עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט ועוד מספר שאלות והתלבטויות.

Featured Replies

פורסם

טוב אז אני כבר כשבוע+ חופר (ביני לבין עצמי, בימים האחרונים שיתפתי גם אתכם פה) על המחשב ובונה רכיב רכיב לאט לאט, ואני חושב שדי סיימתי, אבל לצערי חרגתי מהתקציב בענק. לא יודע מה לעשות כי אני לא ממש רוצה להתפשר על הרכיבים..

אני בהתלבטות בקשר לספק הכוח, כמו שניתן לקרוא כאן. בין

Seasonic M12II-620 620W Bronze Modular לבין Seasonic S12G-650 650W Active PFC 80+ Gold, לא הגעתי להכרעה אבל אני חושב לכיוון ה-BRONZE בגלל שהוא מודולרי, אלא אם כן תגידו לי שזה שטויות ועדיף ללכת על ה-GOLD (ההפרש במחיר הוא לא קריטי).

כמו שניתן לראות, באותו אשכול למטה נוכחתי לדעת שיש בעיה עם כרטיס המסך שבחרתי.. שהוא כרטיס רפרנס ללא קירור רציני (GTX760 OC EDITION של MSI) ועלה 1099 (באמת לא הבנתי איך יכול להיות שזה יותר זול מהגרסה של הכרטיס ללא OC, ואז הבנתי), וזה גרם לי להסתכל על ה-GIGABYTE GTX760 שעולה 140 ש"ח יותר (1240), ואז לשים לב גם ל-GTX770 GAMING TWIN FROZN של MSI שמומלץ וקרץ לי מאוד אבל עולה 1550 :\

נמשיך עם המפרט של שאר הרכיבים. הרכבתי את המפרט ב-Starpc כי ראיתי שבגדול יש להם יותר מבחר והוא כלל את כל הרכיבים שלי, וגם הם היו זולים ברובם.

Fractal Design Midi R2 Window

i5 4760k

GA Z87

Corsair h100i (קירור מים למעבד. אני יודע שאני לא זקוק לו, אבל פה הסברתי את הצעד הזה)

KINGSTON HYPERX

8GB DDR3 1600

SEAGATE

2T HDD120G SSD SAMSUNG EVO

ו-3 מאווררי מארז של NOCTUA (שעולים 85 ש"ח ליחידה).

צריך גם לרכוב 2 מאווררי מעבד של NOCTUA, אבל לא מצאתי את זה ב-Startpc, מה שאומר שאני אקנה אותם מ-KSP, ויעלו לי 160 (80 ש"ח ליחידה)

מקווה שתעשו לי קצת סדר בראש (בין אם זה בקשר לספר, או לכרטיס, שיותר קריטי לי, או אפילו בשתי הנושאים)..

כל המפרט יוצא בסביבות ה-6300 ש"ח (לאחר הנחת מזומן או העברה בנקאית) (+160 ש"ח שהולכים ל-KSP, זה כבר 6450). אבל הסכום הזה כולל את ה-MSI GTX770 GAMING Twin Frozr. עם ה-GB GTX760 הסכום יוצא 300 ש"ח פחות.

שאלה כללית נוספת - נאמר באתר (ולא רק אצלם, אלא גם ב-KSP ו-TMS וכו') שהם מתחייבים למחיר הנמוך ביותר בלהבלהלבה. אני לא מבין את המשמעות של זה. אם אני מציג להם את המפרט ומציין להם רכיבים שבהם הם יקרים יותר מאתרים מתחרים אחרים - הם יוזילו לי את המחיר? או שהם מסתכלים על כל המפרט בשלמותו? נניח שעזרתם לי להסגר על עצמי ואנחנו מגיעים לעיניין הרכישה - איך כדאי לי לעשות את זה? זה נשמע לי כמו בומרנג. אם באמת הם מתחייבים למחיר הנמוך ביותר אז אפשרי ללכת מחנות אחת לשנייה וכל פעם הם יוזילו יותר ויותר כי החנות האחרת תוזיל בהתאם חח

ואוליי בכלל תגידו לי לקנות רכיב נפרד מכל מקום במחיר הכי זול ואז פשוט לבנות את המחשב בעצמי? (למרות שזה לא נשמע לי כזה משתלם, כי מלבד כאב הראש - יש גם את עיניין המשלוח\נסיעה לחנויות השונות וכו' וכו')

תודה רבה ומצטער על החפירה!

עריכה בעקבות תגובה #1:

quote_icon1.png

1. מה התקציב המקסימאלי?

ציפיתי להגיע ל-5XXX, אבל הגעתי ל-6400~ אז אני לא יודע.. בואו נגיד ככה, שאם עדיף לי להשאר עם המפרט הזה ולא להתפשר על הרכיבים אז אני מוכן לספוג את זה איכשהו, אבל הייתי מעדיף שיצא יותר באיזור ה-5XXX מאשר הקידומת (6) החדשה.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

^

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

^

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

אני לא גיימר כבד, אבל כשאני משחק אני רוצה איכות, ולשמחתי בקרוב עומדים לצאת הרבה משחקים שאני מתכנן לשחק. בהתחלה תיכננתי בגללם על PS4 (ואפילו כמעט קניתי), אבל בסוף החלטתי ללכת על מחשב. אני מדבר על GTA V, WATCH DOGS, ולפני מספר שבועות חזרתי לשחק CS (לא בפאבליק, ובגרסה החדשה שמאוד אהבתי - GLOBAL OFFENSIVE, אבל אני יודע שהדרישות גראפיקה שם לא מטורפות), וגם יכול מאוד להיות שאני אקנה עוד כמה משחקי STEAM בקרוב, כמו לדוגמה DayZ שמאוד קורץ לי.

בנוסף למשחקים עתידיים, אני גם עובד עם פוטושופ ואילוסטרטור פה ושם, ובכללי יש לי נטייה לא לסגור חלונות (בין אם זה דפדפן או כל דבר אחר) ולמצוא את עצמי עם טונה חלונות פתוחים. (אני יודע שזה הרגל מגונה ) :lol:

אין לי טלוויזיה ולכן המחשב ישמש אותי גם לצפייה בסדרות ובסרטים.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

לעיתים תכופות מאוד. כמובן שיש רגעים שלא, אבל אם תשאלו את אמא שלי היא תגיד לכם שתמיד.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

^

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

^

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

כרגע המסך הוא כולה 19", ומסך לא רחב. מסך גראפי ואיכותי שקניתי בסוף 2008, אבל אני לא שולל שידרוג של מסך לגודל 23"-24" (24 מקס, וכנראה 23. אני לא אוהב מסכי ענק)

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

לא. (אני קונה DUCKY ^_^)

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

יש הרבה רכיבים במפרט למעלה שאני די סגור עליהם, כמו הקירור, מארז, SSD, HDD.. אז עדיף לא לרשום פה כלום וזהו.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

במידת הצורך.. כרגע לא יהיו משחקים שממש ידרשו את זה ממני, אז למרות שאני אהיה עם h100i זה כנראה יהיה בינוני. עדיין לא קראתי על כל ההמלצות ל-OC וכו', ככה שאני לא בטוח. אבל אני סגור על הקירור בכל מקרה, ואעשה OC שמתאים לו ומטה. אני לא מתכוון למתוח הכל לקצה היכולת סתם ללא סיבה.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

מערכת הפעלה אני כנראה אתקין פרוצה. WIN 7 חושב.אמנם מחשב לא יצא לי להרכיב (מי ישמע כמה פעמים כבר קניתי מחשב חדש), אבל עם כל התקלות שקרו לי במהלך השנים - אפשר לומר שיצא לי להתנסות עם הכל, מלבד לוח אם (החלפתי כרטיסי מסך, קירורים של מעבדים, כולל משחה טרמית, זכרונות, ספק כוח, מאווררים, כרטיסי מסך וכו' וכו') אז הכל בסדר.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

כמו שרשמתי, חשבתי על Startpc אבל זה היה משיקול כספי ולא גיאוגרפי.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

ברגע שאני נסגר על המפרט.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

לא.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

כן. אני מעדיף להשקיע עכשיו טיפה יותר מאשר לעשות שידרוגים קטנים כל פעם בהמשך. יכול להיות שביום מן הימים בעתיד הרחוק, כשישעמם לי, אני ארצה לעשות אפילו קירור מים (מערכת), ואני רוצה לשמור על המחשב ושיראה כמו חדש (אני אנקה אבק בתכיפות וכו') ואני רוצה שבמידה ואני אצטרך\ארצה לעשות שידרוג לדגם ספציפי מתקדם כלשהו - החומרה האחרת והנוכחית במחשב תספק לו תמיכה ולא יהיה צוואר בקבוק או כל מני מכשולים אחרים של אי-תאימות (אני יודע שזה תלוי ברכיב, אבל הבנתם את הפואנטה).

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

נראה לי שחפרתי יותר מדי למעלה ובכל סעיף פה בטופס, ככה שהסעיף הזה מיותר.

quote_icon2.png

פורסם

דבר ראשון עשית פה טעות ענקית שפתחת מספר דיונים על כל רכיב ורכיב - זה עושה יותר סלט מאשר סדר. היית צריך פתוח פה דיון אחד וזהו.

דבר שני לא אני וכנראה שאף אחד פה לא יכנס לשאר הדיונים שפתחת וגם לא ינחש מה הדרישות והתקציב שלך. לכן, ענה בבקשה על השאלון שנמצא כאן בסטיקי.

לגבי השאלה שלך על החנויות - את זה אתה צריך לשאול אותם ולא אותנו. בד"כ לתנאי הזה יש כל מני סעיפים וכוכביות (כמו אותם תנאי תשלום, שהחומרה באמת במלאי, שהיא באותו האיזור של החנות ועוד ועוד) וזה משתנה מחנות לחנות.

פורסם
  • מחבר

@YairZ - קיבלתי!

למרות שאני לא חושב שיש צורך בכל הפירוט הזה מאחר וכבר נתתי לכם מספיק מידע ומפרט שכמעט מוכן, שבמקרה הכי גרוע תשפצו אותו, אבל אין לי בעיה; לקחתי את הזמן ומילאתי את הטופס כמו שצריך (עריכה).

עריכה: הוספתי עוד פרטים (בקשר לפוטושופ, צפייה בסדרות וכו')

פורסם

עובדה שעד עכשיו לא ידעתי בכלל מה הדרישות שלך, לכן כמו שאמרתי - אנשים שעזרו לך בפורום אחד הם לאו דווקא אנשים שעזרו לך באחד.

ממה שאני רואה כאן, אתה לוקח "קצת יותר" מכל דבר, ובסופו של דבר אתה יוצא עם חריגה גבוהה מאוד מהתקציב.

אוברקלוק למעבד - לדעתי מיותר. אתה משלם פה כמה מאות שקלים אקסטרה בשביל כמות ביצועי עיבוד לא ידועה, וגם ככה המעבדים הללו לא מצטיינים בזה.

- קירור מים - מיותר (כן קראתי). קח קירור כמו i11 או פריזר 7 פרו של ארקטיק (במידה ואין כאן אוברקלוק) והוא יחזיק לך את המעבד בטמפרטורות טובות, גם אם חם אצלך בבית.

- תוספת המאווררים למארז - מיותר. כמדומני המארז הזה מגיע עם מספיק מאוררים. כל מאוורר נוסף שתוסיף סתם יגרום לרעש ומערבולות אויר.

לסיכום אם אתה שואל אותי - אם אתה באמת רוצה להנות מהמחשב, אל תבזבז את הכסף של כל מני שטויות. הנה ההצעות שלי:

- בלי ציוד הקפי איכותי, המחשב שלך לא שווה כלום. זה כמו לקנות למבורגיני ולנסוע איתה בפקק באיילון. תקדיש כמה מאות שקלים מהתקציב לרכישה של מסך 23"-24" איכותי (עולה לרוב באיזור ה-800-900 ש"ח) ואתה תודה לי על כך.

- אם התקציב מוגבל - עזוב אוברקלוק, חומרה שהיא אוברקיל, קירור מיותר, וכדומה. תקדיש את התקציב לכרטיס מסך חזק יותר כמו GTX770/R9-280X.

- בכללי, להערכתי אם אתה לא נעול פה על שום דבר (למרות שרשמת שכן), אפשר בכיף לבנות באיזור ה-5 וחצי אלף מחשב מעולה עם gtx770 ביחד עם מסך 23"-24" איכותי, או לחילופין באיזור ה-6 אלף עם אוברקלוק ומסך כמובן.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה על התגובה!

אופציה ל-OC למעבד עולה לי סך הכל 200 שקל יותר, וזה בתוספת 0.2GHZ למעבד (מ-5570 3.2GHZ ל-5670 3.4GHZ) ו-90 ש"ח ללוח אם (H במקום Z), זה לא כזה קריטי, אתה לא חושב?

אני באמת חושב שלא צריך להגביל את האופציה ל-OC בשביל סכום כזה S:

ובקשר לקירור - אתה התייחסת רק לסיבה אחת מתוך כמה סיבות שציינתי. הקירור מים נראה הרבה יותר טוב מהקירור בלוק המסריח, ואם תגיד לי עכשיו שבשביל ויזואליות לא שווה לשלם יותר (ואני מסכים איתך, למרות שיש כאלה שלא) אז במקרה הזה אני דווקא מרגיש שזו לא בעיה, כי אני בכל מקרה מתכוון להחליף את המאווררים כמו שרשמתי, וככה יוצא שאני תופס 2 ציפורים במכה וההפרש בין הקירור מים לקירור נינג'ה או W\E יעמוד רק על 200 ש"ח במקום 400, ואז אני גם מרוויח קירור איכותי (שיסייע גם ב-OC) ונראה הרבה יותר טוב. אם ההפרש היה 400 באמת הייתי מוותר (כבר שיכנעו אותי לוותר ובאמת וויתרתי עד שבדקתי את כל הקטע עם המאווררים)

אני לא מתכוון "להוסיף" מאוורים למארז, אלא להחליפם, כי הם רועשים יותר;

להחליף את המאוורר שבא מאחורה עם אחד של נוקטואה שידועים כמאווררים שקטים ואיכותיים (כנראה הכי),

להחליף את המאוורר שבא מקדימה,

לשים למעלה 2 (ולהוציא את ה-140 שבא עם המארז) עם הרדיאטור (2 ציפורים במכה)

בקיצור, עם הקירור מים אני "נאלץ" לקנות 5 מאווררים במקום 7, ולא משנה איזה קירור אני קונה, אני מביא לו 2 מאווררים של נוקטואה

האופציה היחידה שאני רואה לוותר על המאווררים זה לא לוותר עליהם אלא רק "לדחות" (אני מדבר על המאווררים שייעדתי למארז (3), ולא על המאווררים של המעבד, כי בקשר אליהם אני אקנה 2 של נוקטואה בכל מקרה) ולראות איך המאווררים של המארז המארז מתפקדים לפני שאני קונה, אבל אני די חושב שאני לא אופתע, כי בכל מקום באיטנרנט רשום שהם ממוצעים, אז אני לא יודע..

מה אתה חושב? (85*3= 255 ש"ח)

בכל מקרה אשמח לשמוע מה אתה מציע. אני לא הולך ראש בקיר, אם הטיעון משכנע אני בעד! פשוט כמו שרשמתי במפרט -0 אני רוצה להיות מסוגל לבצע שידרוגים, ו-OC יכול לחסוך לי את הצורך באחד, (ולחילופין יכול לשפר ביצועים נוכחיים,) - קטנים או גדולים - אני כן חושב שזה שווה את האקסטרה ~250 ש"ח

אגב - בקשר למסך - באמת עשה לי חשק להביא גם מסך כי הייתי די מופתע שהם כאלה זולים. הבעיה היא שאני פריק של צבעים מדויקים, כי פעם כשהיה לי מסך מסריח כל פעם הייתי צריך להתייצב מול המסך באמצע כדי לראות את הצבעים האמיתיים, כי הייתי מעצב בפוטושופ ואנשים היו רואים צבעים שונים. אז המסך הנוכחי שלי, זה שקניתי בסוף 2008, הוא מסך איכותי של סמסונג (SYNCMASTER 971P) עם פאנל גראפי מדויק. אני מניח שכיום הטכנולוגיה התקדמה וגם המסכים של DELL (IPN?) הם צבעים מדויקים, ובגלל זה התלהבתי

המסך הנוכחי עלה לי ~1700 וזה עוד היה יחסית זול :lol:, עכשיו לקנות מסך יותר טוב (אני מניח) בכחצי המחיר נשמע כמו DOWNGRADE במקום UPGRADE חח

הסתכלתי קצת והמסכים הללו שציינת (אני מניח שהתכוונת ל-U2312HM ודומיו) חסרי חיבור HDMI.. כמו שראית בטופס שמילאתי, אין לי טלויזיה בחדר ומסך המחשב הוא בעצם מרקע הטלויזיה שלי. לא עדיף להביא אחד עם חיבור HDMI?

ועוד משהו בקשר למסכים, כשביררתי עליהם (כמו שציינתי, מסקרנות, לפני מספר ימים), ראיתי שיש הרבה דגמים שונים. 12hm, 13hm, 13hm, חלק גם עם אותיות שונות במקום ה"HM" וכו', ולא הבנתי מה הם מסמלים.. איך אני אמור להבדיל בינהם ולדעת איזה מסך לקנות?

פורסם

לא יודע איך הגעת לתוספת של 200 שקלים, מעבד K עולה יותר, קירור מתאים עולה יותר ולוח מותאם Z גם.

בסופו של דבר תוספת של בין 400-500 שקלים.

רק כדי שתדע, אוברקלוק הוא רק התעסקות ובגדר תחביב, במשחקים הוא לא ידפר לך ביצועים, לפחות לא כאלו שתרגיש בהם.

הוא כן משפר ביצועים בבאנצ'ים ולא יותר מזה.

פורסם
  • מחבר
לא יודע איך הגעת לתוספת של 200 שקלים.

7MUp1.png

+210 ש"ח ל-K ו-0.2GHZ

7MUup.png

+90 ללוח Z

פורסם

וכמה עולה עוד תוספת לקירור מתאים?

פורסם

תראה, מצד אחד אני מבין אותך אבל מצד שני עושה רושם שאתה מתבסס על נתונים יבשים וחוות דעת של אחרים ולא יודע באמת מה שאתה עצמך רוצה.

מה זאת אומרת "בלוק מסריח"? אתה לא אוהב איך הקירור נראה על המעבד? אז למה אתה חושב שקירור מים שמגיע עם רדיאטור כפול שתקוע לך במארז זה יותר יפה? וואלה, לא יודע. כל אחד והטעם שלו. לגבי המאווררים של המארז - תקנה, תשמע, תרגיש זרימת אויר ורק אז תחליף אם להחליף או לא. והאמת? למה שלא תסתכל על מארזים אחרים? יש לא מעט איכותיים בשוק. לפי מה שאני יודע למשל אמור להגיע עוד מעט לארץ H440 של NZXT - הוא לא הכי טוב מבחינת קירור, אבל הוא נראה מדהים, לדעתי כמובן.

בנוגע למסך, כן התכוונתי לדל U2312HM או P2414H. לגבי צורת חיבור - שזה לא ידאיג אותך, חיבור HDMI סה"כ מאפשר לך להעביר האודיו - במקרה הזה זה חסר משמעותי, האיכותי היא אותה איכות דיגיטלית כמו DVI או display port. אם אתה קונה מחשב כזה, מציע לך לא להשאר אפילו ליום אחד עם המסך שלך. כנ"ל לגבי שאר הציוד ההקפי - אם יש לך רמקולים ג'נריים קטנים - תשלם 300~ ש"ח עבור רמקולים איכותיים וכדומה.

השאלה פה מה אתה רוצה ועל מה אתה מוכן לוותר. אם אתה רוצה להשאר בתקציב, אין פה קסמים - אתה חייב להוריד/להחליף חומרה. אני לא יכול להגיד לך מה אתה רוצה. תקבע את העדיפויות שלך ורק אז נוכל לשחק עם המפרט - עד אז זה רק דיונים חסרי ערך שכנראה רק יבלבלו אותך וישגעו את חברי הפורום.

פורסם
  • מחבר

רדיאטור כפול לא תקוע לי באמצע המארז, הוא יושב למעלה ומשאיר את הלוח אם נקי O:

תודה על ה-INFO על המסך!

אפשר בבקשה הסבר בקשר לסיומות של הדגמים? (וההתחלות?) גם לינק להסבר (אם יש לך) יהיה בסדר גמור. אני מתכוון ל-P,U,H,UM וכו'.. לדוגמה מה ההבדל בין

U2312HM לבין P2312HM (אם יש כזה דבר בכלל) כי מצאתי ממש יותר מדי דגמים עם כל האותיות האלה ואני כבר לא יודע על מה להסתכל.

תכונה שממש חשובה לי במסך זה הזוויות צבעים והעומק, מאוד חשוב לי שיהיו צבעים איכותיים, אחרת מצידי המסך שווה לפח. אז אני מאוד בררן בקשר למסך.

עריכה: וואו ראיתי סרטונים ביוטיוב של ה-P2314H ו-P2414H והם מצוינים! הזויות מאוד טובות, הבנאדם ב--REVIEW הזיז את המסך והראה לנו את הזויות, והמחיר כל כך זול (750 באילת ל-23")

הבעיה היא שאני לא מצליח לבחור בין 23" לבין 24"..

24" זה לא קצת גדול מדי למסכי מחשב? נכון שאני אצפה דרך המסך גם בסדרות וסרטים, אבל זה ישמש אותי גם למשחקים ומחשב בכללי

(אל תכניס את המחיר למשוואה, כי אני רואה בזאפ שההפרש בינהם הוא כולה ~100 ש"ח)

עריכה: בגרסה של ה-24", הרזולוציה המקסימלית היא עדיין 1920*1080, אז אני חושב שעדיף ללכת על ה-23" מאחר והתמונה תהיה טיפה יותר חדה, מסכים איתי או לאו דווקא?

(בקשר לסט רמקולים - אני לא אוהב רמקולים. אני עם AUDIO TECHNICA M50 כבר כחודש+)

כמו שאמרת, אני מסתמך על חוות דעת של אחרים, אבל מצד שני, כשהרבה משתמשים (בפורומים של חומרה ולא סתם 'אנשים מהרחוב') מצביעי םעל כיוון אחד, אז כנראה שיש דברים בגו |: אבל סבבה, בדקתי ב-KSP בסניף אצלי ויש להם גם את המאווררים של נוקטואה למארז שרציתי, אז אני באמת אעשה את זה ולא אקנה 3 עם המחשב ואחרה לראות איך יהיה הרעש.

אגב, ההערה שלך על המארז גרמה לי לחשוב שאתה אוהב עיצובים בומבסטיים ומוגזמים, דבר שאני לא ממש אוהב, אבל נכנסתי ללינק שלך והעיצוב שם גם סולידי וקלאסי, גם אני אהבתי

אבל אני חושב שאני אלך על ה FRACTAL DESIGN R4 WINDOW וזהו. רציתי את ה-R2 בגלל ה-AIR FLOW שטיפה יותר טוב מה-R4, וגם ה-R2 מתאים יותר ל-WATER COOLING (לפי מה שהבנתי, ואמרתי שיום אחד אוליי אני אעשה, אבל אם וכשיגיע היום הזה נשבור את הראש, כי דווקא ראיתי מערכות יפות של קירור מים ב-R4, אז זה כן בסדר) מאשר ה-R4, אבל ה-R4 יותר שקט, אז כנראה זה צעד עדיף, אם כבר אני מוריד את ה-Noctuas. . מה גם, שב-R2 יש מקום לרדיאטור גדול למעלה, 3 מאוורים (בגלל זה זה גם יותר מתאים לקירור מים), אבל מצד שני, אני תיכננתי לשים את הרדיאטור של ה-h100i ו2 מאווררים וזהו, וזה משאיר אותי עם חורים מיותרים למעלה. ב-R4 יש רק 2 מקומות למעלה, וגם בצדדים או כל מקום אחר שאתם לא משתמש בו - יש כיסוי לחורים כדי למנוע דבר מיותר כזה.

הבעיה היא שה-R4 WINDOW יעלה לי 100 שקלים יותר :lol: (יש את הגרסה ללא החלון בכ-60 שקלים פחות - אז עדיף כבר ללכת על החלון..)

ה-R4 מגיע רק עם 2 מאווררים.. (אחד קדימה ואחד אחורה, יש מקום ל-2 בקדימה אבל נסתפק, לפחות בינתיים, באחד), יש גם מקום למאוורר למטה.. אבל זה אומר שאני אצטרך לקנות אחד :lol: לוותר על זה? ה-AIRFLOW יהיה טוב גם בלי מאוורר תחתון? (אחד קדימה אחד אחורה ו-2 למעלה)

מה שכרגע מעמיד אותי על סך 6139 (לא כולל 2 המאווררים מ-KSP)

בקשר לזיכרונות, הבנתי (גם מביקורות של אנשים) שה-G.Skill ממש טוב. אוליי עדיף לוותר על ה-HYPERX של Kingston מ-Startpc ולקנות אותם מ-KSP?

פורסם

קירור למעבד - אם אתה רוצה מראה נקי של הלוח ומוכן לשלם על זה כמה מאות שקלים, תפאדל. למיטב הבנתי מהות הדיון הזה היא להוריד במחיר המפרט אז כמו שאמרתי - אין פה ממש הרבה אופציות.

- זכרונות - כל הזכרונות מעולים, עדיין לא ראיתי ברשת שום תקלה גורפת על אחד הדגמים. אני אישית לא רואה סיבה להוסיף 100~ ש"ח עבור זכרונות עם צלעות קירור (שממילא לא עושות כלום). דבר שני לקחת פה 2 סטיקים של 4 ג'יגה - אל תעשה את זה, אתה סתם סותם לך את החריצים ע"ג לוח האם, קח אחד של 8 וזהו.

- מסך - מן הסתם שהמסכים מעולים, למה שנמליץ לך על מסכים שהם לא? אל תתייחס למיתוג של המסכים, בעבר סדרת U (אולטרה-שארפ) הייתה חוד החנית של החברה, אך כעת יותר ויותר מסכים מיוצרים באותה הצורה עם אותו הפאנל. בנוגע למה שרשמת בנוגע לגודל והרזולוציה - אז למה שלא תקח u2212hm בגודל 21.5 אינטש? או בעצם תחפש מסך 19" כמו שיש לך עם רזולוציית FHD? אני מניח שאתה מבין למה אני חותר פה. העניין פה זה לא רק רזולוציה אלא הגודל, זה כמו שתעדיף לקחת לסלון שלך מסך 40" במקום 50" בגלל שהרזולוציה היא אותה רזולוציה. החוויה כאן כמובן אחרת. לי יש כרגע מסך 22" ברזולוצייה 1680 על 1050, אני יושב בערך מטר ממנו ורואה הכל חד, אז אם אתה שואל אותי הייתי לוקח את ה-P2414H.

- מארז - אתה רואה? אתה בעצמך לא יודע מה אתה רוצה. כנס לאתרים ברשמיים, תראה סרטונים ביוטיוב על הפיצ'רים של המארזים. אני גם אוהב מארזים סולדיים ואולי פה ושם קימור כזה או אחר (שלא יראה כמו "מקרר" לחלוטין) ואומנם R4 וגם ארק מידי הם מארזים מעולים, אני לא הייתי הולך עליהם כי מבחינתי הם לא נראים כמו מארזים שעולים 500~ (אם כי מבחינת איכות כן כמובן). ב-TMS יש לך גם באנדל של הארק מידי (כולל חלון) ביחד עם ספק 550RT של סיסוניק.

- אני מציע לך לקנות הכל מחנות אחת, לך תדע שלא יעשו לך א"כ בעיות באחריות ואם חלילה תהיה לך בעיה כללית במחשב שלא תצליח לעלות עליה תוכל פשוט לשלוח את כולו לחנות שיבדקו וזהו.

פורסם
  • מחבר
בנוגע למה שרשמת בנוגע לגודל והרזולוציה - אז למה שלא תקח u2212hm בגודל 21.5 אינטש? או בעצם תחפש מסך 19" כמו שיש לך עם רזולוציית FHD? אני מניח שאתה מבין למה אני חותר פה.

כן, חשבתי על זה כשכיביתי את המחשב חח (ורציתי לרשום את זה גם אתמול, אבל לא הדלקתי מחשב בגלל עומס)

בכל אופן, התחלתי לחפור על המסכים בגוגל והגעתי למסכי 120HZ+, שעד עכשיו חשבתי שמדובר בסתם גימיק חסר חשיבות, התברר לי כמה טעיתי (ולא רק מביקורות של אנשים, אלא גם סרטונים והשוואות, כולל SLOMO)

יש את הדגם של BENQ שממש יקר, אבל יש דגם מצוין של ASUS, 144HZ - VG248QE (אני בטוח שאני לא מחדש לך), שיחסית מאוד זול, אבל לצערי אין את זה בארץ (אני בטוח שגם זה לא חדש לך). חיפשתי על זה בגוגל וזה הוביל אותי גם לאשכול פה ששאל את אותה השאלה (לפני שנה, ועדיין כלום)

אבל שמתי לב שניתן לרכוש דרך BUY2USA עם משלוח ימי ב-1700 ש"ח (לעומת קרוב ל-2000 ש"ח עם משלוח אווירי), וזה יחסית מחיר נורא ידידותי למסך כל כך איכותי..

ה-P2414H עולה בזאפ 1200 (חוץ מחנות אחת שם שמוכרת ב-1000. אין לי מושג למה, אבל יש להם ביקורות טובות (אמנם קצת), אז כנראה שאמינים). לעומת ה-1700, מדובר בהפרש לא כל כך קריטי כשמדובר במסך, אז אני שוקל ברצינות.

רק חבל לי שמדובר בפאנל TN (מן הסתם זה נחוץ וחובה במסכים ששואפים לזמני תגובה נמוכים ככל האפשר, אבל כבר סיפרתי שאני אוהב צבעים מדויקים. אני רק מקווה שזה לפחות קרוב לצבעים עם פאנל ה-AH-IPS ודומיו)

יש אוליי מקומות אחרים להזמין מהם,? יש לך (או לכם) הערה\הארה בנושא?

תודה!

פורסם
  • מחבר

מכיוון שזה קצת לא קשור לאשכול, פתחתי אשכול נפרד במסכי מחשב - http://hwzone.co.il/community/threads/543641-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%9C-%D7%9C%D7%A7%D7%A0%D7%95%D7%AA-ASUS-VG248QE-%D7%94%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%A2%D7%A6%D7%95%D7%AA?goto=newpost

בקשר למפרט - שלחתי לחנות את המפרט לקבלת הצעת מחיר. מקווה שיבואו לקראתי קצת, ואז נראה מה אני עושה

פורסם

.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים