחות ועדיפות לכמה שיותר שקט כי המחשב בחדר שינה.

מעריך שספק של 450W יהיה מספיק בשבילי במיוחד עם כל השידרוגים של תהליכי היצור שרק יקטנו

את הצריכת חשמל.

הכרטיס מסך שאני הולך לשים יהיה כנראה 750TI של NVIDIA.

ויותר קדימה גם מעבד ברודוול ו לוח H91 או איך שלא יקראו לזה.

ראיתי את שני הספקים האלה בערך המחירים שלי:

Seasonic G-450 450W

Seasonic S12G-450 450W

חוץ מזה שהראשון הוא חצי מודולארי יש עוד הבדלים?

יש ספק אחר שאתם יכולים להמליץ לי עליו?

מעבר לזה יש לי גם שאלה על המארז:

קניתי אותו לפני כחודשיים המארז מגיע עם 2 מאווררים אחד עליון והשני מאחור.

המאוורר העליון התחיל לתקתק גם (בחיפוש אחר מקור הרעש גיליתי שהספק גם מתקתק).

ובכללי המארז הזה הוא שקט במיוחד. .

אז האם המאווררים נכללים באחריות של מארזים?

האם החלפה שלהם למאווררים אחרים תתן לי תוצאה?

או אולי אין לי למה להתאמץ וצריך להחליף מארז לתוצאה מורגשת?

תודה לעוזרים.

עריכה:

ראיתי גם את הספק הזה :

SEASONIC X-460FL 460W PASSIVE COOLING

עולה 100 שקל יותר אבל האם זה שווה את התוספת? או גימיק?

אני יודע שקירור פאסיבי אבל אם הוא דורש מארז מאוד מאוורר שיצור את הרעש במקום

אז זה לא הכי אפקטיבי...

פורסם

דגם הG חוץ מכך שהוא חצי מודולרי הוא איכותי יותר, כולל יותר הגנות ושקט יותר.

לא ציינת איזה מארז יש ברשותך.

בקשר לסיסוניק X ללא המאוורר, אם להשקיע זה לשיקולך, מה שכן הספק חרישי משום שלא מכיל מאוורר כלל, הוא מודולרי מלא וכולל 7 שנות אחריות.

אני לא חושב שסיסוניק היו שמים גימיק על חשבון איכות או ספק שיקרה משהו לספק, הם יודעים מה הם עושים ולא סתם יצרו ספק ללא מאוור.

חוץ מזה ברוב המארזים היום הספק יושב הפוך ופתחי היניקה שלו מופרדים ממערכת האוויר במארז, למרות שאין כאן יניקה כיוון שאין בו מאוורר שינוק אוויר, כך שהוא לא דורש מארז מאוורר במיוחד.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המארז הוא Antec one. רשמתי גם למעלה.

בכללי אני רוצה להרכיב מערכת שתיהיה כמה שיותר שקטה. אני מעוניין גם לקנות קירור למעבד. בתקווה שאוכל לשים משהו פאסיבי או עם מאוורר על rpm כמה שיותר נמוך ואם היה גם כרטיס מסך עם בביצועים סבירים וקירור פאסיבי.. אבל זה לדיון אחר.. יש לך מושג לגביי השאלות על המארז?

פורסם

בקשר למאווררים אני מציע לך להתייעץ בפורום קירור.

המחשב שלך אמור להיות שקט אחרי החלפה של הספק וכרטיס המסך.

פורסם

ההיגיון אומר שהאחריות תקפה גם על המאווררים כל עוד עוד לא היה רשום משנו בסגנון "שנה אחריות למעט\לא כולל המאווררים" , דבר עם החנות..

לגבי הספק הפאסיבי במידה ואתה רוכש אחד כזה אז חשוב שימוקם עם הפנים (החלק שבו יש מאוורר בד"כ במקרה הזה רשת\גריל) כלפי מעלה היצרן מציין את זה.

פורסם
  • מחבר

אז ככה ה g450 עולה 390 שח.

ה x460 עולה 517 שח.

שווה את ההפרש? או אופציה יותר משתלמת?

פורסם

ה g450 יקר מאיפה אתה קונה? אם אתה מתכוון להוציא סכום כזה אז בוודאי שווה את ההפרש לדעתי.

למה לא להיצמד לאחד משני אלה שהזכרת למעלה? אתה לא אמור לשמוע אותם.. , עושה רושם שמאווררי המארז וקירור המעבד הם מקור הרעש שאתה מתאר טפל בהם והמערכת תהיה שקטה.

פורסם
  • מחבר

אני מבין שעיף ללכת על ה s12g450? יש אותו באייבורי ב 330 ובהפרש זניח בפלונטר שיעלה לי יותר להגיע אליהם.. אנתק את המאוורר ואפתח דיון נוסף בפורום קירור. תודה לכולם

פורסם

חוץ מזה גם הכרטיס מסך עלול להיות מקור הרעש.

פורסם
  • מחבר

עצרתי מאוורר מאוורר עד כולל הכרטיס מסך ,המעבד, המארז והספק ככה שאני די בטוח שהבעייה היא העליון במארז והספק . הספק אצלי כבר 5 שנים ככה שזה לא מפתיע אותי. רק המאוורר במארז אני רוצה לנתק אותו כי יכול להיות שהרעש הוא מהחיבור למארז ולא המאוורר עצמו

פורסם
  • מחבר

אז קניתי והרכבתי את הספק. יש הבדל מאוד מורגש ברעש. למרות זאת המאוורר העליון עדיין בעייתי =\

קודם רציתי לומר תודה למי שעזר במיוחד שהדיון נפתח בשעות הבוקר המוקדמות.

ומעבר לזה העלתי סרטון ליוטיוב שמדגים את הרעש מהמאוורר. http://youtu.be/VhmrpHwgrko

אז למי שנכנס אליו שיגביר את הווליום כי לא הצלחתי לסנן את הרעש של הרוח (צולם ב G2)

יש מין תקתוקים מאוד מהירים כשהמאוורר מסתובב..

למישהו יש פיתרון להציע?

פורסם

כן אני מצליח לשמוע את הרעש של התקתוק שאתה מדבר עליו, הייתי מנסה לנתק את המאוורר מהמארז ולהפעיל אותו כאשר אתה מחזיק אותו ביד ואז לבדוק אם עדיין בוקע ממנו רעש.

אם עדיין בוקע ממנו רעש, נסה לטפטף טיפה של שמן מכונות או שמת בישול כברירת מחדל על המיסב, כדי להגיע אליו תצטרך לקלף את המדבקה המודבקת במרכז המאוורר.

פורסם
  • מחבר

כן ניתקתי והוא עדיין מרעיש. ואני מאמין שלא התכוונת לטפטף שמן על הלוח המודפס?

ושינוי ברעש אחרי שהחלפתי ספק ועכשיו כשניתקתי את המאוורר הוא ממש מטורף

פורסם

תבדוק אם העיגול במרכז המאוורר הוא מעין מכסה שאפשר לשלוף החוצה ולהגיע למיסב.

פורסם
  • מחבר

לא לא מצאתי מכסה כלשהו. ניסיתי למצוא את שם הדגם של המאוורר כדי לנסות לברר בגוגל איך לפרק אותו וגם את זה לא הצלחתי למצוא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים