עבור לתוכן

מחשב חדש, אף מאוורר לא מסתובב

Featured Replies

פורסם

שלום, קנינו מחשב חדש, הפעלנו ונראה שהכל עובד, אך פתאום שמנו לב שאף מאוורר לא מסתובב, לא שני הקדמיים ולא האחורי של המארז (120 ו 140 מ"מ). ידיד טכנאי מחשבים בדק ואמר שזה תקין, ראינו שהמאוורר של המעבד עובד, וראינו שהמאווררים של המארז אלו שאינם מסתובבים מחוברים ללוח האם (Gigabyte GA-H87) הוא אומר שזה נועד לחיסכון בחשמל, ושהם יתחילו להסתובב רק כשיהיה צורך בכך מבחינת חום.

העניין עדיין מדאיג אותי כי לאחר זמן מסויים שהמחשב עובד מורגשת כמות חום לא מבוטלת שיוצאת מהפתח האחורי של המחשב (מהפתח של המאוורר, שכאמור אינו מסתובב, הלהבים עומדים במקום).

מה דעתכם? האם לקחת סיכון ולהשאיר את המחשב דלוק ?

פורסם

זה לא סביר

זה לא תקין צריך לבדוק

פורסם

הגיוני.

והמטרה היא השקט ולא החסכון בחשמל.

בדוק הגדרות באפשרויות חשמל וגם בביוס אם אתה מעונין לבטל את זה

ונטר טמפרטורות של המחשב.

פורסם
  • מחבר
הגיוני.

והמטרה היא השקט ולא החסכון בחשמל.

בדוק הגדרות באפשרויות חשמל וגם בביוס אם אתה מעונין לבטל את זה

ונטר טמפרטורות של המחשב.

אתה אומר "הגיוני", אך האם נתקלת במצב כזה באופן מעשי ?

פורסם

בוודאי !

פורסם
  • מחבר
בוודאי !

וזה לא משהו שטכנאי מחשבים אמורים להכיר ? קיבלתי בפורום תמיכה טכנית של תפוז תגובות ממש מדאיגות, הם אומרים שאין דבר כזה מאווררים שאינם מסתובבים, הם מתעקשים שמשהו לא תקין במחשב.

פורסם

תקרא מה אומרים לך לעשות במקום להיות בהלם, איוון רשם לך בדיוק מה לעשות תתחיל מההגדרות בביוס

פורסם

מה דגם המארז?

פורסם
  • מחבר
תקרא מה אומרים לך לעשות במקום להיות בהלם, איוון רשם לך בדיוק מה לעשות תתחיל מההגדרות בביוס

קראתי, הוא כתב "בדוק הגדרות באפשרויות חשמל וגם בביוס אם אתה מעונין לבטל את זה ונטר טמפרטורות של המחשב"

אז ככה, אם מדובר בהגדרה לגיטימית שגם שומרת על המחשב (פחות אבק שנמשך פנימה) וגם הופכת את המחשב לשקט יותר אני לא רוצה לבטל את זה, ביצענו ניטור טמפרטורות באמצעות התוכנה HWMonitor וכל הטמפרטורות מתחת ל 52 מעלות.

בסך הכל ניסיתי להבין אם זה מצב תקין מבחינת ההגדרות של המחשב, אם כן אני לא מעוניין לשנות.

- - - תגובה אוחדה: - - -

מה דגם המארז?

הדגם הוא "Fractal Design R4".

פורסם

יכול להיות מצב תיאורתי בו רק בטמפרטורה מסויימת יתחילו מאווררים להסתובב.

אמנם, ב-99 אחוז מהמקרים המאווררים תמיד מסתובבים, כי ככה הביוס מגדיר אותם. בין אם זה על ההכי נמוך האפשרי, או קצת יותר, ברוב המוחלט המאווררים שמחוברים במארז, בין אם לבקר המאווררים במארז (הרי יש כזה ל-R4) ובין אם ישירות ללוח האם - המאווררים יסתובבו.

פורסם

יש בביוס של הלוח הגדרה לקבלת התראה אם יש כשל במאווררים.

בדוק שהיא אכן מופעלת אצלך.

פורסם
....קנינו מחשב חדש....

מחשב חדש - ממש אחריות - אני לא מבין מה יש להתלבט בנושא

פורסם

למה המאווררים מחובר ללוח-אם ולא לבקר שיש במארז? נסה לחבר אותם לבקר (ואת הבקר למקור מתח מן הסתם) ולראות אם הם עובדים.

פורסם
  • מחבר
מחשב חדש - ממש אחריות - אני לא מבין מה יש להתלבט בנושא

חברה אתם צודקים, בדיעבד באמת חוסר אחריות מצידנו פשוט הנחנו שזה בסדר על סמך מה שנאמר לנו.

התברר שהמחבר של הבקר על המארז היה מנותק (כאמור מארז Fractal Design R4) ולכן המחשב עבד במשך יומיים שלמים ללא מאווררי המארז ובחדר ללא מיזוג, בשלב מסויים ולזמן קצר המאווררים (כנראה של כרטיס המסך) התחילו לפעול בפול ווליום אז כנראה שהטמפרטורה בפנים הגיעה לפחות ל 70 מעלות...

שורה תחתונה, מה הסיכוי לדעתם שנגרם למחשב נזק בלתי הפיך או פגיעה בביצועים ? (זיכרונות, דיסק SSD, דיסק קשיח, מעבד (i7-4770)...) האם יש איזושהי תוכנה שאפשר לבדוק באמצעותה את כלל הביצועים של רכיבי המערכת השונים על מנת לוודא ששום דבר לא נפגע ?

מחשב חדש, איזה חוסר מזל...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים