עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

להיות שמאלני במדינת ישראל...

Featured Replies

פורסם

אמרתי לקחת סיכונים? שינוי לא מחייב לקיחת סיכונים.

• תגובות 1.2k
  • צפיות 298.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איזה שינוי?

פורסם

הסכם אינטרסים שבמרכזו חילופי אוכלוסין.

הבעיה הכי גדולה שלנו, לדעתי, היא ערביי ישראל. איום דמוגרפי שחייבים לפתור כדי לשרוד לטווח הארוך.

פורסם

איזה הסכם אינטרסים?

כמו למשל: "אתם לא תהרגו אותנו, ובתמורה אנחנו ניסוג מאיו"ש וניתן לכם שטחים ומדינה ונמל תעופה?"

הבעיה הכי גדולה שלנו, לדעתי, היא ערביי ישראל. איום דמוגרפי שחייבים לפתור כדי לשרוד לטווח הארוך.

איפה אתה רואה איום דמוגרפי?

מבחינה דמוקרטית אלקטורלית?

או עצם קיומם בתוכנו כמיעוט עויין?

פורסם
פורסם

השמש תזרח במערב לפני שערבי אחד יסכים לפינוי ערבי אחר. הם עדיין לא מוותרים אפילו על זכות השיבה.

אפשר רעיונות מציאותיים ?

פורסם

אז זהו, שאין. גם לו אין. זה לא מפריע לו להאשים אותנו ("הימין הקיצוני") בכך שאנחנו לא מנסים את הרעיונות שאין לו.

פורסם

למה אין?

רק עכשיו התפרסם שהמצרים הציעו לתת לפלסטינים מדינה בסיני.

פורסם

וכבר התפרסם שהם דחו את זה מכל וכל. אני מציע לתת לפלסטינאים מדינה באוגנדה. הנה יש לי פתרון!

פורסם

רוג'ר כתב שהשמש תזרח במערב לפני שערבי יסכים לפנות ערבי אחר: לכן עניתי שרק עכשיו המצרים (שהם ערבים למיטב ידיעתי) הציעו להקים מדינה פלסטינית בסיני - כלומר להעביר לשם פלסטינים.

בדקתי, ונדמה לי שהשמש עדיין זורחת במזרח. אבל היי, אולי אתם יודעים משהו שאני לא יודע.

חוץ מזה, לא אמרתי שזה בטוח אפשרי להגיע להסכם. ובטח שלא אמרתי שאנחנו צריכים לוותר כך סתם על נכסים שלנו.

מה שכן אמרתי זה שאם אנחנו רוצים לשרוד, עלינו להעיף מכאן את ערביי ישראל למדינה משלהם.

חלק בהסכם, חלק ע"י תשלום וחלק בכוח, אם לא תהיה ברירה.

מילא שאנשי שמאל לא מכירים בבעיה הזו ולא מפנימים אותה. הם עדיין חולמים על חומוס בדמשק.

אבל כל פעם מחדש מפליא אותי שלמעט גנדי, אין אנשי ימין שמבינים את גודל הסכנה הזו ומוכנים להציב אותה בראש סדר העדיפויות ולהתמודד איתה לפני שיהיה מאוחר מדי.

אבל לא נורא, תמשיכו לקרוא לי שמאלני, או בוגד, ולאחל לי מיתות. בזה אתם מוצלחים למדי. בהבנת המציאות ומה עלינו לעשות כדי לשרוד - קצת פחות, למרבה הצער.

נערך על-ידי Animor

פורסם

מעולם לא קראתי לך בוגד (כן קראתי כך לכמה שמאלנים אחרים, שמחזיקים בדעות שונות בתכלית משלך). קראתי לך "אדיוט", כי אתה מתעקש על פתרונות שאין. גם מה שהזכרת עכשיו (אגב, איך זה לא בחדשות הראשיות? בכלל לא שמעתי על זה) אינו "ישים", כי ה"פלסטינאים" יתנגדו והדרך היחידה להכריח אותם תהיה לירות בכל מי שמסרב, ואני בספק גדול שההצעה כוללת ויתור על "זכות השיבה".

פורסם

ושוב, אף מילה על "זכות השיבה".

פורסם
קראתי לך "אדיוט", כי אתה מתעקש על פתרונות שאין.

אני חייב לומר, ויק, שעמדתך בנושא זה נראית לי גם צבועה וגם דבילית.

למה צבועה? כי התגובה "זה בלתי-אפשרי, כי הערבים/האמריקאים/המוסלמים/העולם/האלים באולימפוס בחיים לא יסכימו לזה" היא התגובה הטיפוסית של השמאל לכל רעיון לפתרון הסכסוך שאינה מתיישבת עם הפנטזיות השמאלניות הטיפוסיות.

למה דבילית? כי כל פתרון הוא לא ישים בשלב זה. הפתרון שלך - לירות בכולם? גם לזה הם לא יסכימו. :)

איך הופכים פתרון לא ישים לפתרון ישים? מדברים עליו, מעלים אותו על סדר היום, דוחפים אותו, מקשיחים עמדות. ככה מזיזים גם דעת קהל וגם עמדות של מנהיגים.

זה בדיוק מה שהשמאל עשה בישראל בשנים אחרי הסכם אוסלו. בשנים הראשונות אחרי ההסכם נושאים כמו חלוקת ירושלים, קוי 67, נסיגה מרמת הגולן, מדינה פלסטינית ואחרים היו טאבו כל-כך כבד, שאף אחד לא העז אפילו לדבר עליו. רבין אמר "אף פעם לא נוותר על הגולן". אני זוכר עדיין את פרס בעימות עם נתניהו בבחירות 96 אומר בשידור ישיר "בנימין נתניהו העליל עליי עלילה נוראה כאילו אני מתכוון לחלק את ירושלים". זה היה בלתי-נתפס. לאט לאט זה הפך לנתפס עד שפתאום התחילו גם לטעון בפנינו שזה "בלתי נמנע" ובכלל זו הדרך היחידה שהיא צודקת, אפשרית, בת קיימא וכו'.

בשנים האחרונות דעת הקהל נעה בכיוון ההפוך. אז אם יש פתרון שלדעתך הוא טוב, אבל הצד השני "בחיים לא יקבל אותו", התפקיד שלך זה לא לקטול אותו, אלא בדיוק להיפך - לדחוף אותו במלוא המרץ.

פורסם

אני מקבל את הביקורת, אך מבין מכך שדברי זקוקים להבהרה: כשאני קורא למשהו "לא ישים", אני מתכוון למשהו שאינו ניתן לעשיה מבלי שינוי משמעותי בהרבה פרמטרים מסביב, שחלקם אינם תלויים בנו. בוודאי שצריך לקדם רעיונות מהסוג הזה (פרט לעניין אי-אזכור "זכות השיבה"), אך תוך כדי עלינו לפעול בכל שאר המישורים כאילו הרעיון הזה לעולם לא יהפוך למציאות. בוודאי שאסור לבנות שום תוכניות מדיניות המניחות בבסיסן את הרעיון הזה לפני שאותם פרמטרים ישתנו.

נערך על-ידי vic07

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.