עבור לתוכן

אז מהו סדר הפעולות שמומלץ ונחוץ לעשות עם כונן SSD חדש?

Featured Replies

פורסם

אני אוטוטו מקבל את המחשב החדש, עם SAMSUNG EVO 840, ולפני שאני מתקין את הווינדוז הבנתי שעדיף להעביר אותו ל-ACHI (למרות שגם אפשר לאחר מערכת ההפעלה, למי ששוכח). עכשיו, קראתי שמומלץ לפני התקנת הווינדוז קודם לפרמט אותו (ניתן דרך ההתקנה) - יש בזה משהו? לעשות את זה?

סיימנו עם השלבים הללו, התקנו את המערכת הפעלה וכעת אנחנו בדסקטופ.

הבנתי שבודקים האם ה-TRIM פעיל ע"י הרצת הפקודה ב-CMD, ולאחר מכן, מה עושים?

שמעתי הרבה דברים מעורבים.

ביטול שיחזור מערכת ל-SSD, ביטול מצב שינה ל-SSD

שינוי מקום כתיבת הקבצים הזמניים ועוד מספר דברים.

גם הבנתי שיש את התוכנה של סמסונג שאמורים לעשות איתה משהו בקשר לביצועים..

מישהו יכול לעשות לי סדר כך שאני אקבל את המחשב אני אוכל להתקין הכל ולסיים עם זה כמה שיותר מהר?

תודה רבה!

נ.ב

מה מומלץ ונחוץ להתקין מלבד מערכת ההפעלה? אני יודע שאני רוצה להתקין STEAM, אבל מה עוד מלבד זה?

Skype? WinRar? Chrome?

ועוד משהו - מישהו פה מנוסה עם האתר ninite.com? הוא יכול להיות יעיל, מכינים פה קובץ אחד עם הרבה התקנות, אבל במידה ורוצים להתקין חלק מהן על כוננים נפרדים, במקרה שלנו - SSD וכונן קשיח - האם צריך ליצור קבצים נפרדים? או שלפני כל התקנה ניתן לבחור את הכונן?

פורסם

הדבר היחיד שאתה צריך לעשות לפני התקנת מערכת ההפעלה זה לשנות ל-AHCI, מעבר לזה לא צריך לעשות שום דבר.

מה מומלץ להתקין?

מה שאתה רוצה, הסקייפ מעט לך את הדיסק הקשיח? שים אותו על ה-SSD.

באופן כללי את רוב התוכנות שאתה משתמש בהם בתדירות גובהה שים על ה-SSD (או כל דבר שאתה רוצה שיטען מהר).

פורסם
  • מחבר

תודה אור, אבל קצת תמוה לי מה שאתה אומר. לדוגמה - העברת כתיבת הקבצים הזמניים לכונן אחר - יש בזה הגיון, לא? הרי הם מצטברים ותופסים מקום בכונן ה-SSD.

אפילו במדריך שמצאתי פה (דרך גוגל) היה רשום משהו על הדברים הללו

יש ביסוס למה שאתה אומר?

שוב תודה!

פורסם

אבל קבצים זמניים זה מה שהמחשב עובד עליו באותו הרגע.

תעביר את זה לכונן אחר, תאבד הרבה מהאפקטיביות של הSSD

מה שכן כדאי להעביר זאת ספריית הבית.אפשר להעביר את כולה, או להעביר רק את "המסמכים שלי"

פורסם

אפילו במדריך שמצאתי פה (דרך גוגל) היה רשום משהו על הדברים הללו

יש ביסוס למה שאתה אומר?

בהחלט יש ביסוס למה שאני אומר, המדריך שנכתב כאן מדבר על ה-SSD דור ראשון ושני, שם היו הגבלות משמעותיות על כמות הכתיבה לכוננים.

היום זה לא מהווה פקטור כאשר אנחנו בדור הרביעי.

כל מה שאתה קורא בגוגל מדבר על כוננים ישנים ומדריכים שלקחו ברים ממדריכים אחרים והכל מבוסס על אותו מדריך מלפני כמה שנים.

כל ההמלצות האלו לא תקפות להיות ורק פוגעות באפקטיביות של הכונן. אתה מעביר קבצים זמניים ל-HDD? אתה מבסיד ביצועים.

לא מתקין עליו כלום כי...? אתה מפסיד ביצועים.

בסוף זה מסתכם בכך שכבר היה לך שווה להישאר עם קשיח וזהו כי בסוף של דבר אתה מעביר אליו את כל מה שבשבילו קנית SSD.

אז תעשה לעצמך טובה ואל תקשיב לשום דבר שקראת על זה בגוגל או במדריך מהאתר, תפעיל רק AHCI וזהו.

פורסם

סליחה שאני נכנס לדיון אחר - אבל יש לי שאלה דומה.

ואם אני מוריד מטורנטים סרטים וקבצים גדולים נוספים, וזה מוגדר לי כברירת מחדל לכתיבה על הSSD, זה יכול לעשות נזק? קניתי את הSSD לפני כשנה וגם נראה לי יש לי samsung שמונה מאות ומשהו.

פורסם

לא רואה שום סיבה להוריד טורנטים ל-SSD, אין כאן שום היטרון על פני SSD.

באופן כללי כנראה שאם יהיה נזק תראה אותו עוד עשר שנים ואני מעריך שבכל אופן תחליף את ה-SSD עד אז.

ב-SSD שלי שהוא דור שלישי אפשר לכתוב 72TB, מה שאומר שבמשך 5 שנים כל יום אני צריך לכתוב 40GB בשביל להגיע לזה, תעשה את החשבון עם עצמך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים