עבור לתוכן

מה דעתכם על מחשב מחודש?

Featured Replies

פורסם

יש משום מה הבדלים בין המפרט שיש בגרופ-ון לבין המפרט של החנות שמוכרת.

בגרופ-ון:

- שנה אחריות

- מחשב מוחדש

באתר של החנות שמוכרת:

- חצי שנה אחריות

- מחשב מחודש

בקשר לאחריות, בחלק מהמחשבים ניתן להאריך אחריות, אך לא בדגם שאתה הבאת. אתה צריך לוודא שהאחריות היא אכן לשנה, במקרה של מחשבים מחודשים או מוחדשים, האחריות היא בעלת משקל רב, ויש סיכוי מעל לסביר שתצטרך אותה לכן עדיף שהיא תהיה ארוכה ככל האפשר.

בקשר למחשב מוחדש או מחודש, יש בילבול באתר שמוכר (הוא אומר "מחודש" אך באותו משפט הוא אומר refurbished [משמע מוחדש]). יש הבדל משמעותי בין המשמעויות ולא סמנטי בלבד. פריט מוחדש, הוא פריט שהוחזר בדרך כלל לאחר תקופה של עד 14 יום (לפעמים יותר אם הלקוח היה ממש עקשן) כאשר הלקוח לא היה מרוצה מהמוצר (מכל סיבה שהיא, יכול להיות שיש בעיה חומרתית, קוסמטית..). כשאתה נכנס לשו"ת של החנות המוכרת הם מתארים למעשה מחשבים מחודשים, ולא מוחדשים. שורה תחתונה, מדובר במחשב מחודש (ולא מוחדש), ולמעשה אתה קונה מחשב משומש שעבר טיפול במעבדה (שזה גם לא רע).

לסיכום, אתה צריך להתייחס למחשבים האלו (ספציפית לנייד הראשון שהבאת קישור אליו) כמחשב משומש ולנסות להוציא אחריות ארוכה ככל האפשר (על כל החלקים, כולל סוללה). אם לדעתך הנייד שווה את הסכום לך על זה.

קישורים נוספים:

http://www.moit.gov.il/NR/exeres/FFF831A8-E33E-4E7C-835F-F7EB477B1EDA.htm

נערך על-ידי iTK98

פורסם

אין שום הבדל בין המשמעויות של "מוחדש" ו"מחודש". המילה "refurbished" מתורגמת לפי האקדמיה כ"מוחדש", רק שרבים לא מכירים את המילה ומשתמשים ב"מחודש" שהיא פשוט, לפי האקדמיה, מילה לא נכונה לעניין זה.

אבל אם אתה חושב שיש קטגוריה של מוצרים "מוחדשים" ולעומתם מוצרים "מחודשים" אם איזשהו הבדל - אתה טועה. אין.

מה שכן, וזה נכון בכל מקרה, שאין שום התחייבות ושום דרך לדעת כמה שימוש בפועל עבר על אותם מחשבים, ולכן ההתייחסות בכל מקרה צריכה להיות כאילו זה מחשב משומש עם כל המשתמע מכך.

אני לא עקבתי באדיקות אחרי שוק הניידים לאחרונה כדי להעריך האם המחיר הספציפי הזה לדגם הזה אטרקטיבי או לא, אבל אם זה מחשב שמתאים לך מאוד מסיבות כאלה או אחרות, זה עשוי להיות משתלם עבורך.

יצא לי לרכוש בעבר מחשבים משומשים, מאנשים פרטיים. בכל מקרה כזה דאגתי שהמחשב עדיין יהיה באחריות היצרן המקורית. במקרה הזה, לא בטוח שהאחריות היא של היצרן, אבל תברר זאת. גם במקרה שלא, זה עשוי להיות בסדר. רק תברר מי נותן השירות, ומהם התנאים (האם הם משווים את תנאי האחריות של DELL, איפה ואיך מטפלים, איך אתה מביא להם את המחשב וכו'). כמובן, וודא שהאחריות לשנה.

פורסם

המחשב הראשון מחודש (!) - יד2 לכל עניין, דגם בן קרוב ל3-4 שנים עם מעבד ישן וחם. האחריות ככל הנראה לא דרך המעבדה הרשמית אלא מעבדה פרטית בכל הנוגע לדגמים כה ישנים.

המחשב השני מוחדש (!) - כפי שהוסבר בתגובות הקודמות. לא שיא האיכות וגם גדול וכבד.

אם אתה רוצה המלצה רצינית ונורמלית למחשב נייד - תענה על השאלון בחוקי הפורום ותרשום תקציב

פורסם

המחשב השני לא מוצע במחיר אטרקטיבי במיוחד, בטח כשמדובר במחשב ממקור תמוה עם אחריות לשנה בלבד. המחשב הראשון אינו "מוחדש" - מחשב מוחדש הוא כזה שהיה בשימוש, נשלח ליצרן והובא למצב "כמו חדש", לפחות מבחינה קוסמטית. במוצר מוחדש לא "ייתכנו סימני שימוש על הצד החיצוני". סימנים שכאלה מעידים על כך שהמוצר משומש לכל דבר ועניין, ובמקרה זה גם מדובר בדגם ישן בן כמה שנים טובות שכנראה היה בשימוש זמן רב.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות, מזל ששאלתי פה לפני שהתלהבתי וקניתי.

אם ככה, אני מעוניין לקנות מחשב חדש במחיר של עד 3,500 לצורכי עבודה בעיקר, עם תוכנות לא כ"כ כבדות, וצפייה בסרטי HD.

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, צפייה בסרטים.

* גודל המסך? 15" לפחות

* רזולוציית המסך? זה לא הולך לפי הגודל? כמה שיותר אני מניח יותר טוב

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עכבר

* משקל רצוי? לא משנה

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיפות לכמה שיותר

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא

* Bluetooth? אפשרי

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB

* כונן אופטי? אין צורך

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם אפשרי, עדיף

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - שום דרישה

אני אקנה את המחשב באילת, ככה שזה יחסוך כמה שקלים אני מאמין

תודה רבה

נערך על-ידי omerr

פורסם
  • מחבר

עברתי עליהם וחשבתי לתמצת הכל לשורה אחת. אבל איך שנוח לך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים