עבור לתוכן

מהירות מעבד היום לעומת 2011

Featured Replies

פורסם

שלום וברכה לכל חברי הפורום.

רציתי לשאול:

יש לי היום מחשב עם מעבד אינטל מהדור השני i7 2600k במהירות 3.4 ובטורבו עד 3.8.

רציתי לעבור למחשב ALL IN ONE, וראיתי גם באתר של אינטל שהמעבדים היום בדור הרביעי i7, כולם במהירות עד מקסימום 2.9.

רציתי לשאול איך יכול להיות שמהירות של המעבדים היום פחותה מעבדים שלפני 3 שנים? אני ויודע שיש שינוים של פחות צריכת חשמל וכ'ו,

אבל מדוע המהירות פחותה מדורות קודמים?

תודה.

פורסם

"מהירות מעבד" לא נמדדת במגה-הרצים... טוב אולי כן... אבל לא רק.

שינויים שנעשים בין מעבדים נעשים בצורה ארכיטקטונית פנימית. בעוד ששני מעבדים יכולים לשאת את אותו תדר פעולה (למשל Q9650 ו-Core i5 4430), ההבדל הארכיטקטוני שבניהם הוא זה שמכתיב את הטון. תדר הפעולה הוא רק אותו התדר שבו אותה הארכיטקטורה פועלת.

לשאלתך בצורה יותר ספציפית, במשך 3 הדורות האחרונים, נעשו צעדים לא גדולים במיוחד בכל הנוגע לעוצמת מעבדים באותו תדר פעולה. לכן, המעבד שברשותך יהיה חזק (לא בהרבה) ממעבד מדור חדש (האסוול) בתדר 2900 מגה-הרץ.

פורסם
  • מחבר

אז רציתי לשאול אם כך:

מדוע אינטל לא מוציאים גם מעבדים יותר חזקים ממה שיש לי היום? רק פחות צריכת חשמל?

דבר שני, רציתי לשאול: אם יש לי היום את מה שכתבתי, ואני אעבור למחשב ALL IN ONE שיש בו מעבד מהדור הרביעי 4770T במהירות 2.5 ובטורבו 3.7, האם אני ירגיש שהמחשב חלש יותר והאם ארגיש איטיות בביצועים או שזה לא משמעותי.

לפי מה שאני רואה מדובר בטורבו בהבדל של 100 מגה הרץ, אם אני לא טועה.

תודה רבה.

פורסם

איטיות בביצועים קשורה למה זה ביצועים בשבילך, אילו שימושים אתה עושה

פורסם

במילים אחרות, בגלל שלאינטל אין תחרות בנישה הביתית הגבוהה אין לה מה לשפר את הביצועים והיא מתמקדת בצריכה אנרגיה נמוכה יותר שטוב לניידים, שמבחינה טכנולוגית זה מרשים תחשוב על מכונית שהקטינו את צריכת הדלק שלה ב30-40% בכמה שנים, לגיימר הממוצע זה לא מזיז אף אחת משתי ה*יצים

פורסם

פספסתם את הסיבה הגדולה יותר - אינטל משקיעה את מירב המאמצים בכניסה לשוק הנייד (סלולריים).

זה השוק שמתפתח הכי מהר היום, שוק בו היא נמצאת הרחק מאחור בארכיטקטורה (ARM שמקצה רשיונות למפתחות אחרות).

פורסם

מצד שני זה חוסך כסף לאנשים, בקצב הזה אשאר עם הi7-930 שלי עוד 6 שנים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים