עבור לתוכן

רוצה לשדרג, לא מבין בכלל. אפשר לשדרג מחשב בנוי?

Featured Replies

פורסם

קניתי לפני שנה וחצי-שנתיים מחשב בנוי מבאג אם הבטחות די שקריות שהוא יחזיק להרבה זמן על משחקים חזקים ומה לא, אחר כך הסבירו לי שהייתי צריך לבנות מחשב ומה לא ושיצאתי פראייר, לא הייתי מאוד בקיא אז וקצת מיהרתי ברכישה כנראה, בכל מקרה כבר היום הוא לא ממש מריץ משחקים שאני רוצה להריץ, ומשחקים כמו Far Cry 3 נגיד הוא מריץ על ההגדרות הכי נמוכות בFPS לא נעים, די נמאס לי ואני רוצה להריץ משחקים כמו Watch Dogs וAC4 ומה לא, קיצר השדרוג ובנייה ממש מבלבל אותי ואני רוצה לדעת אם אפשר לשדרג מחשב שנקנה ולא נבנה? ואם זה יוצא משתלם או שעדיף פשוט לבנות מחשב חדש? זה המחשב שקניתי:

HP Pavilion p6-2300sj Desktop PC Product Specifications

באג מחקו אותו ולא מצאתי כבר חנויות שמוכרות אותו אז זה מה שמצאתי שחיפשתי את הדגם בגוגל, יש שם את כל המידע...

אז אשמח לדעת אם אפשר לשדרג אותו, ואם זה משתלם או שאולי עדיף לנסות למכור את הנוכחי ולבנות חדש?

אם אפשר לשדרג מה צריך וכמה זה בערך יעלה?

סליחה אם לא עקבתי אחרי איזשהו טופס או חוק, לא מצאתי משהו שממש מתאים לשאלות שלי ולסיטואציה, אמלא אחד אם צריך.

תודה.

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום. :hi:

על פניו נראה שאפשר להחליף את כרטיס המסך באחד חזק יותר וזה יפתור לך את רוב הבעיות.

הנקודות שצריך לשים לב אליהן בהקשר הזה:

* ייתכן שכרטיס חזק יותר ידרוש גם שדרוג הספק (לפי המפרט יש כרגע 300W שזה פחות מהממוצע למערכת משחקים סבירה)

* כרטיס חזק יותר גם יתחמם יותר - צריך לוודא שהמארז מספיק מאוורר - האם יש לפחות מאוורר אחד מכניס מקדימה ומאחד מוציא מאחור? באופן כללי מדובר במארז מיני-טאוור קטן וצפוף אז לא הייתי מתפרע ומכניס לשם כרטיס מפלצתי.

* כמו כן - מבחינת האורך - כרטיסים חזקים נוטים להיות ארוכים (אם כי יש יוצאי דופן). יש למדוד כמה מקום יש בין הדופן האחורית של המארז לכלוב הכוננים מקדימה, כדי לוודא שהכרטיס שתרצה לקנות ייכנס שם.

* לבסוף - כרטיס מסך חזק יותר כמעט בוודאות יתפוס שני סלוטים, ולכן יחסום לך את סלוט הPCIE X1 הראשון מתחת לPCIE X16, ואולי גם את הminiPCIE של הכרטיס האלחוטי (האם בפועל מותקן אצלך כרטיס כזה ואתה משתמש בו)?

פורסם
  • מחבר
שלום וברוך הבא לפורום. :hi:

על פניו נראה שאפשר להחליף את כרטיס המסך באחד חזק יותר וזה יפתור לך את רוב הבעיות.

הנקודות שצריך לשים לב אליהן בהקשר הזה:

* ייתכן שכרטיס חזק יותר ידרוש גם שדרוג הספק (לפי המפרט יש כרגע 300W שזה פחות מהממוצע למערכת משחקים סבירה)

* כרטיס חזק יותר גם יתחמם יותר - צריך לוודא שהמארז מספיק מאוורר - האם יש לפחות מאוורר אחד מכניס מקדימה ומאחד מוציא מאחור? באופן כללי מדובר במארז מיני-טאוור קטן וצפוף אז לא הייתי מתפרע ומכניס לשם כרטיס מפלצתי.

* כמו כן - מבחינת האורך - כרטיסים חזקים נוטים להיות ארוכים (אם כי יש יוצאי דופן). יש למדוד כמה מקום יש בין הדופן האחורית של המארז לכלוב הכוננים מקדימה, כדי לוודא שהכרטיס שתרצה לקנות ייכנס שם.

* לבסוף - כרטיס מסך חזק יותר כמעט בוודאות יתפוס שני סלוטים, ולכן יחסום לך את סלוט הPCIE X1 הראשון מתחת לPCIE X16, ואולי גם את הminiPCIE של הכרטיס האלחוטי (האם בפועל מותקן אצלך כרטיס כזה ואתה משתמש בו)?

היי ותודה רבה :)

טוב אז כמה שאלות.

איזה ספק אני אצטרך (כמה W) כמה הוא יעלה והאם יש לך המלצה?

לדעתך כדאי לקנות מארז גדול יותר? (אם זה מומלץ בכלל למחשב בנוי) או שאוכל לשים כרטיס טוב מספיק להריץ משחקים חדשים על מדיום-גבוה (אם כבר חדש אז השקעה לטווח גדול יותר הפעם) כשאמרת כרטיס לא מפלצתי התכוונת למשהו שכן יריץ דברים כמו Watch Dogs על מדיום נגיד?

• Processor: Intel Core 2 Quad Q8400 @ 2.66Ghz or AMD Phenom II X4 940 @ 3.0Ghz
  • Memory: 6 GB RAM
  • Graphics: DirectX 11 graphics card with 1 GB Video RAM - Nvidia Geforce GTX 460 or AMD Radeon HD 5770

^ספקס למשחק. רוצה משהו שלא אצטרך לתהות אם אוכל להריץ משחקים חדשים וחזקים שיוצאים בקרוב.

לגביי המאווררים אין לי ממש מושג ואני לא בטוח איך לבדוק או מה הכוונה,אין מצב שכתוב במידע?

אמדוד מחר את המקום שאמרת לי למדוד, אם לא אבין איפה למדוד אני אעלה תמונה של המחשב פתוח שאבין איפה למדוד בעזרתך.

אפשר אולי הסבר למה הסלוטים האלה משמשים? את הWiFi אני כן מעדיף לשמור אם זה אפשרי, כרגע אני משתמש בWiFi כי החוט של הראוטר נהרס (הוא ליד המחשב אז הקליטה מעולה עוד לא טרחתי לקנות חוט חדש) בקרוב גם אעבור בית ואני לא ממש יודע אם אוכל לחבר את הראוטר על ההתחלה ועל כל מצב ארגיש יותר בטוח שלמחשב תמיד יהיה WiFi.

תודה רבה על התמיכה.

פורסם

התשובה פה היא די מורכבת ותלויה בשאיפות שלך, בתקציב שאתה רוצה להשקיע ובמטרות שאתה מציב.

נתחיל מזה שאתה יכול להריץ הכל בלי יוצא מן הכלל גם עם הכרטיס הנוכחי שלך. השאלה - באילו הגדרות, רזולוציה וקצב פריימים והאם זה יהיה מספק עבורך. אני מניח שהתשובה היא "לא", אחרת לא היית פותח את הדיון.

יש כמה כרטיסים שיהוו מה שהייתי קורא "שדרוג in-place". כלומר - להחליף את הכרטיס הקיים באחד קצת יותר חזק שלא תופס יותר מקום ולא דורש יותר חשמל. לדוגמה, הRadeon 7750 הבא - שהוא single slot, לא דורש חיבור נפרד למתח ולפי מה שקראתי, יעבוד טוב גם עם ספק 300W:

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11322

כמובן, גם השדרוג שתקבל יהיה קטן.

אפשר להתפרע וללכת על הכרטיס הכי חזק (או לפחות הכי חזק בקטגוריה מסוימת) - כרטיסים כאלה בקלות עולים 1500-2000 שקל ומעלה, וידרשו בוודאות החלפת ספק (הוצאה נוספת). החלפת מארז - אולי כן, אולי לא (נראה כשתבוא עם המדידות), ואם כן - אז כבר הייתי אומר - קנה מחשב חדש במקום להתעלל בישן המסכן. :)

יש פתרונות ביניים. אני אישית לא אוהב להוציא סכומים אדירים על כרטיסי מסך, לא אוהב כרטיסים ענקיים וזוללי חשמל, אז בזמנו קניתי את הZotac GTX660, שהוא רחוק מלהיות מלך הביצועים, אבל מצד שני הוא כרטיס טוב שיכול להחזיק על הגדרות סבירות (לטעמי) את כל המשחקים שאני רוצה לשחק, וכנראה גם לשנים הקרובות. וכמו כן, הוא קומפקטי (קצר), אינו צורך חשמל רב (מסתפק בחיבור PCIE בודד של 6 פינים), לא מתחמם ושקט.

http://ksp.co.il/?select=&list=1&sort=3&glist=1&uin=17134&txt_search=zotac+gtx+660&buy=&minprice=0&maxprice=0

המבחר עצום וטווחי המחירים/ביצועים גם כן. אני לא מומחה בכרטיסי מסך ולא עוקב באדיקות אחרי כל החידושים, אז אצטרך לחכות למישהו שיותר מתמצא ממני כדי לתת תשובות יותר ספציפיות. אבל בכל מקרה חשוב לדעת:

1) מה התקציב הכולל שאתה מייעד לשדרוג (בהנחה שאתה משדרג ולא מחליף את המחשב כולו)

2) באיזה מסך ועל איזו רזולוציה אתה משחק

3) לאילו הגדרות וקצב פריימים אתה שואף באופן כללי

4) האם אתה בכל מקרה מתכנן קניית מחשב חדש בעתיד הנראה לעין

התשובות האלה יאפשרו יותר להתמקד.

פורסם
  • מחבר
התשובה פה היא די מורכבת ותלויה בשאיפות שלך, בתקציב שאתה רוצה להשקיע ובמטרות שאתה מציב.

נתחיל מזה שאתה יכול להריץ הכל בלי יוצא מן הכלל גם עם הכרטיס הנוכחי שלך. השאלה - באילו הגדרות, רזולוציה וקצב פריימים והאם זה יהיה מספק עבורך. אני מניח שהתשובה היא "לא", אחרת לא היית פותח את הדיון.

יש כמה כרטיסים שיהוו מה שהייתי קורא "שדרוג in-place". כלומר - להחליף את הכרטיס הקיים באחד קצת יותר חזק שלא תופס יותר מקום ולא דורש יותר חשמל. לדוגמה, הRadeon 7750 הבא - שהוא single slot, לא דורש חיבור נפרד למתח ולפי מה שקראתי, יעבוד טוב גם עם ספק 300W:

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11322

כמובן, גם השדרוג שתקבל יהיה קטן.

אפשר להתפרע וללכת על הכרטיס הכי חזק (או לפחות הכי חזק בקטגוריה מסוימת) - כרטיסים כאלה בקלות עולים 1500-2000 שקל ומעלה, וידרשו בוודאות החלפת ספק (הוצאה נוספת). החלפת מארז - אולי כן, אולי לא (נראה כשתבוא עם המדידות), ואם כן - אז כבר הייתי אומר - קנה מחשב חדש במקום להתעלל בישן המסכן. :)

יש פתרונות ביניים. אני אישית לא אוהב להוציא סכומים אדירים על כרטיסי מסך, לא אוהב כרטיסים ענקיים וזוללי חשמל, אז בזמנו קניתי את הZotac GTX660, שהוא רחוק מלהיות מלך הביצועים, אבל מצד שני הוא כרטיס טוב שיכול להחזיק על הגדרות סבירות (לטעמי) את כל המשחקים שאני רוצה לשחק, וכנראה גם לשנים הקרובות. וכמו כן, הוא קומפקטי (קצר), אינו צורך חשמל רב (מסתפק בחיבור PCIE בודד של 6 פינים), לא מתחמם ושקט.

http://ksp.co.il/?select=&list=1&sort=3&glist=1&uin=17134&txt_search=zotac+gtx+660&buy=&minprice=0&maxprice=0

המבחר עצום וטווחי המחירים/ביצועים גם כן. אני לא מומחה בכרטיסי מסך ולא עוקב באדיקות אחרי כל החידושים, אז אצטרך לחכות למישהו שיותר מתמצא ממני כדי לתת תשובות יותר ספציפיות. אבל בכל מקרה חשוב לדעת:

1) מה התקציב הכולל שאתה מייעד לשדרוג (בהנחה שאתה משדרג ולא מחליף את המחשב כולו)

2) באיזה מסך ועל איזו רזולוציה אתה משחק

3) לאילו הגדרות וקצב פריימים אתה שואף באופן כללי

4) האם אתה בכל מקרה מתכנן קניית מחשב חדש בעתיד הנראה לעין

התשובות האלה יאפשרו יותר להתמקד.

היי תודה, וסליחה שלא היה לי זמן לענות היום.

1) האמת היא שכמה שצריך, ממה שהבנתי אפשר לבנות מחשב ממש חזק כיום בסכומים כמו 2500-3500 ככה שאם זה יגיע ליותר מ2000 אני אחשוב על לבנות מחשב חדש וזהו.

2) זה המסך שלי (לינק) ואני הייתי רוצה לשחק על הרזולוציה הכי גבוהה אבל לפעמים אני צריך להנמיך שהמשחק ירוץ נורמלי.

3) מצידי להיות על מדיום-נמוך כל עוד המשחק ירוץ חלק ביותר על ההגדרות האלה, גרפיקה לא חשובה לי כמו משחקיות חלקה ונעימה.

4)תלוי אם אשדרג או לא, אני כמובן לא עומד להוציא 1000+ על המחשב ושנה הבאה להוציא עוד 3000 על מחשב חדש, כבר למדתי את הלקח על המחשב הזה פעם אחת (בזבזתי עליו 3500 בערך שבדיעבד אמרו לי שיכולתי לבנות אחד פי 5 יותר חזק ב3000) אם אני אשדרג ואהיה מרוצה מהתוצאות, אשאר עם המחשב כמה שאוכל, מעדיף להיות בטוח שהשדרוג יוכל להחזיק טווח ארוך אחרת מעדיף לקנות חדש.

המחשב שלי כרגע לא מסוגל להריץ משחקים חדשים כמו AC4, משחקים שציפיתי להם ובסוף וויתרתי עליהם שהדרך היחידה לשחק בהם הייתה לשחק ברזולוציה של חצי מסך מטושטש בשביל שהם יזוזו.

עכשיו המשחקים נהיים קשים יותר וקשים יותר להרצה בגלל הNextGen, ומשחקים כמו WatchDogs אני אפילו לא מגיע קרוב למינימום של המפרט בשביליהם.

אני לא ממש בטוח כל כך אם אני מעדיף להסתבך עם השדרוג או לנסות למכור את המחשב ולבנות חדש (אם בונים לפחות יש את המוכרים ומה לא שיעזרו לי ואני מקבל מחשב בנוי ומוכן ולא צריך להסתבך כל כך)

כמו שאמרתי יש לי עדיין הבנה די בסיסית בדברים האלה ואני מעדיף כמה שפחות סיבוכים.

תגיד, כמה שאלות,

יש עסק למחשבי יד 2? אנשים נראה לך יקנו אם אני אמכור את המחשב?

ובכמה נראה לך אני יכול למכור את המחשב הזה? שנקנה לפני שנה וחצי ב3500? 1000 נגיד?

ונראה לך שכדאי לי להתעסק עם השדרוג או לבנות חדש? הקטע הוא גם שכמו שאמרת יש את הספק והמבנה וזה וזה ופשוט נשמע לי שעדיף לבנות חדש שהחלקים יתאימו אחד לשני והכול יהיה טוב.

פורסם

אין צורך לצטט את כל ההודעה (ועדיף גם שלא) כשאתה מגיב להודעה שישר מעליך. אם אתה רוצה להגיב פרטנית לחלק מסוים, זה משהו אחר. :)

אתחיל מהסוף.

לדעתי - בטווח הבינוני/רחוק - עדיף לך למכור את המחשב הזה ולקנות חדש.

יש מצב שתוכל למכור בסביבות ה1000 שקלים. סה"כ המחשב שלך מחשב לא רע בכלל, למעט משחקים דורשניים שפשוט מוגבלים ע"י כרטיס המסך. אני מניח שגם יש עדיין אחריות יצרן, ויש אנשים שלא מחפשים ביצועים מטורפים, ויראו יתרון במחשב קומפקטי, אלגנטי ומורכב מראש (במיוחד אם יש אחריות יצרן). במזל אולי תצליח למכור ללקוח כזה גם ב1500, אבל אל תתפוס אותי במילה כי שוק מחשבים שולחניים משומשים הוא ממש לא התחום שלי. :)

אז ללא ספק - שדרוג לכרטיס מסך חזק - לא הייתי ממליץ.

שדרוג לכרטיס מסך בינוני כמו הGTX660 שציינתי א וכרטיסים מקבילים - אולי, אבל בספק. כי זה כבר יעלה יותר מ1000 שקלים (אחרי שתוסיף ספק שהכרחי במצב זה), ואולי ינטרל את הWifi, ואולי יהיה לו חם וצפוף במארז וכו' וכו'.

האופציה האחרונה (שהיא הראשונה שהצגתי קודם) - שדרוג לHD7750 single slot - זה דווקא סביר. בפחות מ500 שקלים יש לך כרטיס מסך שחזק בערך פי 2 מהנוכחי שלך, בלי הצורך בשום שינוי נוסף במחשב.

אז האופציות שהייתי שוקל הן כאלה:

* העמדה מיידית של המחשב למכירה, ובמקביל חיפוש מחשב חדש.

* קניית הHD7750 הנ"ל (בהנחה שעדיין זמין) והמשך שימוש במחשב כל עוד זה סביר מבחינתך, ואז מכירתו / העברה למישהו "בירושה". סביר להניח שהחלפת כרטיס המסך לא תפגע בסיכוייך למכור את המחשב, ואולי רק תעזור.

תעשה את השיקול שלך לפי כמה אתה מרגיש שהכרטיס הנוכחי רחוק מהביצועים שהיית מגדיר כסבירים (תבדוק FPS שאתה מקבל לעומת כזה שהיית רוצה לקבל, למשל).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים