עבור לתוכן

מפרט למחשב גיימינג ורב-תכליתי עד 4000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום, המחשב הישן שלי התחיל קצת לעשות פדיחות לאחרונה וכבר עברו איזה 5-6 שנים מאז שקניתי אותו, ועכשיו שאני משתחרר ומתכוון לעבוד חשבתי לשלוף איזשהו חיסכון שהיה לי ולהתפנק במחשב חדש.

quote_icon1.png

1. התקציב הוא עד 3500 ש"ח.

א) מעדיף לחסוך כמה שיותר שיעלה אפילו פחות מהתקציב (קראו בהמשך)

ב) 4000 זו החריגה, אין יותר מזה. גם לא רואה סיבה שיגיע לסכום כזה.

2. סרטים, אינטרנט וגיימינג.

ב) אססינס קריד, דרגון אייג', ביושוק. משחקים עדכניים. כרגע ברזולוציה של 1050X1680 עם מסך 22", אבל ייתכן שאקנה מסך חדש שאיתו תעלה גם הרזולוציה. מעדיף הגדרות גרפיות כמה שיותר גבוהות, אבל כל עוד זה במסגרת התקציב.

3. אין צורך בציוד היקפי.

4. יש כמה רכיבים שיתכן ואין צורך, קראו בהמשך.

5. שקט מאוד חשוב (9-10) אבל אני לא חושב שזו בעיה ממש במחשבים של היום.

6. לא מתכנן OC

7. יש צורך במערכת הפעלה (אני מניח שווינדוס 7 הכי עדיפה) ויש צורך גם להרכיב את המחשב בחנות.

8. מעדיף לרכוש את המחשב באיזור המרכז, אם אפשר ראשון לציון.

9. מאוד חשוב - אני זקוק לנפח גדול, משהו כמו 2-3TB. מעדיף מאוד שיהיו 2 חיבורי אודיו, או שלפחות החיבור יהיה מקדימה שיהיה נוח להחליף בין רמקולים לאוזניות.

10. לא רואה שדרוג בעתיד.

טוב אחרי שסיימנו עם הנוהל הרגיל אני רוצה להרחיב טיפה בנוגע למחשב הנוכחי שלי ולדעת האם אפשרי לעשות מניפולציות כלשהן על מנת לחסוך קצת כסף. אז ככה יש לי במחשב כבר הארדיסק של 1TB, שני כרטיסים של 2GB RAM, צורב ומארז של NZXT שרק צריך לנקות מאבק. נראה לי קצת חבל לזרוק את הנ"ל שכן הבלאי שלהם פחות משמעותי משל כרטיס המסך או של המעבד (חוץ מההארדיסק שאני רוצה לשמור גם בגלל התוכן וגם כי זה יקר). כך שלמעשה קיימת האפשרות לנצל את החלקים הללו בבניית המחשב החדש ואכן אעדיף אם יעשה כך. לכל הפחות, החלק שהכי אעדיף לשמור הוא ההארדיסק.

:smile1:

נערך על-ידי alon332

פורסם

מה הדגם של המארז?

פורסם
  • מחבר

חח כבר שכחתי, מסתבר שזה apollo, לפחות בתמונות זה נראה כמו שלי.

פורסם

איזה מחשב יש לך כרגע, ובפרט - האם הזיכרון הוא DDR2 או DDR3?

אם הזיכרון הוא DDR2, לא תוכל להשתמש בו במחשב החדש. למעשה, גם אם הוא DDR3, בהתחשב בתקציב שלך, סביר להניח שתקנה לוח בעל 2 חריצי הרחבה לזיכרון, מה שיגביל אותך ל 4GB זיכרון בסה"כ (כי יש לך 2X2GB זיכרון). לכן יהיה עדיף לקחת כבר מודול אחד של 8GB זיכרון במקום ולהשאיר אפשרות לשידרוג בעתיד.

הנה מפרט שאולי יתאים לך, ללא מארז, דיסק קשיח או כונן SSD:

plonter_logo.png

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601464707 - Intel - i5-4570 Quad core CPU - LGA1150 - 3.2 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600...

כמות: - 1 - 839/822

לוחות אם - Intel LGA1150

GA-H81M-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphi...

כמות: - 1 - 280/274

זכרונות - DDR3 - לנייח

AM2U16BC8R2-B - ADATA - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V - Premier Series...

כמות: - 1 - 345/338

כרטיסי מסך - ATI PCIe

R9-280X-TDFD - XFX - R9-280X 3GB 384-Bit GDDR5 - Radeon DD...

כמות: - 1 - 1498/1468

ספקי כח - ATX

SS-650RT - Seasonic - 650W - 80 PLUS Gold certified - 120mm Super low noise fan - Active PFC - Short circuit, over voltage...

כמות: - 1 - 397/389

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

UCACO-FI11001-CSA01 - Arctic - Arctic Freezer i11...

כמות: - 1 - 126/123

מערכות הפעלה - Windows 7

GFC-02021 - Microsoft - Windows7 Home Premium SP1 32-bit English OEM DVD...

כמות: - 1 - 324/318

3809.00 / 3733

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=1101

כמה הערות:

1. בקשר לספק כח - הספק הנ"ל הוא כנראה מוגזם, אבל רשמית, היצרן ממליץ על ספק כח של 750W (ראה כאן). למעשה, סביר להניח שגם ה-S12II-520 של Seasonic, שעולה פחות מ-300 ש"ח, יספיק לך אבל לא רציתי לקחת את הסיכון.

2. אם התקציב בעייתי, אתה יכול לרדת בכרטיס המסך לכרטיס כזה, שעולה כחצי המחיר, ואז אתה יכול בוודאות לקחת ספק כח בעל הספק קטן יותר.

3. אם הזיכרון שלך הוא בכל זאת DDR3 ואתה ממש חייב לחסוך, אתה יכול להשתמש בזיכרון שלך ולחסוך בסביבות ה-300 ש"ח.

4. אני לא בטוח עד כמה המארז שלך הוא מתאים לרמת השקט שביקשת (לי יש אותו ואני מרוצה ממנו, אבל יש מארזים שמיועדים לשקט).

5. לא הכנסתי דיסק קשיח למפרט וגם לא מארז, למרות שציינת את זה בנקודה 9, כי בהמשך כתבת שיש לך כבר מארז ודיסק קשיח. הוספת רכיבים כאלו, תוך שמירה על מסגרת התקציב, תדרוש החלפת המעבד באחד זול יותר, כמו ה Core i3-4130 או כאמור - ירידה בכרטיס המסך.

נערך על-ידי smalul

פורסם

המארז שלך רחוק מלהיות ברמת שקט 9-10 והוא מיושן והייתי ממליץ להחליפו, במיוחד במערכת חדשה שתכלול כרטיס מסך חמים שכזה.

מארז שבו הספק יושב למעלה היכן שמתאסף האוויר החם הכלוא ואין בו אפילו מאוורר אחד בגג המארז, הוא מתכון להרס מהיר של הספק.

הספק פשוט יאכל את כל האוויר החם שיעלה מעלה ובכך תקצר את חייו מהר הרבה יותר ולא משנה כמה איכותי הוא יהיה.

בקיצור, המארז שברשותך הוא מארז מיושן שלא מתאים למערכות היום, תוכל לשקול מארזים מאווררים מאוד וגם כאלו מבודדי רעשים,רק קח בחשבון

שלרמת שקט 10 לעולם לא תגיע כל עוד ישנם חלקים נעים במערכת.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות.

טוב אז חיטטתי קצת וזה המחשב שיש לי כרגע:

לוח אם - GA-MA770-UD3 של GIGABYTE אם אני לא טועה.

מעבד - AMD Phenom II X3 720 Processor, 2812 MHz

כרטיס מסך - ATI Radeon HD 4800 Series אם אני זוכר נכון אז 4870

2 כרטיסי זיכרון 2GB DDR2 של ADATA

אלה החלקים הרלוונטים אני מאמין.

אני באמת אעדיף לצמצם בתקציב הכ. מסך (במיוחד שזה מוריד גם את הספק) ולהשקיע בהארדיסק שכן אני מוצא את עצמי יותר פעמים תקוע עם בעיות של נפח מבעיות של גרפיקה.

בנוגע למארז ולשקט - אם כך כנראה ש-10 בשבילי זה לא ה-10 שמקובל פה, כי אני יושב עכשיו, המחשב כ-10 ס"מ מהראש שלי ואני לא שומע כלום. לאחרונה הוא עושה מדי פעם כמה חרחורים אבל חוץ מזה אני די מרוצה, אבל יתכן שזה בגלל שהחומרה ישנה והוא מתאים לה. בכל מקרה, אני לא פוסל קניית מארז חדש, במיוחד שזה גם נותן לי את האפשרות למכור את המחשב הנוכחי כמו שהוא ולא לחפש למכור חלקים.

פורסם

אתה לא יכול להשתמש בזיכרון הקיים.

הנה מפרט ב-3500 ש"ח שלא כולל מארז או כונן אופטי.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪895

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer i11

כמות: 1 - מחיר: ₪135

לוח אם:

Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3

כמות: 1 - מחיר: ₪284

ספק כוח:

Seasonic PSU S12II-520W Active PFC 80+ BULK

כמות: 1 - מחיר: ₪288

זיכרון:

Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪330

כרטיס מסך:

Sapphire 7870 2GB GDDR5 GHZ

כמות: 1 - מחיר: ₪750

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪424

תוכנות:

Microsoft Windows 7 Home Premium English 32BIT - בקניית מחשב

כמות: 1 - מחיר: ₪328

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪3434

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3366 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/t25mg48u

כמו שאמרתי, לי אישית יש את מארז ה Apollo של NZXT, ומייד כשקניתי אותו (לפני כ-7 שנים) הוספתי לו מאוורר 120 מ"מ של AC וחיברתי אותו לצד האחורי של המארז (את המאוורר שהיה מותקן שם העברתי לקידמת המארז, שישאב אוויר פנימה). מבחינת הטמפרטורה והשקט אני דיי מרוצה (למרות שגם אצלי התחילו לאחרונה רעשים מוזרים שלא הצלחתי לאתר את מקורם, למרות שפירקתי את כל המחשב ושימנתי את כל המאווררים), אבל יש לזכור שמדובר בחומרה שרובה בת כ-7 שנים. אם אתה ממש רוצה מארז שקט, יש את הבאנדל הזה NANOXIA Deep Silence 1 + FSP RAIDER 650W, שכולל גם ספק כח חדש, אבל הוא עולה 850 ש"ח. כמובן שאתה יכול לקנות רק את המארז בנפרד או מארז אחר, כמו ה Fractal Design Arc Mini R2 (ראה ביקורת שלו כאן, למרות שאין בדיקת של עוצמת הרעש שלו במהלך העבודה).

נערך על-ידי smalul

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

סליחה על ההקפצה אבל זה נראה לי עדיף על לפתוח נושא חדש, יש באפשרותי לקנות את המחשב הבא יד שניה (נקנה לפני שנה וחצי) במסגרת התקציב:

מעבד i7 2600K 4.3GHz OC

כרטיס מסך Gigabyte GTX 670 2GB OC

לוח אם MSI Z77A-G43

מארז Fractal Design 3000 עם שלושה מאווררים

קירור Scythe Mugen 3

זיכרון 8 ג'יגה

ספק כוח Seasonic 620W

קשיח Seagate 2TB 7200 Sata3

SSD Crucial M 128GB

האם כדאי? ואם אפשר לפרט למה כן/לא.

נערך על-ידי alon332

פורסם

אם 3.5K אז זה בסדר (במידה ויש עדיין אחריות, אמור להיות)

אם 4K אז לא.

פורסם
  • מחבר

יש אחריות ויש קבלה.

אבל למה בעצם זה ככה? הרי המחשב הזה על הנייר יותר טוב מרוב המחשבים שהביאו לי פה, והוא עוד כולל חלקים נוספים כמו מארז (עם 2 צורבים), קירור, SSD, כונן 2TB ומערכת הפעלה מותקנת ובזמנו הוא עלה בסביבות ה-7. הבלאי באמת מוריד כל כך את הערך או שפשוט כך נהוג?

פורסם

עולם המחשבים מחדש במהירות שיא וערכם של מוצרים יורד בלי שום קשר לבלאי.

גם רכב שאתה מוציא מהחברה כחדש, אם תמכור אותו יום אחרי תצטרך לוותר על כ-30 אחוז לפחות.

פורסם
  • מחבר

אז זהו, זה עניין של עיקרון "יד שניה מוריד X אחוזים" ולא באמת בלאי. זאת אומרת שמבחינת ביצועים יכול להיות שהמחשב שקול למחשב ב-5000 כיום אבל בגלל שהוא יד שניה הוא לא שווה 5000.

פורסם

ענית לעצמך על השאלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים