עבור לתוכן

התאמת ספק ואל פסק

Featured Replies

פורסם

זה המפרט:

מעבד: Intel Core i7 4770 3.4Ghzr

מארז: באנדל - Fractal Design Define R4 + FSP RAIDER 650w

כרטיס מסך: Gigabyte Geforce GTX780 3GB OC WINDFORCE 3 RET AIL

מסך: Dell U2412M UltraSharp LED IPS 1920 x 1200

קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer i11

לוח אם: Gigabyte GA-H87-HD3 for 1150

זיכרון: Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

קשיח למחשב שולחני: Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

קשיח למחשב שולחני: Samsung SSD 840 EVO 120GB SATA3 2.5 inch

כונן אופטי: LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

שלום

זה המפרט שאני מתכונן לרכוש, בעזרת פורום המפרטים, ויש לי שתי שאלות.

1. האם הספק הזה מתאים למערכת הזו כולל המסך? ומה לגביי אותו מפרט עם מסך 'dell 27

Ultrasharp,?

2. איפה שאני גר יש הרבה בעיות מתח, הפסקות חשמל ונחשולי זרם, שלמזלי רק שורפים נורות בנתיים, השאלה היא איזו הגנה אני צריך, אם אני צריך בכלל כי אם זה מותרות ומדובר בסיכון מאוד נמוך הייתי מעדיף לחסוך את זה. אך אשמח לחוות דעת מקצועית , ולהמלצה לדגם ספציפי. תודה לעונים ויום טוב!

פורסם

מעבד - 100W ללא OC

כ מסך - 300W

יתר המחשב - 60W

ביחד 460W

ספק מומלץ : 460 * 1.4 = 644. נראה שהספק שבחרת יתאים בדיוק

המסך לא מקבל את המתח מהספק לכן הוא לא משנה לבחירת הספק

זה לא נשמע טוב, אבל הבעיה האמיתית היא מה שגורם לקפיצות ונחשולים ולא איזה מגן לשים (שבכל מקרה ההגנה שלו מוגבלת). מאיפה הקפיצות מגיעות ? האם אתה או חברת חשמל עושים משהוא בעניין ?

פורסם
  • מחבר

זה קורה בעיקר בימי חורף סוערים, שהמתח הופך ללא יציב. יש קפיצות שממה שהבנתי הן לא גורמות שום נזק, ומידי פעם יש הבהובים כאלה של חשמל. למשל היו לנו נורות שמחוברות לחשמל ועוצמת האור התחילה פתאום להתגבר מאוד עד שהנורות נשרפו. לפי מה שהבנתי עד עכשיו מקריאהה בפורומים זה נחשול זרם. מבחינת חברת חשמל, אנחנו גרים באיזור קצת נידח מבחינתם ובעיות חשמל בחורף זה לא דבר נדיר.. כנראה שמתשתיות לא משהו

פורסם

כל קפיצה או נפילה של מתח לשניה יכולה לגרום לנזק לספקים אלקטרוניים. הנפילות הקצרות בזמן סערה נגרמות בגלל שאיפה שהוא משהוא עף ברוח, פוגע בחוטי חשמל וגורם לקצר, ונוצרת נפילה על אזור גדול (במרחק של עד כמה ישובים מהמקום שבו הקצר התרחש)

מכיר את הניצוץ שקורה כשאתה מחבר לחשמל את המטען של המחשב הנייד, או מחשבים/מסכים מסוימים ? זה מכה של זרם גבוה שספק כוח סופג ברגע החיבור לחשמל

באנגלית זה נקרא inrush current והמשמעות היא "מכת זרם התחלתי". אפשר אוליי לקרוא לזה נחשול זרם, אבל יש הבדל בין המקרה הזה ומקרה של נחשול מתח. בכל מקרה, התופעה השניה אם המנורות שאתה מתאר, היא _לא_ נחשול זרם

- מכת הזרם שהספק מקבל כשמחברים אותו לחשמל נגרמת בגלל הספק עצמו. בספק יש קבל גדול, וזה ההתנהגות של קבל שכשמחברים אותו למתח, הטעינה הראשונית שלו היא מיידית בזרם ענקי אם אין מה שיגביל את הזרם, והזרם הזה יכול להספיק כדיי לשרוף רכיבים אחרים בתוך הספק. בגלל זה מוסיפים בתוך הספק רכיב שהתפקיד שלו הוא להגביל את הזרם ברגע שמחברים את הספק לחשמל

- נחשול מתח נוצר איפה שהוא במערכת החשמל ומגיע דרך המערכת לספק כוח שיכול להישרף ממנו. הוא לא נוצר בגלל הספק

בספק יש כאמור רכיב שהתפקיד שלו הוא להגביל את המכה. הרכיב אמור בהתחלה להגביל את המכה ואז "להיעלם" כדי לא להפריע לעבודה הרגילה של הספק. הוא עובד על זה שהוא מקבל את המכה הראשונית, מתחמם, וכשהוא חם הוא הופך למוליך ומאפשר לזרם להמשיך לעבור ליתר המעגל ולהפעיל את הספק

אם תוציא ותכניס את התקע של הספק, הרכיב הזה עדיין חם והוא פשוט מוליך, ולכן אין מה שיגביל את המכה של הזרם בפעם השניה - תהיה מכה הרבה יותר חזקה. אותו דבר קורה במקרה של נפילת מתח קטנה - כשהמתח חוזר, הרכיב שאמור להגן על הספק חם ולא פעיל, והספק יכול להישרף. (בדרך כלל לא קורה כלום, אבל לפעמים כן, ואם המתח נופל וחוזר כמה פעמים במהירות יש סיכוי יותר גבוה שמשהוא יקרה כי הספק מקבל כמה מכות אחת אחריי השניה)

"מגן ברקים" שיש לו השהיה, ינתק את המתח אחריי הנפילה הראשונית וישאיר אותו מנותק לכמה דקות. בכמה דקות האלה המגן נותן לרכיב בתוך הספק זמן להתקרר וכשהוא יחבר שוב את המתח הספק יהיה במצב שהוא מוכן לחיבור מחדש בלי פוטנציאל לנזק. UPS ימשיך לתת מתח מהסוללה שלו כך שהספק לא מקבל נפילת מתח ויכול להמשיך לעבוד

התופעה אם המנורות היא תקלה של כבל ניוטראל ראשי מנותק במערכת של 3 פאזות (המערכת של חברת חשמל). בתים בדרך כלל מקבלים את אחת מתוך ה 3, וכשחברת חשמל מחברים קבוצת בתים, הם מחברים כ 1/3 מהבתים שיש בקבוצה לכל אחת מהפאזות כדיי שהמערכת תהיה בערך מאוזנת. בבתי דירות מגיעים לבית 3 פאזות ואז מחברים כ 1/3 מהדירות לכל אחת מהפאזות. הניוטראל הוא נקודת האמצע של המערכת. יש 240V בין כל פאזה והניוטראל, ו 415V בין כל 2 פאזות. לשקע/למנורות מגיעים פאזה וניוטראל ולכן הם מקבלים 240V - במצב תקין

הכבל של הניוטראל יכול להתנתק אם בזמן סערה משהוא עף, פוגע בחוט על העמוד וקורע אותו, או אם יש חיבור ניוטראל ראשי (ברמה של בית או קבוצת בתים) שלא חיברו כראוי או שהוא ישן מידי (ולא היה בנוי לעומסים שמחוברים אליו היום) - הוא מתחמם, ויכול להישרף בשקט גם כמה שנים, ובסוף קורס והחיבור של הניוטראל מתנתק

כשהניוטראל מנותק (כלומר הקטע של הכבל שקרוב אליך עדיין קיים ומעביר זרם, אבל הוא התנתק מהכבל הראשי יותר), אין מה שיאזן את 3 הפאזות. במקום 240V, העומסים שיש על פאזות שונות "מושכים" את הניוטראל לכיוון של כל אחת מהפאזות. התוצאה : על הפאזותשיש עליהן עומס גבוה יותר המתח יהיה נמוך יותר מ 240V, על הפאזות שיש עליהן עומס נמוך המתח יהיה גבוה יותר, ויכול להגיע עד 415V

כשתופעה כזאת מתרחשת יש נטייה לכך שעל הפאזה שבה המתח כבר גבוה, הוא ילך ויעלה יותר. המתח הגבוה שורף דברים, וכתוצאה מזה לפעמים גם גורם למפסקים (בלוחות חשמל) שנמצאים על הפאזה הזאת לקפוץ. התוצאה : העומס על הפאזה יורד, והמתח עליה הולך ועולה יותר ויותר. אם זה יימשך בלי שמשהוא יקפוץ, המצב אליו זה ישאף להגיע הוא כשכל מה שמחובר על הפאזההזאת שרוף והמתח עליה הוא 415V

את החוט שנקרע על העמוד לא תמיד ניתן למנוע, אבל חברת חשמל לפעמים מחליפים חוטים (בין היתר מחליפים חוטים בודדים לכבל שחור מגולגל) כדיי למנוע את המקרים האלה, או באיחור אחריי מקרה כזה. במקרים של חיבורים ראשיים שרופים, שוב בדרך כלל זה קורה בחלק של המערכת ששייך לחברת חשמל, וזה התפקיד שלהם למנוע אותם - על ידיי בדיקה תקופתית והחלפה של החיבורים הראשיים אם הם מתחילים להישרף. בדרך כלל חברת חשמל מטפלים בדברים האלה (לפחות אחריי שקורה מקרה) ובדרך כלל עושים עבודה טובה, אבל לפעמים לא, אם האור אצלך ממשיך לעלות ולרדת יכול להיות שהם לא עשו עבודה טובה וצריך לקרוא להם לבדיקה. אם אתה בבית פרטי אם 3 פאזות הבעיה יכולה להיות גם אצלך בתוך הבית ובמקרה כזה תקרא לחשמלאי לבדיקה

אם יש בעיה מהסוג הזה יש לתקן אותה כי היא מסוכנת, לא סתם לשים מגן

"מגן ברקים" שיש לו הגנת מתח גבוה/נמוך מודד את המתח שמגיע אליו, אם המתח גבוה או נמוך יותר מתחום מסויים הוא מנתק את המתח להגנה. אבל יש להיזהר ממגיני ברקים מסוימים כי בחלק מהם אין הגנות בטיחות בסיסיות והם יכולים בעצמם לעלות באש בגלל ניוטראל מנותק. UPS ינסה לייצב את המתח בתחום מסויים, ואם הוא לא מצליח, הוא יעבור לתת מתח תקין מהסוללה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על הסבלנות וההשקעה אני מעריך את זה מאוד. אני אבדוק עם חשמלאי את עניין הניוטראל. יש לך המלצה ספציפית למגן ברקים/ups שוב לאחר תיקון המצב?

פורסם

תלוי מה אתה רוצה לקבל : ניתוק של המחשב בצורה מיידית אם משהוא כזה קורה ? המשך עבודה של המחשב מסוללה כדיי למנוע כיבוי לא מסודר ?

פורסם
  • מחבר

מה שמעניין אותי הוא להפחית משמעותית את הסיכון לנזק לחומרה. לפי מה שהבנתי כיבוי מיידי לכשעצמו לא פוגע בחומרה. לא חובה שיהיה המשך עבודה מבחינתי כל עוד נזק לא נגרם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים