עבור לתוכן

המלצות לשדרוג מחשב נוכחי לגיימינג ( לא כבד ) ב 3000 שקל בערך

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי כרגע מחשב לפי שנקנה לפני 3-4 שנים בערך.

מעבד : Intel® Core i5 CPU 750 @ 2.67GHz (4 CPUs), ~2.7GHz

לוח אם : גיגה בייט P55-US3L

זכרון : 4 ג'יגה של crucial DDR3

כרטיס מסך : נקנה לפני חודשיים : AMD Radeon R9 200 Series

מסך : די ישן אבל עדיין מתפקד בצורה מעולה Samsung T220P

מארז ותיק : Aurora 3D של גיגה גייט.

הקירור על המעבד איכותי ואני ממש לא זוכר של מי.

ספק : coolermaster

הארדיסק של WD BLUE 500 GB

ועוד הארדיסק שמשמש בתור גיבוי לתמונות סרטים וכו

לאיפה אפשר לשדרג את המפרט הזה ?!

אין לי מושג כי המון השתנה בשנים האחרונות והלכתי לאיבוד.

את המסך אני לא רוצה לשדרג. חשוב לי שקט. כי כרגע בזמן מאמץ המחשב קצת רועש. לצערי.

אני חייב לציין שהמחשב קצת כבד ולא ברור לי למה. אני כרגע משחק בעיקר דיאבלו 3.

בעתיד אני רוצה לשחק בוויצ'ר ומשחקים בסגנון.

אודה על כל עזרה או כיוון לגבי שדרוג.

פורסם
  • מחבר

עם מי צריך לשכב פה כדי לקבל תגובה ?

כל נושא אחר מגיבים ופעם בכמה שנים שאני מפרסם בקשה לעזרה, פשוט כלום.

פורסם

המעבד חזק לרוב המשחקים

http://hwzone.co.il/hardware/reviews/mb/Huge_CPU_Roundup_OCtober_2013

תשדרג זכרון וssd להאצה של המערכת בטעינת דברים לא שיפור fps

לגבי זה שלא ענו לך, הניסוח שלך בסדר זה שאתה מגיב כל כמה שנים אומר שלא זכרו את הפעם הקודמת לכן זה לא אישי, תבדוק את הקארמה שלך מול העולם

נערך על-ידי none77

פורסם

.

פורסם

אפשר יותר פרטים על הבעיה שנוכל לפתור אותה?

המחשב מתחיל להרעיש בזמן מאמץ? זו הבעיה היחידה? אתה מרגיש איטיות כלשהי, מספר פריימים נמוך או לחילופין אי יכולת להריץ משהו בהגדרות שאתה רוצה?

כי למען האמת לפי המפרט יש לך אחלה מערכת. להוסיף עוד זכרון זה טוב למשחקים אך לא סביר שמזה הבעיה..

המחשב התחיל להרעיש לאחרונה או שפשוט אתה רוצה יותר שקט מעכשיו?

יותר פרטים בקיצור

פורסם
  • מחבר

בזמן משחק בדיאבלו יש רעש יותר חזק מהרגיל כי אני יודע שהמערכת מתאמצת יותר. אבל לפעמים יש כמו דיליי בכל מיני פעולות כמו גלישה ברשת או מהרגע שאני מקליק על האייקון ועד הרגע שקורה משהו. לי זה נראה איטי מאוד. השאלה היא האם עוד זכרון ישפר משמעותית או שכונן SSD באמת יותר טוב מההארדיסק הנוכחי שלי.

והאם מארז חדש יכול לפתור לי את בעיית הרעש ? כי אני מחפש יותר שקט גם כשהמערכת מתאמצת.

פורסם

מעבד - אין אפשרות לשדרג מכמה סיבות:

א. אין טעם - מדובר במעבד דיי טוב.

ב. לא מייצרים מעבדים לסוקט 1156 (זה הדור הראשון של מעבדי ה Core i ואנחנו כבר בדור הרביעי).

לוח - כמו עם המעבד, אין ממש טעם להחליף מכיוון שיהיה קשה להשיג לוח לסוקט 1156, וכל עוד הוא תקין ועונה לצרכים שלך (יש לך מספיק חיבור SATA, USB וכד') גם אין ממש טעם להחליפו.

זיכרון - רצוי שיהיה לך 8GB לפחות, אז זו נקודה אפשרית לשידרוג. רק תשתדל שהזיכרון החדש, אם אתה קונה, יהיה כמה שיותר זהה למודול (או המודולים) הקיימים. כמובן שיש לבדוק כמה מודולי זיכרון מותקנים כרגע, כדי שלא יווצר מצב שבו תקנה זיכרון חדש ואז יתברר שאין לך מקום להתקינו.

דיסק קשיח - יש לך שניים כרגע, אז אם אתה לא במצוקת מקום והדיסקים תקינים אין טעם להוסיף עוד אחד. מה שכן אפשר להוסיף הוא כונן SSD ולהתקין עליו את מערכת ההפעלה ואת התוכנות שנמצאות בשימוש קבוע. הדבר ישפר לך את זמני הטעינה ויגרום לך להרגיש כאילו מדובר במחשב חדש. הכונן המומלץ כיום הוא ה 840 מסדרת EVO של Samsung, בד"כ בנפח של 120GB או 250GB (תלוי בתקציב ובדרישות).

כרטיס מסך - לא רשמת איזה דגם מדוייק קנית אלא רק את המשפחה, אבל זה לא משנה - אני לא מאמין שתרצה כרטיס מסך חדש גם ככה כרגע.

נשארנו עם מארז, ספק כח וקירור למעבד (לא כתבת את דגם הספק והקירור למעבד). אני לא ממש מכיר את המארז שלך, אבל אם אתה רוצה שקט מוחלט, אפשר להחליף את כולם בגירסאות שקטות.

בקיצור, בכ-1500 ש"ח אתה יכול להוסיף/לשדרג את הרכיבים הנ"ל. הנה מפרט לדוגמא שייתן לך כיוון לשידרוג:

plonter_logo.png

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

זכרונות - DDR3 - לנייח

AM2U16BC4P2-2 - ADATA - 4GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V - Premier Series...

כמות: - 1 - 188/184

דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - SATA

MZ-7TE120BW - Samsung - 120GB Samsung 840 EVO - 2.5 inch - SATA3 6GB - 7mm - 540/410 MB/s Retail...

כמות: - 1 - 443/434

מארזי מחשב - ATX מארז

P100 - Antec - P100 Advanced Super Mid Tower - 2x USB3.0 and 2 x USB2.0 ports - 2x 5.25 inch tool-less drive bays -...

כמות: - 1 - 378/370

ספקי כח - ATX

SS-650RT - Seasonic - 650W - 80 PLUS Gold certified - 120mm Super low noise fan - Active PFC - Short circuit, over voltage...

כמות: - 1 - 395/387

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

UCACO-FI11001-CSA01 - Arctic - Arctic Freezer i11...

כמות: - 1 - 125/122

1529.00 / 1498

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=1339

סביר להניח שלא תרצה את כל הרכיבים שברשימה, ובפרט לא את הקירור למעבד או/ו המארז. כמו כן אני רוצה לציין שהספק הוא כנראה קצת מוגזם וסביר להניח שניתן לקחת ספק קצת חלש יותר בכ-300 ש"ח, אבל אני יוצא מנקודת הנחה שכרטיס המסך שלך הוא הכי חזק מבין כל הדגמים בסידרה (במקרה זה - R9 290X) ולכן דורש כמה שיותר הספק.

הערה - אם אתה מחליף מארז, יש לבדוק שכרטיס המסך שלך מתאים לו מבחינת הגודל.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

זאת תגובה מעולה !!! :)

עזרת לי מאוד ופתרת לי כל את הדילמות וההתלבטויות.

עכשיו אני יודע מה הכיוון !

תודה רבה :)

פורסם

יכול להיות שהספק אוברקיל ואולי אפשר לחסוך עד כ130-150₪, איזה כרטיס בדיוק יש לך?

כמו כן איזה ספק יש ברשותך כרגע? דגם מדוייק.

פורסם

אוי אוי אוי .. עם כל הכבוד samlul ... פותח הדיון לא צריך יותר מתוספת של סטיק נוסף של 4GB או במילים אחרות שדרוג ל 8GB .. וכונן SSD - אם באמת אתה רוצה מהירות ..

ולגבי שאר המחשב אתה מסודר!.. מחשב מעולה ! אמרת כרטיס מסידרת 200 R9 ? בטח 270 או צפונה .. חבל להשקיע חבל על הכסף לא יצא מזה דבר , שלא נדבר על זה שגם אם אתה נשאר עם ה T220 שהרזולוציה שם 1680 .. יהווה צוואר בקבוק רציני , ככה שלא ממש רצוי לעשות את זה ..לגבי השקט .. תקנה מאוררים שקטים מחברה מוכרת .. לפי דעתי לא צריך יותר מידי מאוררים גם - מספיק 1 גדול 120ממ שמכניס אוויר מכיון ה HDD , אחורי 120 מוציא אוויר , צידי בדלת המארז ( אם יש כזה ) שיכניס גם כן .. וזהו לא צריך להישתגע .. לגבי הספק - מיותר , אלה אם כן הספק שלך באמת חלש או גוסס ... בקיצור תחסוך כאב ראש וכסף ותקנה את מה שאתה באמת צריך ! בהצלחה !

נערך על-ידי bagetrek

פורסם

שיהיה ברור - מה שאני הצעתי זה המקסימום/מקרה הקצה. בפועל שיפור בביצועים הוא אולי יראה עם תוספת הזיכרון וכונן ה SSD (וגם זה - רק בזמני הטעינה). הספק, המארז והקירור למעבד - אך ורק בכדי שיהיה לו שקט (הוא ציין שכרגע רועש לו מדיי), והם לא ישפיעו בכלל על הביצועים. מכאן שכל שיפור למחשב לא אמור לעלות על 1500 ש"ח במקרה הקיצוני.

פורסם
  • מחבר

זה הכרטיס שקניתי לפני חודשיים בערך:

כרטיס מסך Gigabyte Radeon R9 270X OC 2GB GDDR5 2xDVI

HDMI DP PCI-E

קניתי אותו כי הקודם היה 5850HD . והמאוור שלו התחיל להרעיש.

הכרטיס הזה אמור לשרת אותי לתקופה של שנתיים +++

ואני חושב שאני יוסיף יותר זכרון יחליף לכונן SSD ויבצע מקצה שיפורים למארז מבחינת מאווררים וכו

נערך על-ידי GodLike

פורסם

כמו שחשדתי, הספק שהוצע הוא אוברקיל רציני לכרטיס שכזה, מה דגם הספק שברשותך?

פורסם
  • מחבר

אני לא זוכר את הדגם אבל אני יודע שזה של חברת coolermaster ובזמנו הוא עלה לי איזה 500 שקל. זה היה הרבה בזמנו.

פורסם

תבדוק בבקשה את הדגם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים