עבור לתוכן

בעיה עם הדיסק הקשיח

Featured Replies

פורסם

אז ככה, הכל התחיל כשוינדוס 7 שלי הודיע לי שהוא לא חוקי,

החלטתי לפרמט ולהתקין אחד אחר. (ניסיתי מלא גירסאות שונות)

בכולן ההתקנה התבצעה ממש ממש לאט ולא תמיד הגיעה לסוף, וגם אם כן המערכת עצמה לא זזה.

אז כן שיחקתי עם ההגדות של הBIOS.. וגם איפסתי אותם.. כלום לא עזר

אז עשיתי להארדיסק ניקוי דרך DISKPART... בהתחלה רק clean

אחרי זה clean all

וגם זה לא ממש עוזר.

בגדול יש לי הארדיסק של WD - דגם WD10ezex

1TB

והוא מתנהג לפי מצב רוח, לפעמים בDISKPART הוא נותן לי לעשות מחיצות חדשות, ולפעמים לא.

רושם לי I\O ERROR

המצב הכי טוב שהצלחתי להגיע זה ליצור מחיצה אחת ל SYSTEM - 100MB

עוד מחיצה של 200GB

ומחיצה שלישית של כל שאר הנפח... (בערך 750GB)

הצלחתי לפרמט את 2 הראשונות, את השלישית הוא לא נתן לי.

בקיצור לא יודע מה לעשות עם זה... (כמובן שאם ממש אין ברירה, אז אפשר לקנות הארדיסק חדש... אבל אני רוצה לסדר את זה שיש לי...)

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

כרגע זה נראה כמו בעיה בדיסק הקשיח, אבל אי אפשר לשלול בעיה בכבל המידע או בלוח (בבקר ה SATA).

תריץ MHDD על הדיסק הקשיח ותראה מה מצבו (ניתן למצוא את MHDD ב Hiren's BootCD וב UBCD). כמו כן תמיד מומלץ להריץ את תוכנת הבדיקה של יצרן הדיסק הקשיח ולראות מה היא מגלה.

אגב - תבדוק אם יש לך אחריות על הדיסק הקשיח (בד"כ יש לפחות שנתיים אחריות על דיסקים קשיחים), כך שבמקרה הצורך תוכל להחליפו במקום לקנות חדש.

פורסם
  • מחבר

לגבי הכבל בדקתי, ניסיתי כבל שעובד.

עשיתי עכשיו את ה MHDD.. וזה מצא לי סקטור פגום.. ולא המשיך את הבדיקה עד הסוף.

מה אפשר לעשות עם זה?

פורסם

מה זאת אומרת "לא המשיך את הבדיקה עד הסוף"? איזו שגיאה אתה מקבל?

בכל מקרה, התוכנה מצאה שגיאה בדיסק הקשיח, אז כנראה שהוא לא תקין. תמיד קיימת האפשרות שהבעיה היא בלוח/בבקר ה SATA, והדרך היחידה לבדוק את זה היא לנסות את הדיסק הקשיח במחשב אחר ולראות אם מתגלה אותה השגיאה. כפי שזה נשמע, כדאי שתגבה את כל המידע החשוב שיש לך על הדיסק ותחליף אותו (שוב - תבדוק אם יש עדיין אחריות עליו).

פורסם
  • מחבר
Photo_27_02_14_15_43_29.jpgזה מה שהיה על המסך.... וזה המשיך ככה עוד שורה של סימני קריאה.. ואז פשוט כיביתי אותו.
פורסם

חוץ מלבדוק את הדיסק הקשיח במחשב אחר בכדי לשלול בעיה בלוח (בבקר ה SATA), אני לא רואה מה עוד ניתן לעשות - נראה כי הדיסק הקשיח שלך לא תקין. תבדוק את מצב האחריות שלו.

אגב, מה אומרת התוכנה של WD?

פורסם
  • מחבר

לא יודע.. לא מצאתי שום תוכנה של WD.

בקשר לאחריות כרגע אין לי איך לבדוק.. רק שבוע הבא אדע...

נגיד ויש לי.. שום דבר מהדברים שעשיתי לא מבטל את האחריות במקרה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים