עבור לתוכן

איטיות \ אי יציבות של חיבור האינטרנט

Featured Replies

פורסם

לא מזמן פתחתי תרד על איטיות :

http://hwzone.co.il/community/threads/541610-כבל-טלפון-גורם-לבעיות#.UyNhQenNtaQ

בסופו של דבר החלפתי כבל רשת לכבל של 10 מטר ואז כבל הטלפון קצר ולא אמור להוות בעיה - עד כאן בסדר.

בזמן האחרון אני מרגיש איטיות בגלישה אבל לא משהו קבוע , זה מתבטא בזה שסרטונים ביוטיוב מגמגמים לעיתים , אותו הסרטון יכול להתנגן רגע אחד באופן חלק ורגע לאחר מכן מתקשה לטעון מספיק מידע כדי לנגן רציף.

דפי אינטרנט רגע אחד עולים בשנייה ורגע אח"כ לא נטענים.

המחשב שלי יחסית נקי אני לא מבצע שום התקנה של שום דבר בלי לבדוק כל V פעמיים אני יודע בדיוק אילו תוכנות מותקנות אצלי וגם סריקות מראות שאני נקי מרוגלות או ווירוסים.

ראיתי את התרד הזה:

http://hwzone.co.il/community/threads/541730-איטיות-באינטרנט-יתכן-שהנתב-שלכם-משמש-כרגע-להתקפות#.UyNkVenNtaQ

אני לא מבין גדול אבל הבנתי שאם הכתובת הזו:

http://security.zensupport.co.uk/

מחזירה לי תשובה אז יש לי בעיה , והיא אכן מחזירה לי תשובה.

אני חושד שמה שמתואר בתרד הנ"ל קורה אצלי , מישהו יכול בבקשה להדריך אותי איך לסגור את הפרצה הזו?

עריכה:

בדיקות מהירות אינטרנט בזמן שאני מרגיש באיטיות מראות מהירויות של 1.5 - 4 מגה ביט לשנייה כאשר החבילה שלי היא 40 מגה.

כשהכול תקין אני רואה 30 מגה ביט לשנייה (כנראה שהמיקום הפיזי שלי מאפשר 30 ולא 40) , בכל מקרה כיבוי הנתב והדלקה מחדש מחזיר אותי למהירות תקינה אבל לפעמים אני מרגיש באיטיות חוזרת אחרי חצי שעה ולפעמים יום שלם אחרי הכיבוי הכל תקין.

פורסם
  • מחבר

(אני רואה שאחרי שערכתי זה לא מציג חצי מההודעה אז מצטער על הדאבל פשוט אניי חייב להסביר את עצמי.)

המשך להודעה הראשונה--->

אחרי שראיתי את התרד הנ"ל התחלתי לחשוד שזה מה שקורה אצלי וגורם לאיטיות , נתנו שם בשרשור כתובת שאם אתה מקבל ממנה תשובה אז זה אומר שהפרצה קיימת בנתב שלך (פורט פתוח לשאילתות מהעולם בגלל עצלנות של ספקית האינטרנט אם הבנתי נכון) , נכנסתי אל הכתובת הזו ואני אכן מקבל תשובה משמע הפורט המדובר פתוח אצלי.

מישהו יכול בבקשה להדריך אותי איך לסגור את הפורט המדובר?

עוד קצת מידע , בשבועיים האחרונים אני עושה בדיקות מהירות כמה פעמים ביום בשעות שונות דרך אתרים שונים , כאשר אני לא מרגיש איטיות אצלי הבדיקות מראות 30 מגה ביט שזה תקין (חבילה של 40 אבל המיקום הפיזי שלי כנראה מאפשר 30) בכל מקרה הבדיקה יציבה מאוד ז"א המחוג עומד על ה 30 מגה ביט לאורך כל הבדיקה ולא עולה ויורד בין 5 מגה ביט ל 30 מגה ביט - לזה אני קורא יציב.

אבל, כאשר אני מרגיש באיטיות הבדיקות או לא מסתיימות ז"א המחוג משחק בין 30 ל 1 אפילו וזה יכול להימשך 5-6 דקות אז אני יוצא מהבדיקה ולא מחכה , או שהבדיקה מסיימת אבל במהלך הבדיקה המהירות משחקת בין 1 ל 30 למשך כמה שניות הוא למעלה ולמשך כמה שניות הוא למטה - לזה אני קורה לא יציב.

ודבר אחרון כאשר אני מרגיש באיטיות אני פשוט מכבה את הנתב נותן לו איזה דקה שתיים ומדליק חזרה זה בד"כ נפתר מהאיטיות אבל היא חוזרת תמיד לפעמים אחרי חצי שעה ולפעמים רק יום למחרת , אין לי מושג איך שאילתה של מישהו שרוצה להעמיס על הנתב שלי עובדת בדיוק אבל (וזה רק ניחוש פרוע מאוד) אם זה מה שקורה אצלי כנראה שכיבוי הנתב מנתק את הקשר ביני לבין הנודניק שמספים אותו ועד שהוא לא מחדש את הקשר אני לא חווה בעיות.. שוב רק הימור אין לי באמת מושג.

מצטער על המגילה פשוט מנסה לספק כמה שיותר מידע.

פורסם

גם בספק האינטרנט מוגדר לך 40 ?

בדוק איתו שוב שאכן זה 40.

פורסם

תנסה להחליף לdns של גוגל בנתב, או של opendns צריך רישום

כך בחשבון שהם מנטרים לך את כל התעבורה

פורסם
  • מחבר

ivan ,

עד כמה שאני יודע הספק מוגדר כ 40 מגה אוודא את זה מולם מחר כדי לשלול.

none77 ,

מצטער על הבורות אבל איך אני מחליף dns? אני מכיר את התפריט של הנתב שלי איזה הגדרה אני אמור לחפש ולמה לשנות אותה?

אין לי בעיה שיתעדו את התעבורה שלי רק לצורך בדיקה אח"כ אני אחזיר חזרה , השאלה אם זה עובד תקין עם dns של גוגל אז מי אחראי על הבעיה עם ה dns שיש לי כרגע? (ספק , תשתית , הגדרות בנתב..)

ובכלל איך אני סוגר את הפורט שמתואר בתרד שצירפתי?

פורסם

מה הדגם של הנתב?

פורסם

בזמן שזה קורה תתחבר עם חייגן ל 1@1 ותבצע בדיקת מהירות, במידה וזה לא תקין יש לך בעיה בבזק.

פורסם
  • מחבר

none77 ,

הדגם הוא netgear vegn2610.

smartnetworks ,

אנסה ברגע שאתקל באיטיות. רק שאלה, אני שם 1@1 במקום השם משתמש שלי לאינטרנט (אם הבנתי אותך נכון) סיסמה זה גם 1@1 או שאין צורך בסיסמה וזה מתחבר ככה?

פורסם

אל תשנה שום דבר אחר

פורסם
  • מחבר

תודה , אנסה להחליף לdns של גוגל ולהשתמש בזמן הקרוב נראה אם אני נתקל שוב באיטיות.

אם אני לא נתקל באיטיות זה אומר שהdns שמוגדר אצלי כרגע הוא בעייתי? מי צריך לטפל בזה? (ספק , תשתית..)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים