עבור לתוכן

ריטלין - בעד או נגד

Featured Replies

פורסם

תשים לזה לב כשיהיו ילדים - כן. אל תדחוף את זה כפתרון אוטומטי בפעם הראשונה כשהילד יתקשה בלימודים - זו דעתי.

• תגובות 106
  • צפיות 37k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ברור, בשביל זה יש אבחונים ומאחר שאני מכיר את זה על עצמי אני גם אדע לתת לזה תשומת לב.

וגם מבחינת האבחונים, גם אם יצאו חיוביים אפשר לראות מישיבה עם אדם אם הוא יכול להסתדר בלי או שכדאי שיתחיל.

זה גם לא משפיע על כולם אותו דבר, יש כאלו שהופכים קצת היפר מזה, כלומר מקבלים תגובה הפוכה ממה שזה צריך לעשות ויש גם כאלו שההרגשה מבהילה אותם או שגורמת להם לחוסר נוחות.

פורסם

ני סבור שגם אתה מעמדה של מישהו שלוקח/לקח לא בדיוק יכול להביע דעה אובייקטיבית.

מאיפה לעזאזל החלטת את זה???

בחיים לא לקחתי.ולא ההיתי צריך. אבל אם בעיית קשב וריכוז הייתה קיימת אצלי ואיש מקצוע מוסמך היה ממיץ לי ההיתי בפרוש לוקח.

ושוב אני מדבר על מרשם של רופא נוירולוג או פסיכיאטר שישבו עם המאובחן ובדקו כמו שצריך.

ההשוואה לתרופות שציינת לא ממש נכונה. מי שיש לו סכרת ולא מקבל אינסולין -

מת. מי שיש לו מיגרנות ולא לוקח משהו שמשכך כאבים (שלא תמיד גם עובד, אגב) סובל נורא ו/או לא מסוגל לתפקד בכלל. בהפרעות קשב וריכוז זה לא המצב

גם אם זה לא מדויק זה ודאי הרבה יותר קרוב לריטלין מאשר סטרואידים.

יש אינספור אנשים מוכשרים ואפילו גאונים שנשרו מהלימודים ממילא גם מהחברה בצבא לא החזיקו בשל אי משמעת ובסוף גרים בהזנחה לבד ועובדים בסופר , בשעה שהם יכלו להיות בעלי משפחות ומבוססים כלכלית, כאשר הם יכלו לעשות משהו אחר בהפסקות מלבד לרצות עונשים ולחטוף כפות.

אגב ההכרות שלי עם העניין היא מהיותו של אבא שלי פסיכולוג קליני (מהידועים והנחשבים בארץ). לא מעיתונאים וגם לא מתלמידי תיכון לפני בגרות.

נערך על-ידי yosi b

פורסם

היה גם מחקר שקבע שיותר מחצי מהיושבים בכלא לא היו שם אם היו משתמשים בריטלין.

אם אני לא טועה, ריטלין זאת התרופה הכי נחקרת בעולם ועדיין אין שום קביעה שהיא אסורה או לא מומלצת לשימוש

פורסם

שכל אחד ישתמש במה שעושה לו טוב.

יש אנשים שבלי כוס יין בארוחת ערב לא מצליחים לישון ולתפקד , ואלכוהול מוגדר בהחלט כסם מסוכן ( מבחינה רפואית ).

מורפיום מוגדר כתרופה , אבל אם תגזים עם זה , אז יקראו לך מסומם.

תרופה וסם זה אותו דבר , ההפרדה היחידה היא חברתית.

אם אדם יכול לשפר את איכות החיים שלו על ידי שימוש בתרופה כלשהי , אז שישתמש ושיהנה.

אם תופעות הלוואי גוברות על התועלת , אז שיפסיק להשתמש.

פורסם
גם אם זה לא מדויק זה ודאי הרבה יותר קרוב לריטלין מאשר סטרואידים.
לא בטוח. למקרה שלא ידעת, גם לסטרואידים יש שימוש רפואי.
יש אינספור אנשים מוכשרים ואפילו גאונים שנשרו מהלימודים ממילא גם מהחברה בצבא לא החזיקו בשל אי משמעת ובסוף גרים בהזנחה לבד ועובדים בסופר , בשעה שהם יכלו להיות בעלי משפחות ומבוססים כלכלית, כאשר הם יכלו לעשות משהו אחר בהפסקות מלבד לרצות עונשים ולחטוף כפות.
וכל האומללות הזו הייתה נחסכת מכולם אם רק היו לוקחים ריטלין? תרשה לי להיות סקפטי במעט.

ומה לגבי אנשים שעשו קריירה מוצלחת בתחום אחר - ספורט, בידור, עסקים כאלה או אחרים, שהיו יכולים לקחת ריטלין ולשבת ברוגע בשיעורים, לסיים בגרות כמו ילדים טובים, ללכת לעבוד באיזה ג'וב בצבא, לעשות תואר שקר כלשהו בכלכלה/מנהל עסקים ולעבוד באיזושהי עבודה אפורה מ8 עד 5? או שלא ייתכן שלריטלין תהיה השפעה כזו?

אגב ההכרות שלי עם העניין היא מהיותו של אבא שלי פסיכולוג קליני (מהידועים והנחשבים בארץ). לא מעיתונאים וגם לא מתלמידי תיכון לפני בגרות.
קיבלתי. זה טוב. :)
היה גם מחקר שקבע שיותר מחצי מהיושבים בכלא לא היו שם אם היו משתמשים בריטלין.
זה מחקר מעניין. במיוחד מעניין איך אפשר להגיע למסקנה כזו. יש לך קישור למחקר? אחפש גם בעצמי.

יש סיכוי שאותם אנשים בכלא גם לא היו שם אם היו מעשנים יותר גראס או סם "סטלה" מרגיע אחר.

אם אני לא טועה, ריטלין זאת התרופה הכי נחקרת בעולם ועדיין אין שום קביעה שהיא אסורה או לא מומלצת לשימוש

למה שתהיה קביעה כזו? אני לא רואה סיבה למה ריטלין יהיה מסוכן יותר מכל תרופה / סם אחר כל עוד לוקחים אותו במידה. כמו אופטלגין ונורופן ודקסמול ואלכוהול וקפאין וניקוטין ומריחואנה.

חלק מהסמים הנ"ל אסורים / מוגבלים בעיקר בגלל הסכנה החברתית שמהווים אנשים שלוקחים אותם בצורה לא אחראית. לריטלין אין השפעה כזו, אז אין סיבה לאסור אותו.

מצד שני, הרוב מסכימים שמדובר בחומר (אם אתה לא רוצה לקרוא לו "סם" בגלל הקונוטציות השליליות) שמשפיע בצורה ישירה וחזקה על המוח, באופן שהוא זמנית לפחות משנה אותך. ולכן גם אין המלצה (וכנראה לא תהיה) חד-משמעית לכולם לקחת אותו כל הזמן.

פורסם

כל דבר זה חומר, גם סטייק והוא משפיע עליך בצורה זמנית, לרוב גורם לתחושת שובע.. אז?

גם מים מרווים אותך אבל שתיה מוגזמת של מים יכולה לגרום להרעלת מים

אז מה דעתך שנקרא לריטלין סם ולמים רעל

לגבי האנשים בכלא, גם אם היו הורגים אותם לפני הפשע הם לא היו יושבים בכלא... ואני יכול לחשוב על עוד פתרונות יצירתיים

רק שקשה לי להאמין שסמים היו גורמים לו לצאת מעולם הפשע ואני מאמין שריטלין היה נותן להם סיכוי גדול יותר

פורסם
לגבי האנשים בכלא, גם אם היו הורגים אותם לפני הפשע הם לא היו יושבים בכלא... ואני יכול לחשוב על עוד פתרונות יצירתיים

רק שקשה לי להאמין שסמים היו גורמים לו לצאת מעולם הפשע ואני מאמין שריטלין היה נותן להם סיכוי גדול יותר

כל מה שאני אומר הוא שההגדרה למה זה "סם" ומה זה "תרופה" היא חברתית ולא מדעית. במיוחד שלפעמים אותם החומרים שבסיטואציה מסוימת יכולים להיות בעלי השפעות רפואיות חיוביות, בסיטואציה אחרת נחשבים לסמים מסוכנים / לא חוקיים.

לגבי העניין עם הכלא - בכוונה לא ציינתי גורמים אחרים שעשויים היו להשפיע על המצב. אני מניח שכשדיברת על המחקר התכוונת שמצאו שחלק גדול מהאנשים בכלא, לו היו נוטלים ריטלין באופן קבוע, היו יותר רגועים ולא היו מבצעים את הפשעים שבגללם נכנסו לכלא. אני טענתי שיש סמים אחרים שמרגיעים את הבן-אדם ושככל הנראה גם עליהם היה אפשר לעשות אותו מחקר ולהגיע לתוצאות דומות (שים לב שדיברתי על גראס ולא על קוקאין/הרואין).

פורסם

להיות היפר, אחד שקשה לו להיות מרוכז וקשוב בעקבות זאת להכשל בלימודים ולא למצוא עבודה רצינית ובעקבות זאת לפנות לעולם הפשע...

גראס כנראה לא היה פותר את זה בצורה טובה כמו שריטלין היה פותר את זה.

הרבה פשעים נגרמים מאימפולסיביות וחוסר מחשבה, ריטלין גורם לך בדיוק ההפך

אני כן מסכים שקנאביס הוא פיתרון מעולה בסיטואציות מסויימות (לדעתי יותר ממה שהחוק מאפשר והוא לא צריך להיות אסור אך חייב להיות מבוקר כמו כן גם אלכוהול)

נערך על-ידי justUser

פורסם

רטלין זה לא סם? הצחקתם אותי. מתיל פנידאט הוא סם מסוכן וכך הוא גם מוגדר בחוק.

הוא דומה בהרכב הכימי שלו ל- MDMA, מתאמפטמין (קריסטל) וכמובן קוקאין:

%D7%A8%D7%99%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%9F_%D7%90%D7%A7%D7%A1%D7%98%D7%96%D7%99_%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%9C.jpg

%D7%A8%D7%99%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%9F_%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%90%D7%99%D7%9F.jpg

זה שחברות ה"תרופות" (יותר נכון לומר "חברות הסמים"), לקחו את החומר הזה תחת חסותם, כדי לעשות מזה כסף, ומיתגו אותו כ"תרופה" (כמו שהם עושים עם רוב הסמים שהם מייצרים), לא אומר שזה תרופה.

רשימה קצרה של תופעות לוואי:

השפעות לטווח קצר

• איבוד התיאבון.

• קצב דפיקות לב גבוה, עליית לחץ הדם וטמפרטורת הגוף.

• התרחבות האישונים.

• דפוסי שינה משתנים.

• בחילה.

• התנהגות משונה, לא יציבה ולפעמים אלימה.

• הזיות, היפראקטיביות, אי שקט.

• פחד ופסיכוזה.

• עוויתות, התקפים ומוות ממינונים גבוהים.

השפעות לטווח ארוך

• נזק קבוע לכלי הדם של הלב והמוח, לחץ דם גבוה שמוביל להתקפי-לב, שבץ ומוות.

• נזק לכבד, לכליות ולריאות.

• במקרה של הסנפה, הרס רקמות באף.

• במקרה של עישון, בעיות נשימה.

• במקרה של הזרקה, מחלות מידבקות ופצעים מוגלתיים.

• תת תזונה, ירידה במשקל.

• בעיות התמצאות, אפתיה, אפיסת כוחות.

• תלות פסיכולוגית חזקה.

• פסיכוזה.

• דיכאון.

• נזק מוחי כולל שבץ והתקפי אפילפסיה (מחלת הנפילה).

מקורות:

http://www.cchr.org.il/%D7%A8%D7%99%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%9F_%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%90%D7%99%D7%9F_%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%9D

http://www.cchr.org.il/%D7%A8%D7%99%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%9F_%D7%90%D7%A7%D7%A1%D7%98%D7%96%D7%99_%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%90%D7%99%D7%9F_%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%9C

פורסם

^^^

הודעה הזויה למדי, חייב לומר.

כאילו שיש קורלציה משמעותית כלשהי בין מידת הדמיון של המבנה המרחבי של חומרים להשפעות שלהם. וכשמביאים אתר של חובבי קונספירציות שאין להם מושג בכלום כמקור, זה ללא ספק מחזק את האמינות. :)

פורסם
להיות היפר, אחד שקשה לו להיות מרוכז וקשוב בעקבות זאת להכשל בלימודים ולא למצוא עבודה רצינית ובעקבות זאת לפנות לעולם הפשע...

גראס כנראה לא היה פותר את זה בצורה טובה כמו שריטלין היה פותר את זה.

אז אותם גאונים על ריטלין שבלי ריטלין לא מסוגלים לתפקד היו מסיימת את הלימודים בהצלחה ומתקבלים לעבודה טובה. אז מישהו אחר במקומם לא היה מתקבל לעבודה טובה והיה פונה לעולם הפשע. אז מה הרווחנו? :)

כן, זה קו מחשבה פרימיטיבי ופשטני, אבל שלך לא פחות ממנו.

פורסם

רשימה קצרה של תופעות לוואי:

ככה(ויותר) נראית רשימת תופעות הלוואי של כל תרופה, אפילו התרופות הכי קלות.

הצגתה כמאזן שלילי זו סתם דמגוגיה.

פורסם
אז אותם גאונים על ריטלין שבלי ריטלין לא מסוגלים לתפקד היו מסיימת את הלימודים בהצלחה ומתקבלים לעבודה טובה. אז מישהו אחר במקומם לא היה מתקבל לעבודה טובה והיה פונה לעולם הפשע. אז מה הרווחנו? :)

כן, זה קו מחשבה פרימיטיבי ופשטני, אבל שלך לא פחות ממנו.

זה לא בעיה להמשיך בקו מחשבה דמיוני זה

אותם אנשים יכלו ליצור הזדמנויות שידרשו עוד מקומות עבודה בשוק ואז גם לאחרים היתה עבודה

אתה מעוות את הדברים ומצדיק פשע, נשמע מדבריך שהוא צריך להיות ולהיעשות ואם מישהו לא יבצע אותו אז יהיה לו ממלא מקום שיצטרך לבצע אותו

אני יותר אופטימי מזה

נערך על-ידי justUser

פורסם

ההודעה ההזויה היא שלך, כי אתה מדבר כאילו אתה מומחה לכימיה, למרות שאין לך מושג מה אתה מדבר.

אם יש דימיון במבנה הכימי של החומר (ולא ה"מבנה המרחבי"), אז יש דמיון גם בהשפעות של אותו החומר.

לפי התאוריה ההגיונית שלך כל הנגזרות הסנטטיות של קנאביס (נייסגאי\מבסטון וכו'), אין קשר בין הדמיון בהרכב הכימי שלהם להשפעות הדומות של החומר המקורי (THC).

http://news.walla.co.il/?w=/10/2572852

אני אמשיך להציג עובדות ואתה תמשיך לחרטט. לא נורא.

- - - תגובה אוחדה: - - -

ככה(ויותר) נראית רשימת תופעות הלוואי של כל תרופה, אפילו התרופות הכי קלות.

הצגתה כמאזן שלילי זו סתם דמגוגיה.

נכון וזאת בדיוק הבעיה ב"תרופות" של "חברות התרופות", כפי שגם כתבתי בהודעה ההיא.

אין לי שום סיבה להכנס רק ברטלין.

נערך על-ידי Distortion

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים