עבור לתוכן

Planetside 2 כמו שמעולם לא ראיתם, מדהים! לא מדובר בטריילר!

Featured Replies

פורסם

^^ חבל שנרשמת בשביל זה, קשקשן. מה שרשמת זה רק חלק מהתמונה - החלק שנוח לך להציג.

בתור שחקן שיש לו שעה פה ושעה שם לשחק, 2 planetside ממש לא מאפשר לי לעמוד בשורה אחת עם שחקנים אחרים. כדי לקנות נשק ושריון, צריך CERTS. יש שתי דרכים להשיג CERTS:

- לשחק הרבה במשחק, מה שלא אפשרי עבור שחקנים רבים, כמוני.

- לקנות בוסטים בכסף אמיתי, שמגבירים פי כמה את הקצב בו מקבלים CERTS.

התוצאה היא שמי שאין לו הרבה זמן ולא רוצה לשלם כסף, מגיע די מהר למצב בו אין לו שריון חזק ונשק חזק, בעוד שהוא משחק מול שחקנים אחרים שיש להם את שניהם. ברוב המקרים אין פה שום עניין של סקיל ומיומנות, אלא שאלה של למי יש יותר armor. מבלי לעשות grind ל-CERTS האלה, אין מה לחפש במשחק.

יש גם עוד קיצור דרך - נשקים שאפשר לקנות ישירות בכסף אמיתי, ולחלקם כן יש יתרונות על נשקי הרמות הראשונות. אבל עזוב את זה, הבעיה האמיתית היא armor שיוצר הבדלה לא הגיונית בין שחקנים.

במשחקי FPS אחרים, כמו COD ו-BF, שחקן מתחיל מסוגל להתמודד בלי בעיה מול שחקנים בדרגה מתקדמת, משום שהיתרון שלהם על שחקן ברמה נמוכה הוא יחסית קטן. לא תמצא שם מצב בו שחקן אחד צריך לרוקן מחסנית שלמה כדי להרוג, בעוד שהיריב שלו מסתפק בכדור אחד.

פורסם
בתור שחקן שיש לו שעה פה ושעה שם לשחק, 2 planetside ממש לא מאפשר לי לעמוד בשורה אחת עם שחקנים אחרים. כדי לקנות נשק ושריון, צריך CERTS. יש שתי דרכים להשיג CERTS:

התוצאה היא שמי שאין לו הרבה זמן ולא רוצה לשלם כסף, מגיע די מהר למצב בו אין לו שריון חזק ונשק חזק, בעוד שהוא משחק מול שחקנים אחרים שיש להם את שניהם. ברוב המקרים אין פה שום עניין של סקיל ומיומנות, אלא שאלה של למי יש יותר armor. מבלי לעשות grind ל-CERTS האלה, אין מה לחפש במשחק.

אוקיי ניקח את הדוגמה הזאת, שנינו קנינו את המשחק במחיר מלא עם גישה להכל, במשחק יש "התקדמות" בכך שפותחים נשקים עם הזמן. אני התחלתי לשחק כמה חודשים לפניך ופתחתי כמה נשקים שלך עדיין אין, אז גם זה p2w?

תחשוב על זה כך, מישהו שילם על בוסט ל-XP, אז הוא כביכול שיחק פי 2 יותר זמן ממך למרות שבפועל שיחקתם אותו הדבר.

חבל שאתה חופר פה על שטויות, זה בדיוק אותו הדבר במשחקים אחרים שיש בהם התקדמות כלשהי (BF, COD). הדבר היחיד שפה הם מאפשרים לאותם השחקנים שיש להם רק שעה או שעתיים ביום לשחק להשתוות בציוד לשחקנים אחרים שמשחקים הרבה יותר זמן על ידי תשלום סכום סמלי

פורסם

יצא לך לשחק COD4 למשל, או BF3?

כי אם כן, אז אתה אמור לדעת שזה ממש לא אותו הדבר. גם אם פתחת הרבה נשקים ומישהו אחר פתח מעט נשקים, היתרון שלך עליו יהיה יחסית קטן ויש הרבה יותר משקל למיומנות השחקן ולטקטיקה של הקבוצה שלו.

הדוגמה שממחישה את זה הכי טוב היא השריון. ב-planetside וב-warface ניתן לקנות שריון. ככל שיש לך יותר ממנו, כך קשה יותר להרוג אותך. כדי להשיג שריון, צריך כסף של המשחק. כדי להשיג כסף של המשחק, צריך או לשחק הרבה או לשחק פחות אבל לקנות בוסטים. לשחקן בלי שריון אין סיכוי מול שחקן עם שריון, אפילו אם הוא מיומן ממנו בהרבה.

זה הגורם העיקרי שהופך את שני המשחקים האלה ל-pay to win.

אם אתם עדיין לא מצליחים להבין את ההבדל בין פתיחת נשקים לבין pay to win, אני באמת לא יודע מה עוד צריך.

בכל אופן, אני שיחקתי בשני ה-f2p שציינתי. לא הרבה, אבל מספיק כדי לנגוח בתקרת הזכוכית הזו, שהוציאה לי את החשק לשחק. ב-BF3, לעומת זאת, מעולם לא הייתי נחות משחקנים אחרים, לפחות לא באופן ממשי. גם אם אם היו ברמה מתקדמת ממני בהרבה, עם המון נשקים פתוחים.

פורסם

עם הגישה שלך כל המשחקים כיום המכילים מודל התקדמות כלשהו הם pay to win.

לא אהבת את המשחק או מודל התשלום, אל תשחק, אבל אל תגיד דברים תלושים מהמציאות. המשחק הוא לא pay to win, אם כבר הוא pay to bypass play time.

אם התחלתי לשחק היום ושילמתי 1000$ בתוך המשחק, ואתה שיחקת שנה שנתיים, לא משנה איך תסובב את זה, אנחנו שווים בציוד שיש לנו! אם כבר אתה תנצח אותי בכל פעם כי אתה שיחקת במשחק יותר ממני, אתה רגיל למשחק, אתה מכיר את הטקטיקות שלו.

וכן שיחקתי COD, שיחקתי BF ושיחקתי עוד הרבה משחקים חינמיים, לא חינמיים, pay to win ולא pay to win, שילמתי על חפצים במשחקים, שילמתי על בוסטים, ושיחקתי גם בלי לשלם מול שחקנים משלמים. זה הסיבה שאני יכול להרשות לעצמי להגיד שהמשחק הזה הוא בפירוש לא pay to win ואתה מדבר שטויות.

פורסם
^^ חבל שנרשמת בשביל זה, קשקשן. מה שרשמת זה רק חלק מהתמונה - החלק שנוח לך להציג.

יש גם עוד קיצור דרך - נשקים שאפשר לקנות ישירות בכסף אמיתי, ולחלקם כן יש יתרונות על נשקי הרמות הראשונות. אבל עזוב את זה, הבעיה האמיתית היא armor שיוצר הבדלה לא הגיונית בין שחקנים.

במשחקי FPS אחרים, כמו COD ו-BF, שחקן מתחיל מסוגל להתמודד בלי בעיה מול שחקנים בדרגה מתקדמת, משום שהיתרון שלהם על שחקן ברמה נמוכה הוא יחסית קטן. לא תמצא שם מצב בו שחקן אחד צריך לרוקן מחסנית שלמה כדי להרוג, בעוד שהיריב שלו מסתפק בכדור אחד.

אין שום קשר בין F2P לבין הטענות שלך.. אם יש לך "שעה פה שעה שם לשחק" כנראה המשחקים שמתאימים לך הם פארמוויל ומשחקי פייסבוק.

בכל משחק נורמלי שיש סוג של התקדמות צריך להשקיע זמן ע"מ להשיג ציוד טוב, זה לא הגיוני שתשחק חצי שעה ותשיג את הנשק הטוב במשחק,כנראה באמת COD זה המשחק בשבילך. ד"א בכל משחק יש "גרינד", אתה מכיר RPG שבלבל 3 אתה משיג את הציוד הכי טוב??

ד"א כנראה שלא שיחקת כמעט במשחק, כי להשיג שריון עם חמש שיפורים(המקסימום) לא לוקח בכלל הרבה זמן.

להרוג מישהו בכדור אחד? אתה רציני?.. לפחות תשחק במשחק לפני שאתה רושם דברים!

פורסם

אתה מוזמן לראות את הסרטון הזה

אני סיימתי את הוויכוח, שיהיה לך לילה טוב. הלכתי לשחק PS2 ולקנות בוסטים שלא יעזרו לי בכלום ונשקים שיש לכולם וסקינים... כי אני משלם כדי לנצח...

פורסם

אפשר לא להסכים גם מבלי לכנות את דברי הצד השני "שטויות", אתה יודע. הסגנון הזה זה לא מוסיף לך כבוד.

אני ממש לא מגדיר כל משחק עם מודל התקדמות כ-pay to win. אבל בהחלט יכול להיות שההגדרה שלי ל-pay to win רחבה יותר מזו שלך.

מבחינתי, משחק הוא pay to win אם:

1. grind מאפשר לשחקן לקבל יתרון ממשי על שחקן אחר.

2. אפשר לעקוף את ה-grind באמצעות תשלום כסף אמיתי.

COD ו-BF לא מקיימים אף אחד מהתנאים האלה, ולכן הם משחקים שאני נהנה לשחק בהם גם כשחקן קאז'ואלי ביותר.

palentside 2 ו-warface, בהם התנסיתי (בעיקר ב-warface, אבל גם ב-PS2), מקיימים את התנאים האלה, ולכן עבורי, כשחקן קאז'ואלי, הם מוגדרים כ-pay to win.

יכול להיות שאתה מגדיר משחק כ-pay to win רק כמשחק בו ניתן לקנות בכסף אמיתי ציוד שלא ניתן להשיג באופן אחר. זוהי לדעתי הגדרה צרה ומצומצמת, שמפספסת הרבה ממהות המושג. אם זו ההגדרה שלך, אז אכן PS2 אינו pay to win.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

לא יודע מה איתכם אני מחשיב את עצמי שחקן ותיק בPS2, עוד מימי הבטא

אני משחק קצת יותר משעתיים בשבוע ממוצע, בלי להשקיע אגורה שחוקה אני נהנה מהמשחק, הגעתי לרמה 64 שזה יחסית גבוה

בלי בוסטים בלי כסף ב-כ-ל-ל אומנם יש באגים ולאגים פה ושם אבל סה"כ משחק איכותי ולדעתי לא חובה להשקיע כסף על מנת ליהנות ממנו.

דעה אישית שלי כמובן.

פורסם

בעבר סתם הורדתי PlanetSide (יותר משנה וחצי) והמשחק היה ממש לא מובן בשבילי, לא הבנתי מה המטרה בו וסתם יריתי בדברים, לא היו הרבה אנשים, לא היה שום Tutorial שהסביר מה עושים, ולכן סתם טיילתי במפה המדהימה ושראיתי אנשים יריתי עליהם ולאחר שעתיים שלא היה מובן כלום פשוט מחקתי את המשחק.

שווה לתת לו צ'אנס?

פורסם

שיפרו בו די הרבה ממה שיצא לי לראות, אבל פעם אחרונה ששיחקתי היתה לפני משהו כמו חצי שנה

אני גם די בטוח שהוסיפו לו איזה טוטוריאל בהתחלה

אני עדיין מתעדכן מידי פעם מה קורה שם על פי עדכונים מיוטיובר בשם wrel, הוא מעלה עדכונים על המשחק, השוואות בין נשקים וכל מיני טיפים - שווה לבדוק

מה שכן זה משחק קבוצתי, לשחק לבד זה פחות מעניין

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים