עבור לתוכן

מעבר מחלונות ללינוקס

Featured Replies

פורסם

שלום לכם.

אני עובד עכשיו עם חלונות 8.1.

אני מחליף את הארד דיסק הישן שלי באחד חדש.

חשבתי כבר לעבור ללינוקס.

המצב הוא כזה.

הארד דיסק החדש הוא 3 TB. שיחולק למחיצות של 250 גיגה וכל השאר. בנוסף לזה יש עוד הארד דיסק של 3TB ועוד של 1TB ועוד הארד דיסק חיצוני של 2TB.

יש לציין שכל הדיסקים מפורמטים NTFS.

האם אפשר להשאיר אותם ככה, האם יהיה אפשר להגדיר שיתופים בלינוקס על כונני NTFS?

כי המחשב משמש ב99 אחוז כמחשב הורדות פלוס שרת קבצים שנותן הזרמת מדיה למחשבים אחרים בבית וסטרימרים.

כמו כן המחשב מחובר לטלוויזיה ואני מעביר ממנו סרטים ישירות.

איזו הפצה הייתם ממליצים. המחשב הוא חזק I5 עם 14 גיגיה זכרון. ככה שאין לי בעיה של משאבים.

כמו כן הייתי רוצה להתקין עליו ווינדוס כמכונה וירטואלית בשביל להתחבר בVPN לעבודה אם צריך. האם יש כלי כזה?

תודה רבה

אביב

פורסם

לינוקס עצמה צריכה מספר מחיצות שאינן NTFS (יש פשרוצ להתקנה מעל NTFS אבל איני ממליץ על הצורה הזו)

רצוי לבצע איחוי דיסק לפני התקנת הלינוקס אם מדובר בדיסק הישן או להשאיר שטח לא מפרמט כלל אם מדובר בדיסק חדש.

לאחר שהתקנת את הלינוקס תוכל להשתמש בכל המחיצות כולל מחיצות NTFS ולשתף את כל המחיצות.

אם אתה מתכוון לשתף נתונים הייתי ממליץ לא לעשות זאת ממחיצת NTFS. המחשב השני לא ידע בכל מקרה איך פרמטת את המחיצה.

לגבי הפצה ובחירת שולחן עבודה זה עניין של טעם תנסה מספר הפצות מ LIVE CD ותבחר בזו שתקלע לטעמך.

אפשר להתקין חלונות על מכונה ווירטואלית. ישנן כמה אפשרוות לעשות את זה שוב תלוי מהן היכולות והצרכים.

בהצלחה!

פורסם

בצורת ההתקנה הסטנדרטית של לינוקס, לא ניתן להתקין לינוקס על NTFS. לפחות המחיצה הראשית של לינוקס חייבת להיות מפורמטת במערכת קבצים כמו ext4

מחיצות אחרות שיכול להיות שתרצה : מחיצה נפרדת לתיקיות הפרטיות של המשתמשים (הדבר הראשון שמקובל להפריד בלינוקס למחיצה עצמאית, אבל לא חובה) ומחיצת swap (שהתפקיד שלה הוא כמו קובץ page file בוינדוס, והיא לא חיונית אם אתה לא מתכוון לפתוח על המחשב דברים שינצלו את כל ה RAM הפנוי)

לינוקס יכולה לקרוא ולכתוב למחיצות NTFS שיש על הדיסק, לשתף אותו ברשת וכו'.

ניתן להתקין לינוקס על מערכת וינדוס קיימת בתוך מחיצת NTFS ששייכת לוינדוס, על ידיי כלי שנקרא wubi, אני לא ממליץ על שיטת התקנה כזאת בגלל בעיות יציבות פוטנציאליות

כל מערכת לינוקס תעבוד ללא בעיה על מחשב כזה. אני ממליץ שתנסה כמה מערכות, תחליט מה נראה לך מתאים

יותר מזה : במערכות לינוקס ניתן להתקין דסקטופים שונים. כמו שתתקין על מערכת וינדוס דסקטופ שבנוי כמו ב 7 ודסקטופ שבנוי כמו ב 8. למשתמש, ההבדלים בין הדסקטופים הם משמעותיים הרבה יותר מההבדל בין מערכות לינוקס

תנסה כמה מערכות לינוקס שונות, ובמיוחד דסקטופים שונים - KDE, Gnome וכו. תבנה live USBים של המערכות ותנסה אם מה אתה מסתדר

הדיסק של ה 3T חייב להיות מחולק למחיצות בצורת GPT ומוגדר להפעלה על UEFI

לפניי שאתה מעלה את ההתקנה תעבור על ההגדרות במסך ה setup של הלוח. במהלך ההתקנה של מערכת הלינוקס, אם יהיו אפשרויות בחירה כמו MBR / GPT או BIOS / UEFI יש לבחור ב GPT ו UEFI בהתאמה

פורסם

לניסיון ראשון הייתי ממליץ לך להתקין אובונטו. הגרסה שיצאה לפני כמה ימים כוללת שיפורים רבים והיא יציבה מאוד.

ממשק ה-unity שלה די פשוט ואינטואיטיבי למדי.

ממליץ לך ללמוד גם קצת על ה-bash כך שתנצל כמו שצריך את היכולות:

http://linuxtutorial.todolistme.net/

פורסם

אם מלחמת המערכות וסביבות העבודה התחילה, נוסיף את OpenSuse ו Fedora, בגרסאות KDE

כמו כן שאלה למשתמשים האחרים כאן : אתם מכירים מערכות "למשתמשים חדשים" שלא מקבוצת אובונטו/מבוססי אובונטו שהייתם שוקלים להמליץ, ולא היו מוכרות לנו בדיונים עד עכשו ?

פורסם

אין סיבה לחפש מערכת איזוטרית יותר עם פחות תמיכה.

מה שיפה באובונטו שבכל בעיה תמצא המון מידע ברשת.

פורסם

ומה שמכוער באובונטו זה צורת החשיבה שלה. humanity to others. המערכת הזאת היא כל כך humanity ו users are idiots, שהיא פשוט הבריחה מלינוקס כמה משתמשים שאני מכיר, ובצדק

הם אמרו "מה זה הצעצוע הזה ??????" והעיפו את ה live cd מהכונן

אותם משתמשים שאמרו דברים אחרים לגמרי כשהראו להם מערכת לינוקס אמיתית

והאמת שאני חושב על אובונטו את אותו דבר בדיוק

פורסם

אולי אובונטו וממשק היוניטי. אבל קובונטו עם ממשק KDE דומה מאד לכל מערכות מבוססות KDE.

למעשה ההבדל העיקרי למשתמש בהפצות הוא שולחן העבודה. ההבדלים הנוספים (ברירות מחדל וממשקי ניהול חבילות) הם מינוריים בהחלט.

פורסם

אין מה לעשות, אתה חייב נחיתה רכה מ-windows.

פורסם

משתמשים שיש להם מה לחפש בלינוקס הם משתמשים שרוצים נחיתה לכיסא של האדמין ולא למיטת תינוקות

פורסם

או שרוצים מערכת הפעלה חינמית. או סתם להתנסות בדברים חדשים.

מה יש בדיוק באובונטו שמבריח אנשים?

פורסם

שהיא מערכת הפעלה למחשב שיש לו מקלדת "קומפי"

פורסם

אני יודע מה זה קומפי. לא הבנתי איך זה קשור למערכת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים