עבור לתוכן

צריך המלצה לדיסק-און-קי - פרטים בגוף ההודעה

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני צריך המלצה לדיסק און קי שיהיה רב תכליתי ויאפשר לי להשתמש בו כ-bootable drive להתקנת מערכת הפעלה ולהעברת קבצים בין מחשבים או לטלוויזיה. בנוסף, כשימוש משני ובונוס נחמד יהיה אם יהיה מהיר מספיק כדי לתמוך בReadyBoost.

התקציב שלי הוא אזור ה-100 שקל, עם חריגה לכל היותר ל-200 והקנייה היא מאייבורי (אני מאמין שאיביי זה סוג של חתול בשק).

המטרה היא לנסות לחסוך ולא להגזים, אך גם לא להתקע עם גרוטאה סינית עם נפח פיקטיבי וביצועים זוחלים.

בהתחלה חשבתי על SanDisk Cruzer Blade 16GB בקצת פחות מ-50 שקל, אבל קראתי בביקורות שהוא מאוד איטי.

אחר כך ראיתי SanDisk Cruzer Extreme 16GB שלפי המלצות כאן ובמקומות נוספים אמור להיות מהיר.

הבעיה שהExtreme עולה 117 שקל.

השאלה- האם יש משהו משתלם יותר שעונה לפחות על השימושים הראשיים שלי (bootable drive והעברה מזדמנת של סרט) והאם בכלל כדאי לקנות 16GB היום? מערכות ההפעלה רק הולכות ונהיות שמנות יותר, אני חושש שזה לא יספיק בעתיד.

הארד דיסק חיצוני בטוח הרבה יותר משתלם מבחינת עלות ל-GB, אך ביצועיו נמוכים. האם הוא יכול לספק את הסחורה לפחות לשימוש של Bootable Drive או שכדאי רק זכרונות פלאש?

אם החסרתי פרטים אנא ציינו זאת ואעדכן את ההודעה.

תודה מראש.

פורסם

ה-Blade הוא אחד מכונני הפלאש האיטיים ביותר שקיימים. ה-Extreme הוא אחד המהירים ביותר. יש לי את שניהם (אמנם בגדלים שונים) וההבדל ביניהם הוא שמיים וארץ. לכן ה-Extreme אכן מאוד מומלץ, הרבה יותר מה-Blade בוודאות.

שים לב שה-Blade תומך ב-USB 2.0 בלבד, וה-Extreme תומך ב-USB 3.0, כך שבשביל לנצל את היכולות שלו במלואן תצטרך להשתמש ביציאה כזו.

16GB יספיקו בוודאות למערכת הפעלה. מערכות הפעלה כיום נכנסות על DVD רגיל (4.7GB) ואני לא רואה את זה משתנה בשנים הקרובות. אם כבר, הייתי חושש יותר מסרטים שלא ייכנסו ב-16GB. כבר היום יש סרטים עם FHD ו/או 3D ו/או דחיסה קלה כדי לא לפגוע באיכות ו/או DTS HD ו/או פרמטרים נוספים שגורמים לסרט לתפוס יותר מ-16GB.

אפשר להשתמש בכל דיסק-און-קי ככונן bootable (עד כדי כוננים עם שטויות כמו U3 למיניהן, וגם אז אפשר בד"כ להסיר את זה). אין איזשהן דרישות מיוחדות מהכונן בשביל זה. כנ"ל לגבי HDD-ים חיצוניים. כל עוד ה-BIOS תומך (וכבר שנים ש-BIOS-ים תומכים בזה), לא אמורה להיות בעיה.

נערך על-ידי ThePorscher

פורסם
  • מחבר

תודה, כבר דיי שכנעתם אותי ללכת על DOK. אפשר רק לדעת למה לא HDD חיצוני?

בנוסף - מה ההבדל בין הSandisk Extreme ל-Transcend 780 והאם הוא שווה את ה-50 שקל הפרש לדעתכם?

פורסם

הExtreme מהיר יותר בכתיבה.אצלי האקסטרים בנפח 16 גיגה כותב נתונים בקצב מעט מהיר יותר מ32 גיגה של טרנסנד 780.

בסביבות 70 מגה לשניה.

עדיין פי 8 מהסנדיסק בלד שציינת.

נ.ב. לגבי דיסק חיצוני לטעמי הDOK נוח יותר לנשיאה, והרבה פחות רגיש לזעזועים.

נערך על-ידי sashaefi

פורסם

הארד דיסק חיצוני ודוק זה לא אותה קטגוריה, המחיר של דוק לג'יגה יקר בהרבה מי שצריך נפח הולך על חיצוני מי שצריך ניידות הולך על דוק מי שעשיר הולך על דוק 512

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על העזרה, אני חושב שאני אלך על הTranscend.

הסיבות - המחשב המרכזי שלי תומך רק ב- Usb 2.0 (פרמטר שכנראה מטשטש את ההבדלים), ובכל מקרה אני לא מחפש את פסגת הביצועים והבנתי שהTranscend מהיר מספיק לשימושים שלי.

פורסם

הזמנתי לאחרונה את הסאנדיסק אקסטרים מאיביי ב 90 ש"ח כולל משלוח (ה 16GB). ידעתי שאין לי USB3 אבל קראתי שהדיסק און קי מנצל עד תום את הUSB2. בכל מקרה, בהעברת קבצים גדולים, קורא וכותב ב 30 מגה לשניה. מאוד מרשים ועדיף בהרבה על כל אלה שהכתיבה האיטית שלהם הופכת העתקת קבצים גדולים (כמו סרטי HD) לסיוט.

כמו תמיד, אם בוחרים מוכר אמין באיביי, לא נופלים. 26$ ומשלוח בחינם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים