עבור לתוכן

שאלה לגבי זמן תגובה במסך LG

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני מתעניין במסך LG 22EA53T.

השאלה שלי נוגעת לזמן תגובה של המסך הזה. באתר של LG ישראל זמן התגובה הוא 14 MS לעומת זאת באתר היבואן הרשמי של LG בארץ (ח.י אלקטרוניקה) זמן התגובה הוא 5 MS . באתר LG בארצות הברית הזמן הוא גם 5 MS אבל השם הוא מעט שונה 22EA53T-P .

התקשרתי ליבואן ונאמר לי שהם עומדים מאחורי הזמן באתר שלהם ושאין להם שליטה על האתר של LG מה שקצת מוזר כי את הטלפון ליבואן לקחתי מאתר של LG מה גם שהם רוצים למכור ולכן אני לא יודע עד כמה אני יכול לסמוך עליהם בייחוד כשלא מצאתי את המסך הזה באף תצוגה כך שאני חייב להסתמך על הנתונים הכתובים בלבד.

אני רק אוסיף שבאתר LG יש דגם אחר דומה ( 22EA53QV ) שזמן תגובה שלו הוא 5 MS ויש לו יציאת HDMI והוא יקר יותר (מדובר ב 200 ₪ הפרש בערך).מה שיכול להסביר את זמן התגובה השונה. באתר היבואן יש גם את הדגם הזה גם עם אותו זמן תגובה כך שההבדל בין שני הדגמים הוא יציאת HDMI שאין בדגם T מה שפחות מסביר את ההפרש במחיר. אני אודה לכל מי שיכול להבהיר לי את הנושא הזה

פורסם

זמן התגובה הוא נתון חסר משמעות בימינו.

אך תדאג בגלל הפרמטר הזה. שים לב לפרמטרים חשובים אחרים כמו סוג הפנל ואם אתה משחק גם input lag.

פורסם

במחיר דומה יש לך את ה-dell u2312hm שהוא גדול ("23) יותר ויש לו לג נמוך במיוחד.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על מענה.

לעצם העניין, לא הייתי דואג לזמן תגובה של המסך אם הייתי רואה אותו בפעולה אבל מאחר וזה לא אפשרי אני חייב להסתמך על הנתונים במפרט, ומאחר ומסכים עם פאנל IPS הם בעקרון יותר איטיים ממסכי TN , החשש שלי הוא שאני אשאר עם מסך עם צבעים יפים אבל שמורח את הדמויות. לעניין ה- INPUT LEG ניסיתי לברר את הנתון הזה בכל מיני אתרים אבל עד עכשיו לא מצאתי. אם מישהו מכיר אתר או יודע את הנתון הזה אני אודה לו מאוד.

באשר למסך של DELL , אני יודע שהוא מומלץ כאן, העניין הוא שחלק מהשימוש שלי במסך הוא לצפיית סרטים מצגות אנימציה לכו' שאני מעדיף לעשות בדרך כלל בחדר חשוך. מקריאה כאן ובאתרים אחרים הבנתי שהמסך הזה סובל מזליגת אור ושהוא לא נוח ולא מומלץ למי שמשתמש במסך בתנאי תאורה כאלה. מעבר לכך שהוא יקר יותר. אני אשמח אם תוכל להבהיר את נושא זליגת האור ועד כמה הוא באמת משמעותי.

פורסם

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2312hm.htm

http://www.prad.de/en/monitore/review/2011/review-dell-u2312hm.html

http://bestgamingmonitorden.com/dell-ultrasharp-u2312hm-review/

לגבי הזליגה תחפש בyoutube זה בולט בשחור, אני משער שבאנימציות יש פחות שחור, הזליגה אופיינית לכל תאורות הלד מי יותר מי פחות, תחפש את המילה glow עם השם של המסך

פורסם

למסכי IPS זמן רענון נמוך יותר לאומת TN, זה שכתוב שהוא גבוהה יותר זה בגלל אופן המדידה.

Input lag זה הדבר הכי חשוב לגיימינג.

http://en.wikipedia.org/wiki/Input_lag

פורסם
תודה רבה על מענה.

להחשש שלי הוא שאני אשאר עם מסך עם צבעים יפים אבל שמורח את הדמויות.

באשר למסך של DELL , אני יודע שהוא מומלץ כאן, העניין הוא שחלק מהשימוש שלי במסך הוא לצפיית סרטים מצגות אנימציה לכו' שאני מעדיף לעשות בדרך כלל בחדר חשוך. מקריאה כאן ובאתרים אחרים הבנתי שהמסך הזה סובל מזליגת אור ושהוא לא נוח ולא מומלץ למי שמשתמש במסך בתנאי תאורה כאלה. מעבר לכך שהוא יקר יותר. אני אשמח אם תוכל להבהיר את נושא זליגת האור ועד כמה הוא באמת משמעותי.

בסרטים מצגות ורוב המשחקים לא תראה מריחותץוהרבה אנשים לא מסוגלים להבחין במריחות גם במשחקים בכלל.

כמה גיימרים שמשחקים משחקים מהירים במיוחד לפעמים עלולים להרגיש מריחות.

כמו שכתבו בTFTCENTAL יש השוואה והתייחסות לנתוני Iinput lag. אם תרצה תוכל להוריד את התכנה שהם משתמשים לבדיקת המריחות (מכונית המרוץ) ולהתרשם בעצמך במסך הקיים שלך מה הם בודקים שם ועד כמה אתה רגיש למריחות.

לגבי זליגת אור: הייא מושפעת בעיקר מאיכות ההרכבה של המסך הספציפי, ובמידה פחותה גם מאיכות היצור של הפנל, ולא קשורה לדגם. בכל מסך ישנה זליגה מסויימת, אבל מכיוון שצפיה במסך שחור לגמרי בחדר חשוך היא לא שימוש של אנשים שפויים היא לא תפריע לך.

אם בכל זאת כמות זליגת האור במסך שתקבל תהיה כל כך גדולה עד כדי כך שיפריע לך לראות סרטים תוכל לממש את האחריות.

פורסם
  • מחבר

אני מודה לכולם על המידע. עזרתם לי מאוד.

יחד עם זאת, המידע והביקורות מתייחסות רק למסך דל. האם יש למשהו ביקורת או אתר בו אני יכול לקבל מידע על מסך ה- LG 22EA53T או מסך ה24' מאותה משפחה (EA53T). הכוונה כמובן חוץ מאתר LG הרשמי.

באשר למסך הדל שהומלץ פה, קראתי שהניגודיות (CONTRAST) שלו קצת לוקה בחסר 1:840 . בנוסף המסך עצמו הוא מט ומעט גרעיני בגלל הציפוי (לפחות לפי הביקורות). החשש שלי הוא שמאחר ואני מרבה להשתמש במחשב לצרכי לימודים, הרבה מאוד קריאת מאמרים, עיתונים, מצגות וכו', הדבר עשוי להפריע וליצור מסך לא נקי או חד לקריאה (לפחות כאשר האותיות הן קטנות). האם זה נכון או מושג הניגודיות לא נוגע לעניין הזה.

פורסם
  • מחבר

אולי משהו בכל זאת יכול לענות

פורסם

לגבי המסכים של LG: לא מכיר אותם אישית ולא מצאתי סקירות מקיפות. כל מה שמצאתי הוא כמה ביקורות ממשתמשים שקנו אותו, באמזון:

http://www.amazon.com/LG-Electronics-22EA53T-22-Inch-LED-lit/product-reviews/B00BJSB84E/ref=dp_top_cm_cr_acr_txt?showViewpoints=1

בקשר למסך של DELL:

ניגודיות 840:1 (אמיתית, לא מוצהרת) היא מעולה ומספיקה לכל שימוש.

לגבי הציפוי - כמעט כל המסכים הם מאט, אך בסדרת המסכים הזו הציפוי נגד השתקפות שהשתמשו בו הוא מעט חזק מידי, מה שגורם לתופעת הגרעיניות. בפועל זה מפריע לחלק קטן מאוד מהמשתמשים, אך מספיק כדי לייצר רעש, וליצור התייחסות של היצרנים. בסדרות מאוחרות יותר של DELL יש עדויות לזה שהציפוי הרבה יותר חלק.

קטונתי מלהסיק האם עליך אישית ישפיעו התופעות האלה. אני אישית עובד כרגע עם מסך שהניגודיות האמיתית שלו היא פחות מחצי מזה (ה2007FP העתיק), ואין עם זה שום בעיה. יתר על כן, גם במסך הזה הציפוי לא חלק לגמרי ואפשר לראות שהלבן מעט "מנצנץ" (לא יודע איך הוא בהשוואה לU2312HM כי דווקא מסך כזה מעולם לא היה לי). אז אני מבחין בתופעה - כן, אבל היא לא מפריעה לי ולו קצת. עם זאת, העיניים של כולנו שונות. :nixweiss:

פורסם

אחרי שראיתי מסך 120hz אני חייב לציין שזה חוויה מרשימה מאוד והחלקות הזו עדיפה לי משאר היתרונות של מסכי ips (בגיימינג). אני במקומך הייתי מחכה למסכי gsync.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים