עבור לתוכן

עזרה בהרכבת מפרט לעריכה גרפית (10K) תודה לעוזרים

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? - 10,000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא צריך לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא, אם ההבדל מאוד משמעותי, עד 1,000 ₪.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר תוכנת AVID Media Composer 7

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג.

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע FHD

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא צריך מסך.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8-9

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, WIN 8PRO

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). למיטב הבנתי תוכנת AVID מחייבת כרטיס מסך מסדרת NVIDIA QUADRO

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אופק שדרוג יהיה נחמד, לא חובה.

הכנתי מפרט, אשמח לשמוע את דעתכם עליו ובמיוחד:

1. האם הלוח אם מספיק טוב?

2. כמה קריטי שהזכרונות הם CL11?

לא הצלחתי להעתיק את המפרט בלי שהוא מתחרבש, אז אני מצרף קישור:

https://1pc.co.il/buildcompview.aspx?c13=3676,&c14=500,&c15=4285,&c16=3078,&c17=3950,3950,&c19=4091,4091,4091,&c20=3977,&c21=3349,&c22=3861,&c23=777,&c31=2436,&&p=false

וגם קובץ PDF שמכיל את אותו המפרט

שוב, תודה לעוזרים

פורסם

לפי תחנות העבודה באתר שלהם התוכנה חובבת xeon,

אופציה לעבור לתושבת 2011 עם מעבד 6 ליבות וזכרון מרובע ולרדת בכרטיס מסך, לא יודע מה עדיף, core 3000 זה לא מארז משתיק, ממליץ או 16 או 32 זכרון כדי להיות בערוץ כפול

מפרט אפשרי לא סגור שהוא עדיף על שלך אני מעריך שזה תלוי בשימושים בתוכנה

מעבד:

Intel Core i7 4930K 3.4Ghz Tray LGA2011

כמות: 1 - מחיר: ₪2870

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

כמות: 1 - מחיר: ₪194

לוח אם:

Gigabyte GA-X79-UP4 Socket 2011

כמות: 1 - מחיר: ₪1140

מארז:

באנדל NANOXIA Deep Silence 1 + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪850

זיכרון:

Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 4 - מחיר: ₪330

כרטיס מסך:

QUADRO PNY K2000 2GB GDDR5

כמות: 1 - מחיר: ₪2123

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 250GB SATA3 2.5 inch - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪830

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪428

כונן אופטי:

Lite-On Phillips DVD-RW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪97

תוכנות:

Microsoft Windows 8 Pro English/Hebrew 32/64 - בקניית מחשב חדש בלבד - נא לציין שפת ממשק בעת הזמנה

כמות: 1 - מחיר: ₪565

הרכבה:

ללא הרכבה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪10417

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 10209 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/dk9aqswr

פורסם

לפי האתר שלהם הם לא מחייבים בכלל QUADRO ובתקציב כזה ה QUADRO שתוכל להביא לא שווה. עדיף לקחת GTX780 שיעשה עבודה פי כמה יותר טובה מקואדרו כזה.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל מי שהגיב ועל מפרטים.

אני חושב שכמו ש- NONE77 הציע והמפרט ש- KAKADU הפנה אליו, יכול להיות שמרובע ליבות לא מספיק ועדיף ללכת על המשושה.

לגבי ההערה של SUNJ , הלוואי, לפי האתר שלהם (תחת הלשונית TECH SPECS) ולפי בירורים שעשיתי, התוכנה עובדת רק עם קוודרו ולא תעבוד עם ה- GTX780. ראו קישור:

http://www.avid.com/US/products/Media-Composer#specifications

אני אשמח אם מישהו יתקן אותי לגבי העובדה שחייבים להשתמש בקוודרו ולא ב- GEFORCE ויפנה אותי לאיזה אסמכתא בעניין.

פורסם

AVID זה קסאון

AVID זה קווטרו

זיכרון מינימום 16

והמארז לא נראה לי ממליץ לבדוק COOLER MASTER HAF

פורסם
  • מחבר

מיכאל,

ה- I7 4930K (משושה ליבות) לא יחזיק AVID?

פורסם

ELAD ,האם המחשב מיועד לעבודה אינטנסיבית ולצרכי פרנסה?,אם כן תיקח משושה ליבות אתה תראה זמני טרנסקוד וזמני רנדור קצרים יותר מאשר מרובע ליבות וזמן=כסף,בשילוב עם תוכנות אחרות אתה כן תצטרך את כוח העיבוד,וזה מכסה אותך לאופק שדרוג רחוק יותר ממעבד מרובה ליבות)

כמו כן האם קשיח אחד לעבודה מספיק?לעבודה על חומרים "כבדים" עם הרבה שכבות וידאו כדאי לחשוב על מערך רייד,בכל מקרה רצוי קשיח נפרד לרנדורים+אקספורטים אם לא אתה תיתקל בצוואר בקבוק בזמן הרנדור/אקספורט,האם יש עבודה על פרוייקטים נוספים במקביל?

אבל אם מדובר במפרט לצרכי תחביב/לימודים אז אפשר להשאר עם מרובה ליבות ולרדת בתקציב.

אותו דבר לגבי מינימום זכרון-16GB זה המינימום שאביד דורשים,32GB זה אם אתה משתמש בתוכנות נוספות ברקע/או מבצע פעולות טרנסקוד ברקע,שזה אחת מהתכונות החדשול של גירסה 7 שמאפשרת לך להמשילך לעבוד בזמן שאתה מטרנסקד ולא תופס לך את העמדה כמו בעבר)

שני הסנט שלי על GTX - אני משתמש בGTX570 בן 3 שנים,מבחינת תאימות לא נתקלתי בבעיות ,אביד נשען יותר על כוח המעבד מאשר על הכרטיס הגרפי,ביחס תועלת מחיר מול עלות- GTX ייתן לך יותר תמורה עבור הכסף שלך - אני כן שומע ממשתמשים של קוואדרו שיש אפקטים מסויימים שמתנגנים בריל טיים ולא דורשים רנדור קודם לכן) אבל כרטיסים כאלה מתחילים ב2000 שח א ב ל יותר חלשים בכוח העיבוד שלהם ברנדורים,הכרטיסים החזקים יותר שמשתווים בכוח העיבוד לכרטיס GTX של 2000 שח מתחילים ב6000 שח.

בעבר,זה היה נכון שאביד לא עבד יפה עם GTX,ואז ההמלצה הייתה על קוואטרו,או קנפוג מחדש של הדרייבר שהאביד יחשוב שהGTX הוא קוואטרו,היום המצב כבר שונה,העניין שאביד אוהבים את הדרישות מערכת שלהם שיכללו קוואטרו,כי עמדות כאלו עברו "הכשרה" מלאה מצידם ומבטיחים תאימות מלאה עם התוכנה,אם אתה לא אולפן פוסט או שיש לך כיס ממש עמוק אין סיבהלהוציא כל כך הרבה כסף.

פורסם

הייתי הולך קצת אחרת, ברשותכם.

את כרטיס המסך הייתי משנה כיוון שכרטיסי קואדרו מתחת לאיזור 4K לפי דיווחים לא ממש מספקים את הסחורה, ניתן לקחת כרטיס חזק עם נפח כפול של זיכרון גרפי, כמו כן שני כוננים קשיחים שיעבדו במערך רייד 0 ובכך תאיץ את פעולתם, בנוסף הייתי ממליץ לך לחזסוך וללכת על גרסת ה-Premium 64 bit 8.1 שנמכרת ב-TMS, היא תומכת עד 128 גיגה RAM שלא כמו בחלונות 7 עד 16 גיגה, כמו כן היא מגיע כבר עם העדכון של 8.1 וחוסכת ממך בין שעה- שעתיים של התקנת חלונות 8 ולאחר מכן הורדת העדכון והתקנתו.

אם אין לך צורך בתכונות של PRO שמיועד לעסקים, תכונות כמו השתלטות מרחוק, קח את ה-Premium.

[h=2]Physical Memory Limits: Windows 8[/h]The following table specifies the limits on physical memory for Windows 8.

[TABLE=width: 742]

[TR]

[TH=bgcolor: inherit]Version[/TH]

[TH=bgcolor: inherit]Limit on X86[/TH]

[TH=bgcolor: inherit]Limit on X64[/TH]

[/TR]

[TR]

[TD]Windows 8 Enterprise[/TD]

[TD]4 GB

[/TD]

[TD]512 GB

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Windows 8 Professional[/TD]

[TD]4 GB

[/TD]

[TD]512 GB

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Windows 8[/TD]

[TD]4 GB

[/TD]

[TD]128 GB

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i7 4930K 3.4Ghz Tray LGA2011

כמות: 1 - מחיר: ₪2870

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

כמות: 1 - מחיר: ₪194

לוח אם:

Gigabyte GA-X79-UP4 Socket 2011

כמות: 1 - מחיר: ₪1140

מארז:

באנדל NANOXIA Deep Silence 1 + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪850

זיכרון:

Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 4 - מחיר: ₪330

כרטיס מסך:

MSI GTX770 4G DDR5 Twin Frozr - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪1799

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 250GB SATA3 2.5 inch - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪830

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

כמות: 2 - מחיר: ₪428

כונן אופטי:

Lite-On Phillips DVD-RW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪97

תוכנות:

Windows 8.1 Premium English 64bit - בקניית מחשב בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪329

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪10285

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 10080 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/38lmvbgn

פורסם
  • מחבר

אני אסביר את הקושי שלי,

המשב מיועד לאחי, שהינו סטודנט בשנה שלישית ללימודי קולנוע, עוסק וכנראה יעסוק בעריכה גרפית. הוא לא מבין כלום, אבל ממש כלום, במחשבים וגם קצת מעופף.

אני לעומת זאת, כן מבין במחשבים, אבל לא מכיר את התחום של עריכה גרפית והניואנסים שלו.

לכן, קשה לי לרכיב מפרט. אני לא יודע מה MUST ומה NICE TO HAVE.

לדוג' גרסת הווינדוס, עידן המליץ על הום פרימיום (וסיפק נימוק הגיוני) ובאתר של התוכנה רשום שדרושה גרסת הפרו.

אני מקווה שזה מסביר את הבעיה שלי ואודה לכל מי שיוכל לעשות לי סדר הדברים.

פורסם

לא שראיתי אבל אני מניח שרשום גרסת פרו והתכוונו למערכת חלונות 7, שם להום פרימיום היתה תמיכה עד 16 גיגה.

בחלונות 8 הום פרימיום תומכת עד 128 גיגה.

שורה תחתונה נראה לי שהכוונה היא רק לתמיכה בכמות זיכרון.

פורסם

Elad,תילך על המפרט של idanmal,

http://www.tms.co.il/preview/spec/38lmvbgn

השינוי היחיד שהייתי עושה זה במקום לעשות רייד 0 משני הקשיחים במפרט - תייעד אחד לחומרי גלם ואת השני ככונן רנדורים /אקספורטים(אני לא יודע מה החומרי גלם שהוא יעבוד עליהם אבל רייד0 יתכן וזה אוברקיל בשלב זה ותמיד אפשר לעשות אחר כך),זה מפרט מאוד חזק,שיכול לשמש גם לעבודות אינטנסיביות/למטרות פרנסה מעבר ללימודים.

אלמאלא לא היית מציין שלא צריך לחסוך מטווח ה10K או שבעל המחשב היה יודע אם מדובר במחשב ללימודים או למטרות פרנסה בעתיד אז הייתי מייעץ לרדת למרובה ליבה ופחות זיכרון,אבל מכיוון שזו לא בעייה כאן,אז לך על המפרט הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם,

עזרתם לי מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים