עבור לתוכן

נשרף לוח-אם בעקבות הקפצת הפקק - תוקן וחזר לפעול!

Featured Replies

פורסם

שכנה - נקרא לה "ימח שמה" לצורך העניין- הקפיצה\כיבתה את כל לוח החשמל בבת אחת.

המחשב פעל באותו זמן.

זה מחשב נוסטלגיה ישן ששימש כ HTPC מעולה עד עכשיו :( מאז המחשב נדלק אבל לא מוציא אות ווידאו למסך.

היה גם ריח שרוף והרכיב הספציפי היה חם ביחס לאחרים...

החומרה: AMD athlon 64 3200+, gigabyte nForce GA-K8NF-9 ,3GB-DDR,XFX 8800GT ,seasonic S12|| 430W, WD-2TB

אני מניח שהעסק אבוד, אולי אמצא לוח אם חלופי בתקווה ששאר הרכיבים לא נפגעו.

אני סתם מתעניין מתוך עניין:

1- מישהו יודע מה נשרף?

2- למה דווקא כיבוי של החשמל גרם לו להיפגע?

3- איפה מוצאים לוח אם למעבד זה וכמה זה צריך לעלות (אין ביד2)?

4- איך להחזיר ל"ימח שמה":angryfire:

נערך על-ידי omertgm
הבעיה נפתרה :)

פורסם

חיפוש בגוגל לפי SN081BA3 מגלה שמדובר במגבר כלשהו. לא נראה לי שאפשר לעשות עם זה משהו.

הלוח עצמו הוא בעל סוקט 939 (מאד ישן) וספק רב אם תמצא לוח כזה (חיפשתי ביד2 ובמדור יד שנייה פה באתר ולא מצאתי).

בהנחה שרק הלוח נפגע, אתה יכול לנסות למכור את המעבד והזיכרון ולקנות לוח, מעבד וזיכרון חדשים (מעבד בסיסי של אינטל או AMD, לוח בסיסי ו 4GB זיכרון DDR3 יעלו לך פחות מ-700 ש"ח). אתה יכול גם לקנות UPS בכדי לוודא שדבר כזה לא יקרה שוב...

פורסם

הציפ שנשרף הוא מרכזת IEEE1394 (firewire). הוא מקבל תקשורת IEEE1394 מהציפ הגדול יותר שמעליו ומעביר אותה ליציאות שנמצאות על הלוח - החיבור פינים שנמצא מתחתיו בתמונה ואוליי יציאה בפאנל האחורי

אם היה מחובר משהוא לאחת מהיציאות האלה, ואם היה לו בנוסף חיבור עצמאי לחשמל או למערכות אחרות בבית (למשל : מצלמת וידאו שהיתה מחוברת למחשב + למטען בו זמנית), מכת מתח שמתפשטת דרך מערכת האדמה של הבית יכולה לעבור דרך המחשב, המצלמה וכו'. בדרך כלל דברים כאלה קורים אם הכבל IEEE1394 שמחבר את המצלמה והמחשב לא תקין או לא איכותי ויש בו חוט אדמה קרוע, אם ספק כוח אחר שמעורב בסיפור (למשל המטען של המצלמה) נפרץ או יצא משליטה בגלל שהוא קיבל קפיצת מתח, או אם יש בעיה כללית אם מערכת האדמה של הבית

אם לא היה מחובר כלום, יתכן שהציפ הזה כבר היה בדרך להישרף והוא היה צריך רק דחיפה קטנה נוספת - במקרה קיצוני, פשוט כיבוי והפעלה מחדש רגילים של המחשב היו יכולים לתת אותה. במקרים פחות קיצוניים, יכול להיות שהציפ היה פשוט רגיש ואם הספק הוציא קפיצת מתח קטנה זה הספיק לו

המפסקים בלוח חשמל נמצאים שם כדיי לקפוץ ולהגן על דברים וכדיי שיהיה ניתן להוריד אותם ידנית

במערכת חשמל תקינה יש רק תופעה אחת שיכולה לקרות בגלל קפיצה/כיבוי של המפסק. אם בתוך הבית עובדים באותו רגע מכשירי חשמל שיש להם מנוע גדול (מזגן למשל), המנוע מייצר מכת מתח כשמנתקים לו את המתח. הקפיצה מתפשטת מהמנוע עד לרכיב שניתק אותו : כשמכבים את המזגן על ידיי השלט שלו, הרכיב שמנתק את המנוע נמצא בתוך המזגן (והוא בנוי לעמוד במכות מתח כאלה) לכן המכה בכלל לא יוצאת מהמזגן החוצה. במקרה שקופץ מפסק של החדר, המכה יכולה להתפשט לכל השקעים בחדר. אם קופץ המפסק של הבית, המכה יכולה להתפשט לכל השקעים בבית

זה לא אומר ש "לא בסדר" לכבות את המפסק. אם זה כיבוי מתוכנן (כדיי לבדוק את ה TEST במפסק פחת, או כי רוצים להחליף שקע או גוף תאורה וצריך להוריד את החשמל, או כי יוצאים מהבית לתקופה ארוכה), צריך פשוט לכבות דברים כמו מזגן ולהוציא מהשקע דברים כמו מחשבים לפניי שמורידים אותו. אם זה כיבוי חירום (מישהוא התחשמל או משהוא מתחיל להישרף) - להוריד ומייד

במערכת חשמל לא תקינה שיש בה בעיות קיימות, יכולות להיות כמה תופעות נוספות "מעניינות" יותר

הציפ הזה לא חיוני לעבודה של הלוח. לדעתי הלוח לא נדלק לא בגלל שהציפ לא עובד אלא בגלל שהציפ שרוף ומקצר את ה PCI bus או משהוא כזה. אם יש לך גישה לבלאוור אוויר חם תעשייתי, אתה יכול לנסות להלחים את הציפ השרוף החוצה (תתפוס אותו מ 2 פינות אם פלאייר דק, תחמם אם הבלאוור ותרים את הציפ מהמעגל), או אפילו לחתוך אותו אם סכין יפנית (תחתוך את כל הרגליים שלו מסביב ותעיף את הציפ, כך שהקצוות החתוכים של הרגליים שנשארו על הלוח לא יגעו אחד בשני ולא יקצרו - יכול להיות דיי אתגר)

תוודא שאין קצר בין מוליכים איפה שהוצאת את הציפ ותנסה להפעיל את הלוח שוב

כדיי שלא יקרה שוב - תבדוק אם יש בבית אדמה תקינה, ולמה כשהשכנה מורידה את המפסק הוא מכבה את החשמל שלך ולא שלה (האם יש בלאגן בלוח החשמל ?)

UPS או מגן היה אוליי מונע את זה (ואוליי לא)

ובאמת שנפלת על מקרה של 1 ל ....

פורסם

תנחומיי :)

פורסם
  • מחבר

כיבוי החשמל נעשה במכוון ובזדון ללא כל ספק.

אני מניח שהיא הורידה את הפקקים בבת אחת. ספק גדול ש"ימח שמה" מכירה את הפונקציה בדיקת הפחת...

מצורפות הגדלות של האזור, יש גם 2 צ'יפים קטנים סמוכים שנשרפו.

בהנחה ויש לי גישה לבלוואר ואצבעות רגישות: מה הסיכוי שבאמת אצליח להסיר את החלקים המקצרים

ובעיקר האם אני יכול לגרום לנזק לרכיבים אחרים (HDD, כ. מסך מעבד וכו') אם יישארו אי אילו קיצורים?

איך להקטין סיכונים?

פורסם

הציפ מוחזק על ידיי ההלחמה של כל הרגליים שלו לשטח הלוח. אם תחמם אותו על ידיי בלאוור לטמפ' שהבדיל נמס תוכל פשוט להרים את הציפ מהמקום - למשל מ 2 פינות של הפלסטיק אם פלאייר ממש דק, או מהפינה אם מברג דק. אל תרים בכוח, תחמם כמה שצריך את הציפ כדי שהוא יצא בקלות (לא לוקח הרבה זמן אם בלאוור, יכול להיות כמה שניות אפילו). תבדוק אחריי זה שלא נשארה טיפה של בדיל שנוגעת בו זמנית ב 2 משטחים ומקצרת אותם

ה 2 האחרים הם קבלים, אתה יכול להוציא גם אותם

הציפ הזה לא קשור ישירות לעבודה של כ מסך מעבד וכדומה. רוב הסיכויים שהוא לא יפגע בהם

אם הוצאת ועדיין לא עובד, תנסה אם ספק אחר, ותנסה להוציא גם את הציפ הגדול יותר SN082AA2 (שמחבר את הציפ שנשרף וה PCI bus)

פורסם
  • מחבר

ל- 11010010110

רוב תודות!! הצלתה לי את המחשב!

הניתוח הצליח-החולה חיי ובתפקוד מלא! :character0074:

עשיתי כמו שהצעת, הוצאת הציפ ושני הקבלים השרופים ע"י הבלאוור. נתתי ללוח להתקרר 20 דקות והכל חזר לפעול כרגיל.

ההדרכה שלך חסכה לי 1000 ש"ח על מחשב חדש...

זה מראה עד כמה טוב להיעזר בפורום רציני כמו זה ועם קצת רצון, קצת יכולת והרבה אופטימיות אפשר לחסוך כסף רב וזבל אלקטרוני מיותר. כן ירבו! :beerchug:

יש תיעוד מצולם של כל האירוע (המצלמה לא בפוקוס אבל אם עוד מישהו נתקל במקרה כזה זה יכול לעזור לו...)

http://youtu.be/1etMSRUJbcw

פורסם

כל הכבוד למר בינארי על המקצועיות והעזרה לפותח הדיון!

פורסם

מדהים. אני בחיים לא הייתי חושב לעשות דבר כזה מכיוון שהייתי מניח שיש נזק לכל המעגלים בדרך לשבב (או לפחות בסביבתו) וגם כי אין לי אקדח אוויר חם (בלאוור)... כל הכבוד, עבודה ממש יפה.

מעניין אותי לדעת - איזו הודעת שגיאה קיבלת מייד לאחר שהדלקת את המחשב ואיך בדיוק טיפלת בה?

@11010010110

האם התכוונת שהוא ישתמש באקדח האוויר כפי שרואים בסרטון או שהאם התכוונת שהוא יכוון אות דווקא לצידו השני של הלוח (דבר שכמובן דורש את פירוק הלוח)?

פורסם

מהצד הקדמי, כמו בסרטון

הלוח לא מוליך חום טוב אבל הוא בעצמו נהרס בטמפ' גבוהות אם מחממים זמן ארוך מידי. אם מחממים מהצד השני, לדעתי היה קורה נזק ללוח מהצד שמחממים לפניי שהצד שעליו הציפ מגיע לטמפ' שבה הבדיל נמס

פורסם
  • מחבר
מדהים. אני בחיים לא הייתי חושב לעשות דבר כזה מכיוון שהייתי מניח שיש נזק לכל המעגלים בדרך לשבב (או לפחות בסביבתו) וגם כי אין לי אקדח אוויר חם (בלאוור)... כל הכבוד, עבודה ממש יפה.

מעניין אותי לדעת - איזו הודעת שגיאה קיבלת מייד לאחר שהדלקת את המחשב ואיך בדיוק טיפלת בה?

בהחלט מדהים, גם אני לא האמנתי שיש מה לעשות כשראיתי והרחתי את המעגל נשרף לי מול העיניים...

מראה איזה כוח יש בהבנה של תפקוד המערכת ורכיביה.

היה מסך שחור בלי שום אות ווידאו כך שלא ראיתי אם הייתה הודעת שגיאה. המסך רק הציג "no signal". משמיעה ה HDD כאילו התחיל להעלות את מע. ההפעלה כרגיל אבל לא יכול לחתום על זה.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אגב, איך עורכים את כותרת השרשור?

אפשר להוסיף " - תוקן וחזר לפעול!"

פורסם

מדהים, כל הכבוד

ממש מרגש לראות בעיות נפתרות ולא רק מושלכות הצידה לטובת "התקנה מחדש" או "רכישה של חדש" וכו'!

11010010110 - שיחקת אותה

:jafafa:

עומר - סחטיין על הביצוע. כדי לשנות את כותרת הדיון תלחץ על "עריכה" על ההודעה הראשונה בדיון

נערך על-ידי Klayhamn

פורסם
  • מחבר
מדהים, כל הכבוד

ממש מרגש לראות בעיות נפתרות ולא רק מושלכות הצידה לטובת "התקנה מחדש" או "רכישה של חדש" וכו'

אכן, ובאותה נשימה מדכא לחשוב כמה מקרים כאלו קיימים שבכלל לא מנסים לפתור אותם, שהיו יכולים למנוע בזבוז של כסף ובעיקר הצטברות זבל

פורסם

אגב, בהקשר זה -

האם למגן ברקים פשוט יש יכולת לייצב מתח באותה איכות כמו UPS?

פורסם

שאפו על רעיון יפה וביצוע מוצלח.

רק ה-2 סנט שלי, לגבי 2 הקבלים הקטנים. אני הייתי קודם בודק תקינות אחרי הוצאת הצ'יפ ורק אם עדיין לא עובד, מוציא אותם.

הצ'יפ הגדול - ידוע מה תפקידו ואם אין בו צורך ואפשר לוותר עליו, אז יופי. לגבי 2 הקבלים - אם לא ידוע מה תפקידם, אז לא לנתק סתם אלא אם אין ברירה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים