עבור לתוכן

R9 290 BF4 Edition Crossfire VS GTX 780Ti

Featured Replies

פורסם

היי לכולם..

צריך עזרה קטנה \ הכוונה..

יש לי אפשרות להחליף שני כרטיסי R9-290 BF4 Edition -גרסת רפרנס (שיכולים ככל הנראה לעבור פתיחת Shaders כמו ל-290X ) , ללא שום תוספת תשלום, בכרטיס GTX 780Ti שעבר שדרוג קירור ומגיע ליכולות OC גבוהות בטמפ' מצויינות 1950\ 1270 Mhz בטמפ' של 50 מעלות +- במאמץ (Heaven Bench לדוגמא).

השאלה האם באמת כדאי לעשות את המהלך הזה? בהתחשב בעובדה שאין לי כוונה לקנות כרטיס תואם נוסף, והביצועים יהיו גבוהים יותר..

הייתי באמת רוצה שהעזרה תהיה מתוך זווית ראיה רחבה.

את הכרטיס שלי אפשר לראות בפורום הזה אם תהיו מעוניינים :

http://www.fxp.co.il/showthread.php?t=14313882

* אני מקווה שלא יהיו בעיות במתן לינק של פורום מתחרה \ או מה שלא יהיה.

תודה לכל העוזרים! :)

פורסם

מישהו שיש לו GTX 780 TI בלי אחריות רוצה להחליף על שני R9 290, גדול...

תגיד לו בנימוס שיחפש אחרים לעבוד עליהם.

אגב לא ניתן לפתוח R9 290.

פורסם
  • מחבר
מה ההגיון להחליף שני כרטיסים שחזקים הרבה יותר מTI? ואתה עוד אומר שלא צריך להוסיף כסף. אם כבר שזה עם הTI יוסיף כסף. הנה השוואות: http://www.tweaktown.com/reviews/5991/sapphire-radeon-r9-290-4gb-in-crossfire-video-card-review/index11.html

תודה על התגובה :)

אכן רואים באתר שהביצועים עולים הרבה מעל ה-780Ti ..בכל מקרה אני מאוד מקווה שלא יהיו תקלות עם AMD מבחינת מסכים שחורים \ מסך קפוא \ אוברקלוק (מינורי)..

אני אשמח לעוד חיזוקים ותובנות :)

- - - תגובה אוחדה: - - -

מישהו שיש לו GTX 780 TI בלי אחריות רוצה להחליף על שני R9 290, גדול...

תגיד לו בנימוס שיחפש אחרים לעבוד עליהם.

אגב לא ניתן לפתוח R9 290.

לי יש את ה-GTX 780Ti (אחחמ אחממ )..

ממה שאני מבין ממך הצעד הזה יבוא לקראתי?

פורסם

לפי איך שרשמת בהודעה הראשונה מבינים ממך שלך יש את ה-290. למה שמישהו יחליף איתך בשני כרטיסים שעולים הרבה יותר וחזקים יחד הרבה יותר?

אני עדיין בשוק ממה שעשית ל780TI, מי יקנה כרטיס כזה שנראה שעבר התעללות קשה...

פורסם
  • מחבר
ברור.

אחלה טרחלה :)

תודה!

לפי איך שרשמת בהודעה הראשונה מבינים ממך שלך יש את ה-290. למה שמישהו יחליף איתך בשני כרטיסים שעולים הרבה יותר וחזקים יחד הרבה יותר?

אני עדיין בשוק ממה שעשית ל780TI...

כן לא הסברתי את עצמי נכון כנראה.. אני יעשה את המהלך הזה ומקווה שהכל יסתדר, למרות שה-780Ti מספק אותי מכל הבחינות..אבל כשיש הזדמנויות מותר לנצל.

התעללות? :D הוא עבר אחלה של שדרוג..

פורסם

שדרוג כן ברור. מצאת מי שיחליף איתך את הכרטיס הזה עבור שני 290?

ואגב למה יש לך עלים במארז?

פורסם
  • מחבר
שדרוג כן ברור. ולמה יש לך עלים במארז?

אכן כן ..תשמע העלות של הכרטיס אחרי מה שעבר, גבוהה יותר.

היום כרטיסי R9 290 נמכרים ביד 2 ב-1300 שקל , לפי מה שראיתי.

לגבי העלים - אין לי הסבר משכנע, מניח רק שבשביל היופי, מן הסתם...ובשביל להוסיף מן מראה "טבע" לפרוייקט שעשיתי.

פורסם

נגיד 2 כרטיסים = 2600 ש"ח. 780TI חדש עולה 2900 - למה שמישהו ירצה משומש בלי אחריות בהפרש כזה.

רוב רובם של האנשים לא אוהבים כרטיסים שעשו להם טרור והמהרות, הם מעדיפים כרטיסים שלא נגעו בהם עם אחריות. תעדכן אותנו אם מצאת מישהו שיחליף איתך.

פורסם
  • מחבר
רוב רובם של האנשים לא אוהבים כרטיסים שעשו להם טרור והמהרות, הם מעדיפים כרטיסים שלא נגעו בהם עם אחריות. תעדכן אותנו אם מצאת מישהו שיחליף איתך.

אתה צודק בהחלט...אותי אישית לא מעניין אם הכרטיס שאני הולך לרכוש עבר שדרוגים \ המהרות, כל עוד הוא באמת שווה את זה.

במקרה שלי - אני אוהב להתעסק בכל דבר שלא נראה לי טוב לעין \ שאני יכול לשפצר :)

לגבי המחיר - השקעתי בנוסף בסביבות ה-800 שקל לקירור, שגורם לכרטיס לזנק ליכולות OC גבוהות..כך שפחות או יותר המחיר תואם.

אבל עכשיו אני יותר מודע לזה בזכותך ובזכות מי שהגיב שיהיה משתלם מבחינת ביצועים עניין ההחלפה .

אני אעדכן כמובן אם אצליח בהחלפה :)

פורסם

* אני מקווה שלא יהיו בעיות במתן לינק של פורום מתחרה \ או מה שלא יהיה.

חחחחחחחחח פורום מתחרה, מתחרה במה ובמי?

פורסם
חחחחחחחחח פורום מתחרה, מתחרה במה ובמי?

חחחחחח כל כך

ולא חושב שמישהו יחליף איתך על כרטיס ללא אחריות עם קירור קוסטום.

חוץ מיזה ממליץ לך להישאר ככה לפי מה שאתה אומר על הכרטיס :)

פורסם

עם מסך 1080p @ 60hz, היתרון בהחלפת gtx780ti (עם קירור custom ואוברקלוק מכובד) ל-CF יבוא לידי ביטוי רק בהמשך הדרך, ז"א יאריך את חיי המערך, אבל עד אז יהיו בעיקר חסרונות - צריכת חשמל גבוהה יותר, חום ורעש של קירורי הסטוק (ברמה הידועה כמוגזמת), פוטנציאל לבעיות CF ויציבות\אחידות פריימים, איבוד פיצ'רים דוגמאת PhysX, ShadowPlay וכו'...

לעומת זאת, אם אתה משחק על 3 מסכים, רזולוציות גבוהות או 120hz, זה כנראה ישתלם כבר עכשיו.

פורסם
  • מחבר
חחחחחח כל כך

ולא חושב שמישהו יחליף איתך על כרטיס ללא אחריות עם קירור קוסטום.

חוץ מיזה ממליץ לך להישאר ככה לפי מה שאתה אומר על הכרטיס :)

למה אתה ממליץ להשאיר אותו? כל עוד הוא לא יכול להשתוות לביצועים של שני כרטיסים - וכשאין שום סיכוי שאני אקנה כרטיס מסך נוסף.

עם מסך 1080p @ 60hz, היתרון בהחלפת gtx780ti (עם קירור custom ואוברקלוק מכובד) ל-CF יבוא לידי ביטוי רק בהמשך הדרך, ז"א יאריך את חיי המערך, אבל עד אז יהיו בעיקר חסרונות - צריכת חשמל גבוהה יותר, חום ורעש של קירורי הסטוק (ברמה הידועה כמוגזמת), פוטנציאל לבעיות CF ויציבות\אחידות פריימים, איבוד פיצ'רים דוגמאת PhysX, ShadowPlay וכו'...

לעומת זאת, אם אתה משחק על 3 מסכים, רזולוציות גבוהות או 120hz, זה כנראה ישתלם כבר עכשיו.

נכון אתה צודק...נכון לעכשיו לא יהיו לי איזה שהם שיפורים משמעותיים בגלל המסך ...אבל מה שכן אני שוקל לעבור למסכי 4K \ למסך ברזולוצית 1440P - אז פה חשבתי יותר על ה- Future Proof..למרות שנראה שאני אקבל עוד כמה FPS פה ושם עם הרזולוציה הנוכחית.

מעבר לזה יהיה די מאכזב באמת לוותר על ה-ShadowPlay (שאחי הקטן לא מפסיק לעשות דרכו סרטים...) ועוד פיצ'רים נוספים , והשדרוג שהוא עבר, עם האוברקלוק הלא קטן.

לגבי צריכת חשמל אין לי בעיה..גם מבחינת הספק (Antec HCP 1200W) , חום ורעש יהיה די S*** -אבל אני חושב שתמיד אפשר לסדר את זה בהחלפת קירור.

אמרתי לעצמי שאם אני לא מתכוון להשקיע עוד כמה "דינארים", ואפשר להשתדרג איכשהו, אז אולי זה יהיה מומלץ..

מה אתה אומר בסופו של דבר , בתור עצה \ הערה בונה..האם יהיה באמת כדאי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים