עבור לתוכן

להיות שמאלני במדינת ישראל...

Featured Replies

פורסם

עם זה אני בהחלט מסכים.

אבל תיזכר איך התחיל הדיון בנושא: שאלת במה בן ארי טעה, ואני עניתי שהוא טעה בהבטחה הנחרצת שלו שמבצע צבאי מסיבי היה מביא לכך שחוטפי שליט היו מביאים אותו עד הבית ומתחננים שנפסיק.

זו הייתה טענה אווילית שאינה עומדת במבחן המציאות, וזה בדיוק מה שאמרתי. ולמרות שאתם רואים "סדין אדום" כשאני מגיב, בינתיים גם אתה וגם מילפורד הסכמתם שבהחלט ישנה אפשרות ששליט לא היה חוזר חי הביתה במהלך צבאי. אני מאמין שאם תהרהר על כך באופן רציני ותחשוב על הנסיבות, תגיע למסקנה שהסיכוי להחזרתו חי היה קלוש ביותר באופן הזה.

אם המטרה המוגדרת היא הרתעה מחטיפות אחרות, אני כאמור מסכים שמהלומה צבאית משמעותית יכולה להיות אפקטיבית. כנ"ל לגבי ביטחון שאר אזרחי המדינה, שנפגע כשמשחררים מחבלים. אלה הן בדיוק הסיבות בשלהן אני מתנגד לשחרור מחבלים בתמורה לחטופים.

בכל אופן, אני הגבתי ספציפית לדבריו של בן ארי ולא על כך הוא דיבר. הפוליטיקאי שבו גבר על היושרה.

• תגובות 1.2k
  • צפיות 297.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

"ב-30 בספטמבר 1985 נחטפו בביירות ארבעה עובדי שגרירות ברית המועצות (...) כשראו שהאיומים והלחצים לא עוזרים, החליטו הרוסים לנקוט שיטות קצת פחות עדינות. הם חטפו שניים מהחמולה הקרובה לחוטפים. יומיים לאחר מכן הושלך אחד מהם בפתח בית המשפחה, גרונו משוסף ואיבר מינו תחוב בפיו. לגופה צורפה הודעה שהבהירה כי אם לא ישוחררו הדיפלומטים, החטוף השני יעבור טיפול דומה. החטופים שוחררו מיד. מאז פסקו ניסיונות החטיפה של אזרחים סובייטים".

(מתוך הספר "מדינת ישראל תעשה הכל" מאת רונן ברגמן)

פורסם

המשפחה של שליט עשתה את הדבר הנכוו , שזה ללחוץ על הממשלה לשחרר את הבן , אבל ראש הממשלה נבחר כדי לקבל החלטות קשות , וחיילים קרביים ( שיריון) , יודעים שהם עלולים למצוא את עצמם מתים.

עכשיו כששחררו אסירים בתמורה לחייל חי אחד ובתמורה לגופות , איך הממשלה יכולה להצדיק אי שחרור מחבלים בתמורה ל3 נערים אזרחים?

אני לא יודע אם לממשלה תהיה ברירה , אלא לשחרר מחבלים , למרות שזה מהלך שגוי.

מה שכן , בינתיים הצבא חייב לפגוע בהם , שהם ידעו שזה לא משתלם להם לחטוף , וצריך להחזיר את כל המשוחררים לכלא , ולהוסיף עליהם איזה 2000.

פורסם

חייל קרבי לא אמור לישון בזמן שמירה ..

פורסם

1523061_10152512862176425_4533163743504973124_o.jpg

היום, באו"ם, נציג האור לדמוקרטיה מצפון קוריאה הביע את עמדתו המנומקת לגבי אמהות החטופים ומוסרן.

לאחר מכן,

נציגה של יפן, לימד אותן כיצד שומרים על צער בעלי חיים.

נציגן של ארגנטינה ונציג הקווקז לימדו אותן שיעור משותף על טבעונות.

נציג פולין על תיבול חצוף לאוכל.

נציג אפגניסטן על המועצה לשלום הילד.

נציג אלבניה על המלחמה בסחר בנשים.

נציג גינאה המשוונית על המלחמה בשחיתות ציבורית.

נציג איסלנד על כדורגל חופים.

נציג נטורי כרטא על חלוקה בנטל.

יוסי גיספן על שירה פוסט מודרנית.

אפרת גוש על התנדבות לקרבי.

וחנין זועבי על חיי הזוהר כדוגמנית היי קוטור.

מועצת זכויות האדם של האו"ם נוסדה ע"י גדולי עולם, כמו אלינור רוזוולט, רנה קאסן, ג'ו המפרי ועוד על גדות הנהר בז'נבה לאחר זוועות מלחמת העולם השנייה.

תפקידה המרכזי היה לשמש כפה לקולם העלום של חלכאי הכדור. אך לאחר שזנחו את האנסים מדארפור, הטובחים מצ'צ'ניה, הכובשים מטיבט ושאר שוחרי השלום מטהרן ומקאבול,

הייתי רוצה לסיים במילותיו של הארי טרומן שאמר, "זוהי מועצה שעושה כלום וטובה לכלום" שתרגום מהיר בבבילון מראה את מילותיו של בן גוריון שאמר או"ם שמום.

אבל נשאיר את כולם בשורותי האלמותיות של סי לו גרין שאמר,

"כנראה העודף בכיסי המכנסיים שלי לא היו מספיקים

אז לכו תזדיינו

ולכי תזדייני גם את"

-עידו מינקובסקי

פורסם

מועצת זכויות האדם של האו"ם היא מזמן בדיחה מהלכת ואף אחד לא לוקח את דבריה ברצינות (מפחיד לחשוב מה היה קורה אם היו לוקחים ברצינות רק עשירית מהחלטותיה לגבי ישראל). למעשה המונח זכויות אדם עצמו נהיה בדיחה שהוא נעמד נגד כל מה שקשור בזכויות החברה להמשיך ולהתקיים. זכויות אדם כיום חדלו מלהיות מוסריות ומובילות אותנו (במיוחד את ישראל) לאבדון.

פורסם

היא לא ענתה לה על השאלה ..

180-300 מיליון מוסלמים עויינים . ניתן להניח כי לא כולם אקטיבים ויש גם כאלה עויינים , בצורה פסיבית .

משמע : הלוואי שיהרגו את היהודים ואת התרבות המערבית , אבל לא אני . (או שאין להם את האמצעים , משמע : כסף ו/או אמצעי לחימה )

השאלה שהיא שאלה , היא חתיכת שאלה . אם אתה מחבר את זה לנתון של מספר המוסלמים העויינים , אתה נתקל בחתיכת בעיה .

אם היו 180 מיליון מוסלמים חמושים בקלצ' נודדים לעבר אירופה , הם היו מוחקים את אירופה תוך שבוע , אם לא פחות . זה ניצחון הכמות על האיכות .

בכל מקרה , השאלה היא מה אתה עושה עם 180 מיליון איש ששונאים אותך , אידיאולוגית . אין ספק שהמערב צריך לשנות גישה ב"מערכה" הזאת . במיוחד אירופה .

אני מהמר שחבורת "כך" . אופס , סליחה "כך" היא ארגון טרור לפי ממשלת ישראל .

תנו לי לתקן : אני מהמר שחבורת "עוצמה" ידגלו בשימוש בפצצות נפלם ואם זה לא יעזור תמיד יש את פצצת המימן הידידותית לסביבה .

פורסם

התשובה מאוד פשוטה, אם כי לא מתקבלת על הדעת עבור אנשים כמוך. אלא אם לדעתך ניתן לשכנע את כל אותם מאות מליוני מוסלמים אדוקים להפסיק לשנוא אותך, אידאולוגית (שזה מעשי בערך כמו לשכנע דתי ממוצע שאין אלוהים, אבל כשאותו דתי מנסה לשחוט אותך במהלך הדיון - בהצלחה), בטווח הארוך יכולות להיות רק שתי תוצאות אפשריות: או שהמוסלמים יצליחו לאסלם את העולם, ובדרך כנראה לרצוח אותנו (ואז יתפנו לרצוח זה את זה ביתר שאת), או שהמערב יכה את המוסלמים בצורה כה קשה עד שהאסלאם המכוער שאנו מכירים יפחד להרים את ראשו למשך אלף השנים הבאות ואולי כתופעת לוואי "ישתכנע" בכך שזו לא הדרך. בהתחשב במה שידוע לכולנו על הנחישות של המוסלמים, אני אכן מעריך שלשם השגת התוצאה השניה יהיה צורך באמצעים מהסוג שהזכרת - והרבה מהם.

חוסר היכולת להתמודד עם ההשלכות המוסריות של התובנה הזו לא הופך אותה לפחות נכונה, ואותך לפחות מת אם במקרה והמוסלמים יצברו מסה קריטית של ג'יהאדיסטים לפני שהמערב יצבור מסה קריטית של אנשים שכן מסוגלים להתמודד עם התובנה הזו ולתמוך במעשים בהתאם.

פורסם
בכל מקרה , השאלה היא מה אתה עושה עם 180 מיליון איש ששונאים אותך , אידיאולוגית . אין ספק שהמערב צריך לשנות גישה ב"מערכה" הזאת . במיוחד אירופה .

יש לך גישה חדשה שאנחנו לא מכירים?

פורסם

לא . רק ציינתי עובדה .

הרב-תרבותיות של אירופה נכשלה .

ארה"ב כל פעם מנסה לתמוך בזרם מוסלמי שונה , שבסופו של דבר חוזר אליה כבומרנג . (תמכו בבן לאדן בעבר , תמכו בבחירות במצרים שהביאו לעליית האחים המוסלמים , תקפו את עירק ועוד ים טעויות .. )

ישראל בונה חומות ומערכות מיירטות , שלא תמיד עוזרות .

פורסם

יהיה הרבה יותר רע לפני שיהיה טוב.

פורסם
לא . רק ציינתי עובדה .

הרב-תרבותיות של אירופה נכשלה .

ארה"ב כל פעם מנסה לתמוך בזרם מוסלמי שונה , שבסופו של דבר חוזר אליה כבומרנג . (תמכו בבן לאדן בעבר , תמכו בבחירות במצרים שהביאו לעליית האחים המוסלמים , תקפו את עירק ועוד ים טעויות .. )

ישראל בונה חומות ומערכות מיירטות , שלא תמיד עוזרות .

ולמרות זאת, אתה ממשיך לראות בי ובבעלי דעות דומות לשלי חבורת הזויים.

פורסם

מה אתם אומרים הייתם עוזרים לירדנים במקרה הצורך לאור ההתפתחויות האחרונות?

פורסם

לא. רק מהדק את השליטה על הגבול. (מדהים איך עדיין יש הזויים שרוצים שנצא מבקעת הירדן)

קודם כל שינוי בירדן פותח אפיקים מדיניים חדשים למדינה פלסטינצית.

חוץ מזה המלך הדיקטטור הנחמד לעולם לא היה עוזר לנו. הפוך, ירדן קבוע מובילה צעדים אנטי ישראלים באו"ם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים