עבור לתוכן

לפני החלפת הארד דיסק, תוכנה שמאתרת סיריאלים קיימים במחשב שלי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני עתיד להחליף את הארד דיסק שלי (SSD 120 GB) לאחד גדול יותר העניין הוא שהיום יש לי מליון תוכנות מותקנות במחשב (כולם חוקיות אגב).

2 שאלות ברשותכם:

האם צריך להסיר את התוכנות האלו מהמחשב לפני שאני מוסר אותו למעבדה (כדי שברגע שיתקינו לי אותם שוב לא תקפוץ להם הודעה שהתוכנות האלו בשימוש או משהו כזה?)

איך אני מתחיל לעשות סדר בזה? ז"א אין איזו תוכנה שמאתרת לי את התוכנות שמותקנות לי בכונן C ולידם את הסיריאלי של כל תוכנה? או שאני צריך להתחיל לחפש ידנית ולעבור תוכנה תוכנה ולהצליב את זה מול המיילים שקיבלתי כאשר רכשתי אותה?

תודה רבה על הסבלנות מראש,

מוטי

פורסם

כל תוכנה תכתוב בחיפוש של המייל... זה ייקח לך חצי דקה לכל תוכנה אולי

פורסם
  • מחבר

אוקי.. צריך להסיר אותם לפני או שלאחר שיתקינו לי את הווינדוס מחדש ואני אתקין את התוכנות שוב לא תהיה לי בעייה?

פורסם

נראה לי שאתה בדרך לעשות משהו מאוד עקום ומיותר. עצור ותחשוב טיפה.

למה צריך להסיר משהו ולהתקין מחדש? הכונן החדש הולך להיות גדול יותר - פשוט תבצע שכפול של הכונן הקיים לכונן החדש באמצעות אחת מתוכנות השכפול הרבות הקיימות (אני אישית ממליץ על Acronis True Image) וזהו.

פורסם
  • מחבר

מסכים איתך, אבל שאלתי במעבדה ( TMS ) שם רכשתי את כל המחשב ושם התכוונתי לרכוש את ההארד דיסק החדש (ולהוסיף עוד סטיק של 16 ג'יגה זיכרון) והם אמרו לי שהם לא עושים את זה.. הכי נוח היה לא להתעסק בכל הבלאגן אלא פשוט להעתיק אחד לשני..

נניח ואני קונה את הארד דיסק לבד (http://www.tms.co.il/product/12129 ) בעייתי להתקין אותו? כי אני מעדיף שהמחשב גם לא ישכב איזה שבוע במעבדה. הכי טוב היה שאם אפשרי היה לעשות את זה לבד..

יש איזה מדריך כזה?

פורסם

לא. 2-4 ברגים, כבל SATA לנתונים וחיבור לספק. הכי קל שיש.

פורסם
  • מחבר

יש איזה סירטון שמראה מה עושים? הרי אני צריך להעתיק/לשכפל את כל מה שיש על כונן C היום לSSD החדש ושהמחשב יעבוד כרגיל לאחר מכן..

פורסם

יש תוכנה כפי שנרשם שהודעה הקודמת שבה במספר לחיצות אתה מבצע שכפול, זה ממש פשוט.

אם אתה קונה SSD של סמסונג נניח אז מצורף לכונן דיסק עם תוכנה לביצוע השכפול.

אתה סתם מסתבך ומסבך את עצמך ומוציא כסף סתם על "שירותי מעבדה" מיותרים לחלוטין.

ולמה אתה רוכש את הכונן הזה?

א. המחיר יקר.

ב. לא משתלם.

ג. ה-EVO עולה 740~

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=859816

ויש לך את זה בזול יותר - http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=CT240M500SSD1

נערך על-ידי Chevy

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה על התגובה,

לגבי הSSD עצמו. נאמר לי שהוא טוב מאוד. והוא טוב יותר מהEVO (היום יש לי את גירסת הביניים) אני מחפש משהו מהיר ואיכותי.

לגבי התוכנה, לפני שאני מריץ אותה אני מניח שאני צריך לחבר את הSSD החדש במקביל לישן לא? אני לא צריך להגדיר משהו לאחר שחיברתי בביוס? (האמת לעולם לא חיברתי הארד דיסק חדש אז אין לי כל כך מושג איך). נניח שהצלחתי לחבר ונוצר לי כונן נוסף (לא C) אני מוריד את התוכנה, אומר לה, תעתיקי/תשכפלי את C לכנון החדש ואז מחבר את הSSD החדש במקום הקיים?

מה בעצם סדר הפעולות?

פורסם
  • מחבר

חברים ראשית הצלחתי.

רכשתי את הSSD והתקנתי אותו לבד עשיתי מה שרשמתם לי (עם התוכנה) והכל עובד פיקס, בנוסף התקנתי את הסטיקים החדשים של הזיכרון. אבל!!!!!!

הווינדוס שלי הוא home premium והוא לא מזהה יותר מ16 (!)...

מה אני עושה עכשיו שמצד אחד אני לא משדרג לwin8 ומצד שני אני לא מפרמט את המחשב.. איך אני משדרג את הוינדוס לגירסת פרימיום בלי לפרמט? זה ניתן בכלל? נגיד ואני מכניס את הדיסק ולוחץ על שידרוג ומתקין את הגירסה המתקדמת יותר, התוכנות יעבדו לי?

פורסם

לא נראה לי שתוכל לשנות גרסה בלי לבצע התקנה מחדש של מערכת ההפעלה.

מצד שני גם לא נראה לי שאתה באמת צריך יותר מ16GB זכרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים