עבור לתוכן

** סוף לשירות החינמי של DYNDNS

Featured Replies

פורסם

כדאי לשים לב - בעוד כחודש תסגור חברת DYNDNS את שירות ה-DNS הדינמי (DDNS) החינמי שהיא מציעה. עבור מיליוני המשתמשים בשירות זה מהווה הסגירה בעיה קשה שתאלץ אותם לחפש תחליפים. בתמונה המצ"ב תוכלו לקרוא את הודעת מנכ"ל החברה על סגירת השירות.

לגבי תחליפים - רשימה שלהם תוכלו למצוא בלינק הזה - http://www.gnutomorrow.com/best-free-dynamic-dns-services-in-2013.

בנוסף, כדאי לכם גם לבדוק את האתר של חברת http://www.dtdns.com.

פורסם

די צפוי, הם קיצצו את השרות מספר פעמים בשנים האחרונות. למעשה הייתי בטוח שהם לא חינמים כבר מ2011-12, מסתבר שעדין היתה דרך לקבל דרכם כתובת.

לא רואה פה בעיה קשה, יש הרבה חברות שנותנים את השרות הזה. הדבר היחיד שלא נוח הוא שהרבה ראוטרים נותנים את האפשרות ל ddns באמצעות dyn ללא אפשרות לשנות.

פורסם
הרבה ראוטרים נותנים את האפשרות ל ddns באמצעות dyn ללא אפשרות לשנות.

בדיוק המצב שבו נתקעתי, יש לזה איזה פתרון מלבד תוכנה על אחד המחשבים ברשת?

פורסם

אם אתה משתמש בראוטר ללא ddwrt (או כל מערכת הפעלה אחרת שמאפשרת להריץ סקריפטים) התשובה כנראה שלילית. נדמה לי שבdlink שהיה לי היתה אפשרות שישלח אימייל ברגע של שינוי ip.

פורסם
  • מחבר

במקרה הכי גרוע, מתקינים CLIENT קטן על המחשב שמבצע את העדכון במקום הנתב. לפי מידע שקבלתי גם השירות החינמי של DLINK (בכתובת https://www.dlinkddns.com/login) ממשיך להיות חינמי ושבפועל DLNK לא בודקת אם הנתב/משתמש אכן עושה שימוש בנתב של החברה.

פורסם

אכן היה מהלך צפוי של החברה הבזיונית הזאת, לאור עוד ועוד הגבלות שהכניסו לשירות החינמי בשנים האחרונות, ולדחיפה הכוחנית שלהם להעביר מנויים חינמיים למנויים בתשלום.

הם רוצים $25 לשנה (ומוכנים לתת הנחה חד-פעמית של 25%) על איזשהו סל שירותים שמיותר לי לגמרי (שרת דואר, תמיכה טכנית, מיליון דומיינים מתוך חצי מיליון אפשרויות ועוד כל מיני שטויות, כשכל מה שאני צריך הוא פאקינג 2 שמות דינאמיים, שמתעדכנים אוטומטית דרך הנתב.

גם התרוצים שלהם (על abuse שביצעו מנויים של השרותים החינמיים, או על הצורך להשקיע יותר משאבים בתמיכה טכנית ללקוחות המשלמים) נראים מפגרים. קשה לי להאמין שניתוב של שני hostnames (שזה מה שהם נותנים בשירות החינמי שלהם) עולה להם, בשקלול כל העלויות, יותר מ$0.00001 בשנה.

או שהם בקשיים כלכליים ומנסים לגייס עוד כסף בצעדים נואשים, או שהם סתם הפכו לתאבי בצע.

בכל מקרה, אין שום סיכוי שאשלם להם גרוש על השירות, ולו רק בגלל ההתנהגות. :)

שעה אחרי שקיבלתי את המייל כבר פתחתי חשבון והגדרתי את הDNS הדינמי שלי דרך NO-IP (למרבה המזל הנתבים של TP-Link תומכים גם בשירות הזה, בלי הצורך בקושחה צד שלישי).

פורסם

איך זה משפיע על המשתמש הביתי הממוצע?

פורסם

אתה מבין על מה מדברים כאן?

על המשתמש הממוצע זה לא משפיע בכלל, כי אין לו שמץ של מושג במה בכלל מדובר ובטח הוא לא מaשתמש בשירות הזה או אחר דומה.

פורסם

הגיע הזמן, כבר נמאס לי כל חודש לקבל אימייל שמחייב אותי "ללחוץ על הלינק בשביל להוכיח שהחשבון עדיין פעיל". את המייל על סיום השירות החינמי קיבלתי בהבנה ובהקלה. נמצא פתרונות אחרים.

לשימוש פרטי גם ככה רוב השימושים שלי בנושא היו בשביל כניסה בעצמי מרחוק למחשב שלי, ובשביל זה אני כבר מזמן לא משתמש בשירות של dyndns אלא פשוט ב-teamviewer, אז זה גם ככה לא לחוץ לי..

הבעיה היא שיש לי עסק עם מערכת של מצלמות אבטחה שעושה שימוש מובנה (זה לא מחשב רגיל אלא קופסה יעודית) ב-dyndns, ואני צריך לראות איך זה ישפיע עליו.. אם אין לי שם אפשרות לקבוע שירות אחר דרך הראוטר או דרך הקופסה היעודית, אז אני בבעיה כי זה לא מחשב עם windows ואי אפשר להתקין עליו תוכנות נוספות כמו utility קטן שיעדכן כתובת.

פורסם

אז קח IP קבוע שם. עוד 5-10 שח לחודש עד שבכל מקרה יהיה צורך להחליף שם ראוטר.

פורסם

לא צריך אפילו להוסיף כסף, בחיבור בלי חייגן אתה לא יכול להחליף את האייפי .... הדרך היחידה היא לשנות את הMAC של המכשיר שמתחבר למודם (ראוטר\מחשב) אז זה לא ישתנה בטעות.

איזה דומיינים הם סיפקו בחינם ? COM או משהו נחמד , או איזה YOURWEBSITE.SDLJKQW.ASDJA.com ?

פורסם

אכן, אך זה אמור להשתנות פעם ב 3 חודשים. למרות שראיתי שלא משתנה גם במשך חצי שנה ויותר.

גם תקלות/עבודות שונות ברשת הכבלים יכולים לגרום לשינוי.

פורסם
לא צריך אפילו להוסיף כסף, בחיבור בלי חייגן אתה לא יכול להחליף את האייפי .... הדרך היחידה היא לשנות את הMAC של המכשיר שמתחבר למודם (ראוטר\מחשב) אז זה לא ישתנה בטעות.

איזה דומיינים הם סיפקו בחינם ? COM או משהו נחמד , או איזה YOURWEBSITE.SDLJKQW.ASDJA.com ?

פעם היו אופציות מגוונות. dyndns.com/org, כל מיני homedns או דברים כאלה. היה גם ath.cx (לא יודע למה). בשנים האחרונות לפני הביטול בשירות החינמי לא יכולת לבחור domain והייתה רק אופציה אחת (לא זוכר איזו), אלא אם היה לך hostname מקודם ואז יכולת להישאר איתו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים