עבור לתוכן

מפרט למחשב משרדי עם מעט משחקים בהגדרות נמוכות

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 1800

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משרדי +מעט משחקים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אופיס, אינטרנט, מעט פוטושופ, והרבה צפייה בסרטים

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

Watch dogs

batman הנוכחי + הבא שעתיד לבוא

המסך הוא 40" ברזולוציית 1920*1080

התקציב מאלץ לשחק בהגדרות נמוכות-בינוניות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש צורך רק במעבד, לוחM, זכרונות וכרטיס מסך

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא כ"כ חשוב, 2-3

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

המחשב ירכב באילת, עדיפות לרשת בסגנון KSP או משהו דומה שאני יכול לדעת מחירים מראש באינטרנט

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

מחר-מחרתיים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

SPDIF חובה (אפשר אופטי או קואוקסיאלי), HDMI, VGA

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

כרגע יש ברשותי ספק כוח ASUS 285W בעל חיבור 20 פינים עם מתאם 24 פינים, האם יש חובה ברכישת ספק?

המטרה בשלב הראשון היא לרכוש מחשב ללא כרטיס מסך ולהוסיף כרטיס מסך בעתיד הקרוב

תודה רבה.

פורסם

1. איזה מארז יש לך? זה משפיע על בחירת כרטיס המסך (מבחינת האורך המקסימלי שניתן להתקין בו, אבל גם מבחינת האיוורור הכללי של המחשב).

2. ספק כח של 285W הוא דיי חלש. למחשב בסיסי עם כרטיס מסך בינוני הייתי ממליץ על ספק כח של 350W-400W לפחות.

3. האם אתה רוצה כרטיס מסך או לא? מצד אחד כתבת "יש צורך רק במעבד, לוחM, זכרונות וכרטיס מסך", אבל מצד שני כתבת "המטרה בשלב הראשון היא לרכוש מחשב ללא כרטיס מסך ולהוסיף כרטיס מסך בעתיד הקרוב".

4. זה "לוח אם" ולא "לוחM"...

טוב, ללוח, מעבד, זיכרון, קירור למעבד וכרטיס מסך שיתאימו עד כמה שאפשר לדרישות ולתקציב שלך המפרט הכי טוב שלדעתי תוכל לקנות הוא:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i3 4130 3.4Ghz LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪511

קירור למעבד:

Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2

כמות: 1 - מחיר: ₪55

לוח אם:

Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪239

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪319

כרטיס מסך:

Sapphire 7870 XT 2GB GDDR5 with BOOST DP Retail - מבצע

כמות: 1 - מחיר: ₪789

סה"כ: ₪1913

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 1875 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/u7jkecgx

הערות:

1. שוב - שים לב למארז - לא בטוח שהוא יתאים לכרטיס המסך.

2. שוב - אתה כנראה תצטרך ספק כח אחר, חזק יותר, במיוחד אם אתה רוצה את כרטיס המסך הנ"ל.

3. אפשר לקחת כרטיס מסך חלש יותר, כמו ה 7850 הזה או אפילו GTX 750, אבל אני לא בטוח עד כמה הוא יסתדר עם מסך בגודל 40" (מתוך הנחה שאתה תעבוד בשלב מסויים ברזולוציות גבוהות יותר).

4. אם אתה לא רוצה כרטיס מסך, אני הייתי ממליץ לך לקחת ספק כח ואולי גם מארז.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה.

מספר שאלותת

1. מה הכוונה שכתוב בTMS "בקניית מחשב חדש בלבד"? אם אני רוצה רק את החלקים האלו זה נחשב מחשב חדש?

2. אני רוצה כרטיס מסך, אבל מכיוון שאני לא חייב כרטיס מסך כדי להשתמש במחשב אני מחלק את הקנייה ל2 והכרטיס יצטרף לחבורה בעוד כחודש.

3. על מנת להשתמש בכרטיס מסך שהמלצת, אשמח לשמוע איזה ספק ומארז אתה ממליץ.

4. אם קונים באילת, המחיר של הרכיבים (בלי כרטיס מסך) יוצא זהה אבל עם הזכרונות האלה:

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10279

האם הם עדיפים?

נ.ב

הסיבה העיקרית של הפרדה ברכישת הכרטיס מסך היא פשוט כי אני רוצה קודם כל לשחק בWATCH DOGS ולראת אם אני אוהב את המשחק ואם כן להשקיע כסף בכרטיס מסך, כי אני לא באמת GAMER.

תודה רבה!

פורסם

1. בעיקרון לוח, מעבד וזיכרון מהווים מחשב. האם ב TMS רואים את זה ככה? אני לא יודע, עדיף לשאול אותם (יש פה בפורום משתמש בשם קיריל שעובד שם או שהוא מנהל או משהו - אתה יכול לנסות לשלוח לו הודעה פרטית).

2. לפני שנדבר על כרטיס המסך, אתה צריך לדעת איזה מארז יש לך ומה האורך המקסימלי האפשרי של כרטיס מסך שניתן להתקין בו.

3. ה TDP של ה 7870XT הוא בערך 200W, של ה 7850 הוא בסביבות ה 130W וה TDP של ה GTX 750 הוא בסביבות ה 60W. ה TDP של מעבד Core i3 הוא כ 60W. אני בד"כ מחבר את שני הערכים הרלוונטיים (כרטיס מסך ומעבד) מוסיף 100W לשאר המערכת (מוגזם, אבל עדיף להיות בטוח) ואז עוד 50W-100W כמרווח ביטחון, וזה ההספק של הספק המומלץ לדעתי. ספקים מומלצים הם של חברות מוכרות כמו FSP, Antec ו Seasonic, כאשר הדגם הספציפי תלוי לא רק בהספק אלא גם בדרישות אחרות כמו רמת רעש (ולפעמים גם מספר חיבורי מתח, מודולריות וכד'). במקרה שלך ספק כח כמו ה Seasonic S12G-450 יהיה יותר ממתאים (הוא גם שקט, גם איכותי וגם בתקן Gold) גם אם תיקח את ה 7870XT, אבל כמובן שיש גם ספקים אחרים (זה גם תלוי בספקים החנות ממנה אתה קונה מוכרת - באייבורי למשל יש את הספק הנ"ל ב-330 ש"ח).

בקשר למארז - בתכלס, כל ה TDP שכתבתי לגביו קודם הוא בעצם חום הנפלט מהרכיבים. את החום הזה יש להוציא החוצה מהמארז. אם אתה לוקח כרטיס מסך כמו ה GTX 750 ומעבד Core i3 אז אין ממש בעיה, שכן רמת החום שהם פולטים היא גדולה. לעומת זאת, אם אתה הולך על ה 7870XT, אז כאן כבר יש בעיה של חום, ולכן מארז מתאים יהיה כזה בעל ספק כח הממוקם בחלקו התחתון (בכדי שהאוויר החם לא יכנס אליו) וכן בעל פתח איוורור בחלקו העליון (כמובן שמאוורר קדמי להכנסת אוויר קר ומאוורר אחורי להוצאת האוויר החם הם טריוויאליים). במקרה שלך, ולאור העובדה שרמת הרעש לא חשובה במיוחד, מארז מתאים יהיה ה NZXT Phantom 410 (יש אותו גם באייבורי ב-465 ש"ח). למעשה מדובר במארז מאוורר שמתאים לחומרה יותר חזקה, כך שהוא יתאים לכל הצרכים שלך, גם אם תקנה כרטיס מסך הרבה יותר חזק.

הערה - אני כנראה מגזים פה עם ספק הכח והמארז, וכנראה תוכל לקחת רכיבים זולים יותר, אבל כמו שכתבתי - זה תלוי בכרטיס המסך שתבחר ובחנות ממנה תקנה.

4. בקשר לזיכרון - אין זיכרון עדיף יותר או פחות - כל עוד מדובר בזיכרון של חברה מוכרת ובעל הנפח המתאים, אז אין בעיה. מה שכן, באייבורי יש זיכרונות של 1600MHz בתוספת של 5 ש"ח (סה"כ 400 ש"ח), שזה משהו שכדאי לשקול.

טוב, מפרט מאייבורי (זה נראה לי הכיוון אליו אתה הולך לפי בחירת הזיכרון), ללא כרטיס מסך אבל עם מארז וספק כח יוצא כ-2100 ש"ח (אני מניח שזה עם מע"מ):

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=align: center]1327396690x90Ft.jpg[/TD]

[TD=align: right]מארז מחשב NZXT Phantom 410

מארז NZXT דגם Phantom 410 כולל שני מאווררי 12 ס"מ ומאוורר 14 ס"מ, כולל חלון צד

מק"ט: NZXTPHAN410[/TD]

[TD=align: center][/TD]

[TD=align: center]465 ₪[/TD]

[TD=align: center]465 ₪[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center]1400142537t37NE.jpg[/TD]

[TD=align: right]ספק כח Seasonic S12G-450 450W

ספק כח Seasonic סדרת S12G-450 הספק 450W כולל Active PFC

מק"ט: SEAS12G450[/TD]

[TD=align: center]330 ₪[/TD]

[TD=align: center]330 ₪[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center]1391349841i41No.jpg[/TD]

[TD=align: right]לוח אם Gigabyte GA-H81M-HD3

לוח אם Gigabyte דגם GA-H81M-HD3 צ'יפסט H81 תושבת 1150

מק"ט: GAH81MHD3[/TD]

[TD=align: center]360 ₪[/TD]

[TD=align: center]360 ₪[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center]1400580848A48WP.jpg[/TD]

[TD=align: right]Intel Core i3-4150 Haswell Tray

מעבד Intel Core i3-4150 3.5GHz Haswell Tray

מק"ט: I3-4150[/TD]

[TD=align: center]540 ₪[/TD]

[TD=align: center]540 ₪[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center]1327659091i91XC.jpg[/TD]

[TD=align: right]מאוורר למעבד Arctic Cooling Alpine 11 Rev2

מאוורר למעבד Arctic Cooling דגם Alpine 11 Rev2 תאימות למעבדי Intel

מק"ט: ACA11R2[/TD]

[TD=align: center]45 ₪[/TD]

[TD=align: center]45 ₪[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center]1375626133d33DC.jpg[/TD]

[TD=align: right]זכרון Corsair 8GB DDR3 1600MHz CMV8GX3M1A1600C11

זכרון Corsair 1X8GB DDR3 1600MHz דגם CMV8GX3M1A1600C11

מק"ט: C8GDDR31600CMV[/TD]

[TD=align: center]400 ₪[/TD]

[TD=align: center]400 ₪[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 6][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #C7C3C4, colspan: 6][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 6][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[TABLE=width: 200]

[TR]

[TD=align: right]סיכום ביניים:[/TD]

[TD]2,140 ₪[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #C7C3C4, colspan: 2][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: right]סה"כ לתשלום:[/TD]

[TD=align: left]2140 ₪

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

הערות:

1. באייבורי יש מעבד Core i3-4150 וההפרש מה 4130 הוא 30 ש"ח, אז משתלם לקחת אותו.

2. המחיר של הלוח והזיכרון באייבורי הוא גבוה, וכנראה אפשר לחסוך אם תקנה בחנות אחרת כמו TMS או פלונטר.

פורסם
  • מחבר

OK, שכנעת אותי לגבי הצורך במארז וספק.

אחרי שהקראתי את ההסבר שלך ומתוך היכרות עם השימושים שלי, כפי שתיארתי בכותרת שימושי המשחקים שלי הם בהגדרות בינוניות - נמוכות וגם רוב הזמן המחשב נמצא בעבודה משרדית \ סרטים.

באופן עכללי אני לא חושב שארכוש את ה7870 ת נשמע קצת יותר מידי בשבילי.

בהתחשב במידע הזה, אתה לא חושב שהמארז והספק קצת OVER KILL? לא עדיף לחסוך קצת במארז ואולי אפילו לשדרג לI5?

נ.ב

לא זוכר איפה אבל פעם שמעתי שעדיף לחלק ל2 סטיקים של זכרון, זה נכון?

ואז להשתמש בזה:

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10319

עריכה: שיטטתי קצת בחנויות וראיתי את הרכיבים הבאים, מה דעתך?

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9917

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12200

או בTMS

Silverstone Precision PS08 USB3.0

SeaSonic ET 400W 30A @ 12V Bulk

יש טעם לשדרג לI5 4590 או שזה יותר מידי לשימושים שלי?

בעיקרון אני כרגע עם E6750 ולא באמת מרגיש צורך לשיפור המעבד (פרט לטיפונת משחקים שאני משחק)

תודה רבה על הסבלנות הרבה.

פורסם

1. אם אתה לוקח כרטיס מסף כמו ה GTX 750, אז כן - אפשר לרדת במארז ובספק הכח ולקחת דגמים פשוטים יותר. מה שאני הצעתי התבסס על המקרה הקיצוני שבו אתה לוקח כרטיס מסך חזק וחמים.

2. אין טעם לקנות שני מודולי זיכרון במקום אחד מ-2 סיבות:

א. ההבדל בביצועים הוא מינימלי ולא תרגיש אותו בעבודה רגילה.

ב. בלוח המוצע יש רק 2 חריצי הרחבה לזיכרון, כך שאם תיקח 2 מודולי זיכרון עכשו אתה דיי חוסם את האפשרות להוסיף זיכרון בעתיד. אם תיקח מודול אחד של 8GB, אז תהיה לך אפשרות להוסיף עוד מודול של עד 8GB בעתיד, אם אי פעם תצטרך נפח כזה.

3. לצרכים שלך מעבד Core i3 אמור להספיק. אם היית אומר שאתה משחק בתדירות גבוהה במשחקים חדשים שיודעים לנצל ריבוי ליבות וצריכים כח עיבוד גדול, אז מעבד Core i5 היה מתאים לך יותר, אבל זה לא המקרה שלך.

4. בקשר למארז ולספק הכח - כמו שכתבתי קודם זה תלוי בחנות ממנה אתה קונה, שכן חנויות שונות מוכרות רכיבים שונים.

אם אתה רוצה מפרט מ TMS, אז קשה לי להמליץ על ה GTX 750 פשוט כי יש להם מבצע על ה 7850, שהוא חזק יותר מה GTX 750 אבל עולה כמעט כמוהו. בכל מקרה, הנה מפרט עם מארז וספק יותר תקציביים וכרטיס מסך:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i3 4130 3.4Ghz LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪511

קירור למעבד:

Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2

כמות: 1 - מחיר: ₪55

לוח אם:

Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪239

מארז:

באנדל - Silverstone Presicion PS08 USB3 + FSP 500W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪399

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪319

כרטיס מסך:

Sapphire 7850 2GB GDDR5 DP Retail - מחיר מבצע

כמות: 1 - מחיר: ₪649

סה"כ: ₪2172

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2129 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/rmd7y2ta

פורסם

אגב, אם כבר באנדל, עדיף באותו מחיר את הבאנדל הזה:

http://www.tms.co.il/product/13262

עוד אפשרות במחיר דומה בפלונטר, עם מעבד מעט חזק יותר, כרטיס שווה ערך ומשתלם יותר, ספק איכותי יותר בתקן נצילות סילבר הגובל בארצנו לגולד:

plonter_logo.png

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601483643 - Intel - i3-4150 Dual core CPU - LGA1150 - 3.5 GHz - 3MB cache - 22nm - 54W TDP - Integrated HD Graphics 4400...

כמות: - 1 - 534/523

לוחות אם - Intel LGA1150

GA-H81M-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphi...

כמות: - 1 - 279/273

זכרונות - DDR3 - לנייח

JM1600KLH-8G - Transcend - 8GB 240-pin DIMM DDR3 PC3-12800 CL11 - Unbuffered - DDR3-1600 - 1.5V - 512Mx8 (16pcs) - Transcend Je...

כמות: - 1 - 354/347

כרטיסי מסך - AMD PCIe

GV-R7265WF2OC-2GD - Gigabyte - RADEON R7 265 GPU - 2GB 256bit GDDR5 memory - PCI Express x16 v3.0 interface - Dual DVI, HDMI, Displ...

כמות: - 1 - 585/573

מארזי מחשב - ATX מארז

CI-5SS7-NPS - Cougar - Cougar Spike - No power supply included - mATX...

כמות: - 1 - 141/138

ספקי כח - ATX

RA-450 - FSP - RAIDER 450 - RAIDER Series, 80 PLUS Silver certified, it comes with the +12V single rail and SATA ar...

כמות: - 1 - 246/241

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

UCACO-AP111-GBB01 - Arctic - Alpine 11 Rev 2 cooler for intel socket LGA775,1156 - Ultra quiet 92mm PWM fan with low noise impel...

כמות: - 1 - 64/63

2203.00 / 2159

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=3068

פורסם

@idanmal

1. לא ראיתי את הבאנדל של המארז והספק שציינת ב TMS פשוט כי מסתבר שיש להם שני חלקים של Silver Stone בעמוד בניית המחשב (אחד בשם Silver Stone ואחד בשם Silverstone) ואני הסתכלתי רק בחלק הראשון. כמובן שהבאנדל הזה עדיף ממה שאני הצעתי.

2. צודק גם בקשר לכרטיס המסך - מסתבר שה R7 265 הוא פשוט גירסה קצת מומהרת של ה 7850 שקיבלה שם חדש (הרבה יותר קל לראות את זה אם פשוט מסתכלים בטבלה שבביקורת הזו) אבל נמכר בהרבה פחות, ולכן ברור שהוא עדיף על ה 7850 שאני הצעתי. מצד שני הוא גם קצת יותר חמים ומגיע ל TDP של 130W-150W.

פורסם
  • מחבר

המפרטים נראים הרבה יותר מתאימים עכשיו.

מכיוון שאני אקנה מאייבורי ולא TMS (כי אין להם 4150) ולא מפלונטר כי לא כ"כ אהבתי אותם.

אשמח להמלצות על מארז וספק ואייבורי (כרטיס מסך ארכוש מTMS בעוד כחודש, אם בכלל).

יש את הרכיבים שהצגתי במודעה הקודמת או אפילו את אלו:

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9606

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12200

או

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12299

תודה

פורסם
@idanmal

2. צודק גם בקשר לכרטיס המסך - מסתבר שה R7 265 הוא פשוט גירסה קצת מומהרת של ה 7850 שקיבלה שם חדש (הרבה יותר קל לראות את זה אם פשוט מסתכלים בטבלה שבביקורת הזו) אבל נמכר בהרבה פחות, ולכן ברור שהוא עדיף על ה 7850 שאני הצעתי. מצד שני הוא גם קצת יותר חמים ומגיע ל TDP של 130W-150W.

נכון, זה אותו כרטיס עם תדרים גבוהים יותר, הצריכה בהתאם וכך גם פליטת החום, לא משהו שאי אפשר להגיע אליו עם אוברקלוק ל-7850 הרגיל.

פותח הדיון, צריך להבין איך להערך מבחינת ספק ומארז, האם תוסיף כרטיס מסך בעתיד?

פורסם
  • מחבר

הסבירות די גבוהה שכן.

כשאתה מסתכל באיבוריי תניח שיש 15% הנחה (רכישה באילת).

פורסם

1. כבר הסברתי לך את המשמעות של ספק הכח ובעיקר של המארז. זה מאד תלוי באיזה כרטיס מסך אתה רוצה להשתמש בעתיד.

כבר הסברתי לך איך אני מחשב את ההספק הדרוש מספק הכח וכן מה התכונות הדרושות ממארז טוב (מיקום ספק כח, פתחי איוורור, גודל כרטיס מסך מקסימלי) בהודעה קודמת. באופן כללי ביותר אפשר לומר שאם ה TDP הכולל של המחשב יהיה בסביבות ה 200W, אפשר לקחת גם את המארזים הפשוטים יותר שאני ו idanmal המלצנו עליהם.

2. השיקול שלך בקנייה מחנות מסויימת צריך להיות הסכום הכולל שאתה משלם. אם ההפרש במחיר גדול (יותר מ 20-50 ש"ח) וההבדל הוא רק במעבד (Core i3-4130 לעומת Core i3-4150), אז לך על המפרט הזול יותר.

3. בדוק היטב איך מחושבת ההנחה באילת.

הסבר מתמטי - המע"מ הוא 18%. אם מחיר המוצר הוא X, אז מחיר המוצר ועוד מע"מ הוא X*1.18. בכדי להוריד את המע"מ ממחיר המוצר יש לחלק את מחירו ב 1.18. מצד שני, אם מחיר המוצר כולל מע"מ הוא Y, אז מחיר המוצר ללא מע"מ הוא Y/1.18 (שוב חלוקה ב 1.18), דבר ששקול להכפלת המחיר ב 0.847 מה שאומר הקטנת מחיר המוצר ("הנחה") בכ 15.2%. בקיצור - תוודא שהחישוב נכון.

פורסם
  • מחבר

להכפיל ב0.847 שקול ל15% הנחה..

המחיר באייבורי ייצא זול יותר במעט באילת ויש להם את ה4150 אז בגלל זה החלטתי לקנות משם.

אני כן רוצה את המארז והספק הפשוטים יותר (למרות שהספקים שאתם אמרתם הם 450 וואט ככה שזה אמור להספיק בכל מקרה.. ) אבל מכיוון שבאיבורי אין את הספקים שהמלצתם אשמח לחוות דעת על הספק שבחרתי או המלצה לספק אחר שיותר יתאים ואני אצא לדרך עם הקניה עוד היום :)

נ.ב

במארז הזלמן ששמתי קישור, הספק נמצא למטה ויש מקום לכרטיס מסך ענק.. ככה שהוא מארז טוב עפ"י הנתונים שהצגת במחיר מעולה..

פורסם

1. בקשר למע"מ - אני התכוונתי שיש הרבה אנשים שלא יודעים לבצע את החישוב הזה נכון, כך שפשוט רציתי שתהיה מודע לאיך החישוב מתבצע (ושלא יחלקו לך בטעות ב 1.15 ויגידו לך שזה החישוב של ההנחה).

2. אם זה האתר של המארז Zalman ZM-Z1, אז בוא נסתכל עליו:

- מארז בגודל midi.

- מגיע עם 2 מאווררים בגודל 120 מ"מ, קידמי ואחורי, אבל אין אפשרות להוסיף עוד.

- רשת למאוורר הקידמי.

- רשת ("מגן אבק") לאיוורור עבור ספק הכח.

- גודל כרטיס מסך מקסימלי - 36 ס"מ.

- חור מתחת למעבד בלוח (זה טוב).

- יש חורים לסידור כבלים, אך אין עליהם גומיות.

- מקום ל 2 כונני "5.25, 4 כונני "3.5 ואחד לכונן בגודל "2.5.

- פאנל קידמי - חיבור USB 3.0 אחד, שני חיבורי USB 2.0, כניסת מיקרופון, יציאת אוזניות.

כמובן שרצוי לחפש ביקורות באינטרנט עליו ולראות אם הוא מומלץ או לא. כל מה שעשיתי פה נובע אך ורק מתיאור התכונות שלו באתר היצרן.

בסה"כ מארז דיי נחמד, והמחיר שלו לא רע (215 ש"ח באייבורי). הדבר היחיד שקצת מפריע הוא שיש רק שני מאווררים לקירור ואין אפשרות להוסיף עוד, אבל אם אתה לא מתכנן לקנות כרטיס מסך חזק הוא אמור להיות מאד מתאים לך.

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה אחפש קצת ביקורות ברשת, רק מה מבחינת ספק דרך אייבורי ? אף אחד מהספקים שהצעתם לא קיים :\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים